رویداد های اخیر
قصر سفید: توافقنامه دوحه امارت اسلامی را نیرومند و شرکای ما را تضعیف کرد
قصر سفید میگوید که امضای توافقنامه دوحه در سال ۲۰۲۰ امارت اسلامی را نیرومند و "شرکای ما در حکومت پیشین افغانستان" را تضعیف کرد.
کارین ژان پییر، سخنگوی قصر سفید روز چهارشنبه (۹حوت) در یک نشست خبری گفت: «چنانچه میدانید چهارسال قبل ادارهٔ قبلی توافقنامهٔ دوحه را در سال ۲۰۲۰ با طالبان [امارت اسلامی] امضا کرد و متعهد شد که نیروهای خود را چند ماه پس از تحلیف رئیس جمهور بایدن، بدون هیج مسیر روشن یا پلانی برای برنامههای بعدی، خارج کنیم.»
توافقنامۀ دوحه در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ و در زمان ریاست جمهوری دونالد ترمپ، میان امریکا و امارت اسلامی در قطر امضا شد. خلیلزاد به نمایندگی از حکومت امریکا و ملا عبدالغنی برادر، معاون کنونی رئیسالوزرای امارت اسلامی در پای این سند امضا کرده اند.
ژان پییر افزود: "این توافقنامه طالبان [امارت اسلامی] را نیرومند و شرکای ما در حکومت افغانستان را تضعیف کرد.»
با آنکه ترمپ بارها از امضای این توافقنامه دفاع کرده و گفته است که جنگهای بیپایان منابع و جان امریکاییها را گرفته و باید پایان یابند، رئیس جمهور پیشین امریکا و برخی از جمهوریخواهان همواره جو بایدن را به دلیل چگونگی خروج از افغانستان مورد انتقاد قرار دادهاند.
اما قصر سفید گفته است: «انتخابهای رئیس جمهور بایدن برای چگونگی خروج از افغانستان به شدت تحت تاثیر شرایط ایجاد شده توسط او [دونالد ترمپ] قرار داشت. وقتی بایدن تصدی ریاست جمهوری را گرفت، طالبان [امارت اسلامی] در قویترین موقف خود پس از سال ۲۰۰۱ قرار داشتند و نزدیک به نیمی از کشور را تحت اداره داشته و یا به چالش کشیده بودند.»
مقامها امریکایی میگویند که امارت اسلامی در این توافقنامه تعهد کرده بودند که برای تشکیل یک حکومت همهشمول با سایر احزاب افغانستان گفتگو خواهند کرد. اما ژان پییر افزود: "طالبان [امارت اسلامی] بهتعهدات خود در (توافقنامه) عمل نکرده است. طالبان [امارت اسلامی] همچنان به وعدههای خود مبنی بر آغاز گفتگوی معنادار با افغانها برای هموار کردن راه برای یک نظام سیاسی جامع و فراگیر عمل نکرده اند.»
سخنگوی قصر سفید گفت که ایالات متحده امارت اسلامی را در مقابل تعهدات شان مسوول میداند و افزود: «ما هر روز بطور خستگی ناپذیر کار میکنیم تا اطمینان حاصل کنیم که این مجموعهای از تعهدات محقق شوند.»
مقامات امریکایی میگویند که بر اساس توافقنامهٔ دوحه، امارت اسلامی نباید اجازه دهد که گروههای تروریستی در افغانستان دوباره فعال شوند، از افغانستان علیه سایر کشورها استفاده کنند و روابط خود را با گروههای تروریستی قطع کنند.
این در حالی است که امارت اسلامی همواره ادعا کرده است که القاعده در افغانستان وجود ندارد، داعش سرکوب شده است و به هیچ کس اجازه نمیدهد که از خاک افغانستان بر کشور دیگری حمله انجام شود.
رویداد های اخیر
تحول: بررسی فرمانهای اجرایی دونالد ترمپ
رویداد های اخیر
سفیر عربستان سعودی: به گسترش روابط دوجانبه با کابل متعهد هستیم
سخنگوی وزارت دفاع میگوید که فیصل بن طلق البقمی، سفیرعربستان سعودی در کابل در دیدار با محمد یعقوب مجاهد، سرپرست این وزارت بر تعهد ریاض به گسترش روابط اقتصادی، سیاسی و همکاریهای بشردوستانه با افغانستان تأکید کرده است.
عنایت الله خوارزمی در بیانیهای نوشته که یعقوب مجاهد روابط افغانستان و عربستان را از لحاظ فرهنگی و عقیدتی مشترک و جداناپذیر دانسته و از همکاریهای ریاض در زمینههای مختلف قدردانی نموده است.
براساس بیانیه، یعقوب مجاهد آغاز مجدد فعالیت سفارت عربستان سعودی را در کابل مهم و با اهمیت خوانده است.
رویداد های اخیر
ستانکزی: رسانهها نیاز اساسی جامعه اند
شیرمحمد عباس ستانکزی، معین سیاسی وزارت امور خارجه، میگوید که رسانهها یک نیاز اساسی جامعه اند. آقای ستانکزی در یک سمینار ارتقای ظرفیت سخنگویان وزارتخانهها و نهادهای مستقل حکومتی بر دسترسی به اطلاعات و نقش حیاتی رسانهها در افغانستان تأکید کرده است.
ستانکزی گفته است: «در عصر کنونی رسانهها و سخنگویان يک نياز بزرگ برای جامعه و کشور هستند و اين بخش باید تقویت شود. سخنگویان باید قوی باشند و باید بتوانند در هر شرایطی مقاومت کنند و برای اینکه بتوانند با شرایط کنار بیایند، باید تلاش کنند تا علاوه بر محیط کاری خود، اطلاعات جامعی از کشور و جامعه داشته باشند.»
خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ نیز گفت: «هدف اساسی این نشست چگونگی ارتقای ظرفیت سخنگویان ادارات مرکزی امارت اسلامی و همچنان چگونگی حل موضوع دسترسی به اطلاعات است.»
از سویی هم، شماری از خبرنگاران و نهادهای حامی خبرنگاران نیز میخواهند که اطلاعات به موقع و به صورت جامع در اختیار آنان قرار گیرد.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان افغانستان، در این مورد گفته است: «وظیفه نهادهای خبرنگاری و رسانهای این است تا در این راستا در حمایت از رسانهها با ارتقای ظرفیت خبرنگاران و در قسمت سواد و اخلاق رسانهای و آموزشها در قسمت حفظ بیطرفی و نوآوری کار کنند.»
روح الله دانش، خبرنگار اظهار کرد: «نیاز است که رسانههای افغانستان مورد حمایت بیشتری قرار بگیرند چون اهمیت خاص دارند نه تنها در زمینه اطلاعرسانی بلکه در زمینه آموزش و نهادینهسازی فرهنگ و فرهنگسازی در جامعه نقش بالای دارند.»
این در حالی است که با گذشت سه سال، خبرنگاران میگویند که در بخش دسترسی به اطلاعات هنوز با چالشهای مواجه هستند و این مشکل به گونهای کامل حل نشده است.
-
اخبار ساحوی3 روز ago
تبادل اسیرای اسرائیلی و فلسطینی در نخستین روز آتشبس در نوار غزه
-
رویداد های اخیر4 روز ago
مشاور امنیت ملی ترمپ: در حکومت آینده نیروهای امریکایی به افغانستان بر نخواهند گشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حکومت ترمپ پرواز بیش از ۱۶۰۰ پناهجوی افغان را لغو کرده است
-
رویداد های اخیر5 روز ago
هند میگوید که به دنبال تقویت روابط با افغانستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
زلمی خلیلزاد اظهارات عباس استانکزی را امیدوارکننده خواند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
۲۰۰ افغان پس از دریافت ویزه فیلیپین را به مقصد ایالات متحده ترک نمودند
-
جهان4 روز ago
در انفجار تانکر تیل در نایجریا ۷۰ نفر کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت