Connect with us

تجارت

صادرات تیل قرغیزستان به افغانستان، ۱۰۰ برابر افزایش یافت

منتشر شده

در

کمیته ملی آمار قرغیزستان با نشر بیانیه‌ای اعلام کرده است که صادرات نفت این کشور به افغانستان افزایش یافته و افزوده که از ماه جدی تا پایان سال گذشته، بیش از ۴۰ میلیون لیتر تیل و نفت کوره به افغانستان صادر کرده است.

طبق این بیانیه، این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، رشد چشم‌گیر بیش از ۱۰۰ برابری را نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است که مقصد اصلی این سوخت صادراتی، ولایت کندز بوده که ارزش آن در بازه زمانی جدی تا حوت به ۱۸.۵ میلیون دالر رسیده است.

در حالی‌که در مدت مشابه سال گذشته، قرغیزستان تنها ۳۸۴ هزار لیتر تیل به ارزش ۲۱۲ هزار دالر به افغانستان صادر کرده بود.

در حال حاضر، افغانستان بیش از ۹۰ درصد کل صادرات تیل قرغیزستان را وارد می‌کند.

در این گزارش گفته شده است ازبیکستان با واردات ۲.۵ میلیون لیتر تیل به ارزش ۱ میلیون دالر در رتبه دوم قرار دارد.

میانگین قیمت هر لیتر بنزین صادراتی حدود ۵۰ سنت اعلام شده است. مقام‌های قرغیزستان تأکید کرده‌اند که تیل‌های صادرشده به افغانستان منشأ روسی ندارند.

طبق یک توافق‌نامه دوجانبه میان بیشکک و مسکو، سوخت وارداتی از روسیه که شامل درجات (ال-۹۲) و (ال-۹۵) است، صرفاً برای مصرف داخلی در نظر گرفته شده و از صادرات معاف است.

کمیته ملی آمار قرغیزستان گفته است که این سوخت‌ها از طریق قزاقستان و بدون پرداخت عوارض گمرکی به قرغیزستان تحویل داده می‌شوند و قیمت تیل در بازار داخلی را حدود ۰.۸۰ دالر در هر لیتر نگه داشته‌اند.

انجمن تاجران نفت قرغیزستان نیز اعلام کرده که تیل صادرشده به افغانستان و ازبیکستان از نوع (ال-۸۱) بوده و در کنار آن، نفت کوره‌ای که از نفت خام محلی در جنوب غربی قرغیزستان تولید می‌شود، نیز صادر می‌گردد.

قرغیزستان در سال گذشته، مجموعاً ۶۳۰ میلیون لیتر تیل به ارزش ۲۷۷ میلیون دالر وارد کرده که بخش عمده آن از روسیه و مقداری نیز از قزاقستان تأمین شده است.

تجارت

صادرات غله قزاقستان به افغانستان ۲.۳ برابر افزایش یافته است

Published

on

بر بنیاد اطلاعات وزارت زراعت قزاقستان، صادرات غله این کشور به افغانستان بین ماه سپتمبر سال ۲۰۲۵ و می امسال ۲.۳ برابر افزایش یافته است.

در این دوره، قزاقستان حدود ۳ میلیون تن غله به افغانستان صادر کرده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال قبل ۱.۳ میلیون تن بود.

دو روز پیش، وزارت مالیه افغانستان نیز اعلام کرده بود که واردات گندم به این کشور پس از کاهش تعرفه‌های گمرکی، ۳۴۵ درصد افزایش یافته است.

نزدیک به ۱۹۸ هزار تن گندم در دو ماه اول سال مالی ۱۴۰۵ وارد کشور شده است، در حالی که این رقم در مدت مشابه سال گذشته ۴۴۰۰۰ تن بوده است.

وزارت مالیه افزود که اقدام مذکور به گسترش فعالیت کارخانه‌های آرد در داخل کشور و ایجاد فرصت‌های شغلی کمک کرده است.

Continue Reading

تجارت

بخش پنجم خط آهن حیرتان–مزارشریف دوباره فعال شد

Published

on

ملا عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، امروز پنجشنبه بخش پنجم خط آهن حیرتان–مزارشریف را در ولایت بلخ دوباره فعال کرد.

ملا برادر در مراسم افتتاح این پروژه، تلاش‌های وزارت فواید عامه برای گسترش شبکه خطوط آهن در کشور را ستایش کرد و از همکاری‌های ازبیکستان نیز قدردانی نمود.

او افزود که روابط اقتصادی و تجارتی میان افغانستان و ازبیکستان نسبت به گذشته تقویت شده و برای توسعه بیشتر این همکاری‌ها، یک کمیته مشترک به رهبری والی بلخ و با حضور اداره‌های مربوط تشکیل شده است.

براساس معلومات ارائه‌شده، بخش پنجم خط آهن حیرتان–مزارشریف ۷۰ کیلومتر طول، ۳۰ کیلومتر خطوط فرعی، پنج ایستگاه و ظرفیت تخلیه هم‌زمان ۵۰ واگون را داراست.

مسئولان می‌گویند با فعال‌شدن دوباره این بخش، سهولت‌های قابل توجهی در انتقال و افزایش حجم کالاهای تجارتی میان افغانستان و کشورهای منطقه ایجاد خواهد شد.

Continue Reading

تجارت

افغانستان و ازبکستان روی انتقال ۲۰ فابریکه صنایع سبک گفتگو کردند

در این نشست، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با ناظم‌جان خالمرادوف، رئیس آژانس توسعه صنایع سبک شورای وزیران ازبکستان و هیئت‌های همراه‌شان دیدار و گفتگو کردند.

Published

on

وزارت صنعت و تجارت اعلام کرده است که نشست دوجانبه‌ای به هدف گسترش روابط اقتصادی و تجاری و استفاده مؤثر افغانستان از تجارب ازبکستان در سکتور صنایع سبک برگزار شده است.

در این نشست، نورالدین عزیزی، وزیر صنعت و تجارت با ناظم‌جان خالمرادوف، رئیس آژانس توسعه صنایع سبک شورای وزیران ازبکستان و هیئت‌های همراه‌شان دیدار و گفتگو کردند.

براساس معلومات وزارت صنعت و تجارت، دو طرف درباره کشت معیاری پنبه، پروسس و تولید نخ در افغانستان، انتقال فابریکه‌های پروسس پنبه، چرم و کشمیره از اوزبکستان به افغانستان، تولید بوت‌های چرمی، تولید تکه در افغانستان و صادرات پوشاک اوزبکستان به افغانستان بحث و تبادل نظر کردند.

همچنین موضوع انتقال ۲۰ فابریکه از اوزبکستان به افغانستان در بخش‌های مختلف، برگزاری نمایشگاه بین‌المللی تخصصی صنایع سبک در بازار مشترک ترمذ و سرمایه‌گذاری مشترک دو کشور در بخش تولید نخ در افغانستان نیز مورد بررسی قرار گرفت.

در پایان این نشست، برای عملی‌سازی موضوعات مطرح‌شده، تیم‌های تخنیکی و ارتباطی از سوی دو طرف معرفی شدند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!