رویداد های اخیر
عبدالرووف، کودک ربوده شده از بلخ پس از دو سال از چنگ آدم رُبایان، آزاد شد

مقامهای امارت اسلامی افغانستان میگویند که عبدالرووف، کودکی که دو سال قبل در مزار شریف ربوده شده بود، امروز (شنبه ۳ثور) آزاد شد و در مراسمی به خانوادهاش تسلیم داده شد.
این مراسم در ولایت بلخ با اشتراک ملا عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزار برگزار شده بود.
پیش از این خانواده عبدالرووف شکایت داشتند که آدمربایان هشدار داده اند که به وی آسیب خواهند رساند.
آنان از حکومت سرپرست درخواست کمک نیز کرده بودند.
در همین حال، ملا عبدالحق وثیق، رییس استخبارات کشور نیز در این نشست اشتراک کرده بود.
عبدالرووف ۱۱ ساله به روز یازدههم عقرب سال ۱۳۹۹ از حوزه چهارم امنیتی شهر مزار شریف هنگام رفتن به مکتب ربوده شده بود.
از زمان ربودن عبدالروف آدم ربایان فیلمها و پیامهای صوتی زیادی از او برای خانوادهاش فرستاده و خواستار ۱.۲ میلیون دالر شده بودند.
پیش ازاین پدر این پسر گفته بود که او سه بار مورد حمله آدم ربایان قرار گرفته است.
رویداد های اخیر
پوتین میگوید روسیه روی روابط خود با امارت اسلامی کار میکند

ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه روز گذشته (سه شنبه، ۷ سرطان) در جریان سفر اش به تاجیکستان گفته است که مسکو در تلاش است تا با امارت اسلامی روابط برقرار کند.
آقای پوتین همچنان گفته است که روسیه میخواهد همه گروههای قومی در افغانستان در اداره کشورشان مشارکت داشته باشند.
وی گفت: “ما هر کاری را انجام میدهیم تا وضعیت در آن کشور عادی شود. ما تلاش میکنیم با نیروهای سیاسی که اوضاع را کنترل میکنند، روابط برقرار کنیم.”
پوتین گفت: “ما با این پیش فرض کار میکنیم که همه اقوام در افغانستان، همانطور که قبلاً گفته شد، باید در اداره کشور بهدرستی مشارکت داشته باشند.”
رییس جمهور روسیه این اظهارات را در دیدار با امام علی رحمان، همتای تاجیکستانی اش بیان کرده است. این نخستین سفر پوتین به خارج پس از آغاز جنگ اوکراین است.
تاجیکستان مرز مشترک با افغانستان دارد و روسیه همواره از احتمال ورود شورشیان به تاجیکستان ابراز نگرانی کرده است.
رویداد های اخیر
برگزاری گردهمایی بزرگ در کشور

امارت اسلامی افغانستان قرار است که فردا چهارشنبه، ۸ سرطان، یک گردهمایی بزرگ را در «خیمه لویه جرگه» برگزار کند.
مقامهای امارت اسلامی گفته است که در این گردهمایی سه هزارعالم دینی از سراسر کشور که از هر ولسوالی سه اشتراک کننده، دو عالم دین و یک بزرگ قومی میباشند، شرکت خواهند کرد که نظریات و پیشنهادات شان را به رهبری امارت اسلامی ارایه خواهند کرد.
هرچند تاکنون آجندای این گردهمایی مشخص نشده است اما گزارشها میرساند که در کنار مسایل دیگر کشور، بازگشایی مکاتب دخترانه یکی از بندهای آجندای این نشست خواهد بود.
توریالی همت، آگاه مسایل سیاسی درمورد این گردهمایی گفته است: «به اساس معلومات که من دارم اینست که تمام اشخاص که به این نشست دعوت شده است همه اشخاص عالم و وطن دوست و خیرخواه است، فرق این نشست با نشستهای دیگر این است که سفیرهای کشورها اشخاص را تعیین میکرد اما حالا کسانیکه تعیین شده اشخاص متعهد به کشور و اسلام هستند».
با این حال، انتظارها این است که در پایان این نشست راه های حل مناسب برای مسایل سیاسی، اقتصادی و اجتماعی کشور پیدا شود و تا برنامههای روشنی برای آینده کشور تدوین شود.
رویداد های اخیر
صدراعظم پاکستان دستور واردات زغال سنگ از افغانستان با کلدار را صادر کرد

صدر اعظم پاکستان روز گذشته (دوشنبه، ۶ سرطان) دستور داده است که زغال سنگ از افغانستان بجای دالر با کلدار خریداری شود.
شهباز شریف در نشستی گفته است که با واردات زغال سنگ افغانستان دستکم دو اعشاریه دو میلیارد دالر در لایحه واردات پاکستان صرفه جویی خواهد شد.
آقای شریف گفت: «خواجه محمد آصف که وزیر دفاع است یک کمیته را تشکیل داده که چگونه و چطور ذغال سنگ را از افغانستان وارد کنیم. روی این مساله اتفاق نظر اردو و افسران بلند پایه حکومت کابینه وافسران اردو در تورخم و دیگر نقاط مرزی وجود دارد که چگونه زغال سنگ ازافغانستان وارد پاکستان شود. زغال سنگ افغانستان کیفیت خیلی عالی دارد و تمام تدابیر به خاطر این موضوع در نظر گرفته شده است. ازاین پس واردات زغال از افغانستان آغاز مییابد، ما این زغال را به دالر نه به کلدار می خریم».
به دنبال این حرف و گفتهها و بازتاب گسترده آن در شبکههای اجتماعی که گویا پاکستان زغال افغانستان را به بهای اندک به تاراج میبرد، وزارت های معادن و مالیه نشست خبری برگزار کردند و در این زمینه معلومات ارایه کردند.
احمد ولی حقمل، سخنگوی وزارت مالیه گفت که پس از این از هر تن زغال سنگ ۶۰ دالر امریکایی تعرفه خواهند گرفت که پیش از این ۲۷ دالر بود.
عصمت الله برهان، سخنگوی وزارت معادن و پطرولیم همچنان گفت که آنان با هیچ شرکت بیرونی و یا پاکستانی قرارداد استخراج معادن را ندارند بل با شرکتهای افغانی قرارداد کردهاند که هیچ محدودیتی بر صادرات زغال سنگ وجود ندارد.
پاکستان در حالی در واردات زغال سنگ از افغانستان عجله دارد که قیمت این محصول در بازار جهانی در حال افزایش است. پاکستان زغال سنگ از افغانستان را خریداری و ذخیره میکند.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
کمک های غذایی، غیر غذایی و صحی بنیاد بیات به زلزله زدگان توزیع شد
-
اخبار ویژه5 روز ago
یک زندانی گوانتانامو آزاد و به امارت اسلامی سپرده شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کمک یک میلیون دالری تایوان به زلزلهزدگان در افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
برگشت نظام الدین قیصاری به کشور
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سفارت هند در کابل بازگشایی شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
تلاش زلزلهزدگان ولسوالی گیان ولایت پکتیکا برای غذا و سرپناه
-
رویداد های اخیر2 روز ago
جمعیت هلال احمر برای زلزلهزدگان ۱۰ میلیون افغانی تخصیص داده است
-
اخبار ویژه3 روز ago
چین بیش از هفت میلیون دالر به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند