تجارت
قرارداد استخراج نفت حوزه دریای آمو با یک شرکت چینایی امضاء شد

قرارداد استخراج تیل میان وزارت معادن و پترولیم و شرکت چینایی ساپیک [CAPEIC] امروز (پنج شنبه ۱۵جدی) طی یک برنامه در مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت در حضور ملا عبدالغنی برادر اخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا به امضاء رسید.
دراین برنامه شیخ شهابالدین دلاور، وزیر معادن و پترولیم گفت:«براساس امر امیرالمومنین حفظالله و هدایت رئیس الوزرا و معاونیت اقتصادی ریاست الوزرا امروز قرارداد استخراج تیل را با شرکت چینایی به امضاء میرسانیم.»
براساس معلومات وزیر معادن و پترولیم، مساحت مجموعی زمین ۴۵۰۰ کیلومتر مربع بوده که شامل ساحات قشقری، زمردسای، بازارکمی، آق دریا و انگوت در ولایتهای سرپل، جوزجان و فاریاب میباشد.
آقای دلاور گفته است که در حال حاضر، در ۵ ساحه اکتشاف شده، ۸۷ میلیون بیلر تیل تخمین شده که با اکتشاف بیشتر ساحات تولید روزانه پروژه نفت و گاز قشقری از ۲۰۰ تن به ۱۰۰۰ تُن خواهد رسید.
وزیر معادن و پترولیم میافزاید که براساس این قرارداد، پروسس تیل و مواد نفتی در خود افغانستان صورت خواهد گرفت و طبق مفاد این قرارداد، قرار است در سال اول شرکت قراردادی مبلغ ۱۵۰ میلیون دالر سرمایه گذاری نماید و در سه سال آینده مجموع سرمایه گذاری به ۵۴۰ میلیون دالر برسد که با تطبیق این پروژه برای ۳ هزار تن زمینه شغلی نیز مساعد خواهد شد.
به گفته آقای دلاور دراین قرارداد حکومت افغانستان ۲۰ فیصد سرمایه گذاری کرده است و ۱۵ فیصد حق المتیاز افغانستان میباشد و به تدریج سهم حکومت به ۷۵ فیصد خواهد رسید.
وی افزوده است:«دراین پروژه ۳ هزار افغان صاحب کار خواهند شد. در صورت نبود افراد فنی شرکت قراردادی میتواند از چین افراد فنی وارد کند.»
به گفته او :«در حال حاضر، بین ۱۵۰ تا ۲۰۰ تُن نفت روزانه از “نفت آمودریا” استخراج میشود.»
در این مراسم، ملا عبدالغنی برادر اخوند، معاون اقتصادی ریاست الوزرا گفته است که در جریان یک سال اخیر، در راستای رشد اقتصادی و خود کفایی کشور کارهای مهم صورت گرفته است.
وی افزود:«اخیراً پروژههای متعددی از سوی کمیسیون اقتصادی منظور گردیده که با تطبیق آن در خصوص شکوفاهی کشور و رفاه عامه گامهای اساسی برداشته خواهد شد.»
معاون اقتصادی ریاست الوزرا، امضای این قرارداد را برای خودکفایی کشور مهم دانسته از شرکت قراردادی خواست تا امور استخراج تیل و مواد نفتی را در مطابقت به معیارهای جهانی انجام داده و خدمات عام المنفعه را به مردم محل فراهم نماید.
ملا عبدالغنی برادر همچنان از وزارت معادن و پترولیم خواست تا از تطبیق مفاد قرارداد نظارت همه جانبه نموده و در صورت بروز مشکل موضوع را به اسرع وقت به کمیسیون اقتصادی راجع نماید.
درهمین حال، وانک یو، سفیر چین مقیم کابل که در مراسم حضور داشت، با ابراز خرسندی از امضای قرارداد گفت: «این قرارداد در راستای رشد اقتصادی و خود کفایی افغانستان مهم بوده و مثال خوب همکاری و تعامل میان دو کشور میباشد.»
آقای وانک یو از شرکت قراردادی خواست تا با دقت طبق مفاد قرارداد امور محوله را انجام داده و همچنان از وزارت معادن و پترولیم خواست تا در هماهنگی نزدیک با شرکت قراردادی زمینه تحقق موثر این قرارداد را فراهم نماید.
تجارت
ازبیکستان و پاکستان درمورد ساخت راه آهن از طریق افغانستان گفتگو کردند

عصمت الله ایرگاشف، نماینده ویژه رئیس جمهور ازبیکستان در امور افغانستان با احمد فاروق، سفیر پاکستان در تاشکند درباره ساخت راه آهن ترمز – مزار شریف – کابل – پیشاور گفتگو کرده اند.
وزارت امور خارجه ازبیکستان با نشر خبرنامه ای گفته است که در این دیدار همچنین در مورد وضعیت کنونی افغانستان و تلاش های جامعه جهانی و دو کشور برای گسترش همکاریها بر سر افغانستان تبادل نظر کامل صورت گرفت.
سفیر پاکستان بر نقش چشمگیر ازبیکستان در امر برقراری صلح درازمدت و پایدار در افغانستان و نیز مشارکت این کشور در پروسه های همگرایی منطقه ای تاکید کرد.
نقشه راه ساخت خط آهن ازبیکستان – افغانستان – پاکستان در سال ۱۳۹۹ در تاشکند میان مقامهای وقت سه کشور امضا شده بود.
طبق یک خبر دیگر، یک شرکت ذوب آهن در ترکیه پیشنهاد داده که این شرکت آماده است تا در بدل مواد معدنی برای افغانستان ریل تولید کند.
سرکان اتامیر، رئیس شرکت ذوب آهن «کاردمیر» در ترکیه در جریان بازدید رئیس اداره خط آهن افغانستان از این شرکت گفته است که تهیه ریل در بدل مواد معدنی در کشورهای دیگر عملی شده و نتیجه مثبت دارد.
ملا بخت الرحمن شرافت، رئیس عمومی اداره خط آهن افغانستان در پاسخ به این پیشنهاد گفته است که روی این پیشنهاد در کابل بحث میشود و در صورت توافق دولت افغانستان، به پیش خواهیم رفت.
تجارت
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد

وزارت تجارت پاکستان روز جمعه اعلام کرد که این کشور دستور ویژه ای را برای اجازه تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه برای برخی کالاها از جمله نفت و گاز صادر کرده است.
به نقل از رویترز، دولت پاکستان که ذخایر ارزی آن در حال حاضر تنها میتواند برای واردات یک ماهه کفایت کند، به شدت در تلاش است تا بحران اقتصادی را مدیریت کند و تورم را پس از اینکه در ماه گذشته به بلند ترین حد خود یعنی نزدیک به ۳۸ درصد رسید، تحت کنترل درآورد.
دستور دولت، مؤرخ ۱ جون، کالاهایی را که می توانند مبادله شوند فهرست کرده است. نهادهای دولتی و خصوصی برای مشارکت در میکانیزم تجارتی نیاز به اجازه دارند.
پس از اولین معامله خرید نفت ارزان توسط پاکستان از روسیه در ماه اپریل، مصدق ملک، وزیر نفت پاکستان به رویترز گفت که پاکستان طبق این قرارداد فقط نفت خام میخرد، نه محصولات پالایش شده.
ملک افزود اگر معامله بدون مشکل انجام شود، میزان خرید ممکن است به صدهزار بیلر در روز افزایش یابد.
اطلاعات شرکت تحلیلی Kpler نشان میدهد که پاکستان در سال گذشته ۱۵۴ هزار بیلر در روز نفت خام وارد کرده، که نسبت به سال ۲۰۲۱ تغییر کمی داشته است.
در ماه می، انجمن فروشندگان نفت پاکستان شکایت کرد که تا ۳۵ درصد دیزل فروخته شده در پاکستان از ایران قاچاق شده بود.
دولت پاکستان همچنین دستور منع قاچاق آرد، گندم، بوره و کود به افغانستان را صادر کرده است.
تجارت
حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن سرپل سرمایهگذاری میشود

وزارت معادن و پترولیم میگوید که قرار است تا هفت ماه دیگر حدود ۱۴۸ میلیون دالر روی معادن ولایت سرپل سرمایهگذاری شود.
وزیر معادن و پترولیم در سفرش به ولایت سرپل امروز (پنجشنبه، ۱۱ جوزا) طی نشستی گفت که روند سرمایهگذاری روی معادن این ولایت آغاز میشود.
شهابالدین دلاور به باشندگان سرپل وعده داده است که تا هفت ماه آینده، کار عملی سرمایهگذاری در این ولایت آغاز میشود.
در این نشست، مقامهای محلی و باشندگان ولایت سرپل پیشنهادهای خویش را به منظور توسعه این ولایت همچنان مطرح کردهاند.
تسریع کار استخراج معادن، جذب نیروی جوان تحصیل یافته سرپل در روند استخراج، عملیسازی طرحهای عمرانی از عایدات به دست آمده از معادن این ولایت، از اساسیترین خواستهای بوده که بیان شده است.
آقای دلاور همچنان وعده داده که در کنار رسیدگی به نیازهای اساسی مردم در وقت استخدام، اولویت برای جوانان شایسته و مسلکی این ولایت داده خواهد شد.
آقای دلاور در این مورد میگوید: «تا به حال کارهای وسیع این پروژه شروع نشده و آن عده جوانان این ولایت که لیاقت داشته باشند، استخدام خواهند شد.»
ولایت سرپل در شمال کشور با داشتن معادن زغال سنگ، معدن نفت قشقری از جمله ولایتهای غنی از لحاظ منابع طبیعی است.
گفتنی است که کار روی استخراج معدن نفت قشقری عملاً جریان دارد.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
وزارت صحت: ۲۷ درصد مردم افغانستان بگونه منظم از تنباکو استفاده میکنند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
امریکا به آسترالیا در مورد اتهام جنایات جنگی نیروهای این کشور در افغانستان هشدار داد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
ایران: دشمنان درگیری مرزی میان کابل و تهران را بزرگنمایی میکنند
-
تجارت1 روز ago
پاکستان دستور تجارت جنس به جنس با افغانستان، ایران و روسیه را صادر کرد
-
جهان4 روز ago
حملات طیارههای بیپیلوت به شهر مسکو؛ چندین ساختمان آسیب دیده اند
-
اخبار ساحوی4 روز ago
راه اندازی خدمات مستقیم کشتیرانی برای حمل کانتینر بین پاکستان و روسیه
-
اخبار ساحوی3 روز ago
گشایش یک دروازه غیر رسمی میان افغانستان و پاکستان در سپین بولدک کندهار
-
تجارت4 روز ago
نمایشگاه پنجروزه برای ترویج تولیدات داخلی در هرات برگزار شد