تجارت
عمری: تا زمانیکه زراعت میکانیزه نشود، افغانستان نمیتواند پیشرفت داشته باشد
وزیر زراعت و مالداری میگوید تا زمانی که زراعت کشور میکانیزه نشود، افغانستان نمیتواند در این بخش پیشرفت داشته باشد.
عطاءالله عمری این مطلب را روز چهارشنبه (۱۰ جوزا) در مراسم تجلیل از روز مزرعه در یکی از فارمهای تحقیقاتی وزارت زراعت و مالداری بیان کرده است.
او خاطر نشان ساخت با وجودی که افغانستان یک کشور زراعتی است، اما در بخش زراعت مشکلات فراوانی وجود دارد.
آقای عمری گفت: «تا زمانیکه دهاقین، سرمایه گذاران و اعضای مرکز تحقیقاتی سکتور زراعت در هماهنگی با هم کار نکنند، نظام زراعتی کشور نمیتواند نتیجه مثبت داشته باشد. ما تلاشها را آغاز کرده ایم تا هماهنگی را افزایش بدهیم و از تخمهایی استفاده کنیم که در کشور تحلیل و تصدیق شده باشد تا اینکه از لحاظ گندم و سایر محصولات زراعتی به خودکفایی برسیم.»
برخی از مسئولان دیگر وزارت زراعت ومالداری تاکید کردند که آنان انواع تخمهای اصلاح شده را در اختیار دهاقین قرار میدهند تا حاصلات شان افزایش یابد. در حال حاضر این وزارت ۴۶ نوع تخم اصلاح شده را ترویج کرده است.
نصرت الله طلحه، رییس انستیتوت تحقیقاتی وزارت زراعت ومالداری گفت: «ما در بخش تحلیل و تصدیق محصولات زراعتی ظرفیت بلندی داریم و نهادهای مختلف بینالمللی در این بخش با ما همکار هستند. امیدواریم وزارت برای توسعه فارمهای تحقیقاتی، زمین توزیع کند.»
بر اساس آمارها، افغانستان سالانه به ۶.۳ میلیون متریک تُن گندم نیاز دارد و در سال روان انتظار میرود که ۵.۲ میلیون متریک تُن گندم در داخل کشور تولید شود.
به گفته آگاهان، هرگاه دهاقین از تخمهای اصلاح شده داخلی استفاده نکنند مشکلات در بخش کمبود غله در کشور بیشتر خواهد شد.
محمد قاسم عبیدی، استاد پوهنتون میگوید: «ما در بخش تنظیم تخمهای اصلاح شده به سالها کار نیاز داریم و در این بخش فعالیت هم داریم، اما دهاقین هنوز هم از تخمهای تصدیق شده استفاده نمیکنند.»
بخش زراعت ومالداری در افغانستان سالهاست که به گونه سنتی اش به پیش میرود و با وجود فرصتهای مناسب برای سرمایه گذاری روی زراعت کشور، توجه چندانی در گذشته در این بخش صورت نگرفته است.
تجارت
افغانستان بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
مرکز آگرواکسپورت، متعلق به وزارت زراعت روسیه، افغانستان را بزرگترین خریدار آرد روسیه در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.
بر اساس اطلاعات این مرکز، در سال ۲۰۲۴ به ارزش ۸۰ میلیون دالر آرد به افغانستان تحویل داده شد که دو برابر سال ۲۰۲۳ است.
سایت اطلاعرسانی بازار غلات روسیه سال ۱۴۰۲ اعلام کرده بود که صادرات آرد این کشور به افغانستان از اواسط ۲۰۲۱ به بعد، ۲۰ برابر شده است.
به گفته این مرکز، تولیدات داخلی افغانستان قادر به پاسخگویی به نیازهای جمعیت این کشور نیست و به واردات مواد غذایی از جمله آرد وابسته است.
کل صادرات گندم و آرد گندم چاودار روسیه در سال گذشته به ۳۰۰ میلیون دالر میرسد که ۳ درصد از نظر ارزش سالانه و ۷ درصد از نظر حجمی بیشتر است.
به اساس این گزارش چین و ترکمنستان نیز در سه خریدار اصلی آرد روسیه قرار دارند.
تجارت
اولین محموله ترانزیتی ریلی چین از طریق ایران به افغانستان رسید
وزارت فواید عامه اعلام کرده است که اولین محموله ترانزیتی ریلی چین به افغانستان، شامل ۱۰۰۰ تُن کویل آهن، از طریق مسیر ریلی ایران به ایستگاه روزنک ولایت هرات رسید.
محمد اشرف حقشناس، سخنگوی وزارت فواید عامه در خبرنامهای امروز (جمعه) گفت که این محموله که از خاک چین حرکت خود را آغاز کرده بود، پس از ورود به بندرعباس، از طریق شبکه ریلی ایران به افغانستان رسید.
او گفت: «انتقال محموله از این مسیر، گامی مهم در توسعه ارتباطات ترانزیتی افغانستان و اتصال این کشور به آبهای آزاد محسوب میشود و نشاندهنده پیشرفتها در حوزه حملونقل و ترانزیت منطقهای است.»
حقشناس افزود که با تکمیل کار مسیر خط آهن خواف - هرات، ظرفیتهای تازهای برای اقتصاد افغانستان فراهم میشود و بستر مناسبی برای گسترش تجارت و ترانزیت در منطقه ایجاد خواهد شد.
تجارت
روسیه از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی استفاده میکند
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
به نقل از رویترز، آنتون سیلوانوف، وزیر مالیه روسیه، روز چهارشنبه (۵جدی) گفته است که شرکتهای روسی استفاده از بیتکوین و سایر ارزهای دیجیتال را در پرداختهای بینالمللی آغاز کردهاند. این اقدام بعد از تحریمهای غرب علیه معاملات تجاری روسیه انجام شده است.
تحریمها تجارت روسیه با شرکای اصلیاش مانند چین یا ترکیه را پیچیده کرده است، زیرا بانکهای محلی در معاملات مرتبط با روسیه بسیار محتاط هستند تا از فشار امریکا و متحدانش جلوگیری کنند.
سیلوانوف به شبکه تلویزیونی روسیه ۲۴ گفت: «فعلا به طور آزمایشی در معاملات تجارت خارجی میتوان از بیتکوینهایی استفاده کرد که ما اینجا در روسیه استخراج کردهایم.»
وی گفت: «چنین معاملات در حال حاضر انجام میشوند. ما معتقدیم که باید گسترش و توسعه بیشتری پیدا کنند. من مطمئن هستم که این اتفاق در سال آینده رخ خواهد داد. معاملات بینالمللی با ارزهای دیجیتال نشان دهنده آینده است.»
دولت روسیه پیشتر استفاده از ارزهای دیجیتال در تجارت خارجی را مجاز اعلام کرد و اقداماتی را برای قانونی کردن استخراج ارزهای دیجیتال از جمله بیت کوین انجام داده است.
اوایل ماه جاری، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه گفت که دولت فعلی امریکا از دالر به عنوان اهرم فشارهای سیاسی استفاده کرده و همین فشارها بسیاری از کشورهای جهان را مجبور کرده به روشهای جایگزین روی بیاورند.
پوتین معامله با بیتکوین را یکی از این روشها اعلام کرد و نشان داد که دولت کشورش استفاده گسترده از ارزهای دیجیتال را حمایت میکند.
-
جهان3 روز ago
شمار قربانیان آتشسوزی در لسآنجلس به ۲۴ نفر افزایش یافت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
رئیس اتحادیه مسلمانان: برداشت نادرست از تحصیل دختران در اسلام نیاز به مقابله دارد
-
جهان4 روز ago
سفر نماینده ترمپ به اسرائیل برای پیشبرد توافق آتشبس
-
رویداد های اخیر3 روز ago
بایدن با خانوادههای امریکاییهای زندانی در افغانستان گفتگو کرد
-
جهان2 روز ago
ترمپ: میخواهم بسیار سریع با پوتین دیدار کنم
-
ورزش4 روز ago
فهرست بازیکنان افغانستان برای جام قهرمانان کریکت ۲۰۲۵ مشخص شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
مقامات پاکستانی بر ضرورت گفتگوهای امنیتی با کابل تاکید کردند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
سالیوان: احتمال توافق آتشبس در غزه در یک هفته آینده بالاست