Connect with us

رویداد های اخیر

شرکت هزاران تن در امتحان ورودی مکاتب افغان-ترک

Published

 on

(Last Updated On: قوس ۵, ۱۴۰۰)

با وجودی که روند تعلیمی و تحصیلی در کشور تا هنوز به حالت عادی برنگشته است، اما مکاتب افغان-ترک امروز امتحان کانکور ورودی شاگردان به این مکاتب را با اشتراک ۳۶۰۰ داوطلب برگزار کرده است.

مسوولان مکاتب افغان ترک می گویند که در پی تحولات اخیر در افغانستان بیش از ۲۰ درصد از شاگردان این مکاتب کاهش یافته است.

صالح ساغر رییس عمومی مکاتب افغان ترک در افغانستان میگوید: “مکاتب افغان ترک که در بسیاری از ولایت های افغانستان فعالیت دارند به ویژه مکاتب افغان ترک در هرات، بلخ، جوزجان برای دختر خانم های که بالاتر از صنف ششم هستند به درس شان تا اکنون ادامه داده اند اما برای مکاتب افغان ترک در کابل منتظر دستور حکومت امارت اسلامی هستیم.”

از سوی هم تاهنوز امارت اسلامی اجازه آغاز دورس را برای شاگردان دختر مکاتب افغان ترک که  بالاتر از صنف ششم هستند را نداده است.

چنگیز آیدمیر مشاور وزارت معارف ترکیه میگوید:  “ما تلاش می کنیم هرآنچه که در اختیار داریم برای شاگردان که تازه با مکاتب افغان ترک می پیودند را مهیا کنیم. ما تلاش داریم خانواده که توان پرداخت پول را به مکاتب افغان ترک ندارند نیز کمک کنیم. شاگردان که نمرات عالی دریافت می کنند از اول نمره تا دهم را به گونه رایگان جذب کنیم”

در هیمن حال برخی از خانواده که پسرهای شان در امتحان ورودی مکاتب افغان ترک شرکت کرده اند، از امارت اسلامی می خوهند که برای دخترها نیز اجازه دهند تا به دروس شان ادامه دهند.

مکاتب افغان ترک بیش از شش هزار شاگرد در افغانستان دارد. این نهاد در سال ۱۳۷۸ در کابل و دیگر ولایت های کشور فعالیت خود را آغاز کرد و تاکنون شاگردان این لیسه با شرکت در مسابقات منطقه و جهان ده‌ها مدال طلا، نقره و برونز را بدست آورده اند.

رویداد های اخیر

معاون والی بدخشان در انفجار موتر بمب جان باخت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۶, ۱۴۰۲)

مسئولان محلی در بدخشان تایید می‌کند که دو تن به شمول نثار احمد احمدی، معاون والی این ولایت در نتیجه انفجار موتر بمب صبح امروز (سه شنبه، ۱۶ جوزا) در شهر فیض آباد جان باختند.

این انفجار حوالی ساعت ۸:۱۵ صبح در چهارراهی محکمه در شهر فیض آباد رخ داد.

معزالدین احمدی، رئیس اطلاعات و فرهنگ بدخشان می‌گوید که شش تن دیگر در این حمله زخم برداشتند.

او می افزاید که مجروحین حادثه به شفاخانه ولایتی منتقل گردیده و تحقیقات بیشتر در این مورد از سوی نهاد های کشفی و استخباراتی جریان دارد.

مسئولیت این حمله را تاکنون فرد یا گروهی برعهده نگرفته است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شورای پناهندگان ناروی با مشارکت کارمندان زن و مرد فعالیت‌اش را در کندهار از سرگرفت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

شورای پناهندگان ناروی اعلام کرده که توانسته است بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در ولایت کندهار و مناطق دیگر افغانستان از سر بگیرد.

یان اگلند، منشی عمومی شورای پناهندگان ناروی امروز (دوشنبه، ۱۵جوزا) در صحفه تویترش نگاشته است: «شورای پناهندگان ناروی توانسته بعضی از عملیات بشردوستانه خود را در کندهار و همچنین تعدادی از مناطق دیگر در افغانستان از سر بگیرد.»

اگلند افزود: «تمام کار ما به طور یکسان برای زنان، مردان، دختران و پسران است و با مشارکت برابر کارمندان بشری زن و مرد.»

امارت اسلامی افغانستان تاکنون در این باره اظهار نظر نکرده است.

این در حالی است که ماه گذشته، رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود مقام‌های ارشد امارت اسلامی به او گفته اند که در حال نهایی‌کردن دستور العمل‌هایی اند که به زنان اجازه بدهد کار با سازمان‌های غیردولتی را از سر گیرند.

در آن زمان یان اگلند در گفتگو با اسوشیتدپرس همچنان از جامعه جهانی خواسته بود افغانستان را فراموش نکنند و این کشور را کمک کنند. او از حکومت نیز خواسته بود اگر با جامعه جهانی همگام شوند میلیاردها دالر به افغانستان سرازیر خواهد شد.

هرچند در آن زمان این مسأله از سوی امارت اسلامی رد و یا تایید نشد، اما رییس شورای پناهندگان ناروی گفته بود که امارت اسلامی در حال کار روی نهایی‌سازی این دستورالعمل است.

ایگلند که ماه گذشته به افغانستان سفر کرده بود و با شماری از مقام‌های ارشد امارت اسلامی دیدارهای داشت به اسوشیتدپرس گفت این اطمینان را که زنان با نهایی‌شدن این دستورالعمل کار با سازمان‌های بین‌المللی کمک‌رسان را در افغانستان از سرخواهند گرفت از سوی حکومت دریافت کرده است.

ایگلند گفته بود: «هر توافقی که در کندهار به دست بیاید، می‌تواند تاثیر ملی داشته باشد، دستورالعمل‌ کار زنان نیز نزدیک به نهایی‌شدن است، این چیزی است که به من ابلاغ شده اما جدول زمانی در این خصوص ارایه نشده است و نیز جزییات بیشتر در این زمینه وجود ندارد، اما احتمالاً این دستورالعمل‌ها طرز لباس، تفکیک جنسیتی درمحل کار و یک همراه برای سفر را در بر می‌گیرد.»

با این حال، آقای ایگلند هشدار داده بود که شورای پناهندگان ناروی در صورت عدم بازگشت زنان و دختران به کار و تحصیل، ۴۰ درصد از بودجه خود را برای افغانستان از دست خواهد داد.

او افزوده بود: «به افغانستان پشت نکنید در حالی که کشورهای عضو ناتو و امریکا میلیاردها دالر را در جنگ اوکراین به مصرف می‌رسانند، به طالبان (امارت اسلامی) هم می‌گویم که تغییر در رفتار و پالیسی شان می‌تواند منجر به سرازیرشدن میلیاردها دالر پول به افغانستان شود.»

شورای پناهندگان ناروی همچنان ۲۲۰ نفر از ۱۵۰۰ نیروی کاری خود را اخراج و پنج دفترش را تعطیل کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

شکایت دهاقین هلمند از کمبود آب

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۱۵, ۱۴۰۲)

شماری از دهاقین در اطراف بند کجکی ولایت هلمند می‌گویند زمین‌های زراعتی و باغ‌های شان به دلیل کم آبی در حال خشکیدن است و آب در مزارع شان نمی رسد.

این دهاقین از حکومت می‌خواهند که آب دریای هلمند را مدیریت کند تا به مزارع آنها آب برسد.

عبدالجبار، دهقان در هلمند می‌گوید: «ما خود مان با کمبود آب مواجه هستیم. ما نیاز شدید به آب داریم و از واتر پمپ استفاده می‌کنیم. در حالی که آب برای خودمان کافی نیست، چگونه می‌توانیم به ایران آب بدهیم.»

شاه ولی، دهقان درهلمند می‌گوید: «ما درصورتی می‌توانیم به ایران آب بدهیم که آب ما زیاد شود یا اینکه بند ما به اندازه ای آب را ذخیره کند نیاز ما را برآورده سازد.»

دهاقین ولایت هلمند در حالی از کمبود آب شکایت دارند که اخیرا ایران گفته است که افغانستان باید حقابه این کشور را از دریای هلمند بدهد.

امارت اسلامی می گوید که متعهد به تامین حقابه ایران هستند اما آب کافی وجود ندارد.

مطیع الله عابد، سخنگوی وزارت انرژی و آب می‌گوید: «ما مطابق معاهده ۱۳۵۱ از دریای هلمند حقابه جمهوری اسلامی ایران را داده ایم و در آینده نیز به تامین حقابه آنها متعهد هستیم. نشست های نوبتی کمیساران امارت اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران بگونه عادی برگزار می‌شود. روی این موارد در فضای دوستانه بحث و به همین گونه سال نورمال و غیر نورمال آبی تعیین می‌گردد.»

شکایت دهاقین در ولایت هلمند از کمبود آب نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی تاثیر منفی روی افغانستان گذاشته است، از این رو آگاهان می‌گویند که این مسئولیت دولت ها است تا با تدوین برنامه های دراز مدت مشکلات مردم را حل کنند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!