Connect with us

تجارت

شرکت چینی: آغاز کار پروژه‌ معدن مس عینک با مشکلات روبه‌رو است

منتشر شده

در

مسوولان شرکت چینی «MJAM» که مسوولیت استخراج معدن مس عینک را برعهده دارند، روز گذشته (چهارشنبه، ۳۱ جوزا) در برنامه‌‌ توزیع کمک به ۳۰۰ خانواده‌ نیازمند در اطراف معدن مس عینک در لوگر، می‌گویند برای آغاز کار پروژه‌ معدن مس عینک، هنوز مشکلات بسیاری وجود دارد که باید از سوی امارت اسلامی حل شود.

جان جی کوی، معاون این شرکت، می‌گوید که برخی از این مشکلات مانند استملاک زمین‌ها در اطراف معدن مس عینک، از موانع عمده‌ آغازنشدن کار این پروژه است که این شرکت به تنهایی نمی‌تواند آن را حل کند.

او می‌افزاید که باید قرارداد معدن مس عینک بازنگری شود و امارت اسلامی باید با این شرکت بیش‌تر گفتگو کند.

جان جی کوی تأکید می‌کند: «باید تفاهم‌نامه‌ معدن مس عینک بازنگری شود و در باره‌ تعدیلات موضوع قرارداد باید با این شرکت گفتگو شود. امیدواریم امارت اسلامی و کمپنی بتواند از طریق گفتگو نقاط مشترک ایجاد کرده و اختلافات را از بین برده و نیز با حل آن، بتوانیم کار ساختمانی پروژه را به سود مردم محل آن آغاز کنیم.»

در همین حال، عتیق‌الله عزیزی، معین فرهنگ و هنر وزارت اطلاعات ‌و فرهنگ، در این برنامه گفته است که طرحی را برای انتقال و استحکام بازمانده‌های باستانی معدن مس عینک تهیه کرده‌اند.

او می‌افزاید: «ما با یک شرکت در حال تفاهم هستیم که کار انتقال و استحکام اثرهای باستانی معدن مس عینک صورت بگیرد و تلاش داریم که کار عملی این پروژه آغاز شود.»

از سویی هم، شکرالله، نماینده‌ وزارت معادن و پترولیم، می‌گوید که این وزارت تلاش می‌کند کار عملی استخراج معدن مس عینک آغاز شود. او می‌افزاید که این وزارت با شرکت چینی «MJAM» برای رفع اختلاف‌ها در باره‌ این پروژه در حال گفتگو است.

نماینده‌ وزارت معادن و پترولیم، تأکید می‌کند: «وزارت معادن و پترولیم برای رفع اختلاف‌ها در باره‌ این پروژه در حال مذاکره هست و این وزارت تلاش می‌کند که کار عملی استخراج معدن مس عینک آغاز شود.»

شرکت چینی «MJAM» در ثور سال ۱۳۸۷ قرارداد استخراج معدن مس عینک را برنده شده؛ اما از آن زمان تاکنون به دلیل مشکلات امنیتی و موجودیت آثار باستانی در ساحه‌ معدن، از استخراج معدن خودداری کرده است.

تجارت

نخستین نشست به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شد

امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای که مردم سال‌ها در انتظار آغاز کار عملی آن‌ها بودند، را عملا آغاز کند.

Published

on

TAP-500 meeting in Kabul

وزارت امور خارجه کشور خبر داده که نخستین نشست سه‌جانبه با حضور نمایندگان وزارت انرژی و آب، شرکت برشنا، وزارت انرژی ترکمنستان و شرکت چالک هولدنک ترکیه به منظور آغاز کار عملی پروژه تاپ-۵۰۰ برگزار شده است.

در همین حال وزارت امور خارجه افزوده که در این نشست، توافق شد تا نشست‌های منظم میان کمیته تخنیکی برگزار شده و پلان عملی برای تطبیق پروژه تاپ-۵۰۰ طرح‌ریزی شود.

این وزارت در خبرنامه‌ای گفته که پروژه تاپ-۵۰۰ برق ترکمنستان با ولتاژ بالا را از طریق ولایت‌های هرات، فراه، هلمند و کندهار به پاکستان منتقل خواهد کرد و علاوه بر تأمین نیازهای داخلی، افغانستان را قادر می‌سازد تا سالانه عواید قابل توجهی از ترانزیت این برق کسب کند.

گفتنی است که امارت اسلامی در سه سال گذشته تلاش کرده تا کار پروژه‌های بزرگ منطقه‌ای که مردم سال‌ها در انتظار آغاز کار عملی آن‌ها بودند، را عملا آغاز کند.

Continue Reading

تجارت

علاقه‌مندی سکتورخصوصی ایران به سرمایه‌گذاری در افغانستان

Published

on

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان ظهر امروز (یک شنبه، ۷دلو) با هیئتی از نمایندگان سکتورخصوصی ایران دیدار نمود.

در خبرنامه وزارت صنعت و تجارت آمده است که در این ملاقات نمایندگان سکتورخصوصی ایران با ابراز علاقه به سرمایه‌گذاری در سکتورهای معدن، زراعت و صنعت، آمادگی شان را به آموزش افغان‌ها در بخش‌های معدن و زراعت و معیاری‌سازی تعدادی از تولیدات و همچنین همکاری شان را در بخش‌های خدماتی، تخنیکی و مهندسی و واردات موادمعدنی و زراعتی از افغانستان اعلام داشتند.

همچنین در این ملاقات پیرامون افزایش سطح تجارت میان دوکشور، استفاده اعظمی از بندر چابهار، جلوگیری از صادرات بی‌کیفیت به افغانستان، بازارچه‌های مرزی و مشکلات آن، افزایش صادرات به ایران، ارایه لست اجناسی که ایران به آن ضرورت دارند، کاهش هزینه‌های ترانسپورتی و ترانزیتی و سرمایه‌گذاری ایران به افغانستان بحث گردید.

در همین حال، آقای عزیزی با تأکید به همکاری‌های مشترک در حوزه‌های مختلف و به خصوص بندرچابهار؛ اظهار داشت که مطابق به برنامه روی افزایش دادوستد حرکت کردیم و اکنون تجارت میان دوکشور افزایش یافته و جهت رسیدن به هدف تعین شده باید موانع برداشته شود.

سرپرست وزارت صنعت و تجارت با اعلام حمایت همه‌جانبه از برنامه‌های آنها، اضافه کرد که ما روی فعال‌سازی هرچه بیشتر سکتورخصوصی افغانستان، هماهنگی و همکاری نزدیک با سکتورخصوصی ایران کار می‌کنیم.

Continue Reading

تجارت

ارزش پول افغانی در برابر دالر در یک هفته ۷ درصد کاهش یافته است

Published

on

بر اساس نرخ مبادله اسعار که روزانه توسط د افغانستان بانک منتشر می‌شود، ارزش پول کشور در یک هفته اخیر در برابر دالر امریکایی ۷ درصد کاهش یافته است.

یکشنبه گذشته، یک دالر به ۷۳.۷۰ افغانی معامله می‌شد، اما اکنون به ۷۸.۹۰ افغانی رسیده است.

سرپرست د افغانستان بانک گفته است که نوسانات پول افغانی در برابر دالر عمدتاً جنبه اقتصادی ندارد و جای نگرانی نیست.

نور احمد آغا این مطلب را امروز (یکشنبه) در دیدار با نمایندگان اتحادیه صرافان در مورد حفظ ارزش افغانی، جلوگیری از احتکار و قاچاق اسعار بیان کرد.

بر بنیاد خبرنامه د افغانستان بانک، نور احمد آغا گفت که عرضه اسعار از طریق پروسه لیلام در مرکز و ولایات، ایجاد بازار ویژه برای شفافیت و تنظیم بهتر تبادله اسعار، از اقدامات مهمی است که این بانک روی دست دارد.

او از صرافان خواست که با در نظرداشت منافع ملی، در جلوگیری از احتکار و قاچاق اسعار همکاری کنند.

سرپرست د افغانستان بانک هشدار داد که در صورت مشاهده تخطی در این زمینه، با افراد متخلف برخورد قانونی صورت خواهد گرفت.

در همین حال، د افغانستان بانک اعلام کرده است که برای حفظ ثبات نرخ افغانی، فردا (دوشنبه) ۲۵ میلیون دالر را از طریق داوطلبی به فروش می‌رساند.

با این حال، شهروندان نگرانی‌های خود را در مورد افزایش قیمت اجناس در بازار‌ها در نتیجه کاهش ارزش افغانی ابراز کرده اند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!