Connect with us

رویداد های اخیر

عمران خان امریکا را مسوول اوضاع جاری در افغانستان می‌داند

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

عمران خان، نخست‌وزیر پاکستان با انتقاد از سیاست‌های امریکا نسبت به افغانستان می‌گوید، واشنگتن اوضاع را در این کشور به رهم ریخت.

وی تاکید می کند که ایالات متحده و ناتو قدرت چانه‌زنی را در افغانستان از دست داده اند.

عمران خان، درگفتگویی با شبکه تلویزونی امریکایی بی‌پی‌اس گفته است که:” بسیار متاسفیم که با وجود تلاش‌های زیاد اسلام آباد برای تسهیل روند صلح، همچنان پاکستان را به خاطر آنچه در افغانستان رخ می‌دهد مقصر می‌دانند، کاملا واضح است که وضع فعلی افغانستان نتیجه دو دهه درگیری و جنگ در این کشور است.”

با این حال وزیر خارجه پاکستان نیز گفته است که اوضاع در افغانستان در حال تغییر است و آن را از نزدیک نظارت می کنند.

دراین گفتگو نخست وزیر پاکستان، دولت افغانستان و امریکا را متوجه می‌سازد که زمان برای سازش با طالبان آنهم از راه مذاکره دیر شده است، او اینجا تاکید بر حرفی دارد که پیشتر طالبان آنرا غیر مستقیم به گوش همه رسانده بود، عمران خان به این باور است که تعین تاریخ خروج نیروهای خارجی از افغانستان، به طالبان باور پیروزی داده است و این گروه از راه مذاکره سازش نمی‌کند.

عمران خان گفت:”وقتی آمریکایی‌ها تاریخ خروج را دادند، طالبان فکر کردند که آنها پیروز شده اند، بنابراین، اکنون سخت است که آنها را به سازش بکشاند. مجبور کردن آنها به یک راه حل سیاسی بسیار دشوار شده است، زیرا طالبان خودشان را پیروز میدان فکر می‌کنند.”

سخنان دو سو و دوپهلوی نخست وزیر پاکستان برای افغانستان جنجال‌های خلق کرده است، در حالیکه کابل از طالبان می‌خواهند برای دریافت یک راه حل سیاسی باید چراغ سبز نشان دهند و اسلام‌آباد هم باورش این است که نظام مشترک با حضور طالبان راه حل کنونی است با آن هم پاکستان می‌گوید، طالبان سازش نمی کنند.

عمران خان، نخست وزیر پاکستان دراین باره گفته است که:” تنها نتیجه خوب برای افغانستان این است که یک نظام از راه توافق سیاسی شکل گیرد، بدیهی است که طالبان، بخشی از آن دولت است. اگر یک جنگ داخلی و یک جنگ داخلی طولانی مدت وجود داشته باشد، از دید پاکستان این بدترین وضعیت در افغانستان خواهد بود.”

این درحالی است که در اوج جنجال‌های صلح و جنگ در افغانستان، یک هییت ۹ نفره از طالبان به ریاست ملا عبدالغنی برادر رییس دفتر قطر و معاون سیاسی طالبان به چین رفته است و با مقامات این کشور در مورد اوضاع افغانستان بحث کرده اند.

از سوی هم وزیر خارجه پاکستان در دیدار با وزیر خارجه عربستان سعودی، تاکید کرده است که اوضاع در افغانستان در حال تغییر است و آنان مسئله افغانستان را از نزدیک نظارت دارند.

شاه محمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان گفته است که:”ما در مورد تحولات اخیر و وضعیت جاری در افغانستان بحث داشتیم وضعیت در افغانستان به دلیل شدت جنگ در حال تغییر است؛ چالش‌ها را به درستی درک کردیم و می‌یابیم چی فرصت‌های پیشرو داریم و این را با هم شریک می‌کنیم.”

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شوند که تنش‌ها میان افغانستان و پاکستان به گونه کم پیشینه شدت گرفته است دولت کابل اسلام آباد را به حمایت از هراس‌افگنی متهم می‌کند اما اسلام‌آباد می‌گوید، مقصر اصلی آنها نیستند.

رویداد های اخیر

۹ زندانی افغان از محابس عمان آزاد شدند

Published

on

(Last Updated On: )

وزارت امور خارجه امارت اسلامی می‌گوید که دولت عمان به مناسبت عید فطر، ۹ شهروند زندانی افغان را آزاد کرده است.

براساس اعلامیه‌ وزارت خارجه که شام چهارشنبه منتشر شده، این اقدام به دنبال فرمان ویژه هیثم بن طارق آل سعید، سلطان عمان انجام شده است.

بر بنیاد اعلامیه، از میان رهاشدگان، شش تن پس از هماهنگی به کشور بازگشته‌اند و سه تن دیگر نیز به‌ زودی به افغانستان باز می‌گردند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت بلندپایه‌ ازبکستانی ماه آینده به کابل می‌آید

Published

on

(Last Updated On: )

احمدالله زاهد، معین وزارت صنعت و تجارت، همراه با سفیر امارت اسلامی و هیأت همراه‌اش در شهر تاشکند با معین وزارت صنعت، سرمایه‌گذاری و تجارت ازبکستان و شماری از مقام‌های وزارت آن کشور دیدار کرد.

در این دیدار، دو طرف در مورد تقویت روابط اقتصادی، حل مشکلات تاجران افغان و تطبیق موثر موضوعات مشترک اقتصادی بحث کردند.

آقای زاهد گفت که دو کشور باید در بخش‌های تعیین‌شده به ‌زودی اقدام کنند.

طرف ازبکستانی وعده داد که به ‌زودی روی ایجاد مرکز مشترک تجاری کار آغاز خواهد شد و اعلام کرد که هیأت بلندپایه‌ آن کشور در ماه می سال روان میلادی به کابل سفر خواهد کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی برگزار شد 

Published

on

(Last Updated On: )

معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا می‌گوید که دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست ملا هبت‌الله آخندزاده، رهبر امارت اسلامی افغانستان در روزهای ۲۸، ۲۹ و ۳۰ ماه شوال‌ سال ۱۴۴۶هـ ق برگزار شد.

ریاست الوزرا در بیانیه‌ای امروز (چهارشنبه) گفته است، در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی به ریاست رهبر امارت اسلامی، براساس یک میکانیزم منظم اجازه صادرات مواشی افغانستان به کشورهای خارجی برای مدت شش ماه در سال صادر شد که پس از گذشت شش ماه، مانند گذشته اقدامات اجرایی ادامه خواهد یافت.

در دومین نشست، به اداره امور وظیفه سپرده شد تا در هماهنگی با وزارت‌های مربوطه، طرزالعمل جامع برای تسریع طی مراحل کارهای سرمایه‌گذاران و تاجران در ادارات دولتی و همچنان حل مشکلات موجود در تمام بخش‌ها تهیه نماید.

براساس بیانیه، این طرزالعمل برای تایید به کمیسیون اقتصادی فرستاده و پس از آن برای منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال شود.

گفتنی است که در این نشست گزارش‌های تعقیبی در مورد فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی که به تاریخ سوم ماه جمادی‌الاولی سال ۱۴۴۶هـ ق به رهبری رهبر امارت اسلامی تدویر گردیده بود، ارائه شد. 

در نخستین نشست، به کمیته‌ای تحت ریاست اداره امور وظیفه سپرده شده بود تا مطابق پلان‌های شهری جهت تسهیل فروش و توزیع نمرات زمین‌های دولتی و نیز برای اجاره دادن ساختمان‌ها طرزالعمل را تدوین نماید.

این کمیته به همین منظور طرزالعمل تدوین ‌شده را در دومین نشست برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن  تعدیلات مطرح شده، برای منظوری به دفتر ملا هبت‌الله آخندزاده ارسال خواهد شد. 

بر اساس این طرزالعمل، شهروندان می‌توانند طی ۱۵ روز پروسه تثبیت زمین را در زمین‌های شخصی خود تکمیل نموده و ظرف یک ماه، نقشه آن را ویزه و کارهای ساختمانی را آغاز نمایند.

همچنان در نخستین نشست، به وزارت زراعت وظیفه سپرده شده بود تا برای ساخت پارک‌های صنعتی در تمام ولایات، زمین‌های مورد نیاز را به وزارت صنعت و تجارت انتقال دهد. در رابطه با تطبیق این فیصله، وزارت‌های یادشده گزارش خود را در دومین نشست ارائه کردند که بر اساس آن، در اکثر ولایات ۸۰ هزار جریب زمین انتقال شده و در شماری از ولایات، این روند به زودی تکمیل خواهد شد که با این اقدام، مشکل نبود زمین برای صنعت‌کاران در تمامی ولایت‌ها حل خواهد شد.

همچنین در نخستین نشست به کمیته‌ای تحت ریاست وزارت صحت عامه وظیفه سپرده شده بود تا به‌ منظور جلوگیری از قاچاق دواهای انسانی، حیوانی، زراعتی، محصولات صحی و مواد خوراکی، طرزالعمل مشخص تدوین نماید. این کمیته این طرزالعمل را تهیه و برای ارزیابی ارائه کرد که پس از جابجا ساختن تعدیلات مطرح‌شده، جهت منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی ارسال خواهد شد.

قابل یاد آوریست که در دومین نشست ویژه کمیسیون اقتصادی، وزارت‌ها و ادارات مربوطه گزارش‌های خود را در رابطه به تطبیق فیصله‌های اتخاذ شده در نخستین نشست کمیسیون اقتصادی که به رهبری ملا هبت‌الله آخندزاده تدویر گردیده بود، ارائه کردند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!