رویداد های اخیر
صدها فعال حقوق بشر پاکستانی تصمیم برای آغاز مرحله دوم اخراج مهاجران افغان را محکوم کردند

بیش از سه صد تن از فعالان حقوق بشر، جامعه مدنی، استادان پوهنتون و وکلای مدافع در پاکستان تصمیم حکومت آن کشور را مبنی بر آغاز دومین مرحله اخراج اجباری مهاجران افغان محکوم کرده اند.
این فعالان در بیانیهی گفته اند که اخراج مهاجران خلاف قانون اساسی پاکستان و نقض قوانین بینالمللی می باشد.
آنان افزوده اند که ستره محکمه پاکستان در مورد درخواستها برای جلوگیری از اخراج اجباری مهاجران افغان، سکوت اختیار کرده است.
این فعالان تصریح کرده اند که حکومت پاکستان یک فهرست ۸۰۰ هزار نفری از مهاجران افغان دارای کارت مهاجرتی را تهیه کرده و قرار است آنان را سر از پانزدهم ماه اپریل اخراج کند.
در همین حال امارت اسلامی با آنکه اخراج اجباری مهاجران افغان از پاکستان را نکوهش کرده و خلاف قوانین بین المللی میداند اما تاکید میکند که حکومت آمادگی کامل را برای فراهم آوری سهولتها به برگشت کنندگان از پاکستان دارد.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی میگوید: «در مورد اخراج مهاجرین افغان از پاکستان ما یاد آوری کرده ایم که این اقدام غیرقانونی است و باید صورت نمیگرفت و نگیرد. البته اگر پاکستان باز هم این کار را بکند، امارت اسلامی و افغانها آماده اند برای مهاجرین خدمات را ارایه کنند و آنها را جابجا بسازند و تا حد ممکن رسیدگی کنند.»
با این حال، وزیر خارجه امریکا در یک تماس تیلفونی با وزیر خارجه پاکستان صحبت نموده و دو طرف افزون بر مسایل دو کشور درباره وضعیت افغانستان گفتگو کرده اند.
رویداد های اخیر
رییس یوناما در سفر به شمال افغانستان با شماری از مقامهای محلی دیدار کرد

روزا اوتنبایوا، رییس دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (UNAMA)، اخیراً از شهر میمنه در شمال افغانستان بازدید کرد و با مقامهای محلی، کارآفرینان و کارمندان سازمان ملل دیدار و گفتگو نمود.
دفتر یوناما امروز یکشنبه (۷ثور) در یک صفحهای فیسبوک خود نگاشته است که در جریان این سفر، کارآفرینان – به شمول زنان – با نماینده ویژه سرمنشی ملل متحد خانم اوتنبایوا دیدار کرده و خواهان حمایت در زمینه تسهیل دسترسی به بازارهای جدید، بهخصوص در کشور ازبکستان، شدند.
یوناما در ادامه نگاشته است که، در میان این کارآفرینان، گروهی از زنان که با پشتیبانی برنامه انکشافی ملل متحد (UNDP) یک کارگاه خیاطی تأسیس کرده اند، ضمن ابراز قدردانی از حمایتهای صورت گرفته، از رشد و توسعه چشمگیر کسب و کار خود سخن گفتند.
یوناما افزوده است که این سازمان بر تعهد خود برای ترویج فرصتهای اقتصادی و توانمند سازی جوامع افغان، بهخصوص زنان، همچنان استوار باقی میماند.
رویداد های اخیر
یک مقام ارشد هندی با سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرد

آنند پرکاش، رئیس بخش افغانستان، ایران و پاکستان وزارت امور خارجه هند با امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در کابل دیدار کرده است.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این دیدار، روابط سیاسی دوجانبه، تجارت، ترانزیت و تحولات اخیر سیاسی در منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
سرپرست وزارت امور خارجه بر گسترش روابط دیپلوماتیک و اقتصادی بین دو کشور تأکید کرد و توضیح داد که افغانستان در حال حاضر فرصتهای خوبی برای سرمایهگذاری ارائه میدهد و سرمایهگذاران هندی باید از این فرصتها استفاده کنند.
امیرخان متقی همچنین گفت که باید تسهیلاتی برای رفت و آمد مردم بین افغانستان و هند ایجاد شود و صدور ویزه برای مریضان، محصلان و تاجران به حالت عادی بازگردد.
از سوی دیگر، آنند پرکاش گفت که روابط با افغانستان برای هند مهم است و امیدوار است که این روابط در زمینههای مختلف بیش از پیش گسترش یابد.
او تصریح کرد که هند به همکاری خود با افغانستان ادامه خواهد داد و میخواهد در برخی از پروژههای زیربنایی سرمایهگذاری نماید و پروژههایی را که مدتی متوقف شده بودند، دوباره آغاز کند.
دو طرف همچنان بر گسترش روابط، رفت و آمد هیاتها، تسهیل ویزه و همکاریهای دوجانبه تأکید کردند.
رویداد های اخیر
متقی: افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه در یک تماس با تلیفونی با همتای ازبیکستانی اش گفته است که افغانستان برای تطبیق پروژه خط آهن افغان-ترانس آمادگی کامل دارد.
طبق خبرنامه وزارت امور خارجه کشور که امروز (یکشنبه) منتشر شد، در این تماس دوطرف در مورد تقویت روابط دوجانبه و چندجانبه، گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و ترانزیتی گفتگو کردند.
بختیار سعیدوف، وزیر امور خارجه ازبیکستان اظهار داشت که صادرات افغانستان به ازبیکستان در جریان چهار ماه نخست سال ۲۰۲۵ سه برابر نسبت به سال گذشته افزایش یافته است. او وعده نمود که در زمینه ایجاد سهولتهای تجارتی و ترانزیتی میان دو کشور و به ویژه صدور ویزه برای اتباع افغانستان، سهولتهای بیشتر ایجاد خواهد شد.
از سوی دیگر، سرپرست وزارت امور خارجه بیان داشت که افغانستان آمادگی کامل برای تطبیق پروژههای کلان اقتصادی همچون پروژه ترانس-افغان و تقویت هرچه بیشتر همکاریهای سیاسی، تجارتی و ترانزیتی با ازبیکستان دارد و باید از فرصتهای به وجود آمده منطقهای در راستای منافع دو کشور استفاده گردد.
دو طرف همچنان در مورد برگزاری نشست سه جانبه میان افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در سطح وزرای امور خارجه صحبت نموده و توافق کردند که برای تعیین تاریخ و مکان دقیق برگزاری این نشست از طریق کانال دیپلوماتیک هماهنگی صورت گیرد.
گفتنی است که افغانستان، ازبیکستان و پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۲۱ توافقنامهای را برای ساخت خط آهن به طول ۵۷۳ کیلومتر از طریق افغانستان امضا کردند که آسیای مرکزی محاط به خشکه را به بندرهای پاکستان وصل خواهد کرد. هزینه تخمینی این پروژه ۴.۸ میلیارد دالر است و هدف آن تقویت اتصال اقتصادی منطقهای میباشد.
اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان، هفته گذشته در یک گفتگوی تلیفونی با وزیر امور خارجه ازبیکستان، در مورد پروژه خط آهن ترانس-افغان گفتگو کرد.
دار ابراز امیدواری کرده است که سه کشور به زودی توافقنامه چارچوبی این پروژه مهم منطقهای را امضا کنند.
-
اخبار ساحوی4 روز ago
روبیو: ایران تنها میتواند مواد هستهای را برای برنامه غیرنظامی وارد کند
-
علم و تکنالوژی4 روز ago
چین و روسیه ممکن است یک نیروگاه هستهای در ماه بسازند
-
تجارت4 روز ago
گزارش بانک جهانی: دورنما رشد اقتصادی افغانستان در میان بیثباتی جهانی همچنان نامطمئن است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
افغان بیسیم یک سایت جدید در ولسوالی کوزکنر ننگرهار فعال کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
خلیلزاد: محکومیت حمله کشمیر توسط امارت اسلامی «دلگرمکننده» است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دیدار و گفتگوی طارقعلی بخیت با معاون وزیر خارجه جاپان درباره افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقام پاکستانی: اخراج مهاجرین دارای کارت «پیاوآر» را پس از ۳۰ جون آغاز میکنیم