Connect with us

رویداد های اخیر

علمای بریتانیایی: افغان‌ها غیرت صحابه را دارند

منتشر شده

در

Last Updated on: سنبله ۲۶, ۱۴۰۲

گروهی از علمای بریتانیایی که اخیراً به افغانستان سفر کردند، گفته اند که رسانه های جریان اصلی واقعیت‌ها در این کشور را کاملاً تحریف نموده اند.

این علما در نشستی در پوهنتون «کوئین مری» در لندن از تامین امنیت، بهبود وضعیت اقتصادی و شکل گرفتن جامعه اسلامی در افغانستان تقدیر کردند.

شیخ هیثم الحداد، یک تن از این علما گفت که سطح مسلکی بودن مقامات امارت اسلامی که با آنها ملاقات کرد «واقعاً شگفت‌انگیز بود.»

وی افزود: «آنها واقعاً می‌خواهند کاری برای کشور خود و برای امت انجام دهند و خداوند به آنها کمک کند تا این کار را انجام دهند.»

مفتی اسماعیل سطیه گفت: «ما با دید بسیار باز به افغانستان رفتیم، با کسی طرف نشدیم. من مردم افغانستان را بسیار مهربان، سخاوتمند، بزرگ دل و انعطاف پذیر دیدم. اما تأثیر بیشتری که بر من گذاشت این بود که داستان های صحابه را که می خواندیم به من بازگرداند. آنها مرا به یاد کسانی انداختند که برای اسلام فداکاری کردند و کسانی که حاضر بودند برای اسلام هر کاری انجام دهند. ما فکر نمی‌کنیم که امروزه چنین افرادی وجود داشته باشند، اما صحبت کردن با مردم آنجا و علما باعث شد متوجه شوم که این افراد همان غیرت صحابه را دارند.»

شیخ حمید محمود گفت: «قبل از عزیمت به افغانستان هرگز در رسانه های جریان اصلی چیز مثبتی ندیده بودم، اما پس از صحبت با اعضای دولت افغانستان متوجه شدم که آنها نه تنها در تلاش برای رهایی خود از انقیاد فیزیکی و استعمار، بلکه بردگی مالی، اقتصادی و فکری نیز هستند.»

شیخ عمار المدنی گفت: «تصویری که ما از افغانستان داریم با واقعیت های موجود در صحنه کاملاً متفاوت است. شادی و رضایتی که مردم احساس می کنند با آنچه که از طریق چینل های رسانه ای به تصویر کشیده می شود کاملاً متفاوت است. درخواست من این است که هر اطلاعاتی که می‌خواهید، از طریق چینل های مناسب باشد.»

این هیئت علمای بریتانیایی در ماه جولای به افغانستان سفر نموده و با مقام‌های ارشد امارت اسلامی دیدار کردند.

شیخ هیثم الحداد در رابطه با موضوع تحصیل دختران گفت که غرب از این موضوع برای بد جلوه دادن افغانستان استفاده می‌کند. وی گفت: در هر جامعه‌ای که از جنگ خارج می شود، سلسله مراتب نیازها وجود دارد و امنیت و اقتصاد در اولویت قرار دارد.

او گفت: «اگر ما واقعاً نگران افغانستان هستیم، اولین سوال باید این باشد که وضعیت امنیتی چگونه است؟ و سال ۲۰۲۲ اولین سال در بیش از ۴۰ سال بود که هیچ جنگی در کل منطقه افغانستان اتفاق نیفتاد که قابل ستایش است. و اگر مردم نگران زنان هستند، ابتدا باید بپرسند که آیا زنان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند؟»

در همین حال، شیخ حمید محمود گفت که تحصیل دختران فی نفسه ممنوع نشده است، بلکه «آموزش لیبرال و سیکولار به حالت تعلیق درآمده است.»

وی یاد آور شد که امیر خان متقی، سرپرست وزارت خارجه به او گفته است که امارت اسلامی تحصیل دختران را حرام نمی داند و هنوز همه دختران در مقطع ابتدایی تحصیل می کنند. علاوه بر این، آقای گفت که اگر دختران بخواهند داکتر و معلم شوند یا در دارالعلوم درس بخوانند، می توانند تحصیلات خود را تا سطح پوهنتون ادامه دهند.

به نقل از شیخ حمد، آقای متقی گفته است که در گذشته افکار سیکولار غربی وارد ذهن محصلان می‌شد و آنان مخالف شریعت صحبت می‌کردند و رذایل رخنه می‌کرد، لذا علما این موضوع را مستقیماً به رهبر امارت اسلامی رساندند. آقای متقی همچنان گفته است که ۲۰ سال در میدان جنگ متحد بودیم و اکنون که زمان بازسازی کشور فرا رسیده است، نمی توانیم اختلاف را تحمل کنیم و بنابراین تعلیق موقت آموزش لیبرال و سیکولار صورت گرفت.

رویداد های اخیر

مترجم پیشین افغان ارتش امریکا در محکمه فدرال سن‌دیگو بازداشت شد

Published

on

یک شهروند افغان که به عنوان مترجم با نیروهای ایالات متحده در افغانستان کار می‌کرد، از سوی مأموران اداره مهاجرت و گمرک امریکا در شهر سن‌دیگو بازداشت شده است. این فرد که در حال پی‌گیری درخواست پناهندگی در ایالات متحده است، بلافاصله پس از نخستین جلسه رسیدگی در محکمه مهاجرت، دستگیر شد.

این اقدام بخشی از موج تازه‌ای از بازداشت‌های اداره مهاجرت در محوطه‌های محکمه‌های فدرال در سن‌دیگو و دیگر نقاط امریکا به‌شمار می‌رود.

ویدیویی که به‌وسیله شبکه خبری فاکس فایف به‌دست آمده، لحظه‌ای را نشان می‌دهد که مأموران فدرال به این پناه‌جو نزدیک می‌شوند. در این تصاویر، مأموران چندین بار از او درخواست می‌کنند که نامش را بگوید. این مرد که در کنار وکیلش حضور داشت، از پاسخ‌گویی خودداری کرد. مأموران سپس او را در راهرو محکمه فدرال در مرکز شهر سن‌دیگو دست‌بند زدند و حکم بازداشت را نشان دادند.

با این حال، این فرد گفته است که در افغانستان با نیروهای امریکا همکاری داشته و اسنادی برای اثبات این همکاری در اختیار دارد.

وکیل او، برایان مک‌گولدریک، تأیید کرده که موکلش به‌مدت سه سال پیش از سقوط دولت افغانستان در سال ۲۰۲۱، به‌عنوان مترجم برای ارتش ایالات متحده کار کرده است.

مک‌گولدریک افزود: «او و برادرانش یک شرکت لوژستیکی در افغانستان داشتند و مقادیر زیادی مواد و تجهیزات را در اختیار نیروهای امریکایی و متحدین آنان قرار می‌دادند.»

اداره مهاجرت امریکا تاکنون در مورد این قضیه اظهار نظر رسمی نکرده است. در حال حاضر تیم حقوقی این مرد افغان در تلاش است تا آزادی او را تأمین کرده و از روند درخواست پناهندگی‌اش محافظت کند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزارت صنعت: تلاش‌ها جریان دارد تا میوه‌های تازه افغانستان به بازارهای جدید صادر شود

Published

on

وزارت صنعت و تجارت می‌گوید که امسال میوه‌های تازه کشور علاوه بر بازارهای موجود، به بازارهای جدید در کشورهای منطقه نیز صادر خواهد شد.

مقام‌های این وزارت افزوده‌اند که امسال میوه‌های تازه کشور به بازارهای جدید منطقه از جمله روسیه، کشورهای آسیای میانه و خلیج فارس نیز صادر خواهد شد.

آنان تصریح‌ کرده‌اند که تلاش دارند تا حجم صادرات کشور را امسال نسبت به سال گذشته افزایش دهند.

عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت، در این مورد گفت: «پیش‌بین به این هستیم که به روسیه، کشورهای آسیای میانه، کشورهای عربی و همچنان به هندوستان، اندونیزیا، مالیزیا و سایر کشورها میوه‌های تازه و حاصلات زراعتی خود را صادر بکنیم و آمادگی خود را در این بخش داریم.»

در همین حال، اعضای بخش خصوصی کشورهای جنوب آسیا را مناسب‌ترین بازار برای میوه‌های خشک و تازه افغانستان می‌دانند اما تأکید می‌کنند که به دلیل برخی مشکلات، حکومت باید برای یافتن بازارهای جدید برای صادرات کشور اقداماتی انجام دهد.

میرویس حاجی زاده، معاون اتاق زراعت و مالداری، گفت: «روی تعرفه‌های گمرکی فرصت‌های خوبی ایجاد شد که امروز ازبکستان تعرفه‌های گمرکی را هشتاد فیصد در قبال صادرات افغانستان کاهش داده و ازبکستان را ما می‌توانیم، تاجران ما از این فرصت استفاده کنند که یک پل ارتباط میان قزاقستان و روسیه بسازد.»

این درحالی است که بنا به نبود بازار مناسب بیرونی برای میوه‌های تازه افغانستان، همه ساله باغداران مجبور می‌شوند تا محصولات خود از جمله تربوز، خربوزه، سیب، زردآلو، انگور و سایر محصولات را به قیمت ناچیز در بازارهای داخلی به فروش برسانند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سفارت افغانستان در ترکیه پس از چهار سال روند توزیع پاسپورت را از سر گرفت

Published

on

سفارت افغانستان در ترکیه اعلام کرده است که پس از چهار سال وقفه، روند صدور پاسپورت برای شهروندان افغان را از سر گرفته است.

خدمات پاسپورت در این سفارت از سال ۲۰۲۱، پس از سقوط حکومت پیشین افغانستان و تسلط امارت اسلامی بر کابل، متوقف شده بود.

در ماه فبروری امسال، یک مقام وزارت امور خارجه در کابل اعلام کرد که دیپلومات‌های امارت اسلامی در سفارت افغانستان در انقره وظیفه ارائه خدمات قونسلی را بر عهده دارند و نماینده رسمی کشور هستند.

این تحول پس از آن صورت گرفت که سفارت اعلام کرد تمامی دیپلومات‌هایی که از سوی حکومت پیشین منصوب شده بودند، به مأموریت‌های خود پایان خواهند داد.

 
 
Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!