صحت
شمار مبتلایان به مریضی سرطان در غرب کشور افزایش یافته است

مسوولان برنامه کنترول سرطان در ولایت هرات میگویند که در ۱۲ ماه گذشته، بیش از ۴ هزار فرد مبتلا به سرطان را در حوزه غرب افغانستان تثبیت کردهاند که ۳۰ درصد افزایش را نسبت به زمان مشابه قبل از آن نشان میدهد.
داکتر فاروق احمد صدیقی، مسوول برنامه ملی کنترول سرطان در حوزه غرب افغانستان گفته است که از میان بیش از ۴ هزار فرد مبتلا به سرطان که به آنان مراجعه کردند، ۵۰ درصد شان بانوان هستند.
او افزود که در میان بانوان مبتلا به سرطان ۵۰ درصد شان (یک هزار) مبتلا به سرطان پستان (سینه) هستند.
آقای صدیقی میگوید: «تقریباً از هر دو واقعه که نزد ما میآید یک واقعه آن سرطان سینه است. این آمار نسبت به گذشته افزایش یافته است. باید راههای وقایه را بدانیم که آمار آن کاش بیابد.»
صدیقی میگوید که بیشتر زنان از مریضی سرطان پستان آگاهی ندارند و این سبب میشود که دیرتر به داکتر مراجعه کنند و تداوی و تشخیص آن با مشکل صورت گیرد.
سرطان پستان دومین نوع سرطان شایع در جهان است که مردان و زنان را دچار میکند. اما احتمال بروز این مریضی در زنان بیشتر از مردان است.
صحت
وزارت صحت: یک شفاخانه ۲۰۰ بستر ویژه تداوی مریضان سرطان به زودی در کابل افتتاح میشود

وزارت صحت عامه میگوید که به زودی یک شفاخانه دو صد بستر ویژه تداوی مریضان سرطان در کابل به بهرهبردای خواهد رسید.
به گفته مسوولان صحی، این وزارت برنامه دارد تا در سطح زونها نیز مراکز تداوی امراض سرطانی را ایجاد نماید و در قسمت بلند رفتن ظرفیت کارمندان صحی به ویژه داکتران در این بخش نیز کارهایی انجام شده است.
داکتران نبود شفاخانه تخصصی تداوی سرطان در افغانستان را یک چالش جدی میدانند و تاکید میکنند که داکتران در افغانستان توانایی تداوی بسیاری از مرضها را دارند، اما به دلیل نبود امکانات در بخش تداوی افراد مبتلا به سرطان با مشکل مواجه هستند.
به گفته این متخصصان، با فعال شدن شفاخانه تداوی سرطان در کابل، دیگر نیاز نخواهد شد تا مریضان به کشورهای دیگر سفر کنند
محمد هاشم وهاج، داکتر، گفت: «ما متأسفانه در کشور یک مرکز که قابلیت (تداوی همه مرضها) را داشته باشد، نداریم. نه در سکتور دولتی و نه در سکتور خصوصی.»
براساس گزارش سازمانهای بین المللی به دلیل کمبود امکانات در مناطق دورافتاده افغانستان، سرطان به مرگ خاموش در کشور تبدیل شده است.
بربنیاد معلومات وزارت صحت عامه، سرطانهای ثدیه، معده و مری، شایعترین نوع این مرض در افغانستان است که سالانه جان صدها تن را میگیرد و مردم از بهر تداوی در بیرون از کشور میلیونها دالر را به مصرف میرسانند.
صحت
رئیس دفتر ریاستالوزرا خواستار ادامه فعالیتهای صحی سازمان ایمرجنسی در افغانستان شد
رئیس دفتر ریاستالوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که بهخاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش مینماید، امارت اسلامی از آنها حمایت همهجانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم میسازد.»

عبدالواسع خادم، رئیس عمومی دفتر ریاستالوزرا، در دیداری با دیان پنیک، رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی در افغانستان، بر ادامه فعالیتهای این نهاد صحی تأکید کرده و از خدمات گسترده و عامالمنفعه این سازمان قدردانی بهعمل آورد.
براساس اعلامیهای که از سوی دفتر ارگ منتشر شده، رئیس دفتر ریاستالوزرا خطاب به هیأت سازمان ایمرجنسی گفت: «هر سازمان و یا فردی که بهخاطر رفاه و سهولت مردم عام تلاش مینماید، امارت اسلامی از آنها حمایت همهجانبه کرده و تسهیلات لازم را فراهم میسازد.»
در این دیدار، دیان پنیک رئیس عمومی سازمان ایمرجنسی نیز ضمن ارائه معلومات در مورد بودجه، جلب حمایت دونرها و برنامههای آینده این نهاد، تعهد خود را برای ادامه خدمات صحی رایگان در افغانستان اعلام کرد. وی افزود که تمرکز سازمان در حال حاضر بیشتر بر تداوی آسیبدیدگان حوادث ترافیکی و سایر موارد اضطراری میباشد؛ در حالی که در گذشته تمرکز اصلی این سازمان بر تداوی زخمیان جنگی بوده است.
دیان پنیک همچنان خاطرنشان ساخت که سازمان ایمرجنسی از سال ۱۹۹۹ میلادی بدینسو در افغانستان فعالیت مینماید و در حال حاضر ۲۷ مرکز صحی در ولایتهای کابل، هلمند، پنجشیر و شماری از ولسوالیها دارد. او تأکید کرد که تمامی خدمات این سازمان بهصورت کاملاً رایگان ارائه میشود.
این در حالیست که با برگشت امارت اسلامی به قدرت، میزان تلفات ناشی از جنگ و درگیریهای مسلحانه در کشور بهشکل قابل ملاحظهای کاهش یافته و نیازهای صحی در حوزههای غیرنظامی، بهویژه در بخش ترافیک و حوادث شهری، افزایش یافته است.
رئیس دفتر ریاستالوزرا با قدردانی از تعهد و تلاشهای سازمان ایمرجنسی، از این نهاد خواست که خدمات خویش را نه تنها در بخش صحت بلکه در سایر حوزههای عامالمنفعه نیز بهگونه دوامدار ادامه دهد.
صحت
هند ۱۱ هزار دوز واکسین به افغانستان کمک کرد

وزارت صحت عامه اعلام کرد که هند بهتازهگی ۱۱ هزار دوز واکسین را به عنوان کمکهای صحی، به این وزارت سپرده است.
این محموله شامل ۵۵۰۰ دوز واکسین انفلوانزا و ۵۵۰۰ دوز واکسین مننژیت میباشد. وزن مجموعی واکسینها ۴۴۲.۲۰ کیلوگرام و وزن خالص آن ۲۹۱ کیلوگرام گزارش شده است.
رهبری وزارت صحت عامه از کمک کشور هند اظهار سپاس و قدردانی نموده و این کمک را گامی مهم در راستای جلوگیری از امراض انفلوانزا و مننژیت دانسته است.
به گفته وزارت صحت، این واکسینها زمینه نجات جان هزاران تن از شهروندان را فراهم خواهد ساخت.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اسرائیل از «روزهای دشوار پیشرو» هشدار داد؛ ایران: ضربات سخت خواهیم زد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مترجم پیشین افغان ارتش امریکا در محکمه فدرال سندیگو بازداشت شد
-
تجارت3 روز ago
صادرات افغانستان به پاکستان از ارائه سند مبدأ معاف شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افزایش پروازهای عبوری از فضای افغانستان همزمان با جنگ ایران و اسرائیل
-
رویداد های اخیر5 روز ago
وزارت صنعت: تلاشها جریان دارد تا میوههای تازه افغانستان به بازارهای جدید صادر شود
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سازمان ملل: نزدیک به یک سوم جمعیت افغانستان به آب آشامیدنی سالم دسترسی ندارند
-
جهان3 روز ago
بریتانیا برای نخستین بار یک خانم را به عنوان رئيس سازمان MI6 تعیین کرد
-
ورزش3 روز ago
فوتسال؛ تساوی ۳-۳ امید و پیروزی پنجشیر، پیروزی ۵-۳ نورزاد بر زیتون