رویداد های اخیر
عبدالله: آتشبس دراز مدت نخسین اجندای مذاکرات صلح با طالبان خواهد بود

عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه ملی می گوید که آتشبس دراز مدت نخسین اجندای مذاکرات صلح با طالبان خواهد بود.
آقای عبدالله در گفتگو با شبکه العربیه گفته است: “اولین موضوع که قرار است روی آن بحث شود، مساله آتش بس خواهد بود، آتش بس طولانی مدت و با ثبات که زمینه را برای فضای بهتر اعتماد سازی میان دو طرف برای ادامهی گفتگوها به وجود آورد. مردم افغانستان خواهان یک راه حل اند که برای آن ها قابل قبول باشد، یک صلح با عزت که هر قدر زودتر به دست آید.”
رییس شورای عالی مصالحه در پاسخ به امکان تعدیل قانون اساسی در نتیجهی گفتگوهای صلح میگوید خود طرفدار تعدیل قانون اساسی از راه های مشروع و راهکارهای تعیین شده بوده است.
آقای عبدالله افزوده است: “نظر به قانون اساسی، در صورت ضرورت، راه و میکانیزمی برای تعدیل قانون اساسی وجود دارد. در قطعنامهی لویه جرگه هم ذکر شده بود که اگر ضرورتی برای تعدیل قانون اساسی باشد، ما باید نظر به میکانیزم تعریف شده، آمادهی آن باشیم.”
My interview with Al Arabiya English @AlArabiya_Enghttps://t.co/2DJH6JNlE5
— Dr. Abdullah Abdullah (@DrabdullahCE) September 4, 2020
در همین حال فوزیه کوفی عضو هییت مذاکره کننده صلح جمهوری اسلامی افغانستان که چندی پیش هدف یک سوی قصد مسلحانه قرار گرفت، نیز در گفتگو با شبکه العربیه بر شامل ساختن معنا دار زنان در توافق صلح تاکید میورزد.
خانم کوفی گفته است: “زنان بخشی از جنگ چهل سال گذشته نبوده اند اما میخواهند بخشی از صلح باشند. چون ما باور داریم که بدون زنان، برقراری صلح پایدار ممکن نیست. صلح همراه با عدالت به دست نمی آید. بنابراین، زنان به عنوان ۵۵ درصد جمعیت کشور باید بخشی از این گفتگوها باشند.”
گفته شده که در آغازین روز مذاکرات میان افغانان عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحه، نخست وزیر پاکستان و نمایندگان بسیاری کشورها و سازمان ها بگونه حضوری و از راه دور حضور خواهند داشت.
در همین حال دیبرا لاینز نماینده خاص سرمنشی ملل متحد برای افغانستان در جلسه شورای امنیت گفت که سطح خشونت ها در کشور همچنان بالا است.
وی از هر دو طرف خواست که آتشبس بشردوستانه را جز آجندای گفتگوهای میان افغانها قرار دهند.
خانم دیبرا گفت: “بعد از چهار دهه جنگ، مردم افغانستان بیش از هر زمان دیگری امیدوارند که این جنگ ویرانگر پایان یابد.”
رویداد های اخیر
بازار میوههای خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوههای خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانوادهها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.
با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سالهای گذشته نمیتوانند خرید کنند اما رسم و رواجهای عید، بیشتر خانوادهها را مجبور میسازد تا آمادگی بگیرند.
آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعتهای ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید میکنند. امسال فضل خدا قیمت جنسها پایین است، همه مردم میتوانند خریداری بکنند.»
هرچند امسال قیمت میوههای خشک نسبت به سال گذشته ارزانتر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.
غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»
در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمتها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوههای خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت میشود.
اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید میکنند که قیمتها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوههای خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته میکنیم.»
با آنکه این روزها خیلیها برای آمدن عید فطر لحظه شماری میکنند اما خانوادههای زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکمهای فرزندان شان میباشد.
رویداد های اخیر
وزارت معادن میگوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی میرسد.
مسوولان این وزارت گفتهاند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژههای سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکتهای داخلی و خارجی به امضا رسیده است.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایهگذاریها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کردهاند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکتهای داخلی داده شود.
کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایهگذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»
اعضای بخش خصوصی نیز گفتهاند که اگر شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایهگذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.
رویداد های اخیر
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.
ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر میرسید.
او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»
ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.
امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمیشود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان