رویداد های اخیر
شورای امنیت: رهایی زندانیان طالبان به سود صلح و امنیت نیست

شورای امنیت ملی افغانستان امروز ( سه شنبه، ۱۸ قوس) میگوید که رهایی زندانیان طالب پیش از رسیدن به توافق صلح و آتش بس دایمی هیچ سودی برای بهبود وضعیت امنیتی نخواهد داشت.
رحمت الله اندر، سخنگوی شورای امنیت ملی، تاکید می ورزد که رهایی بیش ۵۰۰۰ زندانی طالب برای کاهش خشونتها اثرگذار نبوده، بل انتقاد در برابر حکومت را بیشتر ساخت.
اندر در این باره گفت:” درباره رهایی و عدم رهایی زندانیان طالب روی روند صلح تاثیر خاص ندارد و حکومت ۵۰۰۰ زندانی را رها کرد که به کاهش خشونتها و روند صلح کمک نکرد و بر عکس انتقادها در برابر حکومت بیشتر شد.”
در همین حال رییس مجلس سنا می گوید که رهایی زندانیان طالب سبب کاهش خشونتها نه بل سبب افزایش خشونتها در کشور شد.
فضل هادی مسلمیار، رییس مجلس سنا، در این باره گفت:” پس از رهایی زندانیان طالب متاسفانه خلاف انتظار خشونت ها زیاد شد و مردم هم تهدید میشوند و هم قربانی میشوند و طالبان باید اگر صلح میخواهند گذشت هم نداشته باشند.”
از سویی هم هییت اداری مجلس سنا از حکومت میخواهد که پیش از آتش بس واقعی و امضای توافق صلح نباید حتی یک زندانی دیگر طالب از بند آزاد شوند.
محمد علم ایزدیار، معاون نخست مجلس سنا، در این باره گفت:”تجربه رهایی زندانیان طالب نباید تکرار شود تا این که توافق نامه به امضا نرسیده نباید طالبان از زندان آزاد شوند و نشود که یک بار دیگر به بهانه آتش بس زندانیان شان را آزاد کنند، زیرا آتش بس شکستانده هم میشود.”
فیصل سمیع، منشی مجلس سنا در این باره گفت:”خواست ما از رییس جمهور این است که این بار فریب فرمایشات قلابی امریکا را نخورد و تا زمانی که طالبان آتش بس واقعی نکنند و دست از جنگ نکشند و سلاح به زمین نگذارند یک زندانی طالب باید رها نشود.”
بااین حال قانون گذاران در مجلس تاکید می ورزند که معامله های پنهانی امریکا با گروه طالبان برای مردم پذیرفتنی نیست و هر گونه توافق خلاف انتظار مردم سبب ادامه خشونتها در افغانستان خواهد شد.
رویداد های اخیر
طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شد

امارت اسلامی افغانستان میگوید که طرزالعمل کمیسیون تماس با شخصیتهای افغان تصویب شده است و به زودی این راهکار اعلام خواهد شد.
این کمیسیون دومین جلسه خود را روز گذشته (دوشنبه ۲۶ثور) در قصر سیپدار دفتر معاون سیاسی رییس الوزرا برگزار کرد وبه زودی کارش را مطابق این لایحه آغاز خواهد کرد.
کمیسیون بازگشت سیاست مداران و مقامهای پیشین دولت درحالی تشکیل جلسه داده که اخیرا ممنوع الخروجی حامد کرزی رییس جمهوری پیشین خبرساز شده است.
حسن حقیار، از چهرههای نزدیک به امارت اسلامی میگوید که:”در این کمیسیون با همه چهره ها چی از زنان و چه از مردان تماس گرفته خواهد شد و طرح برگشت همه آماده است تا چهره های وطن دوست دوباره برگردانده شوند”.
اما پرسش برخی فعالان سیاسی این است که آیا چهره های سیاسی صرف برای زندگی عادی به کشور برگردند یا فضای فعالیت سیاسی و شراکت در حکومت هم برای شان فراهم میشود؟
سیدجواد حسینی، فعال سیاسی میگوید که:” ما از امارت میخواهیم که برای عملی کردن طرح این کمیسیون باید زمینه کار و فعالیت دوباره این چهره ها را مساعد ساخته و تضمین برای بازگشت همه باید وجود داشته باشد زیرا همه بتوانند خود را در آیینه حکومت ببینند”.
با این حال ایران در همسایگی افغانستان که میزبان برخی چهرههای سیاسی نیز است بار دیگر خواهان تشکیل یک دولت همه شمول در افغانستان شده است.
اخیرا انس حقانی عضو کمیسیون تماس گفته است که در حال حاضر حدود ۵۰ مقام دولت پیشین به افغانستان برگشته اند وتلاش ها برای برگشت دیگر چهره های سیاسی هم جریان دارد.
رویداد های اخیر
سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحداتاش را با افغانستان تقویت میبخشند

رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی، امنیت سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشند.
در این میان رییس جمهور قزاقستان در اجلاس سران این سازمان در مسکو گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور، امنیت و ثبات کشور های عضو را تهدید میکند.
امارت اسلامی اما میگوید؛ سرحدات افغانستان از هر زمان دیگر مصوون تر است و از خاک افغانستان بر هیچ کشوری تعرض نخواهد شد زیرا هیچ گروه مسلح در افغانستان فعالیت نمیکند تا امنیت مرزها را در خطر بیاندازد.
سرحدات افغانستان همچنان در محراق توجه و نگرانی همسایه هایش؛ اما کابل سیاست بی طرفی را اختیار کرده است.
در تازه ترین مورد رهبران کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس این سازمان در مسکو گفته اند؛ سرحدات کشورهای عضو این سازمان با افغانستان و مناطق دیگر را از نظر امنیتی تقویت می بخشد.
ولادمیر پوتین، رییس جمهور روسیه می گوید که:””سازمان پیمان امنیت جمعی با درنظرداشت وضعیت نا آرام درافغانستان ومناطق دیگر سرحدات خارجی سازمان برای اطمینان از امنیت بیشتر سرحدات کشورهای عضو٬ آمادگی دارد.”
رییس جمهور قزاقستان در این اجلاس بر چگونگی توجه بیشتر روی امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه تأکید کرده است.
وی همچنان گفته که بی ثباتی در افغانستان و فعالیت دوام دار گروهای مسلح در این کشور، امنیت و ثبات کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی را تهدید میکند.
قاسم جومارت توقاییف، رییس جمهور قزاقستان می گوید که:”باید به تهدید های احتمالی متوجه بود زیرا بی ثباتی درافغانستان و فعالیت مداوم گروهای مسلح در آن کشور٬ امنیت وثبات کشور های عضو را تهدید میکند که باید امنیت سرحدات کشورهای آسیای میانه مورد توجه بیشتر قرار گیرد.”
امارت اسلامی اما بر خلاف نگرانی های این مقامها میگوید که امنیت در سراسر افغانستان تامین شده و هیچ گروه مخالف فعالیت آنچنانی ندارد تا تهدیدی بر امنیت کشورهای دیگر تلقی شود.
به گفته ای معاون سخنگوی امارت اسلامی امنیت سرحدات افغانستان بیش از هر زمان دیگر تامین است و نباید کشورها از این رهگذر نگرانی داشته باشند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی می گوید که:”سرحدات افغانستان در حال حاضر از هر زمان دیگر مصوون تر است و هیچ گاهی از خاک افغانستان بر ضد کدام کشوری استفاده نخواهد شد.”
رهبران سازمان پیمان امنیت جمعی در اجلاس قبلی شان اعلام کردند که، عملیات سه مرحلهای برای جلوگیری از قاچاق مواد مخدر و مبارزه با تروریزم در سال ۲۰۲۲ در سرحدات با افغانستان اجرا میکنند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی از گشایش مکاتب دخترانه درآینده نزدیک خبر داد

ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی و معین وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید که مکاتب دخترانه به زودی بازگشایی میشود.
آقای مجاهد که روز گذشته (یک شنبه ۲۵ثور) با خبرنگاران در کابل صحبت میکرد گفت:” پیشرفتهای خوبی در قسمت نشست علمای کشور در ارتباط به بازگشایی مکاتب دخترانه و دیگر مسایل بزرگ سیاسی صورت گرفته و در آینده نزدیک مکاتب دخترانه بازگشایی میشود.”
وی بیان داشت در این نشست سران اقوام و متنفذین کشور حضور خواهد داشت و اجندای آن بحثهای کلان سیاسی امنیتی و مسایل مهم اجتماعی میباشد.
آقای مجاهد گفت:” مشورههای علما در قسمت بازگشایی مکاتب دخترانه جریان دارد پیشرفتهای خواهد آمد عنقریب دروازههای مکاتب باز میگردد”.
این درحالی است که انس حقانی عضو ارشد امارت اسلامی اخیرأ گفته بود که جهت بازگشایی مکاتب دخترانه در کشور نشست علمای دین برگزار میشود.
با تسلط مجدد امارت اسلامی در افغانستان دروازه مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در سراسر کشور ازسوی امارت اسلامی مسدود مانده است.
مسدود ماندن مکاتب متوسط و لیسه دخترانه در کشور با واکنشهای تند ملی و بینالمللی مواجه شده و جهانیان همواره از امارت اسلامی خواسته که دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی کنند.
مقامها در وزارت معارف امارت اسلامی گفته اند که در چهارچوب اصول اسلامی در آینده نزدیک دروازه مکاتب دخترانه را بازگشایی میکنند.
شهروندان کشور هم انتظار دارند که امارت اسلامی نباید میلیونها متعلم دختر را که از رفتن به مکتب محروم مانده است در انتظار نگهدارند.
بحث مکاتب دخترانه یکی از بحثهای جنجالی در محافل سیاسی نیز بوده است و آگاهان باور دارند که باز شدن مکاتب دخترانه میتواند راه را برای تعامل جهان با امارت اسلامی نیز باز کند.
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
یونسف بار دیگر خواستار بازگشایی مکاتب دخترانه شد
-
رویداد های اخیر5 روز پیش
وزیران خارجه هفت اقتصاد بزرگ جهان محدودیتهای اخیر بر زنان افغان را محکوم کردند
-
رویداد های اخیر3 روز پیش
ذبیحالله مجاهد: موضوعات داخلی مربوط به افغان هاست
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
ازبکستان کنفرانس بینالمللی را در باره افغانستان میزبانی میکند
-
تجارت3 روز پیش
با آمدن امارت اسلامی عواید وزارت معادن افزایش یافته است
-
جهان3 روز پیش
کشتار با نشر زنده؛ تیراندازی نژادپرستانه در امریکا ۱۰ کشته برجای گذاشت
-
تجارت4 روز پیش
امارت اسلامی بودجه سال مالی ۱۴۰۱ خود را تصویب کرد
-
کوید۱۹4 روز پیش
تست کرونای نخست وزیر زیلاند جدید مثبت شد