Connect with us

تغییرات اقلیمی

شمار تلفات آتش سوزی هاوایی به ۸۹ نفر رسید

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش داده است که شمار تلفات آتش سوزی در جزیره مائویی در هاوایی به ۸۹ نفر افزایش یافت و این حادثه را تبدیل به مرگبارترین آتش سوزی در بیش از یک قرن اخیر در امریکا کرد.

براساس این گزارش، با گذشت چهار روز پس از وقوع این حادثه وحشتناک و با تخریب بسیاری از ساختمان‌ها و موترها و زیرساخت‌ها، عمق و دامنه آتش سوزی بیشتر نمایان شده است.

سازمان مدیریت اضطراری فدرال هزینه بازسازی شهر توریستی لاهاینا را حدود ۵.۵ میلیارد دالر برآورد کرد. براساس ارزیابی‌های صورت گرفته در این شهر بیش از ۲۲۰۰ ساختمان تخریب یا دچار خسارت شده و بیش از ۸۵۰ هکتار از اراضی در آتش سوخته است.

جاش گرین، والی هاوایی روز گذشته در یک کنفرانس خبری هشدار داد که با کشف اجساد بیشتر از میان خرابی‌ها با استفاده از سگ‌های جسدیاب، احتمال افزایش شمار قربانیان وجود دارد. سگ‌های جسدیاب تنها ۳ درصد از منطقه آتش گرفته را جستجو کرده اند و عملیات جستجو همچنان ادامه دارد.

وی افزود:«با گذشت زمان، اجساد افراد بیشتری شناسایی می‌شود. وجود آتش‌های متعدد و وزش بادهای خطرناک، شرایط بسیار سخت و پیچیده‌ای را برای ما ایجاد کرده است.»

همچنین مقامات بخش مائویی اعلام کردند آتش سوزی در شهر لاهاینا از علف زارها و بوته زارها به شهر گسترش یافته و همچنان بخش هایی از شهر در آتش می‌سوزد.

براساس این گزارش، این آتش سوزی نخستین حادثه طبیعی مرگبار در تاریخ این جزیره است و شمار کشته شدگان آن از تعداد قربانیان سونامی در این جزیره در سال ۱۹۶۰ که در آن ۶۱ نفر جان خود را از دست دادند، فراتر رفته است.

این فاجعه زمانی رخ داد که سه شنبه گذشته گزارش یک آتش سوزی در بوته زارهای اطراف شهر کولا گزارش داده شد. پنج ساعت پس از شروع این آتش سوزی برق ساکنان منطقه لاهاینا قطع شد. تا بعد از ظهر آن روز با شدت گرفتن دامنه آتش سوزی و با وجود آنکه هیچ هشداری صادر نشده بود، بسیاری از ساکنان منازل خود را رها کرده و بسیاری از هوتل‌ها نیز مجبور به تخلیه مهمانان خود و بردن آنها به پناهگاه شدند.

در همین حال مقامات منطقه به برخی باشنده‌گان لاهاینا اجازه دادند تا به منازل خود بازگردند.

تغییرات اقلیمی

امارت اسلامی برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمک‌های جهانی است

برخی از آگاهان می‌گویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحران‌های طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار می‌شود که اثرات آن  به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیب‌های روانی شدیدتر می‌شود. 

Published

on

تغییرات اقلیم تنها تهدیدی برای طبیعت نه بل تهدیدی برای آرامش روانی بشر نیز است. برخی از آگاهان محیط زیست می‌گویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحران‌های طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار می‌شود و اثرات آن  به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیب‌های روانی شدیدتر در انسان می‌شود.

برخی‌های دیگر اما تأکید می‌کنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

امارت اسلامی اما برای مبارزه با تغییرات اقلیمی خواهان کمک‌های جهانی است.

در حالی که پیامدهای تغییرات اقلیمی بیشتر با گرمایش زمین، خشکسالی، سیلاب، نابودی جنگلات و مکان‌های زیستی شناخته می‌شوند، اما یکی از اثرات پنهان و نگران‌کننده آن، تأثیرات روانی بر انسان‌ها است.

تحقیقات جدید و تجربه‌های جوامع آسیب‌پذیر نشان می‌دهد که تغییرات اقلیمی، نه‌تنها جسم، بلکه ذهن و روان میلیون‌ها انسان را تحت فشار قرار داده است.

برخی از آگاهان می‌گویند؛ تغییرات اقلیمی باعث بحران‌های طبیعی مکرر و شرایط زندگی ناپایدار می‌شود که اثرات آن  به صورت مستقیم یا غیرمستقیم منجر به استرس، اضطراب، افسردگی و حتی آسیب‌های روانی شدیدتر می‌شود. 

برخی های دیگر اما تأکید می کنند که با تشدید بحران اقلیمی، وضعیت اقتصادی و اجتماعی خانواده‌ها نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد و هم‌چنان سبب زلزله، مهاجرت‌ها و سرازیر شدن سیلاب‌های ویرانگر نیز می‌شود.

افغانستان به عنوان ششمین کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی اما توان کمتری برای مبارزه با این پدیده دارد، از همین رو مقام‌های امارت اسلامی چه در نشست‌های داخلی و چه در نشست‌های جهانی، همواره خواستار از سرگیری پروژه‌های جامعه جهانی در بخش تغیرات اقلیمی شده است.

این درحالیست که پروژه‌های جهانی در بخش تغییرات اقلیم در افغانستان پس از تحولات سیاسی ۲۰۲۱ متوقف شد، هرچند تلاش‌ها جریان دارد تا این پروژه‌ها از سرگرفته شود اما مسایل سیاسی مانع آن شده است. مقام‌های امارت اسلامی بارها گفته اند که تغییرات اقلیمی به سیاست ربط داده نشود و باید با این معضل جهانی در هر گوشه از جهان به شمول افغانستان مبارزه شود.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

خالص: آذربایجان از حضور افغانستان در کنفرانس آینده تغییر اقلیم در برازیل حمایت کند

Published

on

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت از محیط زیست در دیدار با وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان خواستار حمایت این کشور از حضور افغانستان در نشست آینده تغییر اقلیم شده که قرار است در ماه نومبر سال جاری در برازیل برگزار شود.

در این دیدار که در حاشیه اجلاس بین‌المللی محیط زیستی نوسکی در سن پترزبورگ روسیه برگزار شد، مختار بابایف، وزیر ایکولوژی و منابع طبیعی آذربایجان، تعهد خود را برای حمایت کامل و همکاری مشترک در زمینه اشتراک افغانستان در جلسات و کنفرانس‌های بین‌المللی، امضای تفاهم‌نامه‌ها و برنامه‌های ظرفیت‌سازی ابراز کرد.

گفتنی است که هیات افغانستان در نشست اخیر تغییر اقلیم که در آذربایجان برگزار شده بود، حضور داشت.

یازدهمین نشست کنگره بین‌المللی محیط زیست «نوسکی» روز پنجشنبه آغاز شد.

این رویداد جهانی با حضور نمایندگان کشورها، نهاد های بین‌المللی، متخصصین و فعالان محیط زیست، نهاد های اکادمیک به منظور بررسی چالش‌ها و فرصت‌های مرتبط با حفاظت محیط زیست در پرتو تحولات اقلیمی برگزار شده است.

Continue Reading

تغییرات اقلیمی

رئیس عمومی اداره محیط زیست عازم روسیه شد 

Published

on

مطیع الحق خالص، رئیس عمومی اداره ملی حفاظت محیط زیست به دعوت رسمی فدراسیون روسیه برای اشتراک در کانگرس بین‌المللی نوسکی، عازم آن کشور شد.

این اداره در خبرنامه‌ای افزوده است که این کانگرس  در ۲۲ و ۲۳ ماه می با اشتراک نمایندگان حدود ۴۰ کشور در شهر سن‌پترزبورگ روسیه برگزار می‌شود.

هدف این کنگره گسترش گفتگوهای جهانی در زمینه محیط زیست و تغییرات اقلیمی، تدوین راهکارهای مشترک، تقویت استراتژی‌های همکاری و انجام اقدامات مسوولانه است تا توازن میان جامعه بشری، منابع طبیعی و توسعه اقتصادی برقرار گردد.

براساس خبرنامه، آقای خالص در این کانگرس به اشتراک‌کنندگان اطلاعاتی در مورد وضعیت محیط زیست، چالش‌های اقلیمی و مشکلات موجود در کشور ارائه خواهد کرد.

او همچنان خواسته‌ها و چالش‌های افغانستان در ارتباط با خشکسالی دوامدار، کمبود منابع آب، تخریب جنگلات، تخریب منابع طبیعی، آلودگی خاک و هوا و تهدیدات ناشی از تغییرات اقلیمی را با جهانیان مطرح خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!