تغییرات اقلیمی
طوفان در امریکای مرکزی ۲۸ کشته برجا گذاشت

پس از طوفان جولیا در امریکای مرکزی، کشورهای گواتیمالا و سالوادور با بارانهای شدید ناشی از این طوفان مواجه شدهاند.
بربنیاد گزارشها، ۱۴ تن در گواتیمالا، ۴ تن در هندوراس، ۹ تن در سالوادور و یک تن در نیکاراگویه جان باختهاند.
توفان جولیا روز یکشنبه، ۹ اکتبر به سواحل مرکزی کارائیب در نیکاراگوا رسید.
به گفته مرکز ملی طوفان ایالات متحده، سرعت بادهای طوفان جولیا تا روز گذشته به ۳۵ مایل در ساعت کاهش یافته بود.
این در حالی است که این طوفان صبح روز جمعه، با سرعت ۴۰ مایل در ساعت شروع شده و کشورهای امریکای مرکزی و جنوبشرقی مکسیکو را در بر گرفت.
تغییرات اقلیمی
شمار تلفات درپی توفان و گردباد در جنوب امریکا به ۲۶ تن رسید

در حالی که عملیات جستجو و نجات در ایالت میسیسیپی امریکا پس از وقوع یک گردباد مرگبار ادامه دارد، مقامهای محلی اعلام کردند که تعداد تلفات این حادثه به ۲۶ نفر افزایش یافته است.
بربنیاد گزارشها، در پی وقوع گردباد روز جمعه هفته گذشته، دستکم ۲۵ نفر در ایالت میسیسیپی و یک نفر در آلاباما جان خود را از دست دادند و دهها نفر دیگر نیز زخمی شدند.
طبق این گزارشها، شدت طوفان به اندازهای بوده است که چندین شهر روستایی ویران شد و «رولینگ فورک» در غرب شهر شارکی تقریباً به طور کامل از بین رفت.
مقامات در ایالت میسیسیپی وضعیت اضطراری را برای کمک به رسیدگی به شرایط به وجود آمده اعلام کردهاند.
از طرف دیگر، جو بایدن، رییس جمهور امریکا، نیز تصاویر منتشر شده از حادثه میسیسیپی را «دلخراش» توصیف کرد و گفت: «دولت فدرال هرکاری که بتواند، برای کمک انجام میدهد.»
پیشبینیها حاکی از آن است که طوفان و تندبادهای شدیدی قرار است امروز (یکشنبه) به وقت محلی، بخشهایی از آلاباما و جورجیا را درنوردد و بارانهای را نیز به همراه خواهد داشت.
تغییرات اقلیمی
در اولین آتشسوزی اسپانیا ۳ هزار هکتار جنگل نابود شد

در پی اولین آتشسوزی بزرگ جنگلی در اسپانیا، سه هزار هکتار زمین از بین رفت و ۱۵۰۰ تن از ساکنان را مجبور به ترک خانههای شان کرد.
به نقل از رویترز، این آتشسوزی در منطقه شرقی والنسیای اسپانیا روز جمعه، ۲۴ مارچ، رخ داد که بیش از سه هزار هکتار جنگل را نابود و ۱۵۰۰ تن را مجبور به ترک خانههای شان کرد.
زمستان خشک و غیرمعمول در بخشهایی از جنوب قاره اروپا رطوبت خاک را کاهش داده و ترس از تکرار وقایع سال ۲۰۲۲ را افزایش داده است.
پدرو سانچز، صدراعظم اسپانیا، در یک کنفرانس خبری گفت: «این آتشسوزیهایی که ما شاهد آن هستیم، به ویژه در اوایل سال جاری، بار دیگر اثباتی بر وضعیت اضطراری آب و هوا است که بشریت در آن زندگی میکند، به ویژه کشورهایی مانند ما را تحت تاثیر قرار داده و ویران میکند.»
تغییرات اقلیمی
آیا احیای ویروسهای زامبی تهدیدی برای سلامتی است؟

به گزارش «تی آر تی ورلد» با افزایش درجه حرارت در سطح جهان، یخبندانهای دائمی به سرعت در حال ذوب شدن هستند و با آن تعداد زیادی از ویروسها و باکتریاهای باستانی زنده میشوند، سناریویی نگرانکننده که سلامت عمومی را به خطر میاندازد.
ویروسهای زامبی از یخبندان دائمی ممکن است شبیه داستان یک فیلم ترسناک به نظر برسند، اما با آب شدن قطب شمال به دلیل بحران اقلیمی، آنها یک تهدید واقعی برای سلامت عمومی محسوب میشوند.
دانشمندان ویروسهای باستانی را از یخبندان دائمی احیا کرده اند و میگویند که هنوز هم این ویروسها میتوانند آمیبهای یک حجروی زنده را آلوده کنند.
به گزارش «تی آر تی ورلد»، در حالی که مشخص نیست که آیا این ویروسها می توانند حیوانات یا انسان ها را مصاب کنند، محققان ادعا می کنند که ویروس های یخبندان دائمی باید منحیث یک تهدید برای سلامت عمومی در نظر گرفته شوند.
یخبندان دائمی لایه ای از خاک است که کاملاً یخ زده باقی می ماند و ۱۵ درصد از زمین در نیمکره شمالی را می پوشاند. با این حال، به دلیل فعالیت های انسانی، درجه حرارت کره زمین در حال افزایش است و باعث می شود یخ های دائمی به سرعت ذوب شوند.
این پدیده تعداد زیادی از موجودات قدیمی را از ویروس ها و باکتریا ها گرفته تا حیوانات غول پیکر پشمالو بیرون میکند.
در سال ۲۰۱۴، پروفیسور فرانسوی جان میشل کلاوری شروع به انتشار تحقیقاتی در مورد احیای ویروسهای باستانی یا به قول خودش «ویروسهای زامبی» کرد.
او انواعی از ویروس منجمد را از چند مکان یخبندان دائمی در سایبریا پیدا کرد.
قدیمی ترین نوع که قدمت آن به ۴۸ هزار و ۵۰۰ سال قبل بازمی گردد، از نمونه ای از خاک یک جهیل به دست آمد، در حالی که جوان ترین نمونه ها ۲۷ هزار سال قدمت داشتند.
یکی از نمونه های جوان در لاشه یک جانور غول پیکر پشمی کشف شد.
کلاوری و تیمش توانستند چندین نوع جدید از ویروس های زامبی را احیا کنند و دریافتند که هر کدام هنوز هم می تواند آمیب های پرورش یافته را مصاب کنند.
او گفت که این باید هم به عنوان یک کنجکاوی علمی و هم یک تهدید نگران کننده برای سلامت عمومی در نظر گرفته شود.
به گزارش «تی آر تی ورلد»، باکتریا های باستانی نیز میتوانند برای اولین بار طی دو میلیون سال پس از یخزدگی دائمی آزاد شده و دوباره فعال شوند.
دانشمندان به این باور اند زمانی که شیوع عفونت باکتریایی سیاه زخم در انسان و گوزن شمالی در سایبریا در سال ۲۰۱۶ ظاهر شد، این امر اتفاق افتاد.
به گفته کلاوری، این ممکن است یک «نگرانی فوریتر برای سلامت عمومی» باشد.
تحقیقات فعلی روی ویروسهای منجمد مانند ویروس «زامبی» کلاوری به دانشمندان کمک میکند تا در مورد نحوه عملکرد این ویروسهای قدیمی و اینکه آیا میتوانند حیوانات یا انسانها را مصاب کنند، بیشتر بدانند.
یافتههای آنها روشن میسازد که برای جلوگیری از انتشار ویروسها و باکتریاهای قدیمیتر از یخبندان دائمی که میتواند پیامدهای جدی برای سلامت عمومی در سطح جهان داشته باشد، اقدامات برای رسیدگی به بحران اقلیمی بسیار مهم است.
-
کوید۱۹1 روز ago
کرونا در ایران: ۹۰۰ مورد جدید و ۲۴ فوتی ثبت شد
-
تجارت4 روز ago
مسوولان: پنج کشور علاقهمند سرمایهگذاری در بخش معادن لیتیم در نورستان هستند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
عربستان و سوریه برای برقراری روابط توافق کردند
-
جهان4 روز ago
کوریای شمالی یک سلاح اتمی زیرآبی آزمایش کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
وزارت انرژی و آب از احتمال وقوع سیلاب در برخی ولایات کشور هشدار داد
-
جهان3 روز ago
هشدار بایدن به ایران: برای محافظت از امریکاییها مقتدرانه عمل خواهیم کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
شمار زخمیان درپی زلزله در ایران به ۱۶۵ تن رسید
-
تغییرات اقلیمی2 روز ago
شمار تلفات درپی توفان و گردباد در جنوب امریکا به ۲۶ تن رسید