تجارت
علاقمندی اتحادیه صنعت کاران ترکمنستان برای خرید مواد ساختمانی از شهرک صنعتی هرات
اتحادیه صنعت کاران ترکمنستان علاقمند قرارداد در بخش مواد ساختمانی با صنعت کاران هرات هستند. هیأت اقتصادی آنکشور که سه روز میشود درهرات بسر میبرد از کارخانههای مختلف به خصوص سنگ مرمر، سیخ گل و تولید رنگ ساختمانی دیدن کرده اند.
این هیأت که از بخش سکتور خصوصی ترکمنستان به هرات آمده میگویند هدف آنها گسترش روابط اقتصادی میان بخشهای خصوصی دو کشور میباشد، بنابرین تلاش میکنند تا سالانه صدها تُن مواد ساختمانی را از صنعت کاران افغانستان خریداری کنند.
قرار است به زودی قراردادهای در بخش فروش سنگ مرمر، رنگ ساختمانی و سیخ گل میان صنعت کاران دو کشور امضا شود.
چاریار، عضوهیأت اقتصادی ترکمنستان میگوید که: «در جریان این سفر که ما در هرات بودیم و محصولات که ما در کارخانهها دیدیم و مخصوصاً کارهای که صنایع دستی بود در قسمت سنگ مرمر، سنگ اونیکس، اینها واقعاً شگفتانگیز است، طبیعتاً که در دنیا صنایع دستی یکی از گرانبها ترین و محبوب ترین محصولات گفته میشود، بناء ما از محصولات که اینجا دیدیم شگفت زده شدیم.»
اتاق صنایع و معادن هرات میگوید که این ظرفیت درشهرک صنعتی هرات حالا وجود دارد که در بخشهای مختلف کالاهای تولیدی را به بیرون از کشور صادر کند. درحال حاضر حدود ۴۰ شرکت در بخش پروسس سنگ مرمر فعالیت دارد، توافق هیأت اقتصادی ترکمنستان با صنعت کاران هرات میتواند گام ارزشمندی در قسمت تجارت مواد ساختمانی باشد.
با این حال برخی کارخانه داران به این باور اند که وضعیت تولید مواد ساختمانی طی سالهای اخیر بهتر شده است، ظرفیتها در قسمت تولید و پروسس سنگ مرمر وهمچنان سیخ گل بلند رفته است.
اتاق صنایع و معادن هرات میگوید که فعلا در شهرک صنعتی این ولایت بیش از ۸۰۰ کارخانه فعال میباشند.
تجارت
بانک مرکزی پاکستان از افزایش صادرات این کشور به افغانستان خبر داد
بانک مرکزی پاکستان گزارش داده که صادرات این کشور به افغانستان در چهار ماه بین جولای و اکتوبر امسال به بیش از ۲۹۱ میلیون دالر افزایش یافته است.
به گزارش این نهاد، ارزش صادرات پاکستان به افغانستان در همین مدت در سال گذشته حدود ۱۸۲ میلیون دالر بود.
بانک مرکزی پاکستان گفته است که صادرات این کشور به هفت کشور منطقه مشمول افغانستان حدود ۴ درصد افزایش یافته است. کشورهای دیگر عبارتند از: چین، بنگلهدیش، سریلانکا، هند، نیپال و مالدیف.
این در حالیست که اخیراْ اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان خاطرنشان کرد که حجم تجارت بین این دو کشور در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
تجارت
نگرانی اتاق مشترک تجارت پاکستان و افغانستان از کاهش میزان تجارت میان این دو کشور
ضیاءالحق سرحدی، معاون ارشد اتاق مشترک تجارت و صنایع پاکستان و افغانستان، در مورد کاهش شدید سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، آقای سرحدی در یک بیانیه مطبوعاتی روز چهارشنبه اجرای مالیات دو درصدی توسعه زیربناها توسط حکومت ایالتی خیبرپختونخوا برای محمولههای صادراتی را یکی از دلایل کاهش سطح تجارت با افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی عنوان کرد.
او خاطرنشان کرد که حجم تجارت دوجانبه پاکستان و افغانستان در گذشته نزدیک به ۲.۵ میلیارد دالر بود، اما اکنون به ۷۰۰ میلیون دالر کاهش یافته است.
آقای سرحدی همچنان بسته شدن مکرر گذرگاه تورخم، اجرای طرح صدور سند موقت برای رفت و آمد موترهای باربری، و محدودیتها در بندر کراچی را از دلایل دیگر کاهش سطح تجارت میان پاکستان و افغانستان عنوان کرد.
تجارت
کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
سخنگوی امارت اسلامی میگوید کار پروژه تاپی عملاً در خاک افغانستان جریان دارد.
ذبیح الله مجاهد، امروز دوشنبه ( ۱۲قوس) به آریانا نیوز گفته است که پس از افتتاح این پروژه تا کنون، وسایل تخنیکی مورد نیاز برای تطبیق پروژه به ساحه (در نقطه صفری بین افغانستان و ترکمنستان) انتقال داده میشد و پس از انتقال وسایل و تجیزات، حالا کار عملی آغاز شده است.
آقای مجاهد افزوده است که شماری زیادی از مردم سرگرم کار در بخشهای مختلف این پروژه هستند و تا دو سال آینده فاز اول آن تکمیل خواهد شد.
به گفتهای آقای مجاهد کار عملی پروژه کاسا یکهزار نیز به زودی آغاز خواهد شد و نیز پروژههای که پلان گذاری شده کارش آغاز میشود.
سخنگوی امارت اسلامی میافزاید که افغانستان آهسته آهسته به پا میایستد و فرصتهای کاری خوب برای شهروندان کشور فراهم خواهد شد.
آگاهان اقتصادی نیز به این باور اند که این پروژه نقش حیاتی در رشد اقتصاد منطقه دارد.
به گفته مسؤولان پروژه تاپی، با تکمیل کار این پروژه، برای ۱۲هزار نفر در افغانستان فرصت کار فراهم میشود و درآمد سالانه افغانستان از این پروژه نزدیک به یک میلیارد دالر خواهد بود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مقامهای قطری و بریتانیایی درباره وضعیت افغانستان گفتگو کردند
-
جهان3 روز ago
مخالفان بشار الاسد چهارمین شهر سوریه را تصرف کرده و به حمص نزدیک شدند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
رئیس جمهور قرغیزستان: جهان باید حکومت فعلی افغانستان را به رسمیت بشناسد
-
جهان5 روز ago
تلاش ترمپ برای آتش بس در غزه پیش از مراسم تحلیف
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن: نیروهای امریکایی برای مقابله با تهدیدات احتمالی از افغانستان، در خارج از این کشور مستقر هستند
-
صحت3 روز ago
داکتران بدون مرز: حذف زنان از انستیتوتهای طبی در افغانستان، آینده مراقبتهای صحی در این کشور را تهدید میکند
-
جهان2 روز ago
حکومت بشار الاسد در سوریه به پایان رسید
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بانک جهانی: اقتصاد افغانستان با آینده نامعلوم روبهرو است