صحت
شفاخانه «طفل و مادر» به هزینه ۲۹۶ میلیون افغانی از سوی بنیاد بیات در کابل افتتاح شد
شفاخانه «طفل و مادر» بهگونه معیاری از سوی بنیاد بیات در محوطه شفاخانه صحت طفل در کابل افتتاح و رسماً به وزارت صحت عامه سپرده شد.
مسوولان بنیاد بیات هدف از ایجاد این شفاخانه را کاهش در ارقام مرگومیر مادران و کودکان عنوان میکنند.
داکتر احسانالله بیات، رییس عمومی بنیاد بیات، میگوید که بر اساس ارقام وزارت صحت تا کنون سه میلیون طفل و مادر در شفاخانههای که از سوی این بنیاد ساخته شده است، تداوی شدهاند.
آقای احسانالله بیات گفته است: «بنیاد بیات امیدوار است که وزارت صحت عامه در قسمت تدارک، پرسونل مسلکی مورد نیاز و سایر ضروریات فعالیت نورمال شفاخانه توجه جدی داشته و خدمات را به مادران، نوزادان نیازمند عرضه نمایند که به ستندردهای منطقه و جهان سازگار باشد.»
آقای بیات افزوده که این بنیاد در تلاش است تا اشخاص و موسسات خیر را جستجو نماید تا در قسمت فراهمآوری ماشینری تجهیزات به افغانستان کمک کنند.
قابل ذکر است که این شفاخانه ویژه کودکان و مادران در چهار منزل در مساحت ۳ هزار و ۲۰۰ متر مربع به هزینه ۲۹۶ میلیون افغانی مجهز با وسایل مدرن طبی ساخته شده است.
عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییس الوزرا، نیز با ابراز خرسندی گفت: «جا دارد که به مناسبت تکمیل این شفاخانه چهار منزله که تخمیناً به سرمایهگذاری ۲۹۶ میلیون افغانی تکمیل شده از بنیاد بیات تشکری نمایم.»
در همین حال، وزارت صحت عامه میگوید که مرگومیر مادران و کودکان نسبت به دوسال پسین در کشور کاهش یافته و تلاشها جریان دارد تا سطح آمار مرگومیر در نزد کودکان و مادران همچنان پایان یابد.
داکتر قلندر عباد، سرپرست این وزارت گفته است که برنامههای روی دست دارند تا خدمات صحی در تمامی ولایتها رسانده شود.
گفتنی است که مقامهای امارت اسلامی همچنان در کنار قدردانی از کارکردهای بنیاد بیات به خصوص در بخشهای صحی، اجتماعی و کمکهای بشری، از سایر سرمایهگذاران و تاجران ملی میخواهند تا در انکشاف کشور سهیم شوند.
صحت
یونیسف مناقصه عاجل برای تأمین واکسینهای آبله میمون صادر کرد
سرمنشی سازمان جهانی صحت گفته است که شیوع بیماری آبله میمون در افریقا ممکن است در شش ماه آینده متوقف شود.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) مناقصه عاجل از بهر تأمین واکسینهای آبله میمون برای کشورهای بحرانزده صادر کرده است.
یونیسف این مناقصه را در همکاری با نهادهای ائتلاف واکسین گاوی، مرکز کنترل و پیشگیری مریضیهای آفریقایی و سازمان صحت جهانی صادر کرده است.
این نهادها در بیانیه متشرک گفته اند که براساس این مناقصه، توافقاتی برای تولید و ظرفیت تأمین ۱۲ میلیون دوز واکسین تا سال ۲۰۲۵ میتواند انجام شود.
بر اساس این مناقصه، یونیسف با تولیدکنندگان واکسین توافقنامههای تأمین مشروط برقرار خواهد کرد.
این توافقها به یونیسف این امکان را میدهد که به محض تأیید تأمین مالی، تقاضا، آمادگی و الزامات نظارتی، واکسینها را خریداری و ارسال کند.
این همکاری نهادهای دخلی کمک خواهد کرد تا واکسینهای اهدایی از ذخایر موجود در کشورهای با درآمد بالا تسهیل شود.
در همین حال، سرمنشی سازمان جهانی صحت گفته است که شیوع بیماری آبله میمون در افریقا ممکن است در شش ماه آینده متوقف شود.
سازمان جهانی صحت همچنین در حال بررسی درخواستهای مجوز عاجل برای دو واکسین ساخته شده توسط شرکت باواریان نوردیک و شرکت بیولوژیک کیام جاپان است.
آبله مایمون در اوایل ماه اگست به دنبال شیوع سریع آبله میمون از جمهوری دموکراتیک کانگو به کشورهای همسایه، سازمان جهانی صحت در اوایل ماه اگست وضعیت عاجل صحی عمومی جهانی اعلام کرد.
تاکنون بیش از ۱۸ هزار مورد مشکوک به آبله میمون در کانگو گزارش شده است. همچنین ۶۲۹ نفر از اثر این ویروس جان خود را از دست دادهاند.
صحت
وزارت صحت: بیماری آبله میمون در افغانستان ثبت نشده است
تا اکنون رویدادهای بیماری آبلهی میمون در پاکستان، سویدن و افریقا، ثبت شده است.
وزارت صحت عامه اعلام کرده است که تا اکنون هیچ مورد مشکوک یا مثبت بیماری آبله میمون در افغانستان ثبت نشده است.
پس از پخش گزارشها دربارهی شناسایی دو مورد مشکوک آبلهی میمون در کابل و پکتیا، مسوولین در وزارت صحت عامه میگویند که تا اکنون هیچ مورد مشکوک یا مثبت این بیماری در افغانستان ثبت نشده است.
شرافت زمان امرخیل، سخنگوی وزارت صحت، روزسهشنبه (۶ سنبله) گفته است در صورت ثبت رویداد مشکوک یا مثبت بیماری آبلهی میمون، وزارت صحت عامه آن را اعلام خواهد کرد.
پیش از این، شماری از رسانهها به نقل از منابع صحی، گزارش داده بودند که دو مورد مشکوک آبلهی میمون در کابل و پکتیا شناسایی شده است.
مسئولان وزارت صحت عامه، نزدیک به یک هفته پیش اعلام کرده بودند که برای پیشگیری از شیوع آبلهی میمون تلاش میکنند.
تا اکنون رویدادهای بیماری آبلهی میمون در پاکستان، سویدن و افریقا، ثبت شده است.
سازمان جهانی صحت، چندی پیش شیوع بیماری آبلهی میمون را یک وضعیت اضطراری صحی اعلام کرده و گفته بود که سویهی جدید این ویروس در حال گسترش است.
صحت
وزارت صحت از برگزاری نشست کمیته تخنیکی برای جلوگیری از آبله میمون خبر داد
معین وزارت صحت عامه تیمها را توظیف نمود تا در مورد تهیه لایحه وظایف و تعریف واقعه آبله میمون با هم کار نمایند تا در نشست هفته آینده این اسناد تایید و اعضای کمیته تخنیکی مطابق آن کارهای خود را به پیش ببرند.
وزارت صحت عامه اعلام کرده است که نشست کمیته تخنیکی برای مبارزه و جلوگیری از بیماری آبله میمون تحت رهبری عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی این وزارت برگزار شده است.
در این نشست رئیسان وزارت صحت عامه و نمایندگان سازمان صحی جهان، اداره یونیسف و سازمان بین المللی مهاجرت نیز حضور داشتند.
طبق خبرنامه وزارت صحت عامه که روز پنجشنبه منتشر شد، در این نشست اشتراک کنندگان در مورد تهیه لایحه وظایف برای تیم تخنیکی، تعریف واقعه و چگونگی تدابیر لازم برای جلوگیری از مرض آبله میمون در کشور بحث و تبادل نظر نمودند.
معین وزارت صحت عامه تیمها را توظیف نمود تا در مورد تهیه لایحه وظایف و تعریف واقعه آبله میمون با هم کار نمایند تا در نشست هفته آینده این اسناد تایید و اعضای کمیته تخنیکی مطابق آن کارهای خود را به پیش ببرند.
این در حالیست که سازمان صحی جهان حدود یک هفته پیش، آبله میمون را یک وضعیت اضطراری جهانی اعلام کرده بود.
-
ورزش4 روز ago
آمادگی ازبکستان برای آغاز مسابقات جام جهانی فوتسال ۲۰۲۴
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کاملا هریس: ترامپ با امارت اسلامی مذاکره کرد و حکومت پیشین افغانستان را دور زد
-
جهان4 روز ago
وزرای خارجه امریکا و انگلیس وارد کییف شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
یک مرد افغان تبار که مالک کلپ زیبایی اندام بود، در دهلی به قتل رسید
-
اخبار ساحوی2 روز ago
امریکا بر تامین کنندگان چینی برنامه راکتهای بالستیک پاکستان تحریم وضع کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزیر دفاع پاکستان از برنامه وزیر اعلی خیبر پختونخوا برای گفتگو با کابل انتقاد کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نشستی به حمایت از پروژه تاپی در کابل برگزار شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیسالوزرا برای اشتراک در مراسم افتتاح پروژه تاپی وارد ترکمنستان شد