Connect with us

تجارت

صف طولانی مردم مقابل بانک‌ها در کابل

منتشر شده

در

با آنکه بانک‌ها در کابل بازگشایی شده‌اند اما صف طویلی از مردم در مقابل بانک‌ها دیده می‌شود که تابه‌حال نتوانسته‌اند به‌ موجودی حساب‌های خود دسترسی داشته باشند.

شهروندان کشور در انتظار دست‌یابی به حساب بانکی شان هستند؛ از طالبان میخواهند تا هرچه زودتر نظام جدید را اعلام کنند تا روند حکومت داری و ارایه خدمات در کشور از سر گرفته شود.

د افغانستان بانک به بانک های خصوصی گفته است که در یک هفته بیش از ۲۰۰ دالر امریکایی یا هم ۲۰ هزار افغانی بیشتر به مشتریان شان ندهند.

باشندگان کابل نیز از طالبان می خواهند این وضعیت را هرچه زودتر تغیر بدهند.

از پانزده روز می شود وضعیت در پایتخت هر روز در حال تغیر است، شهر کم کم حالت عادی به خود گرفته است. اما فقر گریبان گیر مردم شده است.

بر بنیاد آخرین سرشماری نهاد های بین المللی دست کم ۲۵ درصد باشندگان کابل کارگران روز مزد یا هم دست فروشان هستند، که از فروش روزانه اجناس در جاده امرار معاش می کردند و پس از آمدن طالبان به کابل این دست فروشان هم بازار خوبی ندارند.

در پانزده روز گذشته روند حکومت داری در کشور متوقف است. تنها بخش صحت به گونه کامل فعالیت دارد و در بخش های دیگر خلا ایجاد شده است.

تجارت

تاکید اتاق تجارت و صنایع پاکستان بر بازگشایی گذرگاه پاکستان و افغانستان

آقای مقیم خان در بیانیه‌ای گفته است تجارت دوجانبه، تجارت ترانزیتی و صادرات به دلیل بسته شدن مسیرهای تجاری بزرگراه پاکستان-افغانستان در چند ماه گذشته تقریباً به پایان رسیده و نیاز است از زیان بیشتر تاجران جلوگیری شود.

Published

on

فضل مقیم خان، رئیس اتاق تجارت و صنایع پاکستان از مقام‌های کشورش خواسته تا برای باز شدن راه برای تجارت با افغانستان گام‌های اضطراری بردارند.

آقای مقیم خان در بیانیه‌ای گفته است تجارت دوجانبه، تجارت ترانزیتی و صادرات به دلیل بسته شدن مسیرهای تجاری بزرگراه پاکستان-افغانستان در چند ماه گذشته تقریباً به پایان رسیده و نیاز است از زیان بیشتر تاجران جلوگیری شود.

وی افزود که حجم تجارت دوجانبه و تجارت ترانزیتی پاکستان و افغانستان به دلیل بسته شدن مسیر تجارت به وضعیت «نگران کننده‌ای» کاهش یافته است.

در همین حال زاهدالله شینواری، یک تاجر پاکستان با ابراز نظر در مورد بسته شدن شاهراه پاکستان-افغانستان گفت که حجم تجارت دوجانبه پاکستان-افغانستان در حال حاضر بسیار کم است.

او گفت که تجارت متقابل پاکستان و افغانستان و تجارت ترانزیتی به دلیل بسته شدن مسیر تجاری در چند ماه گذشته به شدت تحت تاثیر قرار گرفته است.

وی افزود که توقف تجارت دوجانبه و تجارت ترانزیتی نیز خسارات مالی زیادی را به تجار دو طرف وارد کرده است. از سوی دیگر، شینواری گفت که مردم و مسافران محلی نیز با مشکلاتی روبه‌رو هستند.

زاهدالله شینواری بر ضرورت حل موضوع با اجماع و مذاکره دوجانبه برای از سرگیری تجارت تاکید ورزیده است.

Continue Reading

تجارت

افزایش صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان

قیمت اوسط هر لیتر پطرول صادراتی قرقیزستان به افغانستان به ۵ سنت می‌رسد.

Published

on

صادرات پطرول از قرقیزستان به افغانستان در ۷ ماه اول ۲۰۲۴ نسبت به سال گذشته چندین برابر افزایش یافته است.

کمیته اداره احصاییه قیرقیزستان گزارش داده که  این کشور امسال بیش از ۷۰۰ هزار لیتر پطول به ارزش ۸ میلیون و ۹۰۰ هزار دالر به افغانستان صادر کرده است.

به نقل از اکی پرس، قرقیزستان در عین مدت در سال گذشته بیش از ۱۹ هزار لیتر پطرول به افغانستان صادر کرده بود.

قیمت اوسط هر لیتر پطرول صادراتی قرقیزستان به افغانستان به ۵ سنت می‌رسد.

افغانستان ۸۴ درصد از کل صادرات نفت این کشور را وارد کرده است.

Continue Reading

تجارت

سومین نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه با هدف رُشد تولیدات داخلی در کابل آغاز شد

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفته است که، این چنین نمایشگاه‌ها فرصت خوبی را برای فروش و بازاریابی محصولات ایجاد می‌کند.

Published

on

سومین نمایشگاه ملی و بین‌المللی امام ابوحنیفه امروز (یک‌شنبه، ۱۵میزان) با حضور عبدالغنی برادر، معاون اقتصادی رییس‌الوزرا و دیگر مقام‌های امارت اسلامی، مسوولان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری، سفیران و نمایندگان کشورها و سازمان‌ها بین‌المللی، تاجران و سرمایه‌گذاران در کابل افتتاح شد.

در این نمایشگاه که به مدت هفت روز ( ۱۵ الی ۲۱ میزان  ادامه دارد، محصولات و تولیدات سکتورهای مختلف تولیدی، تجاری و خدماتی به نمایش گذاشته می‌شود.

نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت در مراسم افتتاح این نمایشگاه در کابل گفت، این گونه نمایشگاه‌ها فرصت مناسب برای معرفی ظرفیت‌های صنعتی و تولیدی کشورها است.

آقای عزیزی هدف اصلی نمایشگاه کنونی را تقویت بازارهای داخلی، بازاریابی و گسترش و تعامل کشورهای منطقه با امارت اسلامی بیان کرده است.

درهمین حال، معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا در مراسم افتتاح این نمایشگاه گفته است که، این چنین نمایشگاه‌ها فرصت خوبی را برای فروش و بازاریابی محصولات ایجاد می‌کند.

وی خاطرنشان ساخته است، در این نمایشگاه که به مدت یک هفته ادامه خواهد داشت، محصولات شرکت‌های داخلی و خارجی در ۷۰۰ غرفه به نمایش گذاشته می‌شود.

ملا برادر افزوده است که: «خوبی این نمایشگاه این است که تاجران و سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی بین هم تبادل نظر می‌کنند و این نمایشگاه‌ها نقش مهمی را در بهبود وضعیت بازار برای تولیدکنندگان دارد و باعث حل مشکلات تاجران می‌شود.»

معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا ضمن قدردانی از فعالیت تاجران و سرمایه‌گذاران در افغانستان، یاد آور شد که برای کشورهای جهانی و تاجران در افغانستان زمینه‌ خوب سرمایه‌گذاری فراهم است.

یونس مومند، معاون اول اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان در مورد این نمایشگاه گفته است که، این نمایشگاه برای تبادل تجربه یک فرصت است که محصولات افغانستان را به تاجران خارجی معرفی می‌کند و باید از این فرصت استفاده شود.

این نمایشگاه با حضور مسوولین حکومت سرپرست و شماری از نمایندگان کشورهای همسایه و منطقه گشایش یافت.

در این نمایشگاه حدود ۷۰۰ غرفه از تولیدات داخلی و خارجی برای هفت روز به نمایش گذاشته شده اند.

هدف از برگزاری این نمایشگاه به نمایش گذاشتن و رشد تولیدات داخلی گفته‌ شده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!