رویداد های اخیر
صالح: طالبان از کشتن اعضای هیات گفتگو کننده حکومت دریغ نمیکنند

امرالله صالح معاون نخست رییس جمهوری در واکنش به حمله مسلحانه بالای فوزیه کوفی عضو هیات گفتگو کننده صلح دولت با طالبان میگوید که این رویداد «حمله هراس افگنانه» بود که از سوی گروه طالبان سازماندهی شده بود.
آقای صالح در صفحه فیس بوک اش نوشته است: ” تنها طالب و همفکرانش منافع در خموشسازی صدا و حذف تنوع و رنگارنگی جامعه افغانستان دارند. اگر این گروه دستاش برسد و بتواند تمام تیم مذاکره را همین امروز تیرباران میکند و یا در یک عمل انتحاری نابود میسازد.”
خانم کوفی پس از چاشت روز جمعه از سوی تفنگداران ناشناس در شاهراه کابل پروان مورد حمله قرار گرفت.
طارق آرین سخنگوی وزارت امور داخله میگوید که خانم کوفی و خواهرش زمانی مورد حمله قرار گرفتند که از یک نشست در پروان به سوی کابل برگشته بودند.
به گفته وی حمله زمانی رخ داده که این دو خانم از موتر شان پیاده شدند و میخواستند از کنار سرک چیزی بخرند.
این در حالی است که قرار است گفتگوهای میان افغانها پس از تکمیل روند رهایی زندانیان طالبان در دوحه آغاز شود.
محمد محقق رهبر حزب وحدت ملی افغانستان میگوید: “یکی اراده قاطع مردم افغانستان است، بر اینکه در کشور صلح شود یکی هم اراده از بیرون است که خیلی در مدت کوتاه در بر بگیرد که ظرف دو تا سه ماه حل شود.”
در همین حال حکومت میگوید که تمام گام ها برای آغاز مذاکرات میان افغانان را برداشته است.
نادر نادری عضو هیات مذاکره کننده صلح دولت افغانستان با طالبان میگوید: “امیدواری طالبان با همان خلوص نیت تیم مذاکره کننده دولت جمهوری افغانستان دارند، آنها هم هرچه زودتر آماده شوند تا مذاکرات را بتوانیم آغاز کنیم.”
از سوی هم طالبان میگویند که حکومت کار بنیادی تا کنون انجام نداده است و حتی رهایی زندانیان هم به بهانه های مختلف معطل شد که وقت کشی ها سبب شده تا فضای بی اعتمادی میان دو طرف شکل بگیرد.
خلیل صافی رییس انستیتییوت صلح میگوید: ” داعش دوباره صف بندی کرده اند، حلقات استخاباراتی منطقه برای سپوتاژ روند صلح کار می کنند، و حکومت افغانستان هم برای چند روز بقای خودش به بهانه های مختلف روند رهایی زندانیان را معطل کردند و این معطلی باعث ایجاد فضای بی اعتمادی شده است.”
با انکه لویه جرگه مشورتی صلح فیصله کرد که تمامی ۴۰۰ زندانی دیگر گروه طالبان از بند رها شود اما تا کنون تمامی این زندانیان رها نشده اند و حکومت افغانستان تنها ۸۰ زندانی این گروه را رها کرده است.
رویداد های اخیر
قمی: دولت افغانستان براساس آنچه که تعهد میکند، پاسخگو باشد

حسن کاظمی قمی، سفیر و نماینده ویژه ایران در امور افغانستان، میگوید که نشست فارمت مسکو در شرایطی انجام شد که افغانستان تاکنون به عنوان یک موضوع مهم در سیاست خارجی منطقه و جهان است و امارت اسلامی براساس آنچه که تعهد میکند، پاسخگو باشد.
به باور آقای قمی، کشورهای همسایه افغانستان به این نتیجه رسیدهاند که در یک حرکت دستهجمعی شرایط را در افغانستان در همکاری با مقامهای حکومت سرپرست تغییر دهند.
قمی در گفتگو با رسانههای ایرانی گفته است: در حوزه ابتکارات منطقهای در نشست فارمت مسکو، کشورهای منطقه به این جمع بندی رسیدند که باید یک حرکت دستهجمعی را برای کمک به همدیگر، برای کمک به بهبود شرایط معیشتی و اقتصادی و برای کمک به حمایت از فرایند سیاسی ایجاد کنند.
از سویی هم، قمی تصریح کرده که امریکا و متحدانش زیر ساختهای اقتصادی و بنیادهای امنیتی افغانستان را در مدت حضور شان در کشور از بین بردند.
به گفته او، با وجودیکه امریکا از افغانستان خارج شده اما پشتیبانی از داعش در اولویتهای کاری واشنگتن قرار دارد.
قمی تصریح کرد: امریکاییها اگرچه امروز هم خارج شدند، همچنان شیطنت خویش را انجام میدهند، حمایت از داعش همچنان در دستور کار امریکاییها است.»
به گفته وی، حکومت سرپرست افغانستان در امر مبارزه علیه مواد مخدر و کاهش هراسافگنان تلاش کرده اما خطر هراسافگنان و قاچاق مواد مخدر تاکنون برای همسایهگان این کشور وجود دارد.
با این حال، امارت اسلامی از کشورهای همسایه به شمول ایران میخواهد که در امور افغانستان مداخله نکنند.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی، در این مورد گفت: «از تمام کشورهای همسایه میخواهیم که در امور داخلی افغانستان به هیچ عنوانی مداخله نداشته باشند، تلاش بکنند که همه نظریات شان را با امارت اسلامی هماهنگ بکنند.»
این در حالی است که معاون سفارت ایران در کابل در دیدار با معاون وزارت امور داخله گفته است که هدف نهایی و مطلوب ایران در افغانستان مبارزه علیه هراسافگنی، تأمین امنیت، جلوگیری از جنگ داخلی و حرکت افغانستان به سوی پیشرفت و توسعه اقتصادی است.
رویداد های اخیر
یک رادیوی محلی در پکتیکا نشراتش را از سرگرفت

مسوولان رادیوی محلی میلمه در پکتیکا میگویند که پس از دوسال تأخیر، نشرات این رادیو را از سر گرفتند.
به گفته آنان، پس از درخواست شنوندگان و علاقهمندان دست به این اقدام زدهاند و افزودهاند که ساحه پخش خود را به جز پکتیکا به سایر ولایات نیز گسترش خواهند داد.
گفتنی است که رادیوی میلمه در حکومت قبلی برای ولایات جنوبشرقی نشرات داشت.
این در حالی است که پس از سقوط نظام پیشین، بیشتر رسانههای داخلی به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت خود را متوقف کردهاند.
رویداد های اخیر
پولیس پاکستان ۸۰۰ پناهجوی افغان را در شهر اسلامآباد بازداشت کرد

پولیس پاکستان در پی عملیات جستجو در حومه شهر اسلامآباد ۸۰۰ پناهجوی افغان را بازداشت کرد.
رسانههای پاکستانی به نقل از اداره مبارزه با تروریسم نگاشته اند که ۴۰۰ تن که کارت اقامت داشتند، آزاد شدند و ۳۷۵ تن دیگر به دلیل نداشتن مدرک اخراج خواهند شد.
خبرگزاری پاکستانی سب نیوز گزارش داده است که این عملیات در شهرهای بیهارا کاهو، ترنول، مهرآبادیان، گلرا و کلنی شمس اجرا شد.
پیش از این رسانههای پاکستانی گزارش داده بودند که کابینه این کشور طرح اخراج یکونیم میلیون پناهجوی افغان بدون مجوز اقامت را تصویب کرده است.
تصویب این طرح نگرانیهای گستردهای را در میان جمعیت پناهجویان افغان در پاکستان برانگیخته است.
بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، تعداد اتباع افغان مقیم پاکستان تا جون سال جاری به ۳.۷ میلیون نفر افزایش یافته است که تنها ۱.۳ میلیون نفر از آنها به طور رسمی ثبت شده اند. در حال حاضر حدود ۷۷۵۰۰۰ افغان ثبت نام نشده در این کشور اقامت دارند.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، ۶۸.۸ درصد عمده شهروندان افغان در پاکستان در مناطق شهری یا نیمه شهری مسکن گزین شده اند، در حالی که ۳۱.۲ درصد باقی مانده در ۵۴ منطقه مختلف بشمول روستاها زندگی دارند.
درهمین حال، امارت اسلامی بازداشت و شکنجه مهاجرین افغان در پاکستان را خلاف موازین بینالمللی میداند و میگوید از طریق سفارت افغانستان در پاکستان بارها با مقامهای پاکستان در این مورد گفتگو شده است و جدا تاکید شده است که با مهاجران افغان در این کشور مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد صورت گیرد.
همزمان با این وزارت مهاجرین وعودت کنندگان میگوید که برای حل این معضل آنان با مقامهای پاکستانی در ارتباط هستند تا روند بازداشت مهاجران متوقف و افغانهای زندانی آزاد و به کشور برگردند.
آگاهان میگویند که در حال حاضر مهاجرین در پاکستان در وضعیت بدی بسر میبرند و آنان با مشکلات و چالشهای فراوانی روبه رو هستند و برای حل این چالشها نیاز است تا گفتگوهای دیپلماتیک بر اساس قوانین بینالمللی مهاجرت میان کابل و اسلام آباد صورت گیرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
ورزش4 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
ورزش2 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت