Connect with us

رویداد های اخیر

لویه جرگه مشورتی در مورد رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان روز جمعه برگزار خواهد شد

منتشر شده

در

Last Updated on: عقرب ۳, ۱۴۰۱

لویه جرگه مشورتی در پیوند به رهایی ۴۰۰ زندانی طالبان تا چهار روز دیگر در کابل برگزار میشود.

ریاست جمهوری میگوید که هنوز روشن نیست که ریاست این جرگه را کی به عهده خواهد داشت. اما اعضای آنان همان شرکت کنندگان جرگه مشورتی صلح و شورای عالی مصالحه استند.

صدیق صدیقی سخنگوی ریاست جمهوری میگوید: “لویه جرگه در ۱۷ اسد یا ۷ اگست برگزار می شود. به ادامه لویه جرگه مشورتی صلح است. اعضای آن همان اعضای جرگه حضور خواهد داشت به گتگوری های مختلفت مثل جامعه مدنی، رسانه ها، شورای مردمی که کمیسیون برگزاری این جرگه فردا همه جزییات شریک خواهد کرد.”

اما پرسش اینجاست که چرا حکومت در پیوند به رهایی ۴۶۰۰ زندانی طالب تصمیم برگزاری لویه جرگه مشورتی را نگرفت؟

حقوق دانان می گویند که تدویر لویه جرگه مشورتی درمورد رهایی ۴۰۰ زندانی طالب نمادین و سیاسی است که جایگاه حقوقی ندارد.

نصر الله ستانکزی استاد دانشکده حقوق میگوید: “یک حق فردی است به هیچ وجه قابل عفو از سوی هیچ مرجع نیست، لویه جرگه خودش جایگاه حقوقی ندارد تصامیم اش جایگاه حقوقی ندارد چطور می تواند یک مشکل حقوقی را حل کند. تدویر اش بر مبنای قانونی نیست، رهایی ۴۵۰۰ بر اساس رغبت خود حکومت نبوده در نتیجه فشارهای سیاسی بود. اقدام که روز جمعه صورت میگیرد یک حرکت نمادین و سیاسی است و اگر حکومت خط سرخ هم بکشد باز هم اینا را رها خواهد کرد.”

حکومت در زمانی تصمیم به برگزاری جرگه مشورتی گرفته است که هنوز خطرات ویروس کرونا و گردش آن در جامعه وجود دارد.

وزارت صحت میگوید: با رعایت رهنمایی های بهداشتی برگزاری این جرگه زیر یک چتر مشکل ندارد.

محمد جواد عثمانی سرپرست وزارت صحت میگوید: “بدون شک همان مراتب که نیاز است توصیه های بهداشتی را مکمل در نظر می گیریم و باز بر اساس آن برای برگزاری لویه جرگه مشکلی ایجاد نخواهد کرد.”

همزمان با این دفتر معاونیت دوم ریاست جمهوری از تماس سرور دانش با معاون سفیر امریکا در کابل خبر داده میگوید که معاون دوم رییس جمهور به این دیپلومات امریکایی گفته است که جرگه مشورتی در پیوند به رهایی ۴۰۰ زندانی طالب با استفاده از تجربه لویه جرگه گذشته نتیجه مثبت خواهد داشت.

رویداد های اخیر

هیاتی از ناروی به افغانستان سفر می‌کند

Published

on

شارژدافیر سفارت ناروی برای افغانستان اعلام کرده است که در آینده نزدیک، هیاتی از کشورش به کابل سفر خواهد کرد تا روابط دوجانبه را ارزیابی نماید.

طبق خبرنامه وزارت امور خارجه، البرت الساس در دیدار با امیر خان متقی، سرپرست وزارت امور خارجه، دیدگاه ناروی را در مورد تحولات اخیر منطقه بیان داشته و نگرانی‌اش را نسبت به تأثیرات احتمالی آن بر افغانستان ابراز نموده است.

آقای متقی نیز ضمن اظهار نگرانی از وضعیت جاری منطقه، گفت که حکومت افغانستان بر اساس اصول اسلامی و انسانی آماده است با مردم ایران همکاری نماید.

سرپرست وزارت امور خارجه پذیرش دیپلومات امارت اسلامی از سوی دولت ناروی را گامی مثبت در راستای اعتمادسازی و بهبود روابط خواند و نقش ناروی را در روابط میان افغانستان و غرب سازنده ارزیابی کرد.

Continue Reading

رویداد های اخیر

خلیلزاد: پاکستان خواهان مشارکت با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است

Published

on

زلمی خلیلزاد، نماینده ویژه پیشین امریکا در امور صلح افغانستان، می‌گوید که جنرال عاصم منیر، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان خواهان همکاری تازه‌ای با امریکا برای مقابله با تهدیدات تروریستی در افغانستان است، اما تجارب ثابت نموده که پاکستان شریک قابل اعتماد بوده نمی‌تواند.

منیر روز چهارشنبه در قصر سفید با دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا دیدار کرد. این اولین بار است که یک رئیس جمهور امریکا، لوی درستیز قوای مسلح پاکستان را میزبانی می‌کند.

خلیلزاد در یک پست در شبکه اجتماعی ایکس به موضوعات مورد بحث احتمالی منیر در این دیدار اشاره کرد.

یکی از این موضوعات این بود که ترمپ را قانع کند تا «محافظت از منافع امریکا در افغانستان، از جمله در موضوع تروریزم، را به اردوی پاکستان واگذار کند.»

با این حال، خلیلزاد تأکید کرد که اردوی پاکستان قابل اعتماد نیست چون مدت‌هاست با امریکا بازی دوگانه‌ای داشته است.

او گفت: «رئیس جمهور ترمپ می‌داند که اردوی پاکستان مدت‌هاست با ما دوگانه بازی کرده است. در سال‌های حضور نظامی ما در افغانستان، پاکستان از کمک‌های ما استفاده کرد و همزمان به کسانی که به نیروهای ما حمله می‌کردند، پناهگاه و حمایت ارائه می‌نمود. همین‌طور، در جنگ علیه تروریزم پس از ۱۱ سپتمبر، اردوی پاکستان به طور انتخابی به ما و تروریست‌های القاعده کمک کرد. ما بن لادن را در کجا پیدا کردیم؟ کاملاً به راحتی در پاکستان، نزدیک یکی از تأسیسات نظامی پاکستان. و پاکستان هنوز داکتر افریدی را که به ما در یافتن و از بین بردن بن لادن کمک کرد، در بند دارد.»

خلیلزاد نتیجه گیری کرد: «جنرال عاصم منیر قابل اعتماد نیست.»

در همین حال، ترمپ می‌گوید که در دیدار با منیر در مورد ایران گفتگو کرده است. او تاکید کرده که پاکستان در مورد ایران بهتر از همه می‌داند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

هیأت امارت اسلامی در کنفرانس اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه اشتراک کرد

Published

on

عطاءالله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری در رأس یک هیئت عالی‌رتبه در کنفرانس و نمایشگاه اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه که در شهر سنت‌پترزبورگ این کشور برگزار شده، اشتراک کرده است.

وزارت زراعت گفته است، این هیأت که به تاریخ ۲۶ جوزا عازم روسیه شد، متشکل از مسوولان ارشد وزارت‌های زراعت، اقتصاد، صنعت و تجارت، نمایندگان اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان و شماری از تاجران و سرمایه‌گذاران افغان می‌باشد.

در ترکیب این هیأت، احمدالله زاهد، معین وزارت صنعت و تجارت، دکتور عبداللطیف نظری، معین تخنیکی وزارت اقتصاد و محمد یونس مهمند، معاون اتاق تجارت نیز حضور دارند.

کنفرانس اقتصادی ۲۰۲۵ روسیه که از تاریخ ۱۸ الی ۲۱ جون در سنت‌پترزبورگ برگزار می‌شود، یکی از بزرگ‌ترین نشست‌های بین‌المللی در عرصه اقتصاد به شمار می‌رود که با حضور نمایندگانی از بیش از ۱۴۰ کشور جهان برگزار شده است.

این کنفرانس درباره موضوعات مهمی چون اقتصاد، محیط زیست، زراعت، تجارت، صنعت، سرمایه‌گذاری و تبادل تجارب تمرکز دارد.

قرار است در این کنفرانس، آقای عمری دیدگاه‌ها و برنامه‌های امارت اسلامی را در حوزه زراعت و توسعه اقتصادی با اشتراک‌کنندگان بین‌المللی در میان بگذارد.

وزارت زراعت گفته است که اشتراک فعال هیئت افغانستان در این کنفرانس، گامی مؤثر در راستای گسترش روابط اقتصادی، معرفی فرصت‌های سرمایه‌گذاری و جلب همکاری‌های جهانی در بخش‌های مختلف از جمله زراعت، صنعت، تجارت و توسعه پایدار تلقی می‌شود.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!