صحت
شفاخانه جدید ۲۰ بستر در مزار شریف افتتاح شد

یک شفاخانه جدید ۲۰ بستر زیر نام «مستشفی عمر» در چوکات شفاخانه ساحوی مزار شریف قول اردوی ۲۰۹ الفتح، افتتاح و به بهره برداری رسید.
طبق یک خبرنامه رسمی، این شفاخانه شامل بخشهای نسایی، ولادی و داخله اطفال و مجهز با لابراتوار و معاینات تلویزیونی میباشد.
محمد طاهر احرار، قوماندان صحيه ستردرستیز در مراسم افتتاح این شفاخانه از زحمات رهبری و داکتران شفاخانه یکصد بستر ساحوی مزار شریف قدردانی نمود و پیرامون دستآوردها در بخش صحیه اردو و مجهز نمودن شفاخانه های اردو با وسایل عصری طبی وایجاد سهولتها برای داکتران معلومات مفصل ارایه کرد و به آنان وعده هرگونه کمک در بخش صحی را داد.
مسئولان قول اردوی الفتح و شفاخانه ساحوی مزار شریف از مواظبت همیشگی وزارت دفاع ملی و رهبری صحیه در قسمت اکمالات به موقع ادویه و تجهیزات طبی قدردانی نموده افزودند که عرضه خدمات صحی به مستفید شوندگان اردوی اسلامی ملی را به گونه درست انجام خواهند داد.
این درحالی است که سال گذشته نیز شفاخانهی ساحهای مشابهی بهنام “مستشفی عمر” در چوکات قول اردوی ۲۰۵ البدر در کندهار افتتاح شده بود.
صحت
وزارت صحت: یک شفاخانه ۲۰۰ بستر ویژه تداوی مریضان سرطان به زودی در کابل افتتاح میشود

وزارت صحت عامه میگوید که به زودی یک شفاخانه دو صد بستر ویژه تداوی مریضان سرطان در کابل به بهرهبردای خواهد رسید.
به گفته مسوولان صحی، این وزارت برنامه دارد تا در سطح زونها نیز مراکز تداوی امراض سرطانی را ایجاد نماید و در قسمت بلند رفتن ظرفیت کارمندان صحی به ویژه داکتران در این بخش نیز کارهایی انجام شده است.
داکتران نبود شفاخانه تخصصی تداوی سرطان در افغانستان را یک چالش جدی میدانند و تاکید میکنند که داکتران در افغانستان توانایی تداوی بسیاری از مرضها را دارند، اما به دلیل نبود امکانات در بخش تداوی افراد مبتلا به سرطان با مشکل مواجه هستند.
به گفته این متخصصان، با فعال شدن شفاخانه تداوی سرطان در کابل، دیگر نیاز نخواهد شد تا مریضان به کشورهای دیگر سفر کنند
محمد هاشم وهاج، داکتر، گفت: «ما متأسفانه در کشور یک مرکز که قابلیت (تداوی همه مرضها) را داشته باشد، نداریم. نه در سکتور دولتی و نه در سکتور خصوصی.»
براساس گزارش سازمانهای بین المللی به دلیل کمبود امکانات در مناطق دورافتاده افغانستان، سرطان به مرگ خاموش در کشور تبدیل شده است.
بربنیاد معلومات وزارت صحت عامه، سرطانهای ثدیه، معده و مری، شایعترین نوع این مرض در افغانستان است که سالانه جان صدها تن را میگیرد و مردم از بهر تداوی در بیرون از کشور میلیونها دالر را به مصرف میرسانند.
صحت
رئیس دفتر ریاستالوزرا خواستار ادامه فعالیتهای صحی سازمان ایمرجنسی در افغانستان شد
رئیس دفتر ریاستالوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که بهخاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش مینماید، امارت اسلامی از آنها حمایت همهجانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم میسازد.»

عبدالواسع خادم، رئیس عمومی دفتر ریاستالوزرا، در دیداری با دیان پنیک، رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی در افغانستان، بر ادامه فعالیتهای این نهاد صحی تأکید کرده و از خدمات گسترده و عامالمنفعه این سازمان قدردانی بهعمل آورد.
براساس اعلامیهای که از سوی دفتر ارگ منتشر شده، رئیس دفتر ریاستالوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که بهخاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش مینماید، امارت اسلامی از آنها حمایت همهجانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم میسازد.»
در این دیدار، دیان پنیک رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی نیز ضمن ارائه معلومات در مورد بودجه، جلب حمایت دونرها و برنامههای آینده این نهاد، تعهد خود را برای ادامه خدمات صحی رایگان در افغانستان اعلام کرد. وی افزود که تمرکز سازمان در حال حاضر بیشتر بر تداوی آسیبدیدگان حوادث ترافیکی و سایر موارد اضطراری میباشد؛ در حالی که در گذشته تمرکز اصلی این سازمان بر تداوی زخمیان جنگی بوده است.
دیان پنیک همچنان خاطرنشان ساخت که سازمان ایمرجنسی از سال ۱۹۹۹ میلادی بدینسو در افغانستان فعالیت مینماید و در حال حاضر ۲۷ مرکز صحی در ولایتهای کابل، هلمند، پنجشیر و شماری از ولسوالیها دارد. او تأکید کرد که تمامی خدمات این سازمان بهصورت کاملاً رایگان ارائه میشود.
این در حالیست که با برگشت امارت اسلامی به قدرت، میزان تلفات ناشی از جنگ و درگیریهای مسلحانه در کشور بهشکل قابل ملاحظهای کاهش یافته و نیازهای صحی در حوزههای غیرنظامی، بهویژه در بخش ترافیک و حوادث شهری، افزایش یافته است.
رئیس دفتر ریاستالوزرا با قدردانی از تعهد و تلاشهای سازمان ایمرجنسی، از این نهاد خواست که خدمات خویش را نه تنها در بخش صحت بلکه در سایر حوزههای عامالمنفعه نیز بهگونه دوامدار ادامه دهد.
صحت
هند ۱۱ هزار دوز واکسین به افغانستان کمک کرد

وزارت صحت عامه اعلام کرد که هند بهتازهگی ۱۱ هزار دوز واکسین را به عنوان کمکهای صحی، به این وزارت سپرده است.
این محموله شامل ۵۵۰۰ دوز واکسین انفلوانزا و ۵۵۰۰ دوز واکسین مننژیت میباشد. وزن مجموعی واکسینها ۴۴۲.۲۰ کیلوگرام و وزن خالص آن ۲۹۱ کیلوگرام گزارش شده است.
رهبری وزارت صحت عامه از کمک کشور هند اظهار سپاس و قدردانی نموده و این کمک را گامی مهم در راستای جلوگیری از امراض انفلوانزا و مننژیت دانسته است.
به گفته وزارت صحت، این واکسینها زمینه نجات جان هزاران تن از شهروندان را فراهم خواهد ساخت.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
درخواست ۶۵۰ میلیون دالر کمک عاجل از سوی برنامه جهانی غذا برای افغانستان
-
رویداد های اخیر5 روز ago
تحقیق: اسلام سریعترین دین در حال رشد در جهان از ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۰ بوده است
-
اخبار ساحوی4 روز ago
قوماندان سنتکام: اردوی امریکا در حال بررسی گزینههای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش چشمگیر گردشگری داخلی در ایام عید قربان در افغانستان
-
تجارت3 روز ago
کاهش ۱.۲ میلیارد دالری تجارت افغانستان و پاکستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ایران میگوید بخشی از حقآبه از افغانستان در حال انتقال به این کشور است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۶.۴ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر مواد منفجره قرار دارند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افغانستان و ازبکستان موافقتنامه تجارت ترجیحی را امضا کردند