Connect with us

اخبار ساحوی

عمران خان: نداشتن روابط خوب با اردو احمقانه است

اردوی پاکستان گفته است که خان و حامیانش در جریان تظاهرات علیه بازداشت وی در عقب حملهٔ سال گذشته بر تاسیسات نظامی قرار داشته اند و در گذشته هر گونه مذاکره با وی را رد کرده بود.

منتشر شده

در

(Last Updated On: )

عمران خان، صدر اعظم پیشین پاکستان، که اردوی این کشور را به کنار زدنش از قدرت مقصر می‌خواند، گفته است که نداشتن روابط “عالی” با اردو “احمقانه” بوده و آمادهٔ هرگونه گفتگو با اردوی این کشور است.

خان که فردا سالروز زندانی شدنش به اتهام فساد و نشر اسرار دولتی است، روزیک‌شنبه (۱۴ اسد) به خبرگزاری رویترز گفت که او بر برخی از جنرالان اردو انتقاد کرده است نه بر تمام اردو.

خان در پاسخ به پرسش‌های خبرگزاری رویترز که از سوی تیم رسانه‌ای و حقوقی وی نشر شده، نگاشته است: «با در نظر داشت موقعیت جغرافیایی پاکستان و نقش قابل توجه اردو در سکتور خصوصی، احمقانه خواهد بود که چنین روابطی تقویت نشود. ما به سربازان و نیروهای مسلح خود افتخار می‌کنیم.»

او افزود که نباید اردو منحیث یک نهاد به خاطر محاسبات اشتباهی رهبران آن مقصر پنداشته شود.

عمران خان اضافه کرد که اگر دوسیه‌های “جعلی” علیه حامیان‌اش فسخ و انتخابات “شفاف و پاک” برگزار شود، او آمادهٔ مذاکرات مشروط با اردو است. اما او نگفته است که روی کدام موضوع با اردو می‌خواهد صحبت کند.

اردو و حکومت پاکستان در رابطه به این پیشنهاد خان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌های رویترز پاسخ ارایه نکرده بودند.

اردو که در تاریخ ۷۶ سالۀ پاکستان، بیش از نصف این مدت را بر این کشور حاکم بوده است، نقش عمده‌ای در سیاست و حکومتداری دارد.

در طول این مدت، هیچ صدر اعظمی نتوانسته، به گونهٔ‌ کامل دورهٔ پنج سالهٔ صدرات‌اش را تکمیل کند و اکثریت آنان مدتی را در زندان سپری کرده اند.

تحلیلگران می‌گویند که اکثر مقام‌های پاکستانی پس از توافق با اردو از زندان آزاد شده اند. اما اردوی پاکستان این ادعا را رد می‌کند.

خان پس از آن از سوی پارلمان پاکستان سلب صلاحیت شد که روابط‌اش با جنرال‌های اردو تیره شد و از آن به بعد همواره گفته است که اردو از دوسیه‌ها علیه او حمایت کرده است که انگیزهٔ سیاسی داشتند.

با آنهم عمران خان گفته است که اگر از زندان آزاد شود و تلاش کند دوباره به قدرت برسد، مذاکره با جنرال‌های اردو هیچ ضرری ندارد.

خان گفت: «ما آمادۀ هرگونه گفتگویی هستیم که می‌تواند به بهبود وضعیت وخیم پاکستان کمک کند.»

اما او افزود که مذاکرات با حکومت ایتلافی شهباز شریف، صدر اعظم پاکستان، سودمند نخواهد بود، زیرا به گفتهٔ او، این حکومت حمایت مردمی نداشته و در پی انتخابات سرقت شده به پیروزی رسیده است.

اردوی پاکستان گفته است که خان و حامیانش در جریان تظاهرات علیه بازداشت وی در عقب حملهٔ سال گذشته بر تاسیسات نظامی قرار داشته اند و در گذشته هر گونه مذاکره با وی را رد کرده بود.

بی‌ثباتی سیاسی که پس از خلع قدرت عمران خان در پاکستان به میان آمد، سبب شده تا حکومت این کشور شرایط مالی صندوق بین‌المللی پول را بپذیرد که به گفتهٔ تحلیلگران بار سنگین مالیاتی آنرا مردم این کشور به دوش می‌کشند.

عمران خان در گذشته مفکورهٔ توافق خارج از محکمه با حکومت یا اردوی پاکستان را رد کرده بود، مگر این که آنان بپذیرند که حزب تحریک انصاف وی برندهٔ اکثریت انتخابات شده است.

صدر اعظم پیشین پاکستان که ایالات متحده را نیز در کنار زدنش از قدرت در سال ۲۰۲۲ مقصر خوانده بود، امروز گفت که علیه این کشور هیچ گونه کینه در دل ندارد.

ایالات متحده از قبل گفته بود که از کنار رفتن عمران از قدرت هیچ نقشی نداشته است.

اخبار ساحوی

سلطان عمان با پوتین دیدار می‌کند

این سفر در زمانی حساس انجام می شود، زیرا تلاش‌های دیپلوماتیک با میانجیگری عمان برای احیای مذاکرات بین ایران و ایالات متحده بر سر برنامه هسته‌ای تهران ادامه دارد.

Published

on

(Last Updated On: )

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سه شنبه آینده در مسکو با سلطان هیثم بن طارق السعید دیدار خواهد کرد. هدف از این سفر تقویت روابط دوجانبه و بحث در مورد مسائل منطقه ای و بین المللی به ویژه موضوع هسته‌ای ایران است که عمان نقش میانجی در آن ایفا می کند.

به نقل از رویترز، قصر کرملین در کانال تلگرامی خود با اعلام این خبر تأکید کرده است که این دیدار علاوه بر بحث درباره «مسائل جاری در عرصه منطقه‌ای و بین‌المللی» بر تقویت همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های اقتصادی و تجارتی تمرکز خواهد شد.

به نوبه خود، دربار سلطنتی عمان در بیانیه ای رسمی تأیید کرد که این سفر که قرار است دوشنبه و سه شنبه انجام شود، با هدف «بحث در زمینه های موجود همکاری بین دو کشور و راه های ارتقای آنها» و رایزنی در مورد تحولات منطقه ای و بین المللی است.

این سفر در زمانی حساس انجام می شود، زیرا تلاش‌های دیپلوماتیک با میانجیگری عمان برای احیای مذاکرات بین ایران و ایالات متحده بر سر برنامه هسته‌ای تهران ادامه دارد.

عمان اخیرا میزبان دور اول این مذاکرات بود، در حالی که دور دوم آن روز شنبه در رم پایتخت ایتالیا برگزار شد.

مسکو با توجه به عضویت دائم در شورای امنیت سازمان ملل متحد و یکی از امضاکنندگان توافق هسته‌ای ۲۰۱۵، که ایالات متحده در سال ۲۰۱۸ در دوران دولت پیشین دونالد ترمپ از آن خارج شد، یک بازیگر کلیدی در این موضوع است.

Continue Reading

اخبار ساحوی

مرگبارترین حمله امریکا به یمن حداقل ۷۴ کشته بر جا گذاشت

Published

on

(Last Updated On: )

در پی حمله هوایی امریکا بر بندر نفت رأس عیسی در یمن حد اقل ۷۴ نفر کشته و ۱۷۱ تن دیگر زخمی شده اند. این مرگبارترین حمله امریکا علیه حوثی‌ها از زمان آغاز عملیات نظامی در سال گذشته بوده است.

به گزارش وزارت صحت تحت کنترول حوثی‌ها، کارکنان شرکت‌های نفتی فعال در این بندر نیز شامل جان باختگان اند. بندر رأس عیسی یکی از مراکز اصلی واردات نفت برای حوثی‌ها محسوب می‌شود.

اردوی امریکا اعلام کرده که هدف از این حمله، قطع منابع اقتصادی حوثی‌ها بوده است. با این حال، قوماندانی مرکزی اردوی امریکا (سنتکام) درباره آمار تلفات اظهار نظر نکرده است.

این حملات در حالی انجام می‌شود که حوثی‌ها از نومبر سال ۲۰۲۳ حملاتی را به کشتی‌های عبوری در بحر احمر انجام داده و آن را در حمایت از فلسطینیان اعلام کرده‌اند. با وجود اعلام ازسرگیری حملات پس از پایان آتش‌بس در غزه، حوثی‌ها از آن زمان حمله جدیدی در این مسیر انجام نداده‌اند.

رویترز گزارش داده است که حکومت حوثی‌ها سالانه صدها میلیون دالر عواید از مالیات بر واردات تیل در این بندر به دست می‌آورد.

Continue Reading

اخبار ساحوی

حماس: اسرا را تنها در صورت پایان جنگ آزاد می‌کنیم، آتش‌بس موقت را نمی‌پذیریم

Published

on

(Last Updated On: )

یک مقام ارشد جنبش حماس با رد پیشنهاد اسرائیل برای آتش بس موقت گفته است که حماس خواهان یک توافق جامع برای پایان دادن به جنگ در غزه و مبادله همه اسرای اسرائیلی با فلسطینی های زندانی در اسرائیل است.

به گزارش رویترز، خلیل الحیه، رئیس حماس در نوار غزه که ریاست تیم مذاکره کننده آن را بر عهده دارد، در یک سخنرانی تلویزیونی گفته است که این گروه دیگر توافق‌های موقت را نمی‌پذیرد.

او اعلام کرد که حماس آماده است فوراً در «مذاکرات بسته جامع» برای آزادی همه اسرای باقی‌مانده در بدل پایان جنگ غزه، آزادی فلسطینی‌های زندانی توسط اسرائیل و بازسازی غزه شرکت کند.

خلیل الحیه گفت: «نتنیاهو و حکومت اش از توافقات جزئی به عنوان پوششی برای اهداف سیاسی خود استفاده می‌کنند که مبتنی بر ادامه جنگ نابودسازی و گرسنگی است، حتی اگر بهای آن قربانی کردن همه اسرا باشد. ما در تصویب این سیاست اشتراک نخواهیم کرد.»

میانجی‌های مصری برای احیای توافق آتش‌بس منعقده در ماه جنوری که درگیری‌ها در غزه را متوقف کرده بود، تلاش نموده‌اند، اما نشانه‌ای از پیشرفت چندانی وجود ندارد و اسرائیل و حماس یکدیگر را مقصر می‌دانند.

اسرائیل پیشنهاد آتش بس  ۴۵ روزه در غزه را داده بود تا امکان آزادی اسرا و آغاز مذاکرات غیرمستقیم احتمالی برای پایان دادن به جنگ را فراهم کند.

حماس شرط اسرائیل را که سلاح های خود را زمین بگذارد، رد کرده است. خلیل الحیه در سخنرانی خود اسرائیل را به ارائه پیشنهادی با «شرایط غیرممکن» متهم نموده است.

حماس ۳۸ اسیر را بر اساس آتش‌بسی که از ۱۹ جنوری آغاز شد، آزاد کرد. در ماه مارچ، اردوی اسرائیل حملات زمینی و هوایی خود را به غزه از سر گرفت.

مقامات اسرائیلی می‌گویند که حملات تا آزادی ۵۹ اسیر و غیر نظامی شدن غزه ادامه می‌یابد. حماس اصرار دارد که اسرا را تنها به عنوان بخشی از توافق برای پایان دادن به جنگ آزاد می‌کند و درخواست‌ها برای تحویل سلاح‌هایش را رد کرده است.

 

 

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!