Connect with us

جهان

عمران خان اسامه بن لادن را «شهید» خطاب کرد

Published

 on

(Last Updated On: عقرب ۳, ۱۴۰۱)

عمران خان نخست وزیر پاکستان اسامه بن لادن رهبر پیشین شبکه القاعده را «شهید» خوانده است.

آقای خان که روز گذشته در پارلمان پاکستان در واکنش به گزارش اخیر امریکا در مورد «هراس افگنی» صحبت میکرد، به رهبران پیشین پاکستان تاخت و گفت که همکاری این کشور با امریکا در «جنگ علیه هراس افگنی» یک اشتباه بوده است.

عمران خان همچنان گفته است که امریکا بخاطر ناکامی های خودش در افغانستان، پاکستان را مقصر دانسته و «توهین» میکند، “درشت ترین آن خود داری از مطلع کردن اسلام آباد، پیش از اجرای عملیات شبانه نیروهای دریایی امریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی علیه اسامه بن لادن است.”

نیروهای عملیات ویژه در نیمه های شب در تاریخ ۲ می سال ۲۰۱۱ میلادی، در شهرک ابوت آباد – گارنیزیون نظامی پاکستان – هجوم بردند و اسامه بن لادن و شماری از عمال‌هایش را از بین بردند.

عمرن خان گفته است: “ما در جنگ علیه هراس افگنی در کنار پاکستان ایستادیم. اما آنها اینجا تاختند و او(اسامه بن لادن) را کشتند و «شهیدش» کردند. از زبان توهین آمیز علیه ما استفاده کردند و ما را از جریان عملیات با خبر نکردند. علیرغم اینکه ۷۰ هزار نفر را در جنگ با هراس افگنی از دست دادیم.”

آقای خان افزوده است: “آنطوری که ما از آمریكا در جنگ با هراس افگنی حمایت كردیم، و توهیناتی كه در عوض با آنها روبرو شدیم … آنها ما را به خاطر هر ناكامی خود در افغانستان سرزنش كردند. آنها علنا ما را مسوول دانستند زیرا در افغانستان موفق نبودند.”

این اظهارات نخست وزیر پاکستان در حالی مطرح میشود که امریکا به طور مکرر پاکستان متهم کرده است که به گروه های هراس افگن پناه داده است.

وزارت خارجه امریکا در گزارش سالانه اش در مورد ارزیابی هراس افگنی سال ۲۰۱۹ گفته است که پاکستان به گروه های شورشی مانند طالبان افغان و عمال های شبکه حقانی اجازه داده است که از خاک این کشور علیه افغانستان حملات انجام دهند.

در این گزارش آمده است: “پاکستان به گروه‌های مانند طالبان افغان و همدست های شبکه حقانی اجازه داده که علیه افغانستان و نیز به لشکر طیبه و عمال هایش و گروه جیش محمد اجازه داده است که از خاک این کشور علیه هند حملات انجام دهند.”

پاکستان، عربستان سعودی و امارات متحده عرب تنها کشورهای بودند که رژیم طالبان را به رسمیت شناختند اما پاکستان پس از حملات یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ میلادی به یکی از متحدین امریکا در جنگ علیه هراس افگنی مبدل شد.

جهان

تایلند از انحلال پارلمان و برگزاری انتخابات در ماه می خبر داد

Published

on

(Last Updated On: حمل ۱, ۱۴۰۲)

پرایوت چان اوچا، صدراعظم تایلند روز دوشنبه (۲۹حوت) انحلال پارلمان را اعلام کرد و راه را برای برگزاری انتخابات عمومی در ماه می که احتمالاً نفوذ اردو در سیاست را کاهش می دهد، هموار می‌کند.

به نقل از خبرگزاری رویترز، صدراعظم تایلند در رای گیری که به‌طور موقت در ماه می تعیین شده است به دنبال یک مأموریت جدید است، تنها چند روز قبل از پایان دوره چهار ساله مجلس نمایندگان، پارلمان را منحل کرد.

در این انتخابات، حزب اپوزیسیون فیو تای به شدت مورد علاقه، با حمایت تاکسین شیناواترا، پوپولیست میلیاردر، در مقابل احزاب نماینده تشکیلات محافظه کار تحت رهبری اردو قرار می‌گیرد.

نامزد اصلی پوئا تای، دختر تاکسین، پیتونگ‌ترن شیناواترا است که در نظرسنجی‌ها از حمایت بالایی برخوردار است. در صورت انتخاب، او سومین عضوی از خانواده شیناواترا خواهد بود که در دو دهه گذشته به عنوان صدراعظم خدمت می‌کند.

پدرش از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۶ این سمت را بر عهده داشت، در حالی که خواهرش، ینگلاک، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۴ این سمت را بر عهده گرفت. با این حال، کودتای نظامی در تایلند هر دو را سرنگون کرد.

پرایوت، جنرال سابق که کودتای ۲۰۱۴ را رهبری کرد، نه تنها از طرف فیو تای، بلکه از جانب رفیق قدیمی و معاون صدراعظم‌اش، پراویت وانگسووان، نیز با چالش مواجه است. او نامزد اعلام شده برای حزب دوم مورد حمایت اردو است.

Continue Reading

جهان

ثبت‌نام ۸۰۰ هزار نفر در کوریای شمالی برای جنگ با امریکا

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۸, ۱۴۰۱)

به نقل از خبرگزاری رویترز، روزنامه دولتی کوریای شمالی روز شنبه (۲۷حوت) گزارش داد که حدود ۸۰۰ هزار شهروند این کشور به صورت داوطلبانه برای پیوستن به اردو جهت جنگ علیه امریکا ثبت نام کرده‌اند.

روزنامه دولتی کوریای شمالی در این ارتباط گزارش داد که این ۸۰۰ هزار نفر شامل محصلین و کارگران هستند که آمار ثبت نام آن‌ها فقط مربوط به یک روز است و انتظار می‌رود که افراد متمایل به جنگ با امریکا در کوریای شمالی بسیار بیشتر از این تعداد باشد.

این ادعای کوریای شمالی پس از آن مطرح شد که این کشور روز پنج‌شنبه راکت بالستیک قاره پیمای هواسونگ -۱۷ (ICBM) خود را در پاسخ به تمرینات نظامی جاری امریکا و کوریای جنوبی پرتاب کرد.

کوریای شمالی روز پنج‌شنبه، ساعاتی قبل از پرواز رئیس جمهور کوریای جنوبی به توکیو برای حضور در نشستی که قرار بود در آن راه‌های مقابله با کوریای شمالی مجهز به سلاح هسته‌ای مورد بحث و بررسی قرار گیرد، موشک قاره پیما خود را به سمت دریای بین شبه جزیره کوریا و جاپان پرتاب کرد. این پرتاب با محکومیت دولت‌های سئول، واشنگتن و توکیو مواجه شد.

نیروهای کوریای جنوبی و امریکا تمرینات مشترک ۱۱ روزه خود را با نام «سپر آزادی ۲۳» روز دوشنبه آغاز کردند که حجم و گستره این تمرین نظامی از سال ۲۰۱۷ تاکنون بی سابقه بوده است. گفته شده این تمرینات برای مقابله با تهدیدات کوریای شمالی برگزار می‌شود.

از سوی دیگر، پَت رایدر، سخنگوی پنتاگون در بحبوحه نگرانی‌ها درباره آزمایش‌های هسته‌ای کوریای شمالی، مدعی شد که «هرگونه استفاده از سلاح اتمی به معنای پایان رژیم پیونگ‌یانگ» است.

رایدر در نشستی مطبوعاتی گفت: «فکر می‌کنم کاملاً روشن کرده‌ایم که استفاده پیونگ‌یانگ از سلاح اتمی، به معنای پایان رژیم کوریای شمالی است.»

وزارت دفاع امریکا در گزارش راهبرد دفاع ملی که اکتوبر ۲۰۲۲ منتشر شد، نوشته بود:«هرگونه حمله اتمی کوریای شمالی به امریکا یا متحدان و شرکایش غیرقابل قبول بوده و به پایان آن رژیم منجر خواهد شد.»

کوریای شمالی از آن پس، استفاده از لفاظی هسته‌ای را شدت بخشیده و کیم جونگ اون، رهبر این کشور نیز به‌تازگی خواستار «رشد تصاعدی» زرادخانه هسته‌ای پیونگ‌یانگ شده است. کوریای شمالی ششمین و آخرین آزمایش هسته‌ای خود را در سپتامبر ۲۰۱۷ انجام داد.

رایدر افزود:«اما دوباره، بر همکاری بسیار نزدیک با متحدان و شرکای‌مان در منطقه برای جلوگیری از تجاوز، تأمین امنیت و ثبات در منطقه تمرکز خواهیم کرد.»

آزمایش‌های راکتی کوریای شمالی پارسال به رقم بی‌سابقه‌ای رسید و در تعدادی از آنها چندین راکت بالستیک قاره‌پیما نیز پرتاب شد. این آزمایش‌ها در سال ۲۰۲۳ نیز تداوم داشت و کوریای شمالی در واکنش به تمرینات مشترک امریکا و کوریای جنوبی، چندین راکت بر فراز اقیانوس آرام پرتاب کرد و امریکا را به «تشدید» شرایط از طریق برگزاری تمرینات مشترک هوایی با کوریای جنوبی در حضور بمب‌افکن هسته‌ای B-۵۲ متهم کرد.

Continue Reading

جهان

هند: وضعیت مرزها با چین در منطقه هیمالیا شکننده و خطرناک است

Published

on

(Last Updated On: حوت ۲۷, ۱۴۰۱)

پس از درگیری‌های سال ۲۰۲۰ در مرزهای هند و چین که وضعیت از طریق مذاکرات دیپلوماتیک و نظامی آرام شد، اکنون وزیر امور خارجه هند می‌گوید که وضعیت مرزها با چین در منطقه هیمالیا، شکننده و خطرناک است.

به گزارش رویترز، سوبرانیام جایشانکار امروز (شنبه، ۱۸ مارچ) در یک کنفرانس گفته است که وضعیت بین این کشور و چین در منطقه غربی هیمالیا در «لاداخ» شکننده و خطرناک است و نیروهای نظامی در برخی مناطق بسیار نزدیک به یکدیگر مستقر شده‌اند.

در اواسط سال ۲۰۲۰ در جریان درگیری دو طرف در منطقه غربی هیمالیا حداقل ۲۴ سرباز کشته شدند، اما اوضاع با گفتگوهای دیپلوماتیک و نظامی آرام شد. خشونت در بخش شرقی مرزهای نامشخص بین قدرت‌های آسیایی مجهز به سلاح هسته‌یی در ماه دسمبر هم رخ داد، اما منجر به تلفات نشد.

وزیر خارجه هند در این کنفرانس گفته است: «به نظر من وضعیت هنوز بسیار شکننده است زیرا مکان‌هایی وجود دارد که استقرار ما بسیار نزدیک است و در ارزیابی نظامی بسیار خطرناک است. تا زمانی که مناقشه مرزی مطابق با توافق اصولی سپتمبر ۲۰۲۰ که او با همتای چینی خود به دست آورد، حل و فصل نشود، روابط هند و چین نمی‌تواند به حالت عادی بازگردد. چینی‌ها باید آنچه را که بر سر آن توافق شده است، انجام دهند.»

جایشانکار نیز گفت: «ما به چینی‌ها خیلی واضح گفته‌ایم که نمی‌توانیم صلح و آرامش را نقض کنیم، شما نمی‌توانید توافق را زیر پا بگذارید و بخواهید که بقیه روابط به گونه‌ای ادامه پیدا کند که هیچ اتفاقی نیفتاده است.»

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!