رویداد های اخیر
شمار قربانیان ویروس کرونا در کشور از مرز ۱۰۰ نفر گذشت

وزارت صحت عامه از جان باختن ۹ بیمار کووید-۱۹ در ۲۴ساعت گذشته در ولایتهای کابل، هرات، بلخ، تخار و پروان خبر میدهد.
به این ترتیب، شمار قربانیان ویروس کرونا در افغانستان به ۱۰۴ نفر رسیده است.
بر بنیاد اطلاعات وزارت صحت، در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۸ مورد تازه ابتلا به ویروس کرونا در ۱۵ ولایت کشور ثبت شده است.
از این میان ۶۸ نفر در کابل، ۳۲ نفر در هرات، ۱۴ نفر در قندهار، ۱۱ نفر در ننگرهار، ۹ نفر در لغمان، ۹ نفر در فاریاب، ۸ نفر در لوگر، ۴ نفر در بلخ، ۴ نفر در پکتیا، ۴ نفر در بغلان، ۲ نفر در کنر و در ولایتهای نورستان، سرپل، سمنگان و هلمند یک – یک نفر به ویروس کرونا آلوده بوده اند.
با ثبت این آمار شمار مبتلایان کووید-۱۹ در افغانستان به ۳۳۹۲ نفر رسیده است.
همچنان در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ بیمار از بیمارستان شده اند که ۱۴ نفر در هرات، ۸ نفر در کابل، ۵ نفر در لغمان، ۴ نفر در بلخ، ۳ نفر در ننگرهار، ۲ نفر در نیمروز و یک نفر دیگر در هلمند پس از بهبودی بیمارستان ها را ترک کرده اند. به این ترتیب، شمار بهبود یافتگان این بیماری به ۴۵۸ نفر رسیده است.
رویداد های اخیر
IEA commits to implementing Sharia law

Mohammad Khalid Hanafi, acting Minister of Propagation of Virtue and Prevention of Vice, said Thursday that he will not give into any international pressure on the hijab issue and will implement this Islamic rule.
Hanafi said that along with the members of the vice and virtue ministry, all religious scholars, imams at mosques and elders in communities should implement Islamic rules in society.
Hanafi said in the last 20 years, the mindset of young Afghans had changed considerably.
Currently, there are 8,000 people employed by the ministry who are mostly employed to ensure individual and social reforms are carried out.
A number of religious scholars, however, said that facilities should be provided for those who are busy at this ministry.
In relation to women’s rights, he stated that once again women’s rights will be ensured according to Sharia law.
رویداد های اخیر
نشست یک روزه برای جذب سرمایهگذاریها در بخش انرژی و آب برگزار شد

امارت اسلامی افغانستان امروز (پنجشنبه ۲۰اسد) یک نشست بزرگ را برای جذب سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی در بخش انرژی و آب برگزار کرد.
در این نشست که از سوی وزارت انرژی و آب برگزار شده بود شماری زیادی از مقامهای ارشد دولتی و شرکتهای خصوصی شرکت داشتند.
عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست الوزرا از سرمایه گذاران خواست که در بازسازی و خودکفایی افغانستان همکاری کنند. به گفتهای او تمام مسوولین امارت اسلامی تلاش دارند تا مشکلات کشور حل شود.
معاون اقتصادی ریس الوزرا میگوید که تمامی مسوولان امارت اسلامی تلاش میکنند تا مشکلات کشور را حل کنند و از سرمایهگذاران میخواهند که در بازسازی و خودکفایی افغانستان را همکاری کنند
ملا برادر میگوید که جلب سرمایه گذاری و هم چنان تامین امنیت پروژهها از اولویتهای امارت اسلامی است.
همچنان سرپرست وزارت انرژی وآب میگوید که در چهار دهه گذشته کار برای مدیریت آبها و تولید انرژی در داخل کشور صورت نگرفت، اما آنان کار ساخت بیش از صد بند را آغاز کرده اند که پس از تکمیل این پروژهها بیش از هزار میگاوات برق تولید خواهد شد.
در هیمن حال وزارت معادن و پترولیم میگوید عواید این اداره افزایش یافته است، شهاب الدین دلاور، سرپرست این وزارت میگوید که عواید این نهاد در سه ماه نخست سال مالی در حکومت گذشته ۶۸ میلیون افغانی بود، اما اکنون این عواید به بیش از ۴ میلیارد افغانی رسیده است.
آقای دلاور میافزاید که مسولان شرکت بیات پاور به آنان وعده داده است که ظرفیت تولید برق را در کشور چند برابر افزایش خواهند داد.
اعضای سکتور خصوصی هم ازآمادگیهای شان برای سرمایه گذاری روی تولید انرژی برق سخن زدند.
با این همه به گفتهای آگاهان افغانستان ظرفیتهای بزرگ تولید انرژی برق آفتابی، آبی و همچنان ذغال سنگ را نیز داراست و هرگاه همه این منابع مدیریت درست شود افغانستان یک کشور وارد کننده برق نه بل به کشور صادر کننده برق مبدل خواهد شد.
رویداد های اخیر
خواست ۷۰ اقتصاددان بینالمللی از جوبایدن برای آزادسازی داراییهای افغانستان

بیش از ۷۰ اقتصاددان و کارشناس، از جمله جوزف استیگلیتز، برنده جایزه نوبل، در نامهای که روز چهارشنبه (۱۹اسد) به جو بایدن، رئیسجمهور امریکا ارسال شده است، از واشنگتن و سایر کشورها خواستند داراییهای بانک مرکزی افغانستان را آزاد کنند.
به نقل از خبرگزاری رویترز در این نامه آمده است که کشورهای خارجی باید حدود ۹ میلیارد دالر از داراییهای بانک مرکزی افغانستان را آزاد کنند تا اقتصاد این کشور بتواند فعالیت کند.
در بخشی از این نامه آمده است:” مردم افغانستان اگرچه حکومت کنونی را انتخاب نکردهاند اما مجبور به تحمل رنج مضاعف شدهاند. به منظور کاهش بحران بشردوستانه و بهبودی اقتصاد افغانستان، از شما میخواهیم که به بانک مرکزی افغانستان اجازه دهید تا به ذخایر ارزی بین المللی خود دسترسی داشته باشد.”
نویسندگان این نامه از کشورهایی چون امریکا، هند، انگلیس و آلمان هستند.
پیش از این رویترز به نقل از سه منبع آگاه به گفتگوها میان نمایندگان امریکا و امارت اسلامی افغانستان گزارش داده بود که واشنگتن پیشنهادهایی برای آزادسازی چند میلیارد دالر از ذخایر مسدودشده بانک مرکزی افغانستان در امریکا را به یک صندوق امانی در کشور سوم داده است تا در مقابله با بحران اقتصادی افغانستان به مصرف برسد.
یک منبع امارت اسلامی به رویترز گفته که امارت اسلامی اصل گذاشتن این ذخایر ارزی در یک صندوق امانی را رد نکرده اما با پیشنهاد امریکا برای کنترل طرف سوم بر این صندوق مخالف است.
یک منبع امریکایی نیز گفته که واشنگتن در حال مذاکره با سوئیس و سایر طرفها در مورد ایجاد مکانیزمی از جمله یک صندوق امانی است که پرداختهای آن با کمک یک هیات بینالمللی تعیین شود.
پس از تسلط امارت اسلامی بر افغانستان، امریکا ادعا کرد که به دلیل نقض توافق دوحه از سوی امارت اسلامی و تصرف کابل؛ امارت اسلامی را مورد تحریم قرار میدهد و داراییهای بانک مرکزی افغانستان را در امریکا به خاطر عدم استفاده امارت اسلامی مسدود میکند.
پیش از این امارت اسلامی بارها خواستار رهایی این داراییها شدهاند؛ اما امریکا تا هنوز به این خواسته پاسخ مثبت نداده است.
-
صحت3 روز ago
ایتالیا کارزار واکسیناسیون آبله میمون را آغاز کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
افزایش سیاحت داخلی از ولسوالی شولگره ولایت بلخ
-
جهان4 روز ago
تصادم بس در کرواسی ۱۲ کشته و ۳۲ زخمی برجا گذاشت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
آغاز کار ساخت سرک اتصالی ساحه وزیر محمد اکبرخان تا شیرپور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بیشاز ۱۰۰۰ تن در ولایت تخار مبتلا به مریضی اسهالات شدهاند
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
تلاشها برای تداوی نهنگی در فرانسه که غذا نمیخورد
-
اخبار ویژه2 روز ago
برگزاری نشست علمی در کابل درمورد شیوع ویروس جلدی حیوانی
-
صحت1 روز ago
ویروس جدید بنام لانگیا ۳۵ تن را در چین مبتلا کرد