Connect with us

رویداد های اخیر

صالح: قانون اساسی و جمهوری اسلامی نباید قربانی یک روند صلح نافرجام شود

منتشر شده

در

امرالله صالح معاون نخست رییس جمهوری میگوید که حکومت آماده است برای رسیدن به صلح امتیاز بدهد، اما نمی گذارد که قانون اساسی زیر پا شود.

آقای صالح تاکید می ورزد که حکومت برای اشتراک در نشست ترکیه آماده است و نمی خواهد سد راه صلح قرار گیرد.

معاون نخست رییس جمهوری در یک گفتگو با بی بی سی گفته است که حکومت افغانستان و قانون اساسی کشور نباید قربانی شود.

آقای صلح گفته است: “ما آماده ای قربانی و مصالحه استیم. اما ما نمی‌خواهیم قانون اساسی افغانستان و جمهوری اسلامی بز قربانی یک روند صلح نافرجام شود.”

در همین حال معاون نخست رییس جمهوری تاکید می کند که دولت افغانستان نمی تواند سد راه تصمیم ایالات متحده برای خروج  نیروهایش از افغانستان شود، اما خروج مسولانه این نیرو ها از افغانستان را حق مردم می‌داند.

آقای صالح گفته است: “اما اگر بگوییم که سرنوشت یک کشور معلق به حضور و یا عدم حضور چند هزار نیروی خارجی است در حقیقت ساده ساختن یک موضوع مغلق و پیچیده زمان ماست. خروج مسوولانه از افغانستان حق مردم است که از جامعه جهانی بپرسند.”

آقای صالح از آمادگی ها برای اشتراک در نشست ترکیه خبر می دهد اما تاکید دارد که تنها زیر فشار قرار دادن طرف دولت افغانستان نمی توند برای رسیدن به یک توافق مفید باشد.

وی گفته است: “ما به ترکیه با صداقت، جدیت و باور برای آوردن صلح میرویم. ما نمی خواهیم سد راه صلح قرار بیگیریم ما آماده هستیم که امتیاز بدهیم اما ما آماده نیستیم که قانون اساسی افغانستان را از بین ببریم و روی آن پا بگذاریم.”

از سوی هم وزارت خارجه امریکا درکنار اینکه از تلاش ها برای اشتراک ساختاری ترکیه و افغانستان در نشست استانبول خبر می دهد، در مورد نزدیک شدن زمان‌بندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان هم می گوید که احتمالا رییس جمهوری این کشور تا پیش از ختم این زمان‌بندی یک بار دیگر روی این موضوع صحبت کند.

ند پرایس سخنگوی وزارت خارجه امریکا میگوید: “برنامه ریزی ها برای نشست استانبول از بهر تسریع روند صلح افغانستان جریان دارد. این نشست به مالکیت افغان ها و به پشتیبانی سطح بالای اشتراک جامعه جهانی خواهد بود. این نشست برای پیشرفت و تکمیل مذاکرات دوحه خواهد بود.”

اما در صورت به توافق رسیدن جریان ها در نشست دوحه و رسیدن به صلح حکومت آینده افغانستان در عدم حضور نیروهای خارجی چگونه خواهد بود.

اشتون بی کارتر وزیر دفاع پیشین امریکا میگوید: “من فکر می کنم اگر افغانستان یک دولت همکار داشته باشد که هدف همه بوده است بهتر اما اگر به ما به دولتی برسیم که تمام آنها طالبان باشد و احتمالا مثل طالبان گذشته که بن لادن را تحمل می کردند بسیار دشوار خواهد که از بیرون آنها نظارت شوند ازین جهت نباید این مردم ترک شوند.”

این در حالی است که تا کمتر از سه هفته دیگر زماب‌ندی خروج نیروهای خارجی از افغانستان تمام می شود. دیده شود عملکرد طالبان پس از ختم این مدت در صورت خارج نشدن نیروهای خارجی چه خواهد بود.

رویداد های اخیر

هیأت عالی‌رتبه قرغیزستان وارد کابل شد

Published

on

وزارت صنعت و تجارت امروز (سه‌شنبه) اعلام کرده که یک هیأت عالی‌رتبه از قرغیزستان وارد کابل شده است.

براساس خبرنامه این وزارت، هدف از سفر این هیأت گسترش همکاری‌های اقتصادی و افزایش سطح تجارت و سرمایه‌گذاری میان قرغیزستان و افغانستان گفته شده است.

خبرنامه افزوده است که هیأت قرغیزستان در جریان این سفر با مقام‌های امارت اسلامی افغانستان دیدار کرده و در کنفرانس تواصل تجاری و نشست‌های دوجانبه‌ شرکت خواهد کرد.

این هیأت همچنین از تأسیسات صنعتی و فعالیت‌های تشبثات مختلف در افغانستان بازدید خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

روسیه خواستار تعامل گسترده با مقامات افغانستان شد

Published

on

روسیه از جامعه بین‌المللی خواسته است رویکردی جامع و غیرسیاسی نسبت به افغانستان اتخاذ کند و بر گفتگو، همکاری‌های منطقه‌ای و حمایت عملی به منظور تثبیت اوضاع و جلوگیری از وخامت بیشتر امنیتی در این کشور تأکید کرده است.

واسیلی نبنزیا، نماینده دائمی روسیه در ملل متحد، در سخنانی در نشست اخیر شورای امنیت این سازمان گفت که برخلاف پیش‌بینی‌های غرب پس از خروج نیروهای خارجی، افغانستان فرو نپاشیده است. او استدلال کرد که با وجود تداوم تحریم‌ها، مقامات افغانستان در حال تلاش برای رسیدگی به چالش‌های دیرینه و پیگیری همکاری‌های منطقه‌ای با هدف ساختن دولتی متکی به خود هستند، هرچند اذعان داشت که این روند زمان‌بر بوده و به حمایت بین‌المللی نیاز دارد.

نبنزیا افزود که روسیه همچنان از مأموریت کمک‌رسانی یوناما در افغانستان حمایت می‌کند و پشتیبان ابتکارهایی مانند «روند دوحه» است؛ ابتکاری که تعامل با امارت اسلامی و بازگشت تدریجی افغانستان به عرصه امور جهانی را ترویج می‌کند.

وی تأکید کرد که گفتگوی سازنده با مقامات افغانستان ضروری است و نسبت به آنچه رویکردهای مبتنی بر فشار، ضرب‌الاجل یا تحریم‌ها خواند هشدار داد و گفت چنین روش‌هایی می‌تواند مواضع را سخت‌تر کرده و تلاش‌های سازمان ملل در میدان را تضعیف کند.

نماینده روسیه گفت بازیگران منطقه‌ای، از جمله اعضای سازمان همکاری شانگهای و سازمان پیمان امنیت جمعی، در این دیدگاه مشترک هستند که تعامل تنها مسیر عملی پیشِ رو است.

او همچنین خواستار پیشرفت در روند آزادسازی دارایی‌های مسدودشده افغانستان و گسترش کمک‌های توسعه‌ای شد و هشدار داد که عدم تحقق این موارد می‌تواند به کاهش بیشتر حضور سازمان ملل متحد در این کشور منجر شود.

در حوزه امنیتی، نبنزیا نسبت به تهدیدهای مداوم تروریستی، به ویژه از داعش ابراز نگرانی کرد. او خاطرنشان کرد که این گروه همچنان از حمایت مالی خارجی برخوردار است و به جذب جنگجویان خارجی ادامه می‌دهد؛ از جمله افرادی با تجربه رزمی در سوریه و عراق.

نبنزیا همچنین نسبت به ابهام درباره سلاح‌های به‌جامانده از نیروهای ناتو هشدار داد و از افزایش تولید مواد مخدر صنعتی ابراز نگرانی کرد؛ موضوعی که به گفته او ارتباط نزدیکی با تروریزم دارد.

نبنزیا گفت که روسیه از گفتگو بین افغانستان و پاکستان در شرایط تشدید تنش‌ها به‌دلیل فعالیت‌های شبه‌نظامیان حمایت می‌کند و از دو طرف خواست همکاری‌ها را گسترش دهند، به‌ویژه در زمینه مقابله با تروریزم.

او همچنین به تشدید وضعیت اقتصادی و اجتماعی در افغانستان اشاره کرد و از سازمان‌های بشردوستانه به دلیل ادامه فعالیت‌هایشان با وجود کاهش بودجه قدردانی نمود. به گفته وی، روسیه همچنان در زمینه ارائه کمک‌ها و گسترش همکاری‌ها با افغانستان در حوزه‌های سیاسی، امنیتی و اقتصادی فعال است.

نماینده روسیه بار دیگر از حمایت مسکو از حقوق همه شهروندان افغانستان و تشکیل دولتی فراگیر سخن گفت و خواستار احترام به آزادی‌های بنیادی، از جمله دسترسی به آموزش و اشتغال، بدون تبعیض شد.

نبنزیا در پایان خواستار شد که سازمان ملل با «مقامات واقعی» افغانستان تعامل داشته باشد تا به حل چالش‌های این کشور کمک کرده و روند بازگشت افغانستان به جامعه بین‌المللی را پشتیبانی کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفر وزیر صحت عامه افغانستان به هند

Published

on

وزیر صحت عامه امارت اسلامی افغانستان، نورجلال جلالی، به رهبری یک هیئت رسمی به دعوت دولت هند، به این کشور سفر رسمی انجام داد.

وزارت صحت عامه در یک اعلامیه گفته است که، این سفر به هدف تقویت همکاری‌های صحی میان دو کشور، تبادل تجارب و تنظیم برنامه‌های مشترک انجام می‌شود.

در اعلامیه آمده است که وزیر در طول سفر با مقامات مختلف هند، به ویژه مسئولین بخش صحی، دیدارهای جداگانه خواهد داشت و در برنامه‌های از پیش تعیین‌شده شرکت می‌کند. همچنین، وی درباره ظرفیت‌سازی کارکنان صحی افغان، واردات داروهای استاندارد به افغانستان، تجهیزات طبی و سایر موضوعات مرتبط، نشست‌هایی خواهد داشت.

وزارت صحت تاکید کرده که این سفر فصل جدیدی از همکاری‌های صحی میان افغانستان و هند را آغاز خواهد کرد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!