رویداد های اخیر
لیندسی گراهام: پیامدهای توقف حمایت نظامی از اوکراین میتواند بدتر از افغانستان باشد
گراهام خاطر نشان کرد که: «تا زمانی که جنگ ادامه دارد، اگر ما حمایت از اوکراین را متوقف کنیم، از افغانستان بدتر خواهد بود. من فکر نمیکنم که رئیسجمهور بخواهد چنین کاری انجام دهد».

سناتور امریکایی ضمن هشدار درباره پیامدهای توقف حمایت نظامی کشورش از اوکراین گفت که خواهان افزایش تحریمها علیه روسیه است.
لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه هشدار داد اگر دونالد ترمپ کمکهای نظامی و تبادل اطلاعات با اوکراین را از سرنگیرد، پیامدهای فاجعهباری برای این کشور اروپای شرقی خواهد داشت.
گراهام خاطر نشان کرد که: «تا زمانی که جنگ ادامه دارد، اگر ما حمایت از اوکراین را متوقف کنیم، از افغانستان بدتر خواهد بود. من فکر نمیکنم که رئیسجمهور بخواهد چنین کاری انجام دهد».
او که با شبکه فاکس نیوز گفتگو میکرد، افزود: «تا زمانی که آتشبس نداشته باشیم، من آنچه را که اوکراین برای دفاع از خود از نظر اطلاعات و تسلیحات نیاز دارد، میدهم. در رابطه با روسیه، من هفته آینده تحریمهایی را علیه بخش بانکی و بخش انرژی آنها اعمال خواهم کرد و از آنها میخواهم به میز مذاکره بیایند. اگر آنها درگیر آتشبس و گفتگوهای صلح با دولت نشوند، ما باید آنها را تحریم کنیم. ما باید آنها را تحریم کنیم. و من قانونی برای انجام آن در هفته آینده خواهم داشت.»
اظهارات این سناتور جمهوریخواه تنها چند روز پس از آن بیان میشود که دولت ترمپ کمکهای نظامی و شریک ساختن اطلاعات با اوکراین را همزمان با سهسالگی جنگ روسیه و اوکراین متوقف کرد.
رئیس جمهور امریکا روز یکشنبه در پاسخ به سوالی درباره لغو توقف شریک ساختن اطلاعاتی امریکا به خبرنگاران گفت: «ما میخواهیم هر کاری از دست ما برمیآید، انجام دهیم تا اوکراین برای اینکه کاری انجام دهد، جدی باشد.
دونالد ترمپ پس از آن تهدید خود را برای توقف حمایتهای واشنگتن از کییف در جریان جنگ با روسیه اجرایی کرد که او روز جمعه ۲۸ فبروری در قصر سفید دیداری پر تنش با ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین داشت و گفتگوی آنها به یک مشاجره لفظی تبدیل شد.
در نتیجه آن نشست، روسیه موج گستردهای از حملات را به اوکراین راهاندازی کرده است.
لیندسی گراهام که پیش از این از زلنسکی خواسته بود پس از نشست قصر سفید از سمت خود استعفا دهد، همچنین اظهار داشت: «ما در تلاش هستیم تا اقتصاد خود را یکپارچه کنیم. ما سعی داریم، اطمینان حاصل کنیم که اوکراین برای اقتصاد امریکا ارزش دارد – یک وضعیت برد-برد.
او به پیشنهاد رئیس جمهور امریکا به کییف برای امضای قراردادی اشاره دارد که در آن از رئیس جمهور اوکراین خواسته شده است تا ایالات متحده در ازای کمکهای نظامی و مالی که در طول سه سال جنگ به کییف ارائه کرده است، ۵۰ درصد از منابع معدنی اوکراین را در اختیار داشته باشد.
دیدار ۲۸ فبروری زلنسکی با همتای امریکایی خود بدون حصول توافقی در این زمینه به پایان رسید.
ترامپ روز یکشنبه تاکید کرد که اوکراین اکنون آماده امضای توافقنامه معدنی است. او گفت که: «با این حال، کییف هنوز به اندازه کافی تمایل به صلح نشان نداده، اگرچه معتقد است که در روزهای آینده تغییر خواهد کرد».
ملاقات روسای جمهور امریکا و اوکراین در قصر سفید در حالی انجام شد که در هفتههای گذشته به دیدار، زلنسکی و ترمپ از راه دور با یکدیگر تبادلاتی انجام دادند و رئیسجمهور امریکا زلنسکی را دیکتاتور خطاب کرد و گفت که اوکراین مسئول شروع جنگ است، نه روسیه.
رویداد های اخیر
وزارت اطلاعات و فرهنگ: از خبرنگاران و رسانهها حمایت میکنیم

روز ملی خبرنگار در افغانستان هر سال در بیست و هفتم حوت گرامیداشت میشود. در این روز، خبرنگاران میگویند که عدم دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع و همچنان محدودیتها، کار رسانهای را در کشور با چالشهای زیادی مواجه کرده و آنان میخواهند که اطلاعات به موقع در دسترس خبرنگاران قرار گیرد.
هیله مهمند، یکی از خبرنگاران میگوید: «در کنار اینکه محدودیتها افزایش یافته است، مشکلات دیگری نیز وجود دارد. زنان مد نظر گرفته شوند. خواهران و مادران زیادی، خبرنگار و هم مسلک ما اند و آنان با مشکلات زیادی روبهرو هستند. خودم نیز بیکار هستم.»
مینه حبیب، خبرنگار دیگری میگوید: «برخیها درآمد خود را از دست دادند و بسیاریها در زمینه عدم دسترسی به اطلاعات بسیار مشکل دارند. هنوز ما خبرنگاران اطلاعات درست را به دست آورده نمیتوانیم. بسیاری از سخنگویان، از دادن اطلاعات به خانمها خودداری میکنند. در بسیاری از موارد، وقتی میفهمند یک خانم به آنان تماس میگیرد، هیچ جواب نمیدهند.»
برخی از نهادهای حامی رسانه ها حق دسترسی به اطلاعات دقیق و به موقع را در امر اطلاع رسانی مهم میدانند و میگویند که باید شرایط کاری بهتری برای خبرنگاران فراهم شود.
حجت الله مجددی، رئیس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان میگوید: «امسال در مقایسه با سال گذشته، تعداد خبرنگاران زن افزایش یافته است. در حال حاضر، ۷۴۵ خبرنگار زن در رسانه ها کار میکنند. سال گذشته، شمار آنان ۶۰۱ تن بود.»
وزارت اطلاعات و فرهنگ به مناسبت روز ملی خبرنگار تاکید میکند که وضعیت رسانهها در شرایط کنونی مطلوب است و این وزارت متعهد به حمایت از رسانهها در بخشهای مختلف میباشد. این وزارت همچنان از رسانهها میخواهد که فعالیتهای خود را بر اساس اصول اسلامی و ارزشهای ملی ادامه دهند.
خبیب غفران، سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ میگوید: «از آنجاییکه وزارت اطلاعات و فرهنگ یک مرجع حمایوی برای خبرنگاران و رسانه ها میباشد، اطمینان میدهد که از خبرنگاران کشور در هر عرصهای که با مشکلات روبهرو میشوند و نیازی پیدا میکنند، حمایت میکند، چه در زمینه دسترسی به اطلاعات و چه در زمینه حمایت مالی برای رسیدگی به مشکلات شان، که کار روی ایجاد میکانیزم برای آن جریان دارد. به همین ترتیب، اگر خبرنگاران شکایتی دارند، از سوی کمیسیون تخلفات رسانهای به آن رسیدگی میشود.»
در حال حاضر ۴۷۰ رسانه در کشور فعال است که شامل ۸۴ تلویزیون، ۲۷۳ رادیو، ۵۷ خبرگزاری و ۵۲ رسانه چاپی میشود و در این رسانهها ۷۴۵ خبرنگار زن نیز کار میکنند.
رویداد های اخیر
امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند
در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاشهای خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.

نشست کمیسیون عالی رسیدگی به مشکلات مهاجرین به ریاست عبدالسلام حنفی، معاون اداری رییسالوزرا برگزار شد.
در این نشست ضمن بررسی دستآوردها و اقدامات بعدی این کمیسیون برای حل مشکلات مهاجران، بر فراهمسازی تسهیلات سرمایهگذاری برای تاجران عودتکننده در کشور تاکید شده است از کشورهای همسایه نیز خواسته شده است تا اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف و یک میکانیزم مشترک برای بازگشت آنان ایجاد کنند.
همچنان از سازمانهای بین المللی خواسته شده است تا به حمایت از حقوق مهاجران توجه ویژهای داشته باشند.
در پایان این نشست، امارت اسلامی اطمینان داده است که به تلاشهای خود برای رسیدگی به مشکلات مهاجران ادامه خواهد داد.
این در حالیست که علی امین گنداپور، وزیر ارشد ایالت خیبرپختونخوا گفته است که، سیاست اسلامآباد در مورد مهاجرین افغان مشکل دارد و این نوع سیاست در گذشته حقوق بشر را نقض کرده است.
رویداد های اخیر
متقی: برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمیجنگیم

سرپرست وزارت امور خارجه گفته است که امارت اسلامی سیاست خارجی متوازن دارد و برای خوشحالی یک کشور، علیه دیگری نمیجنگد.
امیرخان متقی در دیدار با تاجران و افغان های مقیم عمان تاکید کرده است که امارت اسلامی امنیت را به گونهای تأمین خواهد کرد که زمینه مداخله سازمانهای استخباراتی بیگانه فراهم نشود.
او گفت: «ما یک سیاست متوازن داریم. سیاست متوازن به این معنی که برای خوشحالی یک کشور، با کشور دیگری نمیجنگیم. برای خوشحالی یک کشور، با دیگری مخالفت نمیکنیم. با همه روابط عادی میخواهیم.»
آقای متقی همچنان وجود اختلافها در درون نظام را رد کرده و صحبتها در این مورد را اغراق آمیز میپندارد.
او گفت: «وجود اختلافات، هرج و مرج و ناامنی حقیقت ندارد. هر قدر که تبلیغات صورت میگیرد، در عمل شما میبینید که هیچ حادثهای در کابل، کندهار، مزار، جلال آباد و هرات صورت نمیگیرد.»
رئیس دستگاه دیپلوماسی امارت اسلامی همچنان گفت که در سفرش به عمان تلاش کرده تا زمینه تجارت و گسترش روابط تجارتی میان کابل و مسقط فراهم شود.
او همچنان تاکید کرد که پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، مبارزه جدی علیه مود مخدر صورت گرفته و آنان توانسته اند ۴۰۰ هزار معتاد را تداوی کنند.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت انکشاف دهات قرارداد ساخت بخش دوم سرک واخان بدخشان را امضا کرد
-
جهان4 روز ago
ترمپ میگوید هنوز روابط خوبی با رهبر کوریای شمالی دارد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سوریه صاحب قانون اساسی برای دوره انتقالی شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
حملات هوایی امریکا به حوثیها ۳۱ کشته برجای گذاشت
-
رویداد های اخیر3 روز ago
هیات اجرایی صندوق بین المللی پول در مورد تحولات اقتصادی در افغانستان گزارش دریافت کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
اردوی پاکستان ادعا کرد که حمله بر ریل مسافربری، در افغانستان طرح ریزی شده بود
-
اخبار ساحوی5 روز ago
پایان حمله به ریل در پاکستان؛ ۲۱ گروگان کشته شدند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
حکومت ترمپ ممنوعیت سفر شهروندان دهها کشور از جمله افغانستان را بررسی میکند