Connect with us

رویداد های اخیر

طالبان حکومت غنی را تنها مانع فرا راه صلح می‌دانند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

طالبان حکومت رییس جمهور غنی را یگانه مانع بر سر راه صلح در کشور می‌دانند.

شیر محمد عباس ستانکزی معاون هیات مذاکره کننده طالبان در سفر به مسکو می گوید که اگر رییس جمهور غنی از قدرت کنار برود آنان حاضر هستند که با حکومت جدید کار کنند.

آقای ستانکزی می‌گوید طالبان با امریکا روی ایجاد دولت جدید اسلامی از بهر پایان دادن به نظام جمهوری اسلامی که در راس آن رییس جمهور غنی قرار دارد، توافق کرده اند.

آقای ستانکزی گفته است: ” گفتگوهای صلح برای پایان حکومت اشرف غنی و ایجاد دولت اسلامی جدید جریان دارد. طالبان با امریکا روی «حکومت جدید اسلامی افغانستان» به توافق رسیده است.”

این چهره سیاسی می افزاید که کابل در روند صلح مانع ایجاد می‌کنند، زیرا ارگ به درستی میفهمد که با پیشرفت در مذاکرات صلح نظام کنونی از بین می‌رود.

عباس ستانکزی افزوده است: “مقام های حکومت افغانستان به صلح صادق نیستند و نمی خواهند که صلح بیاید، چون در نتیجه صلح حکومت اسلامی می‌آید و حکومت محمد اشرف غنی از بین می رود، بنا آنها در مقابل صلح سنگ اندازی میکنند.”

در همین حال ریاست جمهوری می‌گوید که آنتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا با رییس‌جمهور غنی درباره تعهدات این کشور به همکاری پایدار با افغانستان و بازنگری توافق‌نامه دوحه، گفتگو کرده است.

وزارت خارجه امریکا  درکنار تاکید بر صلح در افغانتسان از همه طرف های سیاسی هم میخواهد که از فرصت کنونی برای صلح استفاده کنند.

کابل هرچند پیشتر تغییر نظام جمهوریت را یکی از خواب های طالبان و موضوع بعید گفته بود، اما به تازگی برخی اعضای هیات مذاکره کننده جمهوری هم بدون توافق روی حکومت موقت دست یابی به صلح را نا ممکن گفته اند.

سیاسیون می‌گویند که سفرهای طالبان به منطقه و تماس های پی هم کابل واشنگتن سایه روی روند مذاکرات صلح میان افغانان گذاشته است.

رویداد های اخیر

دیدار مسوولان بلندپایه امنیتی کشور با رهبر امارت اسلامی

Published

on

(Last Updated On: )

سخنگوی امارت اسلامی از دیدار مسوولان بلندپایه امنیتی کشور به شمول سراج الدین حقانی، سرپرست وزارت داخله و محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع با مولوی هبت الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی خبر داده است.

ذبیح الله مجاهد در صفحه ایکس خود امروز (جمعه) نوشت که در این نشست که در ولایت کندهار صورت گرفت، گزارش امنیتی کشور ارائه شد.

وی افزود که پیشنهادات ارگان‌های امنیتی استماع گردید و به آنها در بخش اجراآت و استقامت‌های کاری، هدایات لازم داده شد.

به گفته وی، تصامیم ضروری برای بهبود نظم، تجهیز و ارتقای ظرفیت این نهادها اتخاذ گردید.

در این نشست، عبدالحق وثیق، رئیس عمومی استخبارات، عبدالقیوم ذاکر، معاون وزارت دفاع و محمد نبی عمری، معاون وزارت داخله نیز حضور داشتند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دهلیز ریلی افغانستان-ایران-اروپا فعال شد

Published

on

(Last Updated On: )

سفارت ایران در کابل اعلام کرده است که دهلیز ریلی افغانستان-ایران-اروپا فعال شد.

این سفارت در خبرنامه‌ای امروز (پنجشنبه) نوشته که اولین محموله صادراتی افغانستان از مسیر دهلیز ریلی افغانستان-ایران به مقصد ترکیه و اروپا حرکت کرده است.

براساس خبرنامه، این دهلیز با حضور سرقونسل ایران در هرات و والی این ولایت فعال شده است.

خبرنامه افزوده است که فعال سازی این دهلیز با همکاری ایران موجب بهبود اقتصاد افغانستان می‌شود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سازمان عفو بین‌الملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد

عفو بین‌الملل در این خبرنامه از اخراج افغان‌ها از پاکستان به عنوان اخراج‌های خودسرانه و اجباری یاد کرده و گفته است: «مهاجرین افغان به‌طور نادرست به عنوان مجرمان و تروریست‌ها معرفی می‌شوند.»

Published

on

(Last Updated On: )

سازمان عفو بین‌الملل خواستار لغو عاجل طرح اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان شد و آن را نقض جدی حقوق بشر و اصول بین‌المللی دانست. این سازمان تاکید کرد که اجرای چنین طرحی باعث تشدید رنج مهاجرین افغان و نقض حق بازگشت داوطلبانه آنان، می‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل روز چهارشنبه، ششم حمل، در خبرنامه‌ای نوشت که حکومت پاکستان هیچ دلیل روشنی برای موضع خود در برابر پناهندگان افغان ارائه نکرده و درخواست‌های اخراج آن‌ها بیشتر جنبه «تبلیغاتی» داشته است.

این سازمان تاکید کرده است که نسبت دادن جرایم مختلف، از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر و فعالیت‌های تروریستی، به افغان‌ها بهانه‌ای برای اعمال محدودیت‌ها علیه مهاجرین افغان بوده و منجر به نقض حقوق آن‌ها شده است.

عفو بین‌الملل در این خبرنامه از اخراج افغان‌ها از پاکستان به عنوان اخراج‌های خودسرانه و اجباری یاد کرده و گفته است: «مهاجرین افغان به‌طور نادرست به عنوان مجرمان و تروریست‌ها معرفی می‌شوند.»

ایزابل لاسی، معاون مدیر منطقه‌ای جنوب آسیای این سازمان، گفت: «اینکه مهاجرین افغان را تهدیدی برای شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی نشان دهیم، فریبکارانه است. حکومت پاکستان در حال قربانی کردن جامعه‌ای است که سال‌ها از حقوق اولیه خود محروم بوده و از آزار و اذیت فرار کرده‌اند.»

مونیزا کاکر، وکیل حقوق بشر، به عفو بین‌الملل گفت که اخراج اجباری مهاجرین افغان، حتی در صورت جابجایی در داخل پاکستان، می‌تواند برای خانواده‌ها «ویرانگر» باشد.

عمر گیلانی، وکیل که علیه تصمیم حکومت برای اخراج افغان‌ها به ستره محکمه اسلام‌آباد شکایت کرده است، گفت: «اطلاعیه رسمی مربوط به ضرب‌الاجل ۳۱ مارچ تحت هیچ قانون خاصی صادر نشده است، بلکه صرفاً یک دستور اجرایی است. این اقدام نه‌تنها برخلاف حقوق اساسی است، بلکه با قوانین مکتوب نیز مغایرت دارد.»

معاون مدیر منطقه‌ای جنوب آسیای عفو بین‌الملل همچنین تاکید کرد که حکومت پاکستان بدون هیچ‌گونه پاسخگویی حقوق مهاجرین افغان را نقض می‌کند. او افزود که تصمیم خودسرانه پاکستان فاقد شفافیت است و اجرای آن سال‌ها تلاش افغان‌ها در شهرهای اسلام‌آباد و راولپندی را نابود می‌کند.

بر اساس ضرب‌الاجل تعیین‌شده از سوی دولت پاکستان، مهاجران فاقد اسناد و حتی دارندگان کارت شناسایی، تنها ۶ روز دیگر فرصت دارند تا این کشور را ترک کنند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2024 Ariana News. All rights reserved!