Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان به فرماندهان و والی‌های خود دستور آماده باش داده‌اند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

 شبکه ان بی سی نیوز روز جمعه گزارش داد که سیاست خارجی جوبایدن در افغانستان و عدم پایبندی به توافق صلح، سبب شده تا جنگجویان طالبان دوباره به صحنه جنگ بازگردند.

منابع نظامی به ان بی سی نیوز گفته اند که با توجه به تصمیم دولت بایدن برای خارج نکردن تمام نیروهای نظامی امریکا در افغانستان تا ماه مه، جنگجویان طالبان به تعطیلات زمستانی خود پایان داده و برای انجام وظیفه دوباره در خط مقدم حضور یافته اند.

یک فرمانده طالبان در هلمند گفته است که: “فرماندهان ارشد و فرمانداران جهت بازگشت به جایگاه‌های خود و شرکت در جلسات و گفتگوهای ویژه جهت تهیه راهبرد آینده آماده شده اند.”

این فرمانده طالبان افزوده است که :” چندین مسئله از جمله “بن بست” در مذاکرات صلح با دولت افغانستان و تردید در مورد آینده با توجه به روی کار آمدن دولت جدید در واشنگتن، وجود دارد که رهبران جنبش باید به آنها بپردازند.”

پنتاگون هفته گذشته اعلام کرد، به دلیل امتناع طالبان از تحقق شرایط توافق شده در توافقنامه صلح، ایالات متحده ممکن است نتواند حضور نیروهای خود را در افغانستان کاهش دهد.

پنتاگون اعلام کرد که عقب نشینی نیروهای امریکایی در افغانستان مشروط به تعهدات طالبان برای حمایت از توافق صلحی است که سال گذشته انجام شد.

ایالات متحده در ماه فبروری گذشته با طالبان توافق نامه‌ای را امضاء کرد که براساس آن شمار نیروهای امریکا از ۱۳هزار نفر به کمتر از دو هزار و ۵۰۰ نفر کاهش یافته است.

همچنین طبق توافق انجام شده با طالبان، تمام نیروهای خارجی باید افغانستان را تا ما مه سال ۲۰۲۱ ترک کنند.

این درحالیست که در گزارش تازه ای که زیر نام گروه مطالعه افغانستان به سفارش کنگره امریکا تهیه شده آمده است که خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان بدون کاهش خشونت ها و پیشرفت در گفتگوهای صلح، زمینه  فروپاشی دولت و آغاز جنگ داخلی در این کشور را فراهم خواهد کرد.

رویداد های اخیر

Daesh recruits enter Afghanistan via Iran: U.N.

Published

on

(Last Updated On: )

Principle routes for new Daesh recruits to Afghanistan include travel through Turkey and Iran, U.N. sanctions monitors said in a new report.

The latest report by the U.N. Analytical Support and Sanctions Monitoring Team, covering June-December 2024, said that Daesh recruited Central Asians mostly Tajik nationals, and the recruits received training in Badakhshan province of Afghanistan, and there are also training camps in Kunar and Nuristan provinces.

It said that there are over two dozen terrorist groups operating in Afghanistan, and security threat emanating from the country is a continuing driver of instability in the region and beyond.

The report noted that the “ambition and scale of its [the TTP] attacks on Pakistan […] had significantly increased, with over 600 attacks during the reporting period, including from Afghan territory.”

“The Taliban (IEA) continued to provide TTP with logistical and operational space and financial support,” it said.

On al-Qaeda, the report said that the group sought to strengthen cooperation with regional terrorist organizations of non-Afghan origin that operate in the country, including TTP, Islamic Movement of Uzbekistan, ETIM/TIP and Jamaat Ansarullah to expand its presence in neighboring countries.

“The Taliban (IEA) maintained a permissive environment allowing Al-Qaida to consolidate, with the presence of safe houses and training camps scattered across Afghanistan,” the report said.

The Islamic Emirate has previously denied the presence of terrorist groups in Afghanistan and emphasized that it will not allow Afghanistan’s soil to be used against other countries.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سالروز خروج شوروی از افغانستان، امارت اسلامی: متجاوزین از موفقیت‌های جهاد عبرت بگیرند

Published

on

(Last Updated On: )

امارت اسلامی در اعلامیه‌ای به مناسبت سی و ششمین سالروز خروج نیروهای شوروی از افغانستان گفته است که «جهت‌های متجاوز از موفقیت‌های جهاد در صد سال گذشته عبرت بگیرند و دیگر علیه آزادی افغانستان گام برندارند.»

امارت اسلامی ۲۶ دلو را به عنوان یک «روز پر افتخار در تاریخ افغانستان» یاد کرده و خاطر نشان نموده که افغان‌ها توانستند قدرت بزرگی مانند شوروی را مجبور به فرار از خاک خویش نمایند.

در اعلامیه آمده است: «اینکه افغانستان برای سومین بار در صد سال اخیر به نصرت الله جل جلاله از اشغال آزاد شده، نمایانگر اینست که حس استقلال طلبی در میان افغان‌ها قوی است و مسلمانان ما عزم و تعهد قوی برای حراست از دین خود دارند.»

امارت اسلامی از مردم کشور خواسته است تا در برابر «انواع توطئه‌ها و دسیسه‌ها بیدار باشند و با حفظ عزم قاطع و وحدت اسلامی، راه نیاکان خود را تعقیب نموده و دین، عقیده و استقلال خود را حفاظت نمایند.»

در همین حال، عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی در حکومت پیشین پیروزی در برابر شوروی را «پایان یک دوره سیاه و تاریک در تاریخ» افغانستان و یک «معجزه» خوانده است.

او گفته است: «جهاد و ایستادگی برحق مردم ما در تاریخ مبارزات آزادی‌خواهانه ملت‌ها کم‌نظیر بود. در نتیجه قربانی‌های مردم افغانستان، مناسبات حاکم بین‌المللی برهم خورد و راه برای آزادسازی سایر ملت‌های محروم باز گردید.»

وی افزود: «با تأسف افغانستان در دوره اشغال ده ساله هزینه سنگینی انسانی و مالی پرداخت. بیش از یک میلیون تن شهید، ده‌ها هزار معلول و میلیون‌ها تن دیگر مجبور به مهاجرت به خارج از کشور گرديدند.»

گفتنی است که آخرین سربازان اتحاد جماهیر شوروی سابق پس از یک دهه جنگ، در سال ۱۳۶۸ از افغانستان خارج شدند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

یک قاضی در امریکا حکم از سر گرفتن برنامه‌های کمک خارجی را صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: )

روزنامه پولیتیکو اواخر روز پنجشنبه گزارش داد که یک قاضی در امریکا به دولت دونالد ترمپ، رئیس جمهور این کشور دستور داده تا تامین بودجه صدها قراردادی کمک‌های خارجی را از سر گیرد.

به گزارش رویترز، این دستور، دولت ترمپ را از لغو قراردادها و اعطای کمک‌های خارجی که قبل از روی کار آمدن ترمپ در بیستم جنوری وجود داشت، منع می‌کند.

امیرعلی، قاضی منطقه‌ای ایالات متحده نوشته است که هدف اعلام شده از تعلیق تمام کمک‌های خارجی فراهم کردن فرصتی برای بررسی موثریت و سازگاری برنامه‌ها با اولویت‌ها بود.

وی افزود که مدافعان این تصمیم توضیحی ارائه نکرده اند که چرا تعلیق کمک‌های خارجی که از سوی کانگرس تخصیص یافته بود، یک کار منطقی برای بازنگری برنامه‌ها بود.

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!