تغییرات اقلیمی
طوفان شدید باد و باران در جنوب ایالت فلوریدا در امریکا

طوفان شدید روز پنجشنبه در جنوب ایالت فلوریدا سرکها را زیر آب برد، لینهای برق و درختان را فرو ریخت و ده ها هزار خانه و کسب و کار را بدون برق گذاشت.
به گزارش رویترز، سرویس ملی ایالات متحده روز پنجشنبه گزارش داد طوفان که از روز چهارشنبه آغاز شد، تقریباً ۱۴ اینچ باران را از کی لارگو تا فورت لادردیل به همراه داشت در حالی که سرعت وزش باد با سرعت ۱۳۶ کیلومتر در ساعت میرسید.
بر اساس سایت ردیابی poweroutage.us، بیش از ۸۶ هزار خانه و کسب و کار در اوایل بعدازظهر پنجشنبه در سراسر مناطق میامی داد، بروارد و پالم بیچ بدون برق ماندند، در حالی که طوفان به سمت شمال حرکت میکرد.
دیوید راس، هواشناس سرویس ملی هواشناسی روز پنجشنبه گفت: «بدترین وضعیت در جنوب فلوریدا به پایان رسیده است، اما این منطقه هنوز هم امروز دو تا چهار اینچ باران را دریافت خواهد کرد.»
او گفت که طوفان همچنین دو تا چهار اینچ بارندگی را به فلوریدا مرکزی خواهد آورد، قبل از اینکه در عصر پنجشنبه و روز جمعه به سمت شمال به طرف کارولینا حرکت کند.
راس گفت که این طوفان ها توسط یک سیستم کم فشار و آب های گرم در خلیج فارس که با هوا و آب خنک تر در سواحل اقیانوس اطلس این ایالت برخورد می کردند، ایجاد شد.
شدت و فراوانی طوفانهای بزرگی که در سالهای اخیر ایالات متحده را تحت تأثیر قرار داده با گرم شدن کره زمین مرتبط است.
تغییرات اقلیمی
در سال ۲۰۲۴، بیش از ۵۰۰ هزار نفر در افغانستان به دلیل حوادث اقلیمی آواره شدند

سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از نیم میلیون نفر در افغانستان به دلیل حوادث ناشی از تغییر اقلیم در سال ۲۰۲۴ آواره شده اند.
بر اساس گزارش این نهاد، نزدیک به ۹ میلیون نفر در ۱۲ ماه گذشته تحت تأثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته و بیش از ۵۰۰ هزار نفر آنان به دلیل سیلاب، خشکسالی و سایر آفات طبیعی بیجا شدند.
در گزارش آمده است که تقریباً از هر پنج بیجاشده، سه نفر به جاهای دیگر در داخل ولایت اصلی خود نقل مکان کرده اند و ولایات هرات و فراه در غرب کشور بیشترین آسیب را دیده اند.
افغانستان پس از دههها جنگ در جمع فقیرترین کشورهای جهان قرار دارد و از لحاظ آسیب پذیری در برابر تغییرات اقلیمی در رتبه ششم قرار گرفته است.
به گفته سازمان ملل متحد، خشکسالی، سیلاب، تخریب زمین و کاهش حاصل دهی زراعت هدیدهای اصلی در این کشور هستند.
سیلابهای ناگهانی در ماه می سال گذشته در افغانستان جان صدها نفر را گرفت و زمینهای وسیع زراعتی را تخریب کرد، کشوری که ۸۰ درصد مردم آن برای بقا به زراعت وابسته هستند.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنان گفته است که بیش از ۱۱ میلیون نفر در افغانستان در معرض خطر بالای اثرات شدید حوادث ناشی از تغییر اقلیم در آینده قرار دارند.
تغییرات اقلیمی
سیلابها در فراه و کندهار جان ۲۹ تن را گرفت

مسوولان ریاستهای مبارزه با حوادث طبیعی فراه و کندهار میگویند که از اثر سیلابها در این دو ولایت ۲۹ تن جان باخته و ۹ نفر دیگر زخمی شدهاند.
محمد اسرائيل سیار، رئیس مبارزه با حوادث طبیعی فراه به آریانانیوز تایید میکند که ۲۱ نفر از اثر سیلاب امروز (سهشنبه) در ولسوالی پشتکوه قلعه کاه این ولایت جان باخته و ۶ تن دیگر زخمی شدهاند.
به گفته سیار، این افراد برای تفریح به کوههای پشتکوه قلعه کاه رفته بودند که سیلاب به طور ناگهانی آنان را در برگرفت.
مسوولان ریاست مبارزه با حوادث طبیعی کندهار نیز گفتهاند که در نتیجه سیلابها در این ولایت ۱۱ تن جان باخته و زخمی شدهاند.
به گفته آنان، در ناحیه هفتم این ولایت یک زن و ۳ کودک به دلیل فرو ریختن سقف خانه جان خود را از دست دادهاند.
آنان افزودهاند که در ناحیه و حوزه پنجم امنیتی این ولایت ۳ زن و یک کودک از اثر سیلابها جان باختهاند.
دو کودک و یک مرد دیگر نیز زخمی شدهاند.
تغییرات اقلیمی
مقامها میگویند آلودگی هوا امسال نسبت به سال گذشته کاهش یافته است

اداره ملی حفاظت محیط زیست میگوید که آلودگی هوا در کشور طی ده ماه نخست سال روان نسبت به سال گذشته، کاهش یافته است.
معین پالیسی و مسلکی این اداره در یک نشست خبری امروز (یکشنبه) گفت که طی سه ماه پسین، با همکاری ریاست ترافیک، تردد چهار هزار و ۲۱۱ موتر دودزا را متوقف کرده اند.
زین العابدین عابد در عین زمان تاکید کرد که جهان نباید موضوع تغییر اقلیم را سیاسی بسازد و بخاطر جبران پیامد تغییرات اقلیمی نیز، کشورهای ثروتمند باید به کشورهای فقیر «غرامت» بپردازند.
او گفت: «از کشورهای پیشرفته باید غرامت اخذ شود و به کشورهای متضرر غرامت پرداخته شود. خروج امریکاییها یا دونالد ترمپ از توافق پاریس، نقض اصول بشری است. تغییر اقلیم یک موضوع بشری است. بر سر این موضوع باید تعامل صورت گیرد. به جای ملاحظات سیاسی، از تعامل کار گرفته شود. »
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان اطمینان دادند که کمکها برای مبارزه با اثرات تغییر اقلیم قطع نشده است.
روح الله امین، رئیس تغییر اقلیم اداره ملی حفاظت محیط زیست در این باره گفت: «تا جایی که ما خبر داریم، بیشتر کمکهای بشری قطع شده، ولی پروژه های که در بخش محیط زیست و تغییر اقلیم است، به اینها کدام تاثیری نداشته است.»
مقامهای اداره ملی حفاظت محیط زیست همچنان گفتند که با همکاری دیگر ادارات دولتی، برنامه عملیاتی شش ماهه برای جلوگیری از افزایش آلودگی هوا تدوین شده است.
بر اساس آمارهای این اداره، پس از بازگشت امارت اسلامی به قدرت، این اداره برای کاهش آلودگی هوا سه هزار برنامه آگاهیدهی برگزار کرده که در آن بیش از ۵۰۰ هزار نفر اشتراک کرده اند.
مقامهای این اداره همچنان از باشندگان کابل خواستند تا از مصرف مواد سوختی که باعث آلودگی هوا میشود، خودداری کنند. اما شماری از باشندگان کابل از افزایش آلودگی هوا در روزهای اخیر شاکی اند و از نهادهای مسوول میخواهند که اقدامات عملی بیشتری انجام دهند.
گفتنیاست که آلودگی هوا در کابل همواره یکی از نگرانیهای ساکنان این شهر بوده است.
-
ورزش5 روز ago
جشن ۱۸ سال موفقیت چشمگیر لیگ برتر کریکت هند ۲۰۲۵
-
جهان3 روز ago
ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند
-
جهان4 روز ago
پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربناهای اوکراین موافقت کرد
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
امریکایی آزاد شده توسط امارت اسلامی نزد همسرش در ایالات متحده رسید
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان بار دیگر از امارت اسلامی خواست تا علیه شبه نظامیان اقدام کند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمکهای رمضانی بنیاد بیات؛ دهها خانوادههای نیازمند در کابل مساعدت شدند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
دروازه تورخم پس از ۲۶ روز به روی ترانزیت بازگشایی شد