رویداد های اخیر
قطعنامه سازمان همکاری اسلامی در باره افغانستان
کشورهای اسلامی در نشست سازمان همکاری اسلامی در اسلام آباد در باره افغانستان قطعنامهای را صادر کرد که بر اساس آن از امارت اسلامی افغانستان خواسته شده تا با بحران انسانی در افغانستان مقابله و گروههای تروریستی را نیز سرکوب کند.
یک نسخه این قطعنامه که به دسترس آیانانیوز قرار گرفته نشان میدهد که سازمان همکاری اسلامی از افغانستان خواسته تا با گروههای تروریستی به خصوص القاعده، داعش، طالبان پاکستانی و حرکت اسلامی ترکستان مبارزه کند.
سازمان همکاری اسلامی از "جامعه جهانی خواسته تا در برابر احتمال تحریک و نقش خرابکاران، داخلی و خارجی، محتاط بماند تا تلاشها برای صلح و ثبات در افغانستان از مسیرش خارج نشود."
در کنار این سازمان همکاری اسلامی "نگرانی عمیق خود را نسبت به وخامت بحران انسانی در افغانستان" ابراز کرده و بر ادامه همکاریهای اقتصادی برای بهبود وضعیت بشری در این کشور تاکید کرده است.
سازمان همکاری اسلامی نسبت به وخامت اوضاع اقتصادی و پرداخت نشدن معاشات کارمندان دولتی در افغانستان نیز ابراز نگرانی کرده و گفته که این ارایه خدمات ضروری عمومی و اجتماعی به مردم افغانستان را با مشکل مواجه کرده است.
این سازمان همچنان هشدار داده است که سقوط اقتصادی افغانستان باعث افزایش مهاجرت، توسعه تروریسم و بی ثباتی در کشورهای منطقه و جهان خواهد شد.
سازمان همکاری اسلامی در پیش نویس قطعنامه خود به چندین نکته اشاره کرد که به شرح ذیل است:
۱- اعضای سازمان همکاری اسلامی همبستگی خود را با مردم افغانستان برای داشتن یک افغانستان صلح آمیز، متحد، با ثبات، مستقل و مرفه تایید میکنند.
۲- اعضای این سازمان از افغانستان میخواهد تا به اصول و اهداف مندرج در منشور ملل متحد و منشور سازمان همکاری اسلامی پابند بماند و به تعهدات خود تحت موافقتنامهها و کنوانسیونهای بین المللی، از جمله تعهدات خود تحت میثاقهای بین المللی حقوق بشر، به ویژه در رابطه با حقوق زنان، کودکان و افراد با نیازهای ویژه و همچنین حفظ ارزشهای خانواده، آن گونه که در اسلام تصریح شده احترام بگذارد.
۳- این سازمان افزوده که با توجه به گزارشهای سازمان ملل متحد بحران انسانی در افغانستان با سرعت در حال گسترش است و این سازمان از این موضوع واقف است.
۴- سازمان ملل متحد به ویژه کمیساری عالی پناهندهگان (UNHCR)، دفتر سازمان ملل متحد برای هماهنگی در امور بشردوستانه (OCHA)، برنامه جهانی غذا (WFP)، صندوق بین المللی حمایت از کودکان ملل متحد (یونیسف)، برنامه توسعه سازمان ملل متحد (UNDP) را تشویق می کند تا برای پیگیری عملیات مشترک با سازمان همکاری اسلامی برای ارسال کمکهای بشردوستانه فوری کمک کنند.
۵- از ابتکار ازبیکستان برای ایجاد یک مرکز لوژیستیک منطقه ای در شهر ترمز به منظور ارایه کمکهای بشردوستانه فوری به مردم افغانستان، تحت نظارت سازمان ملل متحد استقبال کرده است.
۶- سازمان همکاری اسلامی از جامعه بینالمللی خواسته تا به کمکهای بشردوستانه فوری و پایدار به افغانستان و همچنان به کشورهای میزبان پناهجویان افغان ادامه بدهد.
۷- این سازمان از جامعه بین المللی به خصوص شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا اطمینان حاصل کند که تحریمهای هدفمند موجود مانع ارایه کمکهای بشردوستانه یا مانع ارایه منابع اقتصادی برای حفظ موسسات، مدارس و شفاخانه ها در افغانستان نمی شود و نهادهای توسعهای چند جانبه، نهادهای ملل متحد و سایر سازمانهای بشردوستانه برای هدایت کمکها و داراییهای موجود با مانع روبرو نخواهد شد.
۸- این سازمان بر اهمیت تعامل پایدار جامعه بین المللی با افغانستان، به ویژه در حمایت از نیازهای بشردوستانه و انکشافی مردم افغانستان تاکید کرده است.
۹- قطعنامه افزوده که سازمان همکاری اسلامی نقش رهبری را در ارسال کمکهای بشردوستانه و انکشافی به مردم افغانستان ایفا میکند.
۱۰- اعضای این سازمان از سرمنشی عمومی خواسته تا گامهای فوری برای تقویت ماموریت این سازمان در کابل با منابع انسانی، مالی و تدارکاتی بردارد تا بتواند مشارکت های جهانی را ایجاد کند و عملیات کمک رسانی را در محل هماهنگ کند.
۱۱- سازمان همکاری اسلامی تصدیق کرده که افغانستان با چالشهای نقدینگی جدی مواجه است و این سازمان بر اقداماتی برای سهولت دسترسی به خدمات بانکی قانونی تمرکز کرده است.
۱۲- سازمان همکاری اسلامی بر دسترسی افغانستان به منابع مالی اش تاکید کرده و گفته که دسترسی افغانستان به این پول مهم است.
۱۳ – سازمان همکاری اسلامی تصمیم گرفته که یک صندوق وجهی کمکهای بشردوستانه تحت حمایت بانک توسعه اسلامی ایجاد کند تا به عنوان وسیله ای برای انتقال کمک های بشردوستانه به افغانستان از جمله در مشارکت با سایر بازیگران بین المللی عمل کند.
۱۴- سازمان همکاری اسلامی گفته که دبیرخانه این سازمان، همراه با بانک توسعه اسلامی و صندوق وجهی کمکهای بشردوستانه، مذاکراتی را با نهادهای سازمان ملل متحد برای تهیه نقشه راه برای بسیج اقدامات در مجامع مربوطه برای باز کردن کانالهای مالی و بانکی برای از سرگیری نقدینگی به افغانستان آغاز کند.
این سازمان همچنان بر ایجاد میکانیزم برای تهیه کمک های مالی و بشردوستانه فوری به مردم افغانستان تاکید کرده است.
۱۵- اعضای این سازمان از بانک توسعه اسلامی خواسته تا صندوق وجهی کمکهای بشردوستانه را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۲ به سرعت عملیاتی بسازد.
۱۶- این سازمان از کشورهای عضو، موسسات مالی اسلامی، تمویل کنندگان و سایر شرکای بین المللی خواسته تا تعهدات خود را به صندوق وجهی کمکهای بشردوستانه برای افغانستان و نیز ارایه کمکهای بشردوستانه به افغانستان اعلام را کنند.
۱۷- اعضای این سازمان تصمیم گرفته که دبیرخانه سازمان همکاری اسلامی با سازمان جهانی صحت و سایر شرکای مربوطه برای تامین واکسینها و نیز سایر تجهیزات صحی، کمکهای تخنیکی برای مردم افغانستان در امر مبارزه با ویروس کرونا و سایر نگرانیهای صحی دایمی و جدید همکاری کند.
۱۸- اعضای این سازمان تصمیم گرفته تا یک برنامه امنیت غذایی افغانستان را راه اندازی کند و از سازمان اسلامی امنیت غذایی (IOFS) نیز درخواست کند تا در صورت لزوم با استفاده از ظرفیت ذخایر امنیت غذایی این سازمان کارهای لازم را در این زمینه انجام بدهد.
۱۹- سازمان همکاری اسلامی اعضای این سازمان، کمک کنندگان بین المللی، صندوقها و برنامههای سازمان ملل و دیگر بازیگران بین المللی را تشویق کرده تا سخاوتمندانه در برنامه امنیت غذایی افغانستان مشارکت کنند.
۲۰- این سازمان بار دیگر از سرمنشی عمومی سازمان همکاری اسلامی خواسته تا با موسسات مالی برای ارایه کمکهای بشردوستانه و اقتصادی لازم به افغانستان تعامل کند و همچنان کمکهای به پناهندهگان افغان در کشورهای همسایه فراهم کند.
۲۱- کشورهای عضو، جامعه بینالمللی از جمله نهادهای سازمان ملل متحد، سازمانهای بینالمللی و نهادهای مالی بینالمللی به ارایه تمامی کمکهای ممکن و ضروری بشمول بازسازی، توسعه، مالی، آموزشی، تخنیکی و مادی برای افغانستان ادامه دهند، تا تمامی شهروندان افغانستان از حقوق و آزادی های اساسی خود بهرمند شوند.
۲۲- سازمان همکاری اسلامی بار دیگر بر اهمیت مبارزه با تروریسم در افغانستان و اطمینان از عدم استفاده از خاک افغانستان به عنوان پناهگاه امن توسط هیچ گروه یا سازمان تروریستی تاکید کرده است.
۲۳- سازمان همکاری اسلامی از افغانستان خواسته تا گامهای مشخصی را علیه همه سازمانهای تروریستی به ویژه القاعده، داعش و گروه های وابسته به آن، حرکت ترکستان شمالی و تحریک طالبان پاکستان بردارد.
۲۴- این سازمان مجددا تاکید کرده که در تامین صلح، امنیت و ثبات در افغانستان همچنان، بازگشت امن و شرافتمندانه همه پناهندهگان افغان و بیجا شدهگان داخلی و کمک در بخش توسعه افغانستان نقش سازنده ایفا خواهد کرد.
۲۵- این سازمان افزوده که جامعه بین المللی برای صلح و ثبات افغانستان اقدامات را برای خنثی کردن نقش مخربین روی دست بگیرد تا این تلاشها هدر نرود.
۲۶- این سازمان از مقامهای افغانستان خواسته که به کار در جهت فراگیری بیشتر از جمله تهیه نقشه راه برای تقویت مشارکت همه افغان ها از جمله زنان و دختران برای مشارکت در همه جنبههای جامعه افغانستان گام بردارد.
۲۷- این سازمان بر تلاشهای هماهنگ برای بازسازی ظرفیتهای لازم نهادهای دولتی افغانستان برای رسیدهگی به چالشهای ناشی از تروریسم، مواد مخدر، قاچاق، پولشویی، جنایات سازمان یافته و مهاجرتهای غیرقانونی تاکید کرده است.
۲۸- این سازمان تصمیم گرفته تا طارق علی بخیت را به عنوان نماینده خاص خود برای افغانستان تعیین کند تا کمکهای بشردوستانه را هماهنگی کند.
۲۹- سازمان همکاری اسلامی از سرمنشی عمومی این سازمان خواسته تا اقدام کند که یک هیات از علمای برجسته به رهبری اکادمی بینالمللی فقه اسلامی و سایر نهادهای مذهبی مرتبط با افغانستان در مورد مسایل حیاتی، مانند مدارا و اعتدال در اسلام، حقوق مساوی برای کسب تعلیم به زنان گفتگو کند.
۳۰- اعضای این سازمان از سرمنشی عمومی خواسته تا گزارشی را با هماهنگی بانک انکشاف اسلامی و فرستاده خاص سرمنشی سازمان همکاری اسلامی برای افغانستان در ۴۸مین اجلاس شورای وزیران امور خارجه در رابطه با اقدامات انجام شده برای تطبیق این قطعنامه ارایه کند.
۳۱- سازمان همکاری اسلامی از سرمنشی عمومی خواسته تا گزارشی را به جلسه ۴۸ ارایه کند که در آن تدابیری برای رسیدهگی به وضعیت انسانی و اقتصادی در افغانستان و همچنین برجسته کردن مشکلات در ارایه کمکهای بشردوستانه یا بودجههای مرتبط و داراییهای مالی مشخص شود.
رویداد های اخیر
کرن دیکر میگوید گفتگوهایی را برای حمایت از زنان افغان انجام داده است
چندین دیپلومات بلندپایه امریکایی به حمایت از زنان افغانستان و تلاش برای کمک به افغانها اطمینان دادهاند. کرن دیکر، شارژدافیر سفارت امریکا برای افغانستان میگوید که برای حمایت از حقوق زنان و دختران افغان، تقویه حقوق بشری و کمک به افغانها؛ گفتگوی را با معاون وزارت خارجه امریکا و رینا امیری انجام داده است.
خانم دیکر گفته است که این دیپلوماتان ارشد امریکایی گفتهاند که تلاشهای مشترک را برای حمایت از زنان افغان ادامه میدهند.
او در این مورد بیان نموده است: «من مشتاقانه منتظر هستم تا به تعقیب کار و فعالیتهای مثمر و خوب با جان مارک، معاون وزیر امور خارجه و در راستای حفظ منافع امنیت ملی امریکا، حمایت از زنان و دختران افغان، ترویج حقوق بشر تمام افغانها و کمک به مردم افغانستان در مقابل یک بحران جدی بشری به تلاشهای خود ادامه دهم.»
در همین حال، شماری از فعالان حقوق زنان گفتهاند که امریکا باید گامهای موثری را برای تأمین حقوق بشری زنان در افغانستان بردارد و با امارت اسلامی در این زمینه گفتگو کند.
دیوه پتنگ، فعال حقوق زن گفته است: «امروز متأسفانه مردم افغانستان بی باور شدهاند. گامهای عملی اتخاذ نمیشود و در زندگی مردم تغییرات مثبت دیده نمیشود.»
از سویی هم، برخی از آگاهان اظهار کردهاند که تلاشهای جامعه جهانی برای متقاعدکردن حاکمان افغانستان به پذیرش حقوق اساسی زنان در افغانستان تاکنون بینتیجه بوده است زیرا جامعه جهانی برای حل دایمی این معضل، میکانیزم روشن ندارد.
عادله زمانی، فعال حقوق زن گفت: «گرچه بسیاری به خوشبینی به چنین نشستهای نگاه نمیکنند و میگویند که در طول سه سال اخیر چنین نشستها نتوانسته وضعیت قابل توجهای را در افغانستان ایجاد کند.»
گفتنی است که یکی از موارد قابل بحث میان امارت اسلامی و جامعه جهانی موضوع حقوق بشری زنان است. با این حال، امارت اسلامی گفته است که نمیتواند تعریفی را که غرب از حقوق زنان دارد، بپذیرد.
رویداد های اخیر
رئیس شرکت ۷۷ ترکی: امیدواریم قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق جوزجان به امضا برسد
سلیمان جیلیو، رئیس عمومی شرکت ۷۷ ترکی در دیدار با هدایتالله بدری، سرپرست وزارت معادن و پترولیم ابراز امیدواری کرده که بعد از نهاییشدن سندهای این شرکت، قرارداد پروژه سمنت یتیم تاق ولایت جوزجان میان این دو نهاد به امضا برسد.
وزارت معادن امروز (پنجشنبه) در خبرنامهای گفته که آقای بدری از فعالیتهای شرکت ۷۷ ترکی در کشور قدردانی کرده و از آنان خواسته است تا سرمایهگذاری بیشتر روی معادن تالک، آهن و مس افغانستان انجام دهند.
رویداد های اخیر
مولوی عبدالکبیر در دیدار با تاجران میوه خشک: با هند برای حل مشکل ویزه صحبت میکنیم
وی افزود که برای تاجران میوه خشک در مطابقت با پالیسی امارت اسلامی زمین اختصاص مییابد و سهولتها برای شان فراهم خواهد شد.
معاون سیاسی ریاست الوزرا در دیدار با شماری از تاجران میوه خشک گفته است که امارت اسلامی با مقامات هند برای حل مشکلات مربوط به صدور ویزه صحبت خواهد کرد.
در این دیدار که روز چهارشنبه صورت گرفت، مولوی عبدالکبیر همچنان گفت که کشورهای همسایه باید از ایجاد مشکلات در برابر تاجران افغان دست بردارند و برای رشد تجارت دوجانبه سهولتهای لازم را فراهم کنند.
وی افزود که برای تاجران میوه خشک در مطابقت با پالیسی امارت اسلامی زمین اختصاص مییابد و سهولتها برای شان فراهم خواهد شد.
-
جهان4 روز ago
واکنشهای جهانی به جان باختن حسن نصرالله
-
اخبار ساحوی4 روز ago
شش تن در پی سقوط یک هلیکوپتر در پاکستان جان باخت
-
جهان4 روز ago
شمار قربانیان سیلاب در نیپال به بیش از ۱۰۰ تن افزایش یافت
-
اخبار ساحوی4 روز ago
اعتراضات به کشته شدن حسن نصرالله در کراچی پاکستان
-
رویداد های اخیر4 روز ago
سرمنشی سازمان ملل از خواست کشورها برای لغو محدودیتهای حکومت سرپرست افغانستان علیه زنان حمایت کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزیر خارجه سعودی: افغانستان را نمی توان در انزوا گذاشت
-
اخبار ساحوی2 روز ago
وزارت خارجه ایران: هیچ اقدام اسرائیل را بیپاسخ نخواهیم گذاشت
-
رویداد های اخیر2 روز ago
ایران میگوید بیش از این امکان پذیرش اتباع افغانستان را ندارد