رویداد های اخیر
غنی با صدور فرمانی کمیسیون مبارزه با فساد را ایجاد کرد

محمد اشرف غنی رییس جمهوری کشور در فرمانی کمیسیون مستقل مبارزه با فساد را ایجاد کرده است.
صدیق صدیقی سخنگوی رییس جمهوری در تویتی گفته است بر اساس این فرمان، همایون حامد، مریم زرمتی، عبدالقیوم نظامی، سیدمحمد هاشمی و فرخ لقا به عنوان پنج عضو این کمیسیون تعیین شده اند.
President Ghani in a decree approved the formation of an independent Anti-Corruption Commission, and appointing its five members; Humayoon Hamid, Maryam Zurmati, Abdul Qayum Nezami, Sayed Mohammad Hashemi, Farokh Laqaa.
— Sediq Sediqqi (@SediqSediqqi) November 12, 2020
در هیمن حال رولاند کوبیا فرستاده ویژه اتحادیه اروپا برای افغانستان از این اقدام آقای غنی استقبال کرده است.
آقای کوبیا گفته است: “این برای افزایش پایبندی افغانها به یک حکومت خوب، کمک اساسی برای روند صلح افغانستان است.”
Good news that the Republic continues efforts to address corruption ahead of #Geneva Conference. It is needed and a key contribution to the #AfghanPeaceProcess to increase adherence of Afghans to good governance. #Afghanistan #EU @europeaid https://t.co/OzFQ7519to
— Roland Kobia (@RolandKobia) November 12, 2020
این در حالی است که امروز ششمین نشست سالانه مبارزه با فساد از سوی نمایندگان اتحادیه اروپا در کابل برگزار شده بود.
اتحادیه اروپا در اعلامیه ای گفته است که در این نشست ۱۵۰ نفر از جامعه مدنی، سکتور خصوصی، نهادهای رسمی، رسانه ها و نهادهای بین المللی شرکت کرده بودند.
آندریاس فون برانت ، سفیر اتحادیه اروپا در کابل در این نشست گفت: “اعتماد مهمترین اصل در مذاکرات صلح جاری است. حد اقل اعتماد بین دو طرف باشد. اما همچنین اعتماد به برتری یک افغانستان متکثر، دموکراتیک و جمهوری است.”
آقای برانت با استقبال از ایجاد کمیسیون مبارزه با فساد گفته است: “با آنکه پیشرفت هایی در این راستا شده است، اما تلاش بیشتر نیاز است تا سیاست علیه فساد تطبیق شود.”
در همین حال رییس جمهوری کشور در مورد ایجاد این کمیسیون گفت که تمام منابع و اختیارات مورد ضرورت به این کمیسیون انتقال خواهد شد و “امیدوارم که منحیث ساختار فعال در راستای مبارزه با فساد، عمل کند. وی افزود که این کمیسیون در اجراات خویش به مردم، پارلمان و حکومت پاسخگو خواهد بود.”
رویداد های اخیر
حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان است

سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان» دانسته است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانهها و تعهد به همکاریهای متقابل در زمینههای امنیتی و تجاری تأکید کردهاند.
به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاریهای امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.
رویداد های اخیر
کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.
وزارت خارجه در خبرنامهای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.
در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.
دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقهای گفتگو کردهاند.
گفتنی است که شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.
رویداد های اخیر
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهندهگان افغان ماهر که در بخشهای معدن، زراعت و سایر بخشها در این منطقه فعالیت میکنند، صادر کند.
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.
اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که بهدلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمیآید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته هستند.
وی افزود که تصمیم به اخراج پناهندهگان افغان تاثیرات شدیدی بر بخشهای زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.
با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند