اخبار ساحوی
فساد اداری به گونه گسترده در ریاست منابع بشری وزارت زراعت

اسنادی به دسترس تلویزیون آریانا نیوز قرار گرفته است که نشان می دهد بسیاری از افراد که فارغ صنف دوازدهم هستند در پست های مقرر شده که باید افراد دارای لیسانس در آن کار کنند و افرادیکه لیسانس هم هستند خلاف رشته در بست های تخصصی مقرر شده اند.
سید حسین درویش مدیر اجرائیه ریاست منابع بشری وزارت زراعت میگوید:
موضوع روابط است؛ اسناد تحصیلی تکمیل ندارند، اکثر آنها از اقوام و اقارب شان استږ حتا باور بکنید که پوزیشن مسلکی است، اما در آنها کسانی مقرر شده اند که ۱۲ پاس است. معیار لیسانس است و آنهم لیسانس زراعت، اگر لیسانس هم هستند؛ لیسانس در بخش های دیگر دارند.
همچنان بخش دیگری از اسناد نمایانگر آن است که در سال ۱۳۹۰ شماری از افراد بر خلاف قانون به بورس تحصیلی به کشور جاپان رفته اند. مطابق قانون افرادیکه به بورس می روند باید دو سال در اداره ملکی افغانستان کار کرده و کارمند رسمی اداره های ملکی کشور باشند.
وی افزود، افرادی وجود دارد که، در یکی از بست ها مقرر شده و هیچگاهی به وظیفه حاضر نشده است. هرچند امریت استخدام این وزارت درخواست منفکی آن را کرده است، اما اسناد وی در ریاست منابع بشری حفظ شده و به بورس تحصیلی کشور جاپان فرستاده شده است.
از سویی هم ادعاهایی وجود دارد که رییس منابع بشری بر خلاف قانون و اصول سفر کارمندان دولت به کشور های خارجی سالانه چندین بار به سفر رفته است در حالیکه هر کارمند اجازه دارد، در شش ماه یک بار به سفر برود.
اسناد های است که رییس منابع بشری برای سفر های خارجی درخواست رخصتی و یا هم درخواست پول کرده است.
همچنان در بخشی از این اسناد دیده می شود، شمار از افرادیکه در امتحان اصلاحات اداری ناکام مانده بازهم در بست مذکور مقرر شده است.
همچنان نامه ای به عنوان ذیل(جناب محترم ریاست منابع بشری دریور مذکور بنام مختار در جریان توزیع تحفه های وکیلان به دفتر اینجانب همکاری زیاد نموده است امید که در مورد حاضری ایشان کمک نماید. البته این آخرین دریور است. با احترام ضیا احمد عبدالرحیم زی) به ریاست منابع بشری فرستاده شده و رییس منابع بشری نیز امر کمک را داده است.هر چند اتهام سوء استفاده از صلاحیت وظیفوی و تذویر از سوی ریاست مبارزه علیه فساد اداری در سال ۱۳۹۲ بالای محمد یعقوب هوتک رییس منابع بشری این وزارت وارد شده، اما هنوز هم این جنجال حل نشده است.
سید صبغت عالمی آمر توزیع تخم بزری وزارت زراعت میگوید:
چون این افراد به دلیل لیاقت و ظرفیت خودشان وارد زراعت نشده این ها از طریق برخورد ها سیاسی و سلیقوی آمدند و خودشان هم برخورد سیاسی و سلیقوی می کنند که در بخش های مسلکی و سکتوری نباید برخورد سیاسی شود.
رییس منابع بشری وزارت زراعت می گوید: که سرپرست وزارت اجازه مصاحبه در این مورد را برایش نداده و این قضیه در حال بررسی است.
گزارشگر: حمید صدیقی.
اخبار ساحوی
هفت عضو یک خانواده بهگونه مرموز در بلخ کشته شدند

مسوولان امنیتی در ولایت بلخ میگویند هفت عضو یک خانواده بهگونه مرموز در ولسوالی چمتال این ولایت به قتل رسیدهاند.
محمد اصف وزیری، سخنگوی پولیس میگوید این خانواده جمعه شب (۱۴دلو) به گونه مرموز با ضرب گلوله به قتل رسیدهاند.
به گفتهی وزیری کودکان و زنان نیز شامل قربانیان این رویداد هستند.
آقای وزیری میگوید تا کنون علت و انگیزهی این قتل روشن نیست، اما تلاشها به منظور پیگیری عاملان این رویداد ادامه دارد.
اخبار ساحوی
بازداشت پنج تن در پیوند به قاچاق سنگ لیتیم در ولایت ننگرهار

وزارت معادن و پترولیم میگوید که درهمکاری با ریاست استخبارات روزگذشته (شنبه ۱ دلو) از قاچاق نزدیک به هزار تُن سنگ تخته پت یا لیتیم که از ولایات نورستان و کنر به ولایت ننگرهار تدریجاً قاچاق و به خارج انتقال میگردید جلوگیری شد.
وزارت معادن و پترولیم گفته است که ۳۰۰ تُن سنگ لیتیم باالفعل از نزد قاچاقبران ضبط و رسما تسلیم هیئت وزارت معادن و پترولیم شد و حدود ۷۰۰ تُن آن در ولایت کنر مهر و لاک گردید.
این وزارت افزوده است که در پیوند به این قضیه شماری از قاچاقبران داخلی و خارجی از سوی نهادهای استخباراتی و امنیتی دستگیر گردیدند.
داکتر بشیر، رئیس امور عملیاتی ریاست استخبارات روز گذشته در یک نشست خبری در ولایت ننگرهار گفت که نزدیک به ۳۰۰ تُن این سنگهای قیمتی در ننگرهار و باقی در کنر کشف و ضبط شده است.
وی دراین رابطه گفت:«ما اطلاع یافتیم که برنامه قاچاق این سنگهای قیمتی وجود دارد که قرارداد نشده و مخفیانه استخراج میشود. بنابرین برای دستگیری عاملان اصلی، به آنها فرصت دادیم که به شهر جلال آباد برسند. پنج تن دستگیر شدند، دو قاچاقچی خارجی که چینی هستند و سه افغان که همکار آنها بودند و بیشتر خریداری را آنها انجام می دادند.»
لیتیم فلز کم یافت است که از آن بیشتر در فناوریهای نوین از جمله باتری مبایلهای هوشمند، موترهای برقی، کمپیوترها و طیارههای بدون سرنشین استفاده میشود.
مسؤلان میافزایند که بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی قاچاق و انتقال غیرقانونی سنگهای قیمتی کشور ممنوع قرار داده شده است.
اخبار ساحوی
۶۶ زندانی به شمول زنان و کودکان از زندان مرکزی ننگرهار آزاد شدند

دفتر رسانههای ولایت ننگرهار گفته است که ۶۶ زندانی روزپنج شنبه (۲۹جدی) از زندان مرکزی این ولایت آزاد شدند.
در اعلامیهی این دفتر آمده است که بر اساس فرمان رهبر امارت اسلامی افغانستان ۶۶ زندانی بهشمول زنان و کودکان از زندان مرکزی ننگرهار رها و به خانههایشان بازگشتند.
شیخ محمد گلاب فاروقی، رئیس محکمه استیناف ننگرهار گفته است که در میان زندانیان آزاد شده پنج زن، یازده کودک و متباقی مردان میباشند.
وی افزوده است که:«در ظرف یک و نیم ماه دیگر دوسیههای زندانیان باقی مانده مورد بررسی قرار میگیرد و کسانی که جرایم آنها جزئی است یا کسانی که از طرف مقابل بخشیده شده اند آزاد خواهند شد.»
مولوی بلال شاهین، رئیس محابس ننگرهار میگوید که در حال حاضر ۱۱۰۰ تن شب و روز را در این زندان میگذرانند و امکانات و برنامههای آموزشی لازم برای آنان فراهم شده است.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر نشستی برای معاون سرمنشی سازمان ملل در مورد افغانستان برگزار کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هالند برای بازماندگان یک حمله نیروهایش در افغانستان غرامت میپردازد
-
ورزش4 روز ago
راشد خان بازیکن کرکت افغان بهترین توپانداز در ردهبندی بازیهای ۲۰آوره کرکت انتخاب شد
-
تجارت4 روز ago
اداره خط آهن افغانستان: ازبیکستان قرارداد جدید بندر حیرتان را نقض کرده است
-
اخبار ساحوی2 روز ago
هفت عضو یک خانواده بهگونه مرموز در بلخ کشته شدند
-
جهان2 روز ago
پرویز مشرف، رییسجمهور پیشین پاکستان درگذشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
نماینده امریکا: منع کار زنان در انجوها ارسال کمکهای بشری را با خطر مواجه میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
بایدن وضعیت اضطراری امریکا در رابطه به بحران بشری افغانستان را تمدید کرد