Connect with us

رویداد های اخیر

صالح: انتخابات شورای ولایتی، ولسوالی و شاروالی بمشول انتخابات پارلمانی غزنی برگزار میشود

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

امرالله صالح، معاون نخست ریاست جمهوری، میگوید که در تابستان سال آینده خورشیدی انتخابات شورای‌های ولایتی، ولسوالی، و شاروالی در سراسر کشور برگزار خواهد شد.

صالح گفته است که انتخابات پارلمانی غزنی نیز در تابستان آینده برگزار میشود.

صالح افزوده است که در یک نشست به رهبری رییس جمهور غنی به وی وظیفه سپرده شده است تا در مورد حوزه‌های انتخاباتی  شورای ولایتی گزارش تهیه کند.

صالح افزوده است که تشخیص نمودن حوزه‌های انتخاباتی حساس ترین موضوع در انتخابات است.

او در این باره افزوده است:” توقع ما این است که همه انتخابات باید برگزار شود، اگر ما همه آن را بر اساس مشکلات لوژیستیکی برگزار نکنیم، اما یک یا دو انتخابات را حتما برگزار میکنیم.”

ریاست جمهوری نیز گفته است که کمیسیون مستقل انتخابات کشور برای برگزاری انتخابات در سراسر کشور آماده‌گی دارد.

ارگ میگوید که رییس جمهور غنی از آماده‌گی کمیسیون انتخابات استقبال کرده و گفته که حکومت به برگزاری انتخابات متعهد است.

این درحالی است که رییس جمهوری غنی و امرالله صالح قبل از این گفته بود که خواست آنها برای تامین صلح در افغانستان انتخاب شدن زعیم کشور از طریق انتخابات است.

غنی نیز تاکید کرده بود که قدرت را به جانشین منتخب اش تسلیم میکند.

قابل یاد آوری است که انتخابات پارلمانی غزنی در سال ۲۰۱۸ میلادی بر اساس تهدیدهای امنیتی به تعویق افتاد که  تاکنون برگزار نشده است.

رویداد های اخیر

فطرت: جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند

Published

on

(Last Updated On: )

فصیح الدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح در مراسم بزرگداشت از ۳۳مین سالروز سرنگونی رژیم کمونیستی در کشور گفته است که جنگ داخلی بیشتر از تجاوز شوروی به مردم افغانستان آسیب رساند.

او در این مراسم امروز (دوشنبه) گفت: «تجاوز قشون سرخ شوروی مردم افغانستان را به این اندازه بیچاره و دربه‌در نساخته بود که جنگ‌های داخلی و جنگ بر سر قدرت، مردم افغانستان را دربه‌در و بیچاره ساخت.»

آقای فطرت همچنان افزود که هرگاه کسی در فکر اشغال افغانستان با استفاده از کسانی که از کشور فرار کرده اند، باشد مردم افغانستان آماده اند هزاران سال دیگر هم در برابر استعمارگران بجنگند.

او گفت: «به هر عنوانی که جنگ را بر مردم افغانستان تحمیل کنند، مردم شجاعت و قهرمانی را دارند. عزت شان این را هیچگاه قبول نمی‌کند که زیر سیطره کسی دیگر بروند. در برابر آنان جنگ می‌کنند. چهار و نیم دهه جنگ کرده اند و حاضر اند هزاران سال دیگر هم بجنگند. اگر کسی اشغال وطن ما را در ذهن اش بپروراند، در برابر اش جنگ می‌کنند.»

سرپرست وزارت سرحدات، اقوام و قبایل نیز تاکید کرد که افغانستان به زودی در بخش‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی با کشورها برابری خواهد کرد.

نورالله نوری گفت: «روزی فرا می‌رسد که افغانستان از هر لحاظ با کشورهای بزرگ جهان رقابت کند، از لحاظ سیاسی، اقتصادی، امنیتی و سایر بخش‌ها.»

از سویی هم سرپرست وزارت اطلاعات و فرهنگ از مقام‌های امارت اسلامی خواست که از «قدرت پرستی» خودداری کنند زیرا تلاش برای داشتن نفوذ بیشتر سبب اختلاف میان مردم می‌شود.

خیرالله خیرخواه گفت: «اگر خدا ناخواسته فکر گذشته را دوباره بپرورانیم و دوباره در اینجا قدرت پرستی صورت گیرد و کوشش کنیم نفوذ خود را بیشتر سازیم، دوباره قدرت سالاری به میان خواهد آمد؛ نظام از هم می‌پاشد و مردم متفرق خواهند شد.»

در این مراسم، لوی درستیز قوای مسلح همچنین بر برگشت آبرومندانه مهاجرین از کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود که اهانت به مهاجرین برای امارت اسلامی قابل تحمل نیست.

Continue Reading

رویداد های اخیر

صدراعظم قطر با امیرخان متقی دیدار نمود

در این دیدار، طرفین آخرین تحولات سیاسی و بشردوستانه در افغانستان را مورد بررسی قرار داده و بر اهمیت افزایش همکاری‌های دوجانبه به منظور حمایت از مردم افغانستان تأکید ورزیدند.

Published

on

(Last Updated On: )

شیخ محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل ثانی، صدراعظم و وزیر امور خارجه قطر، با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه افغانستان که روز گذشته (یک‌شنبه، ۷ثور) به دعوت آن کشور سفر کرده است، دیدار و گفتگو کرد.

بر اساس گزارش روزنامه «گلف تایمز»، در این دیدار، طرفین آخرین تحولات سیاسی و بشردوستانه در افغانستان را مورد بررسی قرار داده و بر اهمیت افزایش همکاری‌های دوجانبه به منظور حمایت از مردم افغانستان تأکید ورزیدند.

شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی در این دیدار، حمایت پایدار و همه‌جانبه دولت قطر از تمامی اقشار مردم افغانستان را مورد تأکید قرار داده و بر ادامه تلاش‌های قطر در راستای تأمین امنیت، ثبات، رفاه و فراهم‌سازی زندگی با عزت برای مردم افغانستان تصریح نمود.

پیش از این یک منبع مطلع به «آریانا نیوز» تایید کرده بود که امیرخان متقی روز یک‌شنبه وارد دوحه شده است؛ اما جزئیات بیشتری در خصوص برنامه‌های این سفر تاکنون منتشر نشده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

احتمال توقف کمک‌رسانی هوایی سازمان جهانی غذا به مناطق دورافتاده افغانستان

به گفته این سازمان برای ادامه پروازهای کمک‌رسانی در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۰ میلیون دالر بودجه عاجل نیاز است.

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان جهانی غذا (دبلیوایف‌پی)، از احتمال توقف کمک‌رسانی به مناطق دورافتاده افغانستان با استفاده از پروازهایش خبر داده است.

این سازمان روز گذشته (یک‌شنبه، ۲۷ اپریل) در شبکه ایکس نوشته است که بودجه لازم را برای استفاده از طیاره هایش برای کمک‌رسانی به مناطق دورافتاده افغانستان ندارد.

به گفته این سازمان برای ادامه پروازهای کمک‌رسانی در سال ۲۰۲۵ به حدود ۱۰ میلیون دالر بودجه عاجل نیاز است.

هفته پیش سازمان جهانی غذا اعلام کرد که برای حمایت از پناهجویان افغان که به کشورشان بازگشت می‌کنند تا پایان سال جاری میلادی به ۲۵ میلیون دالر کمک عاجل نیاز دارد.

این سازمان پس از تعلیق کمک‌های بشردوستانه امریکا به افغانستان از کمبود بودجه شکایت می‌کند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!