Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان به ترجمانان افغان: در وطن بمانید و خدمت کنید

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

در حالی‌ که هزاران ترجمان و کارمند نیروهای خارجی از وجود تهدیدها در برابر خود شان با بیرون شدن نیروهای خارجی از افغانستان، ابراز نگرانی کرده‌اند، اما طالبان امروز (دوشنبه ۱۷جوزا) در یک خبرنامه گفته اند که این افغانان می‌توانند زنده‌گی عادی شان را به‌پیش ببرند و طالبان کاری با آنان، ندارند.

درخبرنامه طالبان آمده است که در بیست سال گذشته شماری زیادی از افغان‌ها فریب خورده بودند و درکنار نیروهای خارجی کار نمودند و اکنون با خروج نیروهای خارجی نگران جان شان هستند و می‌خواهند که از کشور فرار کنند.

در خبرنامه آمده است که:”به همه‌ی این افراد از سوی امارت اسلامی خبر داده می‌شود که باید با ابراز پشیمانی بر گذشته‌ی شان، در آینده چنین راهی را اختیار نکنند که خیانت با اسلام و کشور دانسته می‌شود.”

طالبان به این ترجمانان اطمینان داده اند که اکنون تهدیدی در برابر آنها نیست.

طالبان درخبرنامه گفته اند:” هیچکسی از کشور فرار نه کند، امارت اسلامی با آن‌ها کار ندارد، بلکه دعوت می‌دهد که به زندگی عادی شان برگردند و اگر در رشته‌ای تخصص دارند به کشور خود خدمت نمایند. از طرف ما تهدیدی به آن‌ها متوجه نیست.”

گروه طالبان گفته اند که زمانی این افراد را دشمن می‌پنداشتند که با نیروهای خارجی همکار بودند و هرگاه از آنها جدا شوند به صفت یک افغان عادی زنده‌گی کنند، هیچ مشکلی برای شان پیش نخواهد آمد.

طالبان گفته اند که :”اگر کسی تهدیدی را به جان خود بهانه می‌گیرد و برای رفتن به خارج کیس سازی جعلی می‌نماید، این مشکل خود اوست، نه مشکل طالبان.”

هفته گذشته بریتانیا اعلام کرد به هزاران کارمند افغان که با نظامیانش همکاری کرده‌اند اقامت می‌دهد.

این درحالی است که نگرانی‌ها از امنیت جانی کارمندان افغان نظامیان خارجی مستقر در کشور، پس از خروج این نیروها افزایش یافته است.

به تاریخ ۶ جون جنرال مارک میلی، رییس ستاد مشترک ارتش امریکا هم گفته بود که کشورش پیش از خروج نیروهایش از افغانستان در ماه سپتامبر، به سرعت در حال برنامه‌ریزی برای خارج‌کردن آن عده از شهروندان افغانستان است که برای نیروهای امریکایی کار کرده‌اند.

به گفته‌ی او، در حال حاضر شمار قابل توجهی از مترجمان و دیگر کسانی که برای آمریکا کار کرده‌اند، در معرض خطر حملات طالبان قرار دارند.

طبق یک برنامه‌ی ویژه حدود ۱۸ هزار شهروند افغان برای مهاجرت به آمریکا درخواست داده‌اند، اما این روند عملا جریان نداشته و متقاضیان سال‌ها منتظر ویزا بوده‌اند.

رویداد های اخیر

قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند

Published

on

(Last Updated On: )

سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان در سفرش به کابل گفته است که آستانه ۵۰۰ میلیون دالر را برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایه‌گذاری می‌کند و برای پیشبرد امور این پروژه در هرات، شرکت لوژستیکی و ترانسپورتی ایجاد خواهد شد.

طبق خبرنامه دفتر معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا، ژومانگارین امروز (دوشنبه) در دیدار با ملاعبدالغنی برادر گفت که قزاقستان در کنار این پروژه، برای پروژه تمدید لین انترنت نیز آمادگی دارد، که به اساس آن انترنت به قیمت ارزان به افغانستان عرضه خواهد شد.

ژومانگارین تصریح کرد که سرمایه‌گذاران قزاقستانی آماده‌ اند تا در بخش‌های مختلف، به خصوص در معادن، نفت و گاز افغانستان سرمایه‌گذاری کنند و تیم‌های تخنیکی آن‌ها نیز به کابل آمده‌اند.

در این دیدار، جانب قزاقستان آمادگی خود را برای صدور ویزه به تاجران افغان، آغاز پروازها میان دو کشور، همکاری‌های بانکی، گسترش ترانزیت و تجارت دوجانبه و همچنین همکاری‌های مشترک در بخش‌های صحت و معارف اعلام کرد.

از سوی دیگر، ملا برادر تاکید کرد که افغانستان عزم قوی برای تقویت روابط اقتصادی و تجارتی با قزاقستان و سایر کشورهای منطقه دارد و به همین منظور در این اواخر، مسوده نقشه راه را برای افزایش حجم تجارت میان کابل و آستانه به سه میلیارد دالر امضا کرده است.

به گفته معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا، با تطبیق این نقشه راه، در بخش‌های مختلف اقتصادی مانند تجارت، زراعت، استخراج معادن، ترانسپورت، ترانزیت، خط ‌آهن و صنعت تغییرات مثبت چشمگیری به میان خواهد آمد و سرمایه‌گذاری‌ها در این عرصه‌ها افزایش خواهد یافت.

وی افزود که امارت اسلامی آماده است فرصت‌های سرمایه‌گذاری در معادن افغانستان را با قزاقستان شریک نموده و در زمینه حفظ، قرنطین محصولات زراعتی و مالداری، موافقتنامه‌هایی را به امضا برساند. همچنان معاون اقتصادی ریاست‌الوزرا بر گسترش روابط بانکی میان دو کشور و همکاری‌های مشترک در توسعه و اکتشاف ساحات نفتی افغانستان تاکید ورزید.

Continue Reading

رویداد های اخیر

چین امارت اسلامی را برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرد

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه افغانستان گفته است که ژائو شینگ، سفیر چین در کابل در دیدار با محمد نعیم، معین مالی و اداری وزارت خارجه از آنان برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.

این وزارت روز یک‌شنبه (۳۱حمل) در خبرنامه‌ای از تمایل چین برای «همکاری‌های دوجانبه بیشتر» خبر داده است.

در خبرنامه به نقل از ژائو شینگ آمده است که او چین به عنوان یک همسایه نزدیک به افغانستان، بر تقویت روابط خود با این کشور «اهمیت زیادی قائل» است و آماده است در جهت توسعه روابط دو کشور گام‌های بیشتری برداد.

در این دیدار، محمد نعیم گفته است: «افغانستان و چین کشورهای همسایه هستند و روابط مثبت میان همسایگان برای هر دو کشور ضروری است.»

پیش از این امارت اسلامی در نشست سازمان همکاری شانگهای که به تاریخ ۱۵ و ١٦ اکتوبر سال ۲۰۲۴ به میزبانی اسلام‌آباد برگزار شد، دعوت نشدند.

طبق گزارش‌ها عضویت افغانستان در سازمان همکاری شانگهای از سپتامبر ۲۰۲۱ غیرفعال بوده است.

افغانستان در هفتم جون ۲۰۱۲ به عضویت ناظر سازمان همکاری شانگهای درآمده است، اما از زمان عضویت در سازمان همکاری شانگهای فعالانه شرکت نکرده است.

نشست بیست و پنجم سازمان همکاری شانگهای قرار است در نیمه دوم سال روان میلادی در چین برگزار شود.

این نشست فرصتی برای بحث درباره موضوعاتی چون امنیت غذایی، انرژی، محیط زیست و مبارزه با تروریزم است.

سازمان همکاری شانگهای که ۲۵ درصد تولید ناخالص جهانی و ۴۰ درصد جمعیت جهان را در اختیار دارد، به تقویت همکاری‌های اقتصادی، تجاری و امنیتی میان اعضا کمک می‌کند.

علاوه بر نشست سران، بیش از ۴۰ نشست از مکانیزم‌های سازمان همکاری شانگهای در چین برگزار خواهد شد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد

پاکستان تاکنون بیش از ۸۴ هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است که بیشتر آنان از برخورد نادرست پولیس این کشور شکایت کرده‌اند.

Published

on

Afghan refugees deported from Pakistan
(Last Updated On: )

در پی افزایش نگرانی‌ها درباره آزار و اذیت مهاجرین افغان در روند بازگشت و فروش دارایی‌ها، دولت پاکستان از تأسیس نهادی جدید برای رسیدگی به شکایات خبر داد.

این مرکز به‌صورت ۲۴ ساعته در خدمت مهاجرین خواهد بود.

محمد صادق‌خان؛ نماینده خاص پاکستان برای افغانستان، یک‌شنبه‌شب، ۳۱ حمل از ایجاد یک مرکز رسیدگی به شکایات مهاجران و بازگشت‌کنندگان افغان خبر داده است.

صادق در شبکه ایکس خود گفته است که این مرکز پس از سفر اسحاق‌دار؛ وزیر خارجه پاکستان، به کابل ایجاد شده است.

نماینده ویژه پاکستان افزوده است که این مرکز به نام «اتاق کنترول فدرال» راه‌اندازی شده تا به شکایات مهاجران هنگام بازگشت رسیدگی شود.

پاکستان تاکنون بیش از ۸۴ هزار مهاجر غیرقانونی افغان را اخراج کرده است که بیشتر آنان از برخورد نادرست پولیس این کشور شکایت کرده‌اند.

در همین حال، امارت اسلامی افغانستان از پاکستان خواسته‌اند که از آزار و اذیت مهاجران افغان دست بردارد.این تصمیم در نشست مشترکی که در تاریخ ۱۹ اپریل در کابل میان امیرخان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، و محمد اسحاق دار، معاون صدراعظم و وزیر امور خارجه پاکستان برگزار شد، به تصویب رسید.

این مرکز شامل خطوط تیلیفونی کمک‌رسانی (Helpline) و اتاق کنترول در سطح فدرال است که به صورت ۲۴ ساعته فعال هستند. مهاجرینی که در روند بازگشت با مشکلاتی مانند فروش دارایی‌ها یا آزار و اذیت مواجه می‌شوند، می‌توانند شکایات خود را ثبت کنند.

افغانستان در پی تحولات اخیر، با چالش‌های گسترده‌ای از جمله مهاجرت میلیون‌ها نفر از شهروندانش به کشورهای همسایه روبه‌رو شده است. پاکستان، به‌عنوان یکی از مقاصد اصلی، بارها هدف انتقادات بین‌المللی درباره نحوه برخورد با مهاجرین قرار گرفته است.

تأسیس این مرکز بخشی از تلاش‌های دولت پاکستان برای بهبود این وضعیت است.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!