Connect with us

رویداد های اخیر

ششمین نشست سالانه امنیت افغانستان در قرغیزستان برگزار شد

منتشر شده

در

ششمین نشست سالانه در مورد امنیت افغانستان روز جمعه (۲۷دلو) با حضور منشی‌های شورای امنیت ملی کشورهای منطقه در بیشکک، پایتخت قیرغیزستان آغاز شد.

علی اکبر احمدیان، نماینده رهبر انقلاب ایران و منشی شورای عالی امنیت ملی آن کشور به دعوت همتای قرغیزستانی‌اش برای اشتراک در ششمین نشست منشی‌ها و مشاوران امنیت ملی کشورهای منطقه درباره افغانستان پیش از چاشت پنج‌شنبه (۲۶ دلو) در راس هیأتی عازم بیشکک شدند.

ایران بینان‌گذار این نشست است که تاکنون دو جلسه آن در تهران برگزار شده است.

در این نشست‌ها،مقام‌های بلند رتبه امنیت ملی کشورهای منطقه مشمول ایران، روسیه، چین، هند، تاجیکستان، قرغیزستان، قزاقستان، ازبیکستان و ترکمنستان مهم‌ترین موضوعات امنیتی و سیاسی در مورد افغانستان و نتایج و پیامدهای آن را برای منطقه و مردم آن، مورد بحث و بررسی قرار می‌دهند.

هم‌چنان در حاشیه این نشست‌ها مشوره‌های دو جانبه‌ای بین مقام‌های عالی کشورهای اشتراک کننده انجام می‌شود.

این درحالی است که پنجمین نشست سالانه امنیت افغانستان در فبروری سال ۲۰۲۳ در مسکو برگزار شده بود.

رویداد های اخیر

افزایش همکاری‌های تجاری و مالی دیجیتال میان افغانستان و قرغیزستان

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

Published

on

در ادامه تلاش‌ها برای تقویت روابط اقتصادی، عبدالسلام حنفی، معاون اداری ریاست الوزراء امارت اسلامی افغانستان، با هیأتی بلندپایه به رهبری بخت سیدیکوف، وزیر اقتصاد و تجارت قرغیزستان، دیدار کرد. این دیدار بر ارتقای تجارت دوجانبه و دیجیتال‌سازی خدمات مالی متمرکز بود.

دراین دیدار آقای حنفی بر آمادگی افغانستان برای گسترش همکاری‌ها با قرغیزستان تأکید کرد و نیاز به ایجاد کانال‌های اداری و بانکی الکترونیکی میان دو کشور را برجسته ساخت.

وزیر قرغیزستان، سیدیکوف، ضمن اطمینان از ادامه کمک‌های بشردوستانه به افغانستان، تمایل کشورش برای همکاری در حوزه‌های حکومت‌داری الکترونیک، چاپ اوراق بهادار و سیستم‌های پرداخت الکترونیک را اعلام کرد.

این ملاقات گامی مهم در مسیر توسعه همکاری‌های اقتصادی و دیجیتال میان دو کشور منطقه‌ای قلمداد می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هند بار دیگر از حمایت صحی افغانستان اطمینان داد

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Published

on

هند بار دیگر بر تداوم کمک‌های بشردوستانه و همکاری‌های صحی با افغانستان تأکید کرده و گفته است که تأمین درازمدت ادویه‌های ضروری در اولویت همکاری‌های دو کشور قرار دارد.

بر بنیاد معلومات وزارت صحت و رفاه خانوادهٔ حکومت هند، جِی‌پی نَدا، وزیر صحت هند، با نورجلال جلالی، وزیر صحت عامهٔ افغانستان، دیدار و گفت‌وگو کرده است. در این دیدار، دو طرف روی تقویت همکاری‌ها در بخش صحت و رسیدگی به نیازهای صحی مردم افغانستان بحث کردند.

در جریان این دیدار، به‌گونهٔ نمادین ادویه‌های درمان سرطان و واکسین‌ها به جانب افغانستان سپرده شد که نشان‌دهندهٔ تعهد دوامدار هند در حمایت از نظام صحی افغانستان است. همچنان وزارت صحت هند اعلام کرده که یک محمولهٔ بزرگ‌ شامل ادویه‌ها، واکسین‌ها و یک دستگاه سی‌تی‌اسکن ۱۲۸‌اسلایس نیز در چارچوب کمک‌های بشردوستانه به افغانستان ارسال می‌شود.

مسوولان هندی می‌گویند این کمک‌ها بیانگر تعهد دهلی‌نو برای بهبود خدمات صحی و فراهم‌سازی دسترسی مردم افغانستان به درمان‌های نجات‌بخش است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هدف‌گیری مخفی‌گاه عاملان حملات بر چینی‌ها در بدخشان

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

Published

on

منابع امنیتی به آریانانیوز گفته‌اند که نیروهای ویژهٔ امارت اسلامی افغانستان، مخفی‌گاه افراد مشکوکِ دخیل در حملات علیه شهروندان چینی در خاک تاجکستان را در ولایت بدخشان هدف قرار داده‌اند.

به گفتهٔ منابع، این عملیات شب گذشته در مربوطات شهر فیض‌آباد انجام شده است؛ جایی که شماری از افراد مظنون به دست داشتن در حملات از مناطق مرزی بدخشان حضور داشتند. در نتیجهٔ این عملیات، یک فرد تحت تعقیب همراه با سلاح و سایر تجهیزات نظامی به‌گونهٔ زنده بازداشت شده است.

منابع افزوده‌اند که بر بنیاد نتایج تحقیقات و اعترافات ابتدایی فرد بازداشت‌شده، طرح این حملات از خارج از افغانستان تنظیم شده بود.

این درحالیست که، وزارت خارجه تاجکستان در تاریخ ۶ قوس از کشته شدن سه شهروند چینی در ولایت ختلان خبر داد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!