علم و تکنالوژی
شرکت «تیاسامسی» قصد دارد ۶هزار انجنیر استخدام کند

شرکت تیاسامسی، بزرگترین سازنده تراشههای قراردادی جهان که در کشور تایوان موقعیت دارد، میخواهد در سال ۲۰۲۳ به تعداد ۶ هزار انجنیر استخدام کند.
براساس گزارش خبرگزاری رویترز، تیاسامسی با وجود رکود بیسابقه در صنعت تراشه قصد دارد ۶ هزار انجنیر جدید را در مقاطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکترا در انجنیری برق یا رشتههای مرتبط با نرمافزار کمپیوتر از تایوان جذب کند.
صنعت تراشه مدتی است با رکود بیسابقهای مواجه شده است. این رکود باعث شد میزان تقاضای خرید تجهیزات الکترونیکی به نسبت میزان عرضه کمتر شود. در جریان این رکود، تقاضا برای برخی از تراشهها بیشتر از تراشههای دیگر است ولی، میزان عرضه آن در بازار کفایت نمیکند. بنابراین از اواخر سال ۲۰۲۲، تعدادی از تولیدکنندگان تراشه در سراسر جهان تصمیم گرفتند سرمایهگذاریهای بیشتر در این بخش را متوقف کنند.
این شرکت مقداری از هزینههای سالانه خود را برای سال ۲۰۲۳ کاهش داد و پیشبینی کرد که درآمد سه ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه در سال قبل کاهش پیدا کند. اما انتظار دارد که میزان تقاضا تا نیمه دوم سال جاری افزایش یابد.
علم و تکنالوژی
ولایت پنجشیر بهزودی به شبکه ملی فایبر نوری متصل میشود
در آعلامیه آمده است که، این پروژه مسیر ۳۶ کیلومتری از گلبهار تا بازارک را پوشش میدهد و ولسوالیهای شتل، عنابه و رُخه نیز از خدمات فایبر نوری مستفید خواهند شد.

دفتر رسانه های ولايت پنجشیر امروز (چهارشنبه، اول حوت) دریک اعلامیه گفته است ک ه کار عملی پروژه ملی وصل ساختن این ولایت به فایبر نوری تا یک ماه آینده آغاز خواهند شد.
در آعلامیه آمده است که، این پروژه مسیر ۳۶ کیلومتری از گلبهار تا بازارک را پوشش میدهد و ولسوالیهای شتل، عنابه و رُخه نیز از خدمات فایبر نوری مستفید خواهند شد.
اعلامیه افزوده است که، پروژه مذکور به اثر تلاشهای اداره ولايت پنجشیر و توجه خاص رهبری وزارت مخابرات و تکنالوژی معلوماتی امارت اسلامی افغانستان توسط شرکتهای افغان بیسیم، افغان تیلیکام و آیسیجی تطبیق میشود.
علم و تکنالوژی
شرکت علیبابا هوش مصنوعی جدید خود را عرضه کرد
عملکرد سریع و در دسترس همه گان باعث شده است که هوش مصنوعی دیپسیک به سرعت در بین استفاده کنندگان گسترش یابد و در مدت زمان اندکی منجر به کاهش یک تریلیون دالری ارزش شرکتهای فناوری امریکا شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بعد از موفقیت نخستین هوش مصنوعی چینیها با عنوان «دیپسیک» (DeepSeek) که اخیرا به شدت مورد تحسین قرار گرفته و همچنین فضای رقابتی جدیدی که ایجاد کرده است، اکنون شرکت چینی علیبابا (Alibaba) نیز توانمندیهای مدل هوش مصنوعی جدید خود را به نمایش میگذارد.
انتشار مدل هوش مصنوعی شرکت علیبابا موسوم به «Qwen ۲.۵-Max» در نخستین روز سال نو قمری، یعنی زمانیکه بیشتر مردم چین در تعطیلات و کنار خانوادههایشان به سر میبرند، نشان میدهد که رشد سریع هوش مصنوعی چینی «دیپسیک» در سه هفته اخیر نهتنها رقبای خارجی، بلکه رقبای داخلی را نیز تحت فشار قرار داده است.
شرکت علیبابا در بیانیهای که در حساب رسمی خود در «ویچت» منتشر کرد، با اشاره به پیشرفتهترین مدلهای هوش مصنوعی متنباز شرکتهای «اوپن ایآی» (OpenAI) و «متا» (Meta)، مدعی شد: «کوئن ۲.۵» (Qwen ۲.۵-Max) تقریبا از همه لحاظ عملکرد بهتری نسبت به «جیپیتی-۴او» (GPT-۴o)، «دیپسیک-وی۳» (DeepSeek-V۳) و همچنین «لاما» (Llama-۳.۱-۴۰۵B) دارد.
با این حال، موفقیت «دیپسیک» رقابت شدیدی را میان رقبای داخلی آن برای ارتقای مدلهای هوش مصنوعی خود برانگیخته است.
دو روز پس از انتشار مدل «دیپسیک-آر۱» (DeepSeek-R۱)، شرکت چینی «بایتدنس» (ByteDance) که مالک «تیکتاک» (TikTok) است، نسخه اصلاح شده مدل هوش مصنوعی پرچمدار خود را منتشر و ادعا کرد که این مدل در تست بنچمارک «AIME» که توانایی مدلهای هوش مصنوعی در درک و پاسخدهی به دستورالعملهای پیچیده را میسنجد، عملکردی بهتر از مدل «o۱» شرکت «اوپن ایآی» داشته است.
عملکرد سریع و در دسترس همه گان باعث شده است که هوش مصنوعی دیپسیک به سرعت در بین استفاده کنندگان گسترش یابد و در مدت زمان اندکی منجر به کاهش یک تریلیون دالری ارزش شرکتهای فناوری امریکا شود.
علم و تکنالوژی
در پی حمایت دونالد ترمپ، تیک تاک دوباره در امریکا قابل دسترس شد
اخیراً، ترامپ گفته است که «تیکتاک جایگاه خاصی در قلبم دارد» و از آن برای جلب رایدهندگان جوان در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کرد.

پس از آنکه دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب امریکا گفت که دسترسی به اپلیکشن تیکتاک را پس از بازگشت به قصر سفید احیای خواهد کرد، تیک تاک روز یکشنبه اعلام کرد که در حال بازگرداندن خدماتاش در این کشور است.
این پلتفرم در پیامی به کاربران خود گفت: «بهلطف تلاشهای ترمپ، تیک تاک دوباره در امریکا فعال میشود.»
تیکتاک همچنین در بیانیهای اعلام کرد که استفاده کنندگان امریکایی توانستهاند به وبسایت این شرکت چینی دسترسی پیدا کنند.
دسترسی به تیکتاک شنبهشب برای استفاده کنندگان امریکایی متوقف شد. مقامات امریکایی هشدار داده بودند که تحت مالکیت شرکت چینی بایتدنس، احتمال سوءاستفاده از اطلاعات امریکاییها توسط حکومت چین وجود دارد.
بازگرداندن تیکتاک توسط ترمپ تغییری در موضع او نسبت به دوره اول ریاست جمهوریاش محسوب میشود. در سال ۲۰۲۰، او به دلیل نگرانی از دسترسی حکومت چین به اطلاعات شخصی امریکاییها، به دنبال ممنوعیت این اپلیکیشن بود.
اخیراً، ترامپ گفته است که «تیکتاک جایگاه خاصی در قلبم دارد» و از آن برای جلب رایدهندگان جوان در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کرد.
بر مبنای قانونی که سال گذشته تصویب شد و روز جمعه از سوی ستره محکمه امریکا تایید شد، تیکتاک تا روز یکشنبه فرصت داشت که ارتباطات خود را با شرکت چینی بایت دنس قطع کند و به خریداران امریکایی فروخته شود.
قانونگذاران امریکایی نگران اند که حکومت چین بر بنیاد قانون این کشور، تیک تاک را مجبور کند که اطلاعات شهروندان امریکایی را در اختیار این کشور قرار دهد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
جهان4 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اردوی پاکستان ادعا کرد که حمله بر ریل مسافربری، در افغانستان طرح ریزی شده بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پایان حمله به ریل در پاکستان؛ ۲۱ گروگان کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند