صحت
شواهد جدید نشان میدهد که منشأ کووید میتواند سگ کاونده باشد

دانشمندان شواهد جنیتیکی جدیدی را از بازار ووهان چین، جایی که موارد کووید برای اولین بار در اواخر سال ۲۰۱۹ شناسایی شد، کشف کردند.
مجله «ساینتیفیک امریکا» گزارش داده که یافتههای جدید سبب تقویت بحث منشأ حیوانی ویروس SARS-CoV-2 میگردد.
یافته های جدید در اوایل این هفته به یک گروه مشورتی که توسط سازمان جهانی صحت تشکیل شده بود، ارائه شد.
فلورانس دبار، بیولوژیست در مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه، توالیهای جنتیکی ویروس را کشف کرد که محققان چینی به رهبری جورج گائو، رئیس پیشین مرکز کنترول و پیشگیری از بیماریهای چین، آن را در پایگاه اطلاعات جنومی عمومی به نام GISAID آپلود کرده بودند.
طبق گزارش «ساینتیفیک امریکا» این توالیها متعاقباً حذف شدند، اما پیش از حذف، چندین محقق دیگر از کشورهای مختلف آن را دانلود و تجزیه و تحلیل کرده بودند.
نمونههای حاوی اسید ریبونوکلئیک که در اوایل سال ۲۰۲۰ در بازار عمدهفروشی غذاهای دریایی هوانان جمعآوری شده بود، همچنان حاوی مواد جنیتیکی از سگهای کاونده – حیوانی روباه مانند که در بازار فروخته میشود – و همچنین سایر حیوانات بود.
این ویروس باعث ایجاد یک بیماری همه گیر جهانی شد که نزدیک به هفت میلیون نفر را به کام مرگ کشاند. بحث در مورد اینکه آیا این ویروس به دلیل سرریز طبیعی حیات وحش به انسان یا نشت آزمایشگاهی از یک مرکز مطالعه کننده ویروس کرونا در ووهان ایجاد شده است، هنوز ادامه دارد.
به گزارش «ساینتیفیک امریکا» شواهد جدید مستقیماً ثابت نمیکند که کووید از سگهای کاونده آلوده وارد بدن انسان شده است، اما بحث انتقال این ویروس از حیوانات را تقویت میکند.
تدروس ادهانوم گبریسوس، رئیس سازمان جهانی صحت در یک نشست خبری روز جمعه گفت: «این اطلاعات پاسخ قطعی به این سوال که چگونه همهگیری آغاز شد، ارائه نمیکند، اما این اطلاعات در نزدیک تر سازی ما به این پاسخ مهم است.» .
دانشمندانی که در حال تجزیه و تحلیل اطلاعات هستند در حال حاضر گزارشی از یافته های خود تهیه میکنند که امیدوارند در روزهای آینده آن را منتشر کنند.
صحت
یک مریض سوء شکل پس از عملیات موفقانه از معیوبیت دایمی نجات یافت

مدیریت امورعامه ونشرات صحی شفاخانه سردار محمد داوود خان میگوید که دوکتور عبدالولی احمدزی، معاون اول قوماندانیت صحیه ستردرستیز و تیم متخصصین بخش اورتوپیدی در این شفاخانه یک مریض سوء شکل پا را موفقانه عملیات کردهاند.
به گفته مسوولان صحی در این شفاخانه، مریض بهنام عبدالاحمد از ولایت هلمند میباشد.
مسوولان صحی میگویند که درابتدا نزد مریض پتالوژی یا سوء شکل ولادی در پای راست اش وجود داشت و همین قسمت پا درمعرض سوختگی نیز قرار گرفت و سوء شکل عمیقتر و پیشرفته شد.
به گفته آنان، فامیل معیوب بنابر دلایل نامعلوم، مشکلات اقتصادی یا دسترسی نداشتن به خدمات صحی به داکتر مراجعه نکرده بود و مریض تا سن بلوغ بهحالت معیوب بسر میبرد.
داکتران میگویند که مریض به این شفاخانه مراجعه کرد و تحت تداوی و عملیات قرار گرفت که خوشبختانه بهطورکلی ازمعیوبیت نجات یافت و فعلاً به زندگی نورمال خویش ادامه میدهد.
گفتنی است که در بخشهای جراحی شفاخانه سردارمحمد داوود خان عملیاتهای موفق و شگفت انگیز انجام میشود.
صحت
ساخت شفاخانه «ملیل» در نورستان تکمیل شد

مسوولان محلی میگویند کار ساخت شفاخانه «ملیل» در ولسوالی نورگرام ولایت نورستان با هزینه ۲۱ میلیون افغانی تکمیل و به بهره برداری سپرده شد.
غلام یحیی، مسوول کمیته سویدن در زون شرق، میگوید که این شفاخانه از سوی کمیته سویدن به همکاری مالی سازمان ملل متحد ساخته شده است که برای ۳۲ هزار تن تسهیلات صحی را فراهم میکند.
برعلاوه، نقیب الله نوری، رییس صحت عامه نورستان، از ایجاد این شفاخانه ابراز خرسندی میکند و میافزاید که اخیراً در عرصه خدمات صحی این ولایت کارهای زیادی صورت گرفته و توانستهاند پنجاه درصد مشکلات مردم محل حل نمایند.
آقای نوری میگوید: «وضعیت سیستم صحی در این ولایت پنجاه فیصد بهتر شده است.»
از سویی هم، باشندگان ولسوالی نورگرام که قبلاً با مشکلات صحی زیادی مواجه بودند، اکنون امیدوار اند با ایجاد این شفاخانه مشکلات صحی شان حل شود.
محمد رستم، باشنده نورستان، گفت: «از کمیته سویدن و موسسه یواندیپی یک جهان سپاسگزاریم که این کار بنیادی را برای ما انجام داد.»
براساس معلومات ریاست صحت عامه نورستان، علاوه بر شهر پارون، مرکز این ولایت، کمیته سویدن در بسیاری از ولسوالیهای نورستان ۳۷ مرکز صحی ایجاد کرده است.
صحت
سره میاشت: هشتاد کودک بیمار جهت تداوی به آلمان فرستاده میشوند

جمعیت هلال احمر افغانی میگوید هشتاد کودک افغان که دچار بیماریهای استخوانشکن و سوختگی شدید استند، روز پنجشنبه (۳ حمل) برای تداوی به کشور آلمان فرستاده میشوند.
عرفان الله شرفزوی، سخنگوی هلال احمر افغانی، در مورد انتقال این کودکان بیمار به آلمان گفته است: «هشتاد کودک به آلمان فرستاده میشوند که پنجاه و پنج تن آنان کودکانی اند که استخوانهای آنان میکروبی است و باقیمانده ۲۵ تن آنان سوختگی شدید دارند.»
از سویی هم، آقای شرفزوی بیان کرده که همزمان با این ۹۰ تن از کودکانی که شش ماه پیش بهمنظور تداوی فرستاده شده بودند، پنجاه تن آنان پس از شفایاب شدن به کشور بازگردانده میشوند.
او افزود: «در یک سال گذشته، کودکانی که به آلمان فرستاده شدند، از میان آنان پنجاه تن شان فردا دوباره به کشور بر میگردند و چهل تن دیگر آنان پس از تکمیل تداوی در آلمان دوباره به کشور باز گردانده میشوند.»
در همین حال، حبیب حسن، مسوول روابط خارجی هلال احمر افغانی نیز گفته است در هر نوبت که هر شش ماه به راه انداخته میشود، نزدیک به هزار تن مراجعه میکنند که از این میان، کودکانی برای تداوی به آلمان فرستاده میشوند که به بیماری استخوانشکن و سوختگی شدید دچار باشند.
آقای حسن گفته است: «تا به حال ۴۸۵۴ طفل از طریق این پروسه علاج شان تکمیل گردیده است.»
شرط دیگری که کودکان برای تداوی برگزیده میشوند سن آنان است که باید یک الی یازده ساله باشند.
این کودکان شامل پسر و دختر اند که مصارف تداوی آنها از سوی بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان پرداخت میشود.
داکتران این بنیاد میگویند که در کنار فراهمسازی تسهیلات خوب، زمینه تداوی این کودکان را در شفاخانههای مختلف آلمان فراهم خواهند کرد.
خلف، داکتر بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، تصریح کرده است: «ما افزون برفراهمکردن تسهیلات خوب برای کودکان درآلمان، زمینه تداوی آنان را درشفاخانههای مختلف فراهم میکنیم، آنها نظر به شدت بیماریشان یک یا چندین بارعملیات خواهند شد و بعداً با دیگرافغانها دریک مکان مناسب انتقال مییابند ما این را درهمکاری با صلیب سرخ افغانستان انجام میدهیم، تداوی کودکان رایگان است، هزینه آنان را تمویل کنندگان جرمنی میپردازند.»
کلودیا، یکی دیگر از داکتران بنیاد خیریه دهکده صلح آلمان، نیز گفت: «ما به شما وعده میدهیم که این کودکان را در آنجا خوشحال نگه میداریم، شما میدانید اطفال که از اینجا میروند به گریه میروند اما زمانیکه پس میایند جور و صحتمند و با خنده برمیگردند.»
دهکده صلح آلمان یک نهاد مددرسان است که از ۳۳ سال به اینسو با جمعیت هلال احمر افغانی جهت تداوی کودکانی که به بیماریهای سوختگی شدید و استخوانشکن مبتلا باشند، همکاری میکند.
بربنیاد معلومات مسوولان این نهاد، تاکنون ۸۹ دور کودکان افغان جهت تداوی به آلمان فرستاده شدهاند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
یک زن در فاریاب چهارگانگی بدنیا آورد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
پولیس کابل: جرایم جنایی در شهر کابل کاهش یافته است
-
تجارت3 روز ago
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
نخستین راکت چاپ سهبعدی جهان پرتاب شد اما به مدار نرسید
-
اخبار ساحوی3 روز ago
عربستان و سوریه برای برقراری روابط توافق کردند
-
جهان4 روز ago
چین از ورود غیرقانونی کشتی جنگی امریکایی به آبهای کشورش خبر داد
-
جهان3 روز ago
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
-
جهان2 روز ago
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد