Connect with us

رویداد های اخیر

شورای امنیت از امارت اسلامی خواست تا محدودیت‌های وضع شده بر زنان را لغو کنند

منتشر شده

در

 شورای امنیت سازمان ملل با صدور قطعنامه که با ۱۵رای مثبت به تصویب رسیده خواسته است تا فوراْ اقدامات و محدودیت‌ها در برابر زنان و دختران، از جمله آموزش، تحصیل و کار زنان لغو شود.

نماینده امارت متحده عربی در این شورا ممونوعیت‌ها بر آموزش و کار زنان را در تاریخ سازمان ملل بی پیشنه توصیف کرده است.

امارت اسلامی اما بارها گفته است که متعهد به رعایت حقوق اسلامی زنان است و با اینگونه دخالت‌ها مخالف است.

شورای امنیت سازمان ملل روز گذشته (پنج‌شنبه ۷ثور) قطعنامه در مورد ممنوعیت کار زنان از سوی حکومت سرپرست را به رای گیری گذاشته اند و قطعنامه با ۱۵رای مثبت اعضای شورای امنیت به تصویب رسید.

در این قطعنامه از رهبران امارت اسلامی خواسته شده تا فوراً اقدامات و محدودیت‌‌ها در برابر زنان و دختران، از جمله آموزش تحصیل و کار زنان را لغو کنند.

این قطعنامه که از سوی امارات متحده عربی و جاچان ارایه می‌شد نماینده امارات متحده عربی ممنوعیت‌ها بر کار زنان در تاریخ سازمان ملل متحد را بی پیشنه توصیف کرد ه است.

چنانچه نماینده جاپان گفته که این ممنوعیت حاکمان جدید افغانستان حقوق بشر و اصول بشردوستانه را تضعیف می‌کند.

لانا نسیبه، نماینده امارات متحده عربی در سازمان ملل می‌گوید که:«امروز شورای امنیت سازمان ملل تصمیم طالبان (امارت اسلامی افغانستان) مبنی بر ممنوعیت کار زنان در ادارات سازمان ملل را محکوم می‌کنند، این موضوع بی پیشنه در تاریخ سازمان ملل متحد خوانده شده است ما نه تنها ممنوعیت کار زنان را به شدت محکوم می‌کنیم بل از حاکمان باالفعل افغانستان می‌خواهیم که به سرعت تصمیم خود را لغو کنند و به تمام حقوق زنان و دختران افغان احترام بگذارند.»

امیر ایشیکان، نماینده جاپان در سازمان ملل می‌گوید که:«این تصمیم در کنار سایر حقوق اولیه تاثیر منفی و شدید بر عملیات کمک رسانی سازمان ملل در سراسر افغانستان خواهد داشت از جمله ارائه کمک‌های نجات بخش و خدمات اساسی به آسیب پذیرترین افراد در افغانستان.»

نماینده کشور روسیه همچنان خواستار مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمن زنان و دختران در همه عرصه‌ها در افغانستان شده‌ است.

واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان می‌گوید که:«از رهبران طالبان (امارت اسلامی افغانستان) می‌خواهیم تا به سرعت تصمیم خود را لغو کنند، ما همچنان خواستار مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمنی زنان و دختران در همه عرصه‌ها در افغانستان هستیم.»

از سوی هم ممنوعیت کار زنان در ادارات بین‌المللی، دسترسی به کمک‌های اولیه و بشردوستانه را برای ۲۸ میلیون افغان نیازمند دشوار می‌سازد این مطلب را نماینده بریتانیا در شورای امنیت سازمان ملل نیز بیان کرده است.

باربارا وودوارد، نماینده بریتانیا در سازمان ملل می‌گوید که:«ممنوعیت کار زنان در ادارات سبب شده است تا بحران بشری در این کشور افزایش یابد و حدود ۲۸میلیون تن نیاز به کمک‌های بشردوستانه دارند، بناء ما این تصمیم آنها را محکوم کرده و از آنان می‌خواهیم که هرچه زودتر تصمیم شان را تغییر دهند و به حقوق اولیه زنان و دختران احترام قایل شوند.»

درهمین حال، نماینده چین در این سازمان یکبار دیگر از امریکا می‌خواهد که ذخایر ارزی افغانستان را آزاد سازند.

نماینده چین در سازمان ملل گفته است که:«چین به عنوان نزدیکترین همسایه و دوست افغانستان آماده همکاری با این کشور هست و ما از ایالات متحده می‌خواهیم که برای حل مشکلات اقتصادی در افغانستان و بهبود وضعیت بشری در افغانستان پول‌های منجمد شده بانک مرکزی این کشور را آزاد کند.»

امارت اسلامی هرچند که در مورد قطع نامه شورای امنیت سازمان ملل تاکنون واکنشی نداشته است، اما سخنگویان امارت اسلامی  بارها گفته اند که امارت اسلامی متعهد به رعایت حقوق اسلامی زنان است و با اینگونه دخالت‌های خارجی مخالف است.

رویداد های اخیر

میزان صادرات هرات طی ۶ ماه نخست امسال دو برابر شده است

Published

on

اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری هرات می‌گوید که میزان صادرات در این ولایت طی شش ماه نخست امسال نسبت به سال گذشته دو برابر شده است.

مسوولان این اتاق گفته‌اند، در شش ماه اول امسال به ارزش ۷۷ میلیون و ۸۸۲ هزار دالر صادرات داشته‌اند.

به گفته آنان، در این مدت بیش از ۳۲ هزار تُن محصولات زراعتی، صنعتی، نباتات طبی و مواد معدنی را به بازارهای جهانی فرستاده‌اند.

با این حال، این اتاق افزوده که مسئله صادرات میوه‌های تازه هرات هنوز هم حل نشده است.

از سویی هم، باغداران نیز انتظار دارند تا برای فرستادن میوه‌های تازه به بازارهای جهانی، گام‌های اساسی برداشته شود.

بشیراحمد بهادری، رئیس اتاق محصولات زراعتی و مالداری هرات گفته است: «محصولات زیادی زراعتی داریم که از آن جمله پنبه، زعفران، هنگ، انگور، کشمش که خوشبختانه امسال بازاریابی زیادی شده است.»

آقای بهادری افزود: «این اقلام هم به کشورهای مثل ترکیه، هند، چین، امارات متحده عربی، قزاقستان، ازبکستان، پاکستان و ایران صادر می‌شود.»

همه ساله تاجران صادرکننده ده‌ها قلم از قبیل میوه‌های خشک، محصولات حیوانی، نباتی، تولیدات داخلی شهرک صنعتی، مواد معدنی و نباتات طبی را به بازارهای جهانی صادر می‌کنند. بازار کشورهای همسایه، آسیای میانه، اروپا و بازار امریکا خریداران اصلی محصولات داخلی کشور می باشند.

اتاق تجارت وسرمایه‌گذاری هرات تاکید کرده که تسهیلات لازم برای صادرات محصولات داخلی فراهم گردیده است، اما کافی نیست و نیاز است تا به‌خاطر بازاریابی و معرفی محصولات داخلی به بازارهای جهانی اقدامات بهتری انجام شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی قانون ساحات صنعتی را توشیح کرد

Published

on

وزارت عدلیه می‌گوید که قانون ساحات صنعتی در یازده فصل و ۶۷ ماده از سوی رهبر امارت اسلامی توشیح و نافذ شده است.

این وزارت در اعلامیه‌ای گفته است که این قانون به هدف رشد و انکشاف اقتصاد افغانستان از طریق تنظیم ساحات صنعتی، فراهم‌کردن زمینه جلب‌وجذب سرمایه‌گذاری خصوصی و حفظ ومراقبت از ساحات صنعتی تدوین شده است.

براساس اعلامیه، این قانون توسط وزارت صنعت و تجارت تطبیق خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بیست و پنج افغان از زندان‌های عراق آزاد شدند

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

Published

on

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان از رهایی ۲۵ شهروند افغانستان از زندان‌های عراق خبر داده است.

این وزارت در خبرنامه‌ای نوشته است که این افراد به دلیل نداشتن اسناد قانونی، مدت شش ماه در ولایت‌های مختلف عراق زندانی بودند.

بر بنیاد خبرنامه، زندانیان آزاد شده روز گذشته (جمعه) از طریق ایران به کشور بازگشتند.

این افراد پس از ثبت در آمریت سرحدی نیمروز، برای دریافت کمک به سازمان بین المللی مهاجرت معرفی شده اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!