رویداد های اخیر
عفو بینالملل: اختلال در مذاکرات صلح حقوق زنان و دختران افغان را در معرض خطر قرار داده است

سازمان عفو بینالملل میگوید که دستاورد دو دهه پسین زنان و دختران در افغانستان در معرض خطر جدی قرار دارند.
این نهاد در اعلامیه ای امروز(دوشنبه، ۳ جوزا) گفته است که مشاركت محدود زنان در مذاكرات صلح، حقوق اساسی آنها را با خطر مواجه کرده است.
سازمان عفو بینالملل با اشاره به خروج نیروهای خارجی از افغانستان و بن بست در روند مذاکرات صلح میان حکومت و طالبان، گفته است چشم انداز برای زنان و دختران افغانستان در یک مقطع حساس قرار دارد.
نیروهای خارجی روند خروج از افغانستان را در اوایل این ماه آغاز کرده اند. به گفته مقام های امریکایی تا هنوز ۲۰ نیروهای خارجی افغانستان را ترک کرده اند و قرار است این روند تا یازدهم سپتامبر سال روان میلادی تکمیل گردد.
یامنی میشرا مدیر آسیا و اقیانوسیه سازمان عفو بین الملل میگوید: “افغانستان در مرحله حساس قرار دارد. در حالی که مذاکرات صلح متزلزل می شود، درگیری تقریبا روزانه جان غیرنظامیان را می گیرد. در کنار خروج قریب الوقوع نیروهای بین المللی، افغانستان به سوی یک تهدید پیش میرود. بیش از بیست سال پیشرفت برای زنان و دختران را از بین خواهد برد. “
خانم میشرا گفته است که این مذاکرات آینده زنان و دختران را در افغانستان شکل خواهد داد و باید صدای آنها شنیده شود.
وی افزوده است: “اکنون زمان آن فرا رسیده است که دولت افغانستان و شرکای بین المللی آن به صراحت متعهد شوند و تلاش کنند تا حقوق زنان و دو دهه دستاورد زنان در گفتگوهای صلح با طالبان معامله نشود.”
در اعلامیه عفو بین الملل آمده است که زنان افغان در زمان رژیم طالبان بامحدودیت جدی از جمله ممنوعیت کار در خارج از خانه و حضور در اجتماع بدون محرم، مواجه بودند.
بر اساس اعلامیه: “زنان و دختران از دسترسی به آموزش بیشتر محروم بودند و دسترسی محدودی به مراقبت های بهداشتی داشتند. این محدودیت ها هنوز هم همیشه در مورد زنان در مناطقی که هم اکنون تحت کنترل طالبان هستند اعمال می شود.”
رویداد های اخیر
ادامه واکنشها به هتک حرمت قرآنکریم در سویدن

رامز الاکبروف، معاون دفتر معاونت سازمان ملل متحد برای افغانستان، آتشزدن نسخه قرآن کریم در سویدن را نکوهش کرده است.
رامز الاکبروف این عمل را نفرتانگیز خوانده و گفته است که همچو اعمال آزادی بیان نیست و احترام به یکدیگر برای ترویج فضای صلحآمیز ضروری است.
از سویی هم، دفتر نماینده عالی اتحاد تمدنهای سازمان ملل متحد نیز با شرورانه خواندن این عمل گفته است که این بیحرمتی و توهین به پیروان اسلام است و نباید آنرا با آزادی بیان ربط داد.
نماینده عالی اتحاد تمدنهای سازمان ملل، سوزاندن قرآن توسط یک سیاستمدار راست افراطی سویدنی-دانمارکی را «اقدامی شرورانه» خوانده است.
این سازمان در بیانیهای گفته است: «در حالی که نماینده عالی بر اهمیت حمایت از آزادی بیان بهعنوان یک حق اساسی بشر تأکید میکند اما عمل قرآن سوزی به منزله ابراز نفرت نسبت به مسلمانان است.»
در این بیانیه نیز آمده است: «این بی احترامی و توهین به پیروان اسلام است و نباید آن را با آزادی بیان یکسان دانست.»
میگل آنجل موراتینوس که ریاست این نهاد سازمان ملل را بر عهده دارد در این باره گفت که نگران افزایش تبعیض و خشونت علیه اعضای بسیاری از جوامع مذهبی و سایر جوامع در بخشهای مختلف جهان است. او خواستار ایجاد احترام متقابل و ارتقای جوامع فراگیر و صلح آمیز با ریشه در حقوق بشر و کرامت برای همه شد.
در همین حال، باشندگان ولایت زابل نیز در واکنش به این موضوع اعتراض کردهاند و در یک حرکت اعتراضی میگویند که باید مسلمانان در برابر اینگونه اعمال متحد شوند.
خواست معترضان این است که برای جلوگیری از اینگونه اعمال، باید این افراد محاکمه شوند.
یکی از معترضین میگوید: «خواست ما از کشورها این است که همچو افراد را محاکمه و مجازات کنند.»
رویداد های اخیر
تاکید پاکستان و روسیه به تعامل عملی با افغانستان

وزارت خارجه پاکستان میگوید که این کشور متعهد است تا با همکاری سایر کشورهای منطقه زمینه را برای رفاه و انکشاف افغانستان فراهم کنند.
این وزارت با نشر اعلامیهای از جهان خواسته است تا به کمک و پشتیبانی خود برای رسیدگی به نیازهای فوری در افغانستان نیز ادامه دهند.
این اعلامیه در حالی نشر میشود که نماینده خاص روسیه برای افغانستان با حنا ربانی کهر، معاون وزارت خارجه پاکستان در باره وضعیت افغانستان در اسلام آباد دیدار و گفتگو کرده است.
وزارت خارجه پاکستان با نشر اعلامیه گفته است که این کشور تلاش میکند تا راه زمینه رفاه و انکشاف را در افغانستان فراهم کند.
در بخشی از اعلامیه وزارت خارجه پاکستان آمده است:«افغانستان به عنوان پل ارتباطی میان آسیای مرکزی و جنوبی، نقش مهم در توسعه اجتماعی و اقتصادی در منطقه را دارد و از جامعه جهانی میخواهیم تا به کمک و پشتیبانی خود برای رسیدگی به نیازهای فوری در افغانستان ادامه دهد.»
شماری از آگاهان در پاکستان میگویند که روسیه و پاکستان میخواهند که تعامل سیاسی و عملی با امارت اسلامی داشته باشند و روسیه تلاش میکند تا سیاست کشورهای منطقه در مورد امارت اسلامی همسو با سیاستهای مسکو در قبال کابل باشد.
در افغانستان هم باورها بر این است که نباید افغانستان در انزوای سیاسی نگهداشته شود و با گسترش گفتگوها کشور باید به یک عضو فعال جامعه جهانی مبدل شود.
روسیه و پاکستان از کشورهای محسوب میشوند که روابط نزدیک با دولت سرپرست افغانستان دارند ضمیر کابلوف پیش از سفر به اسلام آباد به کابل آمد گفت که تلاشهای روسیه معطوف بر به رسمیت شناسی امارت اسلامی است.
رویداد های اخیر
معاون سرمنشی سازمان ملل: خواست امارت اسلامی از جامعه جهانی به رسمیت شناختن حکومت شان است

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد میگوید که دو هفته را برای گفتگو در مورد زنان افغان، در افغانستان و چندین کشور جهان سپری کرد.
امینه محمد شام روز چهارشنبه (۵ دلو) به خبرنگاران در نیویارک گفت که در دیدار با مقامهای امارت اسلامی افغانستان تلاش کرد تا صدای تمامی زنان و دختران افغان را به گوش آنها برساند.
به گفته او، امارت اسلامی یگانه تاکیدی که داشتند، به رسمیت شناختن و داشتن نماینده در سازمان ملل متحد بود.
“خانم محمد گفت: «میدانم که باید برای به رسمیت شناختن بر اساس معیارهای ما خیلی محتاط باشیم، چون راه خیلی باریک و لغزنده است و اگر مسائل را درست بدست نیاورید، باعث لغزش خواهد شد. چیزی که ما به کشورهای عضو گفته میتوانیم همین که چگونه به وسیله داد و گرفتها، میتوانیم طالبان (امارت اسلامی) را در جامعه جهانی داشته باشیم و آنها معیارها را رعایت کنند.»
معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که در سفرش به افغانستان، در کابل و کندهار با مقامهای امارت اسلامی دیدار کرد و در ولایت هرات با شماری از زنانی که کارهایشان در نتیجه محدودیت امارت اسلامی از دست داده اند، دیده است.
امینه محمد افزود که سی درصد نیروی کاری در افغانستان زنان استند و موسسههای غیردولتی، زنان کارمند در این ادارهها را که اکنون خانه نشین شده اند، با مردان تعویض نمیکنند.
او در بخشی از اظهاراتش از امارت اسلامی نقل کرد که برایش گفته اند، میخواهند زنان را از فرهنگ غربی به دور نگهدارند.
وی گفته است که:«آنها به تقویت باورهایشان ادامه دادند و تلاش کردند برای من درس بدهند که معیارهای بشری چیست؟ پاسخ من همین بود که برایشان یادآوری کردم که معیارهای حقوق بشری شامل محو تبعیض میشود و کاری را که آنها میکنند، تبعیض در برابر هر زن و دختر است.»
امینه محمد گفت که مشکل برای زنان و دختران در افغانستان روز افزون شده است.
در مجموع، او گفت که مطمئن نیست چه زمانی امارت اسلامی در اقدامهای جدیشان تغییر وارد میکنند. اما تاکید کرد که کشورهای جهان به ویژه کشورهای اسلامی به تشویق امارت اسلامی جهت پذیرش خواستههای جامعه جهانی کار کنند.
به دنبال وضع محدودیت بر کار زنان در موسسههای غیر دولتی و ممانعت دانشجویان دختر از پوهنتونها در افغانستان، معاون سرمنشی سازمان ملل متحد به این کشور رفت و با مقامهای امارت اسلامی دیدار کرد.
امینه محمد در نشست خبری روز گذشته گفت که دو هیئت منطقهیی به شمول نمایندههای سازمان همکاری اسلامی در نیمههای ماه مارچ امسال به افغانستان خواهند رفت و در مورد حق آموزش و کار زنان با مقامهای امارت اسلامی گفتگو خواهند کرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
بی برقی شهرهای بزرگ افغانستان را در تاریکی فرو برده است
-
جهان5 روز ago
هند مانع پخش مستند بیبیسی درباره صدراعظم این کشور شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
افغانستان و پاکستان بیحرمتی به قرآن شریف در سویدن را محکوم کردند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
گفتگوی وزیران خارجه امریکا و قطر در مورد افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت مهاجرین: تلاشها برای رهایی زندانیان باقیمانده در پاکستان ادامه دارد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بنیاد بیات برای خانوادههای نیازمند در ناحیه هفتم شهر کابل مواد غذایی توزیع کرد
-
تجارت3 روز ago
وزارت خارجه: ازبیکستان صادرات برق به افغانستان را از سر میگیرد
-
جهان4 روز ago
صدراعظم سویدن بیحرمتی به قرآن کریم را محکوم کرد