رویداد های اخیر
عمرانخان از قول طالبان: تا غنی در قدرت باشد مذاکرات صلح نمیشود

عمران خان، صدر اعظم پاکستان روز گذشته (چهارشنبه ۲۰اسد) گفته است که رهبران طالبان به وی گفته اند که تا زمانی که اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان باشد، آن گروه حاضر به مذاکرات صلح نخواهد شد.
آقای خان روز گذشته به جمعی از خبرنگاران خارجی در منزلش در اسلام آباد گفت: “سه چهار ماه پیش که رهبران ارشد طالبان به پاکستان آمده بودند، تلاش کردم آنان را [به صلح] ترغیب کنم…شرط [طالبان] این است تا زمانیکه اشرف غنی آنجا [در قدرت] باشد، ما [طالبان] با حکومت افغانستان مذاکره نخواهیم کرد.”
این درحالی است که نمایندگان شماری از کشورها، از جمله ایالات متحده ، در حال حاضر در دوحه ، پایتخت قطر، در آخرین تلاش برای آتش بس قبل از ۳۱ آگست-روزی که همه نیروهای خارجی از افغانستان به طور رسمی خارج می شوند-با دو طرف ]حکومت و طالبان[ صحبت میکنند.
به نقل از گزارش رویترز ، نخست وزیر پاکستان گفته است که احساس میکند دولت افغانستان اکنون در تلاش است تا ایالات متحده را متقاعد سازد که بازگردد و دوباره در مسایل افغانستان دخیل شود.
وی دراین باره گفت:” “آنها [امریکا] برای ۲۰ سال اینجا بودند … دراین ۲۰ سال چی نه کردند که اکنون انجام دهند؟”
این درحالی است که نیروهای امریکایی همچنان از حملات هوایی خود برای حمایت از نیروهای افغان در برابر پیشرویهای طالبان استفاده میکنند، اما هنوز مشخص نیست که آیا این حمایتها پس از ۳۰ آگست ادامه خواهد داشت یا خیر.
خان گفت:” پاکستان “بسیار روشن” گفته است که پس از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان هیچ پایگاه نظامی امریکایی را در پاکستان نمیخواهد.”
رویداد های اخیر
حقانی در جوزجان: اعتماد سازی میکنیم، شمولیت خود به خود میآید

وزیر امور داخله در سفری به ولایت جوزجان گفته است که دشمنان افغانستان تلاش کردند تا بنامهای مختلف افغانستان را تجزیه کنند و در میان اقوام کشور تفرقه ایجاد نمایند.
سراج الدین حقانی اما تاکید کرد که از این پس دسیسه دشمنان خنثی میشود و محبت و اعتماد میان مردم افزایش مییابد.
آقای حقانی گفت: «دشمنان میخواستند افغانستان را درگیر یک فتنه کنند که شمال و جنوب و غرب و شرق به جزیره های مختلف تقسیم شود، اما الحمدلله این یک ملت مسلمان و یک ملت وطن دوست است. الحمدلله تمام حلقات مغرض و بد از کشور خارج شدند. حاکمان وقت سوء تفاهم ایجاد کرده بودند و ما این سوء تفاهم را از بین میبریم. از این به بعد دسیسه دشمنان خنثی میشود و محبت و اعتماد افزایش مییابد.»
آقای حقانی همچنان تاکید کرد که امارت اسلامی به اجرای فرمان عفو عمومی پایبند است و به هیچ کسی اجازه نمی دهد تا خود سرانه خلاف این فرمان عمل کند.
او گفت: «از همه مهمتر اینست که اعتماد سازی کنیم و فاصله را از بین ببریم. پس از اعتمادسازی، خود به خود شمولیت میآید، زیرا حکومت یک امانت است، ملکیت کسی نیست، گاهی نوبت من است و گاهی نوبت کدام برادر دیگر است. هر کسی که به گونه درست این امانت را نگهداری کند، به همان اندازه بقا خواهد داشت.»
در همین حال، والی جوزجان گفت که مردم خواستار یک نظام اسلامی در کشور هستند، نه منصب دولتی.
گل حیدر شفق، والی جوزجان گفت: «این مردم، مردم چوکی پرست نیستند. این مردم، مردم حکومت پرست نیستند. این مردم طلبگار یک نظام اسلامی در کشور خود هستند.»
از سویی هم شماری از باشندگان ولایت جوزجان در این نشست بر حمایت از نظام امارت اسلامی تاکید کردند و از حکومت خواستند که به مشکلات مردم رسیدگی نماید.
این درحالی است که روز گذشته وزیر داخله در سفری به ولایت بلخ با مقام های محلی و شماری از باشندگان این ولایت دیدار کرد و تاکید نمود که امارت اسلامی حکومت مشترک و خانه همه است و در آن از افراد شایسته و متخصص قدردانی خواهد شد و به همه از راه مشروع آزادی و حقوق شان داده میشود.
رویداد های اخیر
وست: گزارشها مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در افغانستان معتبر و مهم است

توماس وست، نماینده ویژه ایالات متحده امریکا در امور افغانستان، گزارشهای منتشر شده مبنی بر کاهش چشمگیر کشت کوکنار در نتیجه اقدامات امارت اسلامی را معتبر و مهم خوانده است.
آقای وست در تویتر نوشت: «گزارش ها مبنی بر کاهش چشمگیر تولید کوکنار به سبب تطبیق پالیسیهای طالبان (امارت اسلامی) در سال جاری، معتبر و مهم اند. هر کشور، در منطقه و فراتر، منافع مشترکی در افغانستان عاری از مواد مخدر دارند.»
بی بی سی روز سه شنبه با نشر گزارش تحقیقی گفت که کشت کوکنار امسال در افغانستان کاهش چشمگیر داشته است.
بربنیاد گزارش که اطلاعات ماهواره یی نیز در آن گنجانیده شده، کشت کوکنار در افغانستان در مقایسه با سال گذشته ۸۰ درصد کاهش یافته و گندم جایگزین آن شده است.
در هلمند که کوکنار درآن بیشتر از سایر ولایات کشت می شد، کشت کوکنار امسال ۹۹ درصد کاهش یافته است.
رویداد های اخیر
روند استخراج معادن سرب و جست در ولسوالی شاه ولیکوت کندهار آغاز شد

ریاست معادن و پترولیم کندهار میگوید که روند استخراج معادن سُرب و جست در ولسوالی «شاه ولیکوت» این ولایت بهگونه عملی آغاز شده است.
به گفته مسوولان در این ریاست، روند استخراج معادن سُرب و جست این ولسوالی با یک شرکت خصوصی قرارداد شده که به مدت پنج سال میباشد.
عبدالحنان حامد، رییس معادن و پترولیم کندهار، میگوید که شرکت قردادی در بدل استخراج این معادن، یک سرک به طول ۷۲ کیلومتر از ولسوالی شهر صفای ولایت زابل تا شهر قلات، مرکز این ولایت، بهگونه اساسی میسازد.
مسوولان شرکت قردادی همچنان اطمینان دادهاند که بهگونه اساسی این معادن را استخراج خواهند کرد و وظیفه شان را صادقانه انجام میدهند.
رحیمالله، رییس شرکت قراردادکننده، در این ارتباط میگوید: «استخراج معادن را به شکل درست انجام میدهیم و در مقابل معادن، سرک میسازیم.»
این در حالی است که سالهای گذشته، بیشتر معادن در نقاط مختلف کشور خودسرانه و به شکل غیرمعیاری توسط زورمندان استخراج میشد و پول آن نیز به جیب افراد خاص میرفت.
امارت اسلامی اما میگوید که از معادن کشور محافظت و از عواید این بخش پروژههای بزرگ عام المنفعه را راه اندازی میکند.
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سنگ تهداب یک منار در چهارراهی پلسرخ کابل با حمایت مالی شرکت افغان بیسیم گذاشته شد
-
جهان1 روز ago
در پی تخریب بند کاخوفکا اوکراین، ۶۰۰ کیلومتر مربع از منطقه خرسون زیر آب رفت
-
ورزش3 روز ago
گزارشها از تعویق مسابقات کریکت میان افغانستان و هند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ملل متحد و نهاد های کمک رسانی بودجه کمک به افغانستان را به ۳.۲ میلیارد دالر کاهش دادند
-
تجارت2 روز ago
کمک ۸.۱ میلیون دالری بانک انکشاف اسلامی به مردم افغانستان
-
تجارت4 روز ago
علاقهمندی شرکتهای چینی به سرمایهگذاری روی تولید انرژی از برق سولری و زغال سنگ در افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ازدواجهای زیر سن نسبت به سالهای گذشته در کشور کاهش یافته است
-
تجارت5 روز ago
وزارت ترانسپورت: روزانه ۲۰پرواز بینالمللی از افغانستان انجام میشود