Connect with us

رویداد های اخیر

قوماندان پیشین زندان پلچرخی در هالند به ۱۲ سال حبس محکوم شد

منتشر شده

در

خبرگزاری رویترز گزارش کرده که یک محکمه در هالند روز  گذشته (پنجشنبه ۲۵ حمل) یک مرد افغان را به جرم “جنایات جنگی” و “شکنجه” مخالفان سیاسی‌اش در زندان پلچرخی در دهه ۱۹۸۰، به ۱۲ سال حبس محکوم کرده است.

قاضیان محکمه گفتند که این مرد ۷۶ ساله که خود را عبدالرفیف می‌نامد، در واقع عبدالرزاق عارف نام دارد و از سال ۱۹۸۳ تا ۱۹۹۰ قرماندان زندان پلچرخی بوده است، اما اکنون به نام کاذب عبدالرفیف در هالند زندگی می‌کند.

رفیف در سال ۲۰۰۱ به هالند آمد و پناهندگی سیاسی گرفت و پس از چند سال شهروند آن کشور شد.

سارنوالان محکمه گفته اند که بر اساس ادعاها، رفیف که مسوول زندانیان سیاسی در محبس پلچرخی بود، زندانیان را در شرایط غیر انسانی در زندان نگه‌ می‌داشت و محافظان زیر امر وی زندانیان را لت و کوب، شکنجه و اعدام می‌کردند.

الس کول، قاضی محکمه محلی هاگ گفت که عبدالرفیف با زندانیان “ظالمانه و بی‌شرفانه رفتار کرده و آنان را جبراً از آزادی‌های شان محروم کرده بود” که به گفته وی این‌همه “جرایم جنگی” اند.

خانم کول گفت که این متهم در زمانیکه حکومت به حمایت شوروی در افغانستان بر ضد مجاهدین می‌جنگید، هزاران زندانی را شکنجه و شماری از آنان را به نام اینکه دشمنان رژیم اند، اعدام کرده است.

او افزود “رفیف در خشونت دخیل بود. او اوامر را صادر می‌کرد و می‌دانست که در زندان چه اتفاق می‌افتد و برای جلوگیری از اعمال زیردستانش هیچ‌کاری نمی‌کرد.”

در جریان محاکمه وی، سارنوالان، شاهدانی را حاضر کردند که هویت رفیف را عارف معرفی کردند.

یکی از قربانیان به قضات گفت که هنوز از شکنجه‌های روانی که در زندان متحمل شده است، شب‌ها از بی‌خوابی رنج می‌برد.

مارین زوکیتو، ویکل مدافع عبدالرفیف گفته که استیناف طلب خواهد شد.

 او افزود: “تقریباً با هر نکته‌ای که قاضی در جلسه محکمه ذکر کرد، مخالف استیم.”

مقام‌های هالندی گفته اند که تحقیقات در مورد این مظنون در سال ۲۰۱۲ پس از آن آغاز شد که در بلاگ‌های انترنتی گزارش‌هایی نشر شد که گویا قوماندان پیشین زندان پلچرخی در هالند زندگی می‌کند.

رویداد های اخیر

توافق‌نامه امکان‌سنجی پروژه خط آهن افغان ترانس میان افغانستان، ازبکستان و پاکستان امضا شد

Published

on

با حضور وزیران امور خارجه امارت اسلامی افغانستان، ازبکستان و پاکستان، توافق‌نامه امکان‌سنجی پروژه خط آهن افغان ترانس میان وزارت فواید عامه افغانستان، وزارت ترانسپورت ازبکستان و وزارت راه‌آهن پاکستان به امضا رسید.

وزارت امور خارجه امارت اسلامی افغانستان از امضای این توافق‌نامه امروز (پنجشنبه) خبر داده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

سخنگوی دولت ایران: اخراج مهاجرین افغان خواست ایرانیان است

Published

on

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران می‌گوید که اخراج مهاجرین افغان از این کشور براساس خواست ایرانیان انجام می‌شود.

مهاجرانی در نشستی گفته که تاثیرات اخراج مهاجرین افغان در رهبری دولت ایران مورد بحث قرار گرفته و تأکید شده است که اخراج افغان‌ها به سود اقتصاد ایران است.

او گفته است: «موضوع خروج اتباع (مهاجرین افغان) خواست مردم (ایرانیان) است.»

ایران تا کنون نزدیک به یک میلیون تن را اخراج کرده و کسانی که از ایران اخراج می‌شوند هم از برخورد نادرست نیروهای امنیتی ایران شکایت دارند.

یک مهاجر عودت‌کننده گفت: «در این اواخر در ایران پاسپورت مدار اعتبار نیست، به اندازه زجر و تکلیف می‌دهند که بی‌نهایت است.»

یک مهاجر دیگر گفت: «وضعیت آنقدر در ایران خراب است که نمی‌گذارند هیچ پولی را به کشورت بیاری.»

در همین حال، آگاهان گفته‌اند اگر ایران می‌خواهد روابط دو کشور حسنه بماند و همچنان نفرت میان دو ملت ایجاد نشود باید روند اخراج را تدریجی بسازد.

گفتنی است که نه تنها از ایران بلکه روند اخراج مهاجرین افغان از پاکستان نیز ادامه دارد، برخی‌ها معتقد اند که ایران و پاکستان اهداف سیاسی را نیز در اخراج مهاجرین دنبال می‌کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

امارت اسلامی: ما هیچ ضرورتی نمی‌بینیم که از اسناد افشا شده توسط بریتانیایی‌ها استفاده کنیم

اعلامیه افزوده است که: «تمام اسناد و معلومات مربوط به این اشخاص در وزارت دفاع، وزارت داخله و ریاست استخبارات موجود است. ما هیچ ضرورتی نمی‌بینیم که از اسناد افشا شده توسط بریتانیایی‌ها استفاده کنیم.»

Published

on

امارت اسلامی افغانستان می‌گوید که هیچ نیازی وجود ندارد که بخاطر تعقیب افرادی از اسناد افشا شده توسط بریتانیایی‌ها استفاده شود.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی امارت اسلامی افغانستان دریک اعلامیه گفته است که رهبر امارت اسلامی افغانستان، برای همگان عفو عمومی اعلان کرده است. به گفته وی این فرمان برای همه مصونیت داده و هیچ‌کس به‌خاطر اعمال گذشته بازداشت، کشته و یا تحت تعقیب قرار نگرفته و نمی‌گیرد.

در اعلامیه آمده‌است که: «گزارش‌هایی که پس از افشای لیست نام برخی افراد در مورد تحت تعقیب قرار گرفتن آن‌ها نشر می‌شود، نادرست و بی‌اساس است. ریاست استخبارات هیچ نیازی به تعقیب افرادی که از قبل شامل عفو عمومی شده‌اند، ندارد.»

اعلامیه افزوده است که: «تمام اسناد و معلومات مربوط به این اشخاص در وزارت دفاع، وزارت داخله و ریاست استخبارات موجود است. ما هیچ ضرورتی نمی‌بینیم که از اسناد افشا شده توسط بریتانیایی‌ها استفاده کنیم.»

در اعلامیه تاکید شده است که، در وجود فرمان عفو عمومی، هیچ فردی تحت تعقیب و نظارت قرار نمی‌گیرد. شایعات و آوازه‌هایی که در این زمینه پخش می‌شود، تنها برای ترساندن افراد و ایجاد نگرانی در میان خانواده‌های‌شان است که ما آن را به شدت رد می‌کنیم.

در اعلامیه به نقل از آقای فطرت آمده نگاشته شده است که: «امارت اسلامی افغانستان با هیچ‌کس برخورد انتقام‌جویانه نمی‌کند و هیچ‌کس حق و اجازه ندارد که کسی را تعقیب، مراقبت یا به وی آسیب برساند.»

این در حالیست که شماری از رسانه‌های بریتانیایی از جمله روزنامه‌ دیلی‌تلگراف روزسه شنبه ۱۵ جولای گزارش دادند که حکومت بریتانیا، پس از افشای اشتباهی فهرست حدود ۲۵ هزار همکار افغان نیروهای بریتانیا و اعضای خانواده‌‌های آنان که برای پناهندگی درخواست داده بودند، تقریبا مبلغ ۷ میلیارد پوند را برای انتقال و اسکان مجدد آنان به مصرف رسانیده است.

طبق گزارش این روزنامه، وزیر دفاع بریتانیا روز سه‌شنبه، در پارلمان این کشور از افغان‌هایی که اطلاعاتشان به دلیل «نظارت فنی» به طور تصادفی فاش شده بود، عذرخواهی کرد.

در ادامه آمده که افشای سهوی این فهرست در ماه فبروری ۲۰۲۲ رخ داد و پس از آن حکومت بریتانیا با جلوگیری از رسانه‌ای شدن موضوع و عملی کردن برنامه انتقال افراد نام‌برده در فهرست، تلاش کرد تا جان افغان‌های شامل در این فهرست بیشتر به خطر نیافتد.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!