Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان: ترکیه هم باید طبق توافق از افغانستان خارج شود

Published

 on

(Last Updated On: جوزا ۲۱, ۱۴۰۰)

سهیل شاهین سخنگوی گروه طالبان در قطر گفته است که ترکیه باید طبق توافق ۲۰۲۰ مربوط به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان سربازانش را از این کشور خارج کند و عملا پیشنهاد ترکیه در خصوص محافظت از فرودگاه شهر کابل و اداره این فرودگاه بعد از خروج نیروهای ناتو را رد کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، این تحول پرسش‌هایی جدی را برای امریکا، کشورهای دیگر و سازمان‌های بین‌المللی دارای ماموریت در کابل در خصوص چگونگی خارج ساختن امن نیروهای شان از افغانستان محصور در خشکی در صورت تهدید پایتخت این کشور توسط درگیری‌ها مطرح می‌سازد.

همچنین به نظر می‌رسد این مساله امیدهای ترکیه را برای استفاده از مساله تامین امنیت فرودگاه کابل با هدف کمک به بهبود روابط با واشنگتن که از بابت تصمیمش برای خرید سامانه‌های دفاعی روسیه تیره شده، طی مذاکرات میان جو بایدن، رییس جمهور امریکا و رجب طیب اردوغان، همتای ترکیه‌ای وی در روز دوشنبه کمرنگ می‌کند.

سهیل شاهین در پاسخ به سوالی از طریق پیامک درباره این که آیا این گروه پیشنهاد ترکیه برای حفظ نیروها در شهر کابل برای محافظت از فرودگاه بین‌المللی این شهر و اداره آن بعد از خروج سربازان خارجی را رد می کند اظهار کرد که آنها نیز باید آنجا (افغانستان) را ترک کنند.

وی به رویترز گفته است که:” ترکیه در ۲۰ سال گذشته بخشی از نیروهای ناتو بوده است بنا براین آنها هم باید بر اساس توافقی که ما با امریکا در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ امضا کردیم از افغانستان خارج شوند.”

وی افزود:” در غیر این صورت ترکیه یک کشور اسلامی بزرگ است. افغانستان با این کشور روابطی تاریخی داشته است. ما امیدوار به داشتن روابطی نزدیک و خوب با آنها در ضمن تشکیل یک “دولت اسلامی جدید” در کشور در آینده هستیم.”

وزارت امور خارجه امریکا و وزارت خارجه ترکیه به درخواست برای اظهار نظر درباره این گزارش پاسخ ندادند.

این در حالی است که پنتاگون در بیانیه‌ای گفته است که، لوید آستین، وزیر دفاع امریکا روز پنج‌شنبه با خلوصی آکار، وزیر دفاع ترکیه گفتگو داشته و با او در خصوص “همکاری دوجانبه و مسایل منطقه‌ای بحث کرده است” اما مشخصا به افغانستان اشاره نکرد.

مقام‌های ترکیه می‌گویند پیشنهاد تامین امنیت فروگاه کابل را در یک نشست ناتو در ماه می هنگامی که امریکا و شرکایش بر سر برنامه خارج سازی نیروهای‌شان تا ۱۱ سپتامبر سال جاری از افغانستان توافق کردند، مطرح ساختند.

رویداد های اخیر

رهبر امارت اسلامی حکم آزادی ۷۰ زندانی را به مناسبت ماه رمضان صادر کرد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

رهبر امارت اسلامی افغانستان حکم رهایی ۷۰ زندانی از محابس ولایت‌های قندهار و هلمند را طی فرمانی به مناسبت ماه مبارک رمضان صادر کرده است.

پنجاه و شش تن این زندانیان از محبس ولایت هلمند و ۱۴ تن دیگر آنان از زندان قندهار بوده‌اند.

مسوولان محکمه نظامی حوزه جنوب غرب می‌گویند این زندانیان آزادشده به اتهام سوء استفاده از نام امارت اسلامی، حمل اسلحه غیر قانونی، فساد اخلاقی و جرایم جنایی دیگر دستگیر شده بودند که طی فرمانی از سوی مولوی هبت‌الله آخندزاده، بقیه حبس آنان معاف شده است.

غلام رسول احسانی، رییس محکمه نظامی زون جنوب غرب، می‌گوید: «به مناسبت ماه مبارک رمضان، رهبر امارت اسلامی شما (زندانیان) را عفو کرده است.»

آقای احسانی هم‌چنان از زندانیان خواست تا دوباره به اعمالی دست نزنند که سبب فسق و فساد در جامعه شود.

در همین حال، زندانیان آزادشده با ابراز خوشحالی می‌گویند که پس از این دست به جنایت نخواهند زد.

این درحالی است که با فراه رسیدن ماه مبارک رمضان، ده‌ها زندانی از سوی هیئت‌های مختلف قضایی از زندان‌های کشور آزاد و به خانه‌های شان برگشته‌اند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بلینکن: برای خروج شهروندان امریکایی که از سوی امارت اسلامی بازداشت شدند تلاش می‌کنیم

Published

on

(Last Updated On: حمل ۴, ۱۴۰۲)

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه امریکا روز پنج‌شنبه (۳حمل) در کانگرس این کشور گفت که ایالات متحده می‌خواهد چهل و چهار شهروند این کشور را از افغانستان خارج کند.

آنتونی بلینکن افزود که در کنار این افراد، شماری دیگر از شهروندان امریکایی از سوی امارت اسلامی افغانستان بازداشت شدند که ایالات متحده برای خروج آنها تلاش می‌کند.

به گفته بلینکن، از زمان تسلط امارت اسلامی افغانستان بر افغانستان، وزارت خارجه امریکا به ۹۷۵ شهروند این کشور جهت خروج از افغانستان کمک کرده است. او تاکید کرد که حدود ۱۷۵ شهروند امریکا در افغانستان باقی مانده‌اند که برخی از آنها بعد از سقوط دولت در آگست ۲۰۲۱ وارد افغانستان شده‌اند.

آنتونی بلینکن در پاسخ به سوالی درباره تعداد امریکایی‌های بازداشت شده از سوی امارت اسلامی افغانستان گفت: «ما برای تامین آزادی آنها تلاش می‌کنیم. خانواده‌های آنها خواسته‌اند‌ که از هویت آنها محافظت کنیم و علناً در مورد پرونده آنها صحبت نکنیم.»

قانونگذاران جمهوری‌خواه در این نشست از خروج شتاب‌زده ایالات متحده از افغانستان انتقاد کردند و درباره بی‌توجهی به هشدار دیپلومات‌های امریکایی مبنی بر سقوط کابل، خواستار پاسخگویی وزارت خارجه شدند.

همچنین در این جلسه، مایک مک‌کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان، مساله حمله انفجاری ۲۶ آگست ۲۰۲۱ را در خارج از میدان هوایی کابل مطرح کرد.

در این حمله که گروه داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، ۱۳ سرباز امریکایی و حدود ۱۷۰ غیرنظامی کشته شدند.

نماینده جمهوری‌خواه خطاب به مادر یک سرباز نیروی دریایی که در این حمله کشته شد، قول داد “تا زمانی که افراد پاسخگو باشند” عمل خواهد کرد.

آقای مک‌کال گفت:«تا زمانی که پاسخ‌ها را دریافت نکنیم، آرام نخواهیم گرفت، و حتی اگر مجبور باشیم برای انجام این کار تا آخر زنجیره قوماندانی برویم، آرام نمی‌گیریم».

این در حالی است که مایکل مک‌کال، رییس کمیتۀ امور خارجی مجلس نمایندگان امریکا هفته گذشته گفته بود که وزارت خارجه امریکا در فراهم آوری معلومات به تحقیقات در مورد روند خروج نیروهای امریکایی از افغانستان ناکام بوده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست

Published

on

(Last Updated On: حمل ۳, ۱۴۰۲)

معاون سیاسی رییس الوزرا در دیدار با مارکس پوتزل، معاون سیاسی یوناما، گفته است که امارت اسلامی مخالف آموزش دختران نیست.

در بیانیه‌ای که ارگ نشر کرده آمده است که مولولی عبدالکبیر در این دیدار همچنان ابراز امیدواری کرده تا جامعه بین‌المللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما اما می‌‌گوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتون‌های دخترانه در افغانستان تأکید کرده است.

در حساب تویتر ارگ همچنان آمده است که معاون سیاسی یوناما در کنار قدر دانی از تامین امنیت نهادهای مربوط به سازمان ملل در افغانستان گفته است که با تمدید ماموریت یوناما، این نهاد یک سال دیگر برای ارایه خدمت به شهروندان افغانستان فعالیت خواهد کرد.

مولوی عبدالکبیر همچنان گفت که امارت اسلامی به شمول ملل متحد، خواهان روابط خوب و فعال با همه کشورها و سازمان‌های بین‌المللی است و امید دارد که دولت‌های بین‌المللی در راستای به رسمیت شناختن امارت اسلامی گام بردارند.”

دفتر معاونت سازمان ملل متحد یا یوناما می‌گوید؛ مارکس پوتزل در این دیدار بر درخواست تغییر ناپذیر ملل متحد و جامعه جهانی مبنی بر بازگشایی درب مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران و زنان در افغانستان یکبار دیگر تاکید کرده است.

از سوی هم دفتر معاونت سازمان ملل متحد در بیانیه‌ی دیگری گفته که آقای پوتزل در دیدار با حسن کاظمی قمی، نماینده خاص ایران برای افغانستان، بر تقویت و یکپارچه ساختن همکاری‌های منطقوی از بهر کمک به افغانستان باثبات و صلح‌آمیز نیز تأکید کرده است.

تعلیق کار زنان و تحصیل دختران در افغانستان، سبب شد تا پای مقام‌های بلند پایه سازمان ملل متحد را یکی پی دیگر به کابل بکشاند و در مورد رفع محدودیت‌ها علیه زنان با مقام‌های امارت اسلامی دیدار و گفتگو نمایند اما تا کنون این گفتگوها نتیجه ملموث نداده است.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!