رویداد های اخیر
شکایت دهاقین هلمند از کمبود آب
شماری از دهاقین در اطراف بند کجکی ولایت هلمند میگویند زمینهای زراعتی و باغهای شان به دلیل کم آبی در حال خشکیدن است و آب در مزارع شان نمی رسد.
این دهاقین از حکومت میخواهند که آب دریای هلمند را مدیریت کند تا به مزارع آنها آب برسد.
عبدالجبار، دهقان در هلمند میگوید: «ما خود مان با کمبود آب مواجه هستیم. ما نیاز شدید به آب داریم و از واتر پمپ استفاده میکنیم. در حالی که آب برای خودمان کافی نیست، چگونه میتوانیم به ایران آب بدهیم.»
شاه ولی، دهقان درهلمند میگوید: «ما درصورتی میتوانیم به ایران آب بدهیم که آب ما زیاد شود یا اینکه بند ما به اندازه ای آب را ذخیره کند نیاز ما را برآورده سازد.»
دهاقین ولایت هلمند در حالی از کمبود آب شکایت دارند که اخیرا ایران گفته است که افغانستان باید حقابه این کشور را از دریای هلمند بدهد.
امارت اسلامی می گوید که متعهد به تامین حقابه ایران هستند اما آب کافی وجود ندارد.
مطیع الله عابد، سخنگوی وزارت انرژی و آب میگوید: «ما مطابق معاهده ۱۳۵۱ از دریای هلمند حقابه جمهوری اسلامی ایران را داده ایم و در آینده نیز به تامین حقابه آنها متعهد هستیم. نشست های نوبتی کمیساران امارت اسلامی افغانستان و جمهوری اسلامی ایران بگونه عادی برگزار میشود. روی این موارد در فضای دوستانه بحث و به همین گونه سال نورمال و غیر نورمال آبی تعیین میگردد.»
شکایت دهاقین در ولایت هلمند از کمبود آب نشان میدهد که تغییرات اقلیمی تاثیر منفی روی افغانستان گذاشته است، از این رو آگاهان میگویند که این مسئولیت دولت ها است تا با تدوین برنامه های دراز مدت مشکلات مردم را حل کنند.
رویداد های اخیر
وزارت مالیه قرارداد نصب «جیپیاس» را برای وسایط باربری امضا کرد
وزارت مالیه میگوید که به منظور انکشاف و معیاریسازی ترانزیت، قرارداد نصب «جیپیاس لاکر» میان این وزارت، شرکت افغان پُست و وزارت تراسپورت و هوانوردی برای موترهای باربری به امضا رسیده است.
مسوولان وزارت مالیه طی نشستی امروز (چهارشنبه) در کابل گفتهاند که این کار را برای جلب سرمایهگذاریها و عبور و مرور وسایط نقلیه بهگونه مصون به خصوص وسایط باربری انجام دادهاند.
دوست محمد مخلص، مُعین وزارت مالیه گفته است: «با نصب این وسیله (جیپیاس لاکر) در محمولههای ترانزیتی سهولت ایجاد میشود و در بخش ترانزیت بیرونی اعتماد به وجود میاید.»
حبیب الرحمن طلحه، رئیس تدارکات وزارت تراسپورت و هوانوردی، نیز در این مورد گفت: «این جیپیاس در موترهای ترانزیتی باربری نصب میشود. هر موتر باربری که داخل خاک کشور ما میشود، در آن جیپیاس نصب میشود و وقتیکه از افغانستان خارج میشود، جیپیاس از آن کشیده میشود.»
از سویی هم، احمد جان بلال، رئیس عمومی شرکتهای دولتی گفته است که شرکت افغان پُست کُد شش رقمی جدید را ایجاد کرده که مورد تایید اتحادیه بینالمللی پُست نیز قرار گرفته است و پس از این در خدمات پُستی ملی و بینالمللی از آن استفاده خواهد شد.
گفتنی است که شرکت افغان پُست تلاش دارد تا به تعداد ۴ هزار و ۱۰۵ مرکز خدمات پُستی را در کشور ایجاد کند تا خدماتاش در کشور سراسری شود.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر: به همسایگان صدا میزنیم که موانع سر راه تاجران افغان را بردارند
معاون سیاسی رئیس الوزرا میگوید، امارت اسلامی تلاش میکند تا روابط میان افغانستان و کشورهای منطقه را برای همکاریهای اقتصادی و تجارتی استوار و آنرا توسعه دهد.
مولوی عبدالکبیر در کنفرانس تواصل تجارتی تاجران و سرمایهگذاران افغان در هوتل سرینا با تأکید بر گسترش تجارت و ترانزیت منطقوی از کشورهای همسایه خواسته است تا موانع سد راه تاجران افغان را بردارند.
آقای عبدالکبیر گفته است: «ما به تمام کشورها صدا میزنیم که موانع و مشکلات تاجران و سرمایهگذاران افغان را بردارند. ایجاد مشکل، بندکردن راه و افزایش مالیات به تاجران افغان باعث زیانمند ساختن روابط و همکاریهای اقتصادی افغانستان و کشورهای همسایه میشود.»
او افزوده است که امارت اسلامی درپی راههای بدیل تجارتی نیز است و بر آن سرمایهگذاری میکند تا بتواند روابط اقتصادیاش را با منطقه گسترش دهد.
در همین حال، نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت نیز در این نشست گفت که امارت اسلامی از تاجران حمایت همه جانبه مینماید و به برای فعالنمودن بندر چابهار با جانب ایرانی، بحثهای مفیدی انجام داده است.
از سویی هم، برخی از تاجران و مقامات ایرانی ضمن تأکید بر گسترش روابط تجارتی افغانستان و ایران، وعده همکاری و فراهمسازی تسهیلات در بندر چابهار را دادهاند.
گفتنی است که در این کنفرانس برخی از مسوولان اتاقهای صنعت و تجارت ایران، پاکستان، جاپان، ترکیه و چین نیز اشتراک کرده بودند.
رویداد های اخیر
در بخش اول پروژه مسعینک بیش از ۵ میلیارد دالر سرمایهگذاری میشود
رئیس شرکت قراردادی معدن مسعینک در دیدار با مولوی عبدالکبیر، معاون سیاسی رئیسالوزرا در مورد کار روی بخش نخست این معدن گفتگو کرده است.
رئیس شرکت قراردادی معدن مسعینک افزوده است که در این پروژه بهطور مستقیم برای ۳ هزار افغان فرصتهای شغلی فراهم خواهد شد.
آقای عبدالکبیر در این دیدار خواستار گامهای موثر برای آغاز کار عملی مسعینک شده و تأکید کرده است که امارت اسلامی برای آغاز کار عملی این پروژه، با کمپنی قراردادی آماده همکاری همه جانبه است و باید در این زمینه از ضایعشدن وقت جلوگیری شود.
رئیس شرکت قراردادی معدن مسعینک ساحات تاریخی و تغییرات در پلان استخراج این معدن را به عنوان عوامل تأخیر پروژه یاد کرد و گفت که در این زمینه به همکاری نیاز دارند.
معدن مسعینک دارای میلیونها تُن مس است و به حیث دومین ذخیره بزرگ مس در جهان شناخته میشود.
قرارداد مسعینک در سال ۱۳۷۸ به مدت ۳۰ سال با شرکت چینی «امسیسی» منعقد شد، اما به دلیل مسائل امنیتی و طولانی شدن حفریات آثار باستانی در این منطقه، کار استخراج این معدن به تاخیر افتاد. اخیراً کار ساخت سرک این معدن آغاز شد تا با تکمیل کار سرک آن کار استخراج نیز آغاز شود.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
به دنبال تنشها در شرق میانه، پروازهای بینالمللی از فضای افغانستان افزایش یافته است
-
تجارت3 روز ago
سومین نمایشگاه ملی و بینالمللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد
-
جهان3 روز ago
نتانیاهو به مکرون: محدودیت علیه اسرائیل به نفع حکومت ایران و گروههای نیابتیاش است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقام ایران: تا پایان سال جاری دو میلیون مهاجر فاقد اسناد قانونی را اخراج میکنیم
-
اخبار ساحوی5 روز ago
اسرائیل دفتر مرکزی استخبارات حزب الله را در لبنان هدف قرار داد؛ ایران میگوید عقب نشینی نمیکند
-
جهان4 روز ago
امریکا به لبنان ۱۵۷ میلیون دالر کمک میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بنیاد بیات بخش اطفال شفاخانه حوزوی هرات را کاملاً بازسازی کرده است
-
ورزش3 روز ago
برازیل قهرمان مسابقات فوتسال جام جهانی ازبیکستان ۲۰۲۴ شد