رویداد های اخیر
ماموریت رینا امیری به عنوان نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان پایان یافت
خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند.

رینا امیری، نماینده خاص امریکا در امور حقوق زنان و دختران افغانستان که پس از خروج امریکا و سقوط نظام جمهوری وظیفه حمایت از حقوق بانوان را به دوش گرفت، همزمان با روی کار آمدن اداره دونالد ترمپ، رییس جمهور امریکا از سمتش خداحافظی کرد.
امیری امروز، دوشنبه (۱ دلو) با نشر پیامی در شبکهای ایکس خود از کارکردهایش طی سه سال گذشته تمجید کرد و گفت: «مهمتر از همه، ما باید به کار ادامه دهیم تا طالبان (امارت اسلامی) را متقاعد کنیم احکام مخربی را که زنان و دختران را از اختیار، تحرک، تحصیل، معیشت، صدا و دسترسی به موسسات صحی نجاتبخش محروم کرده اند، لغو کنند.»
خانم امیری تاکید کرده است که باید همچنان از امارت اسلامی بخواهیم که به حقوق اعضای اقلیتهای قومی و مذهبی احترام بگذارند.
به گفته وی، امارت اسلامی فرهنگ ترس و ارعاب را ایجاد کردهاند و افغانستان را در چرخهای از وابستگی و فقر محبوس نگه داشته اند.
امیری با بیان اینکه جهان باید در کنار زنان و مردان شجاع افغانستان بایستد چون بهترین وعده برای یک افغانستان باثبات و امن و در صلح با خود و همسایگانش است، افزود: «این یک ضرورت اخلاقی و راهبردی برای منطقه و جهان است.»
او در توضیح کارکردهایش در حمایت از حقوق زنان افغانستان گفت: «ما مدل جدیدی برای آوردن معنیدار صدای بازیگران جامعه مدنی به سیاستگذاری ایالات متحده از طریق مکانیزم مشورتی ایالات متحده-افغانستان ایجاد کردیم.»
او با اشاره به اینکه فردا آخرین روز وی بهعنوان نماینده خاص ایالات متحده برای زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان است، گفت: «دفاع از زنان و مردان شجاع افغانستان در خط مقدم مبارزه برای یک افغانستان مبتنی بر حقوق و فراگیری، افتخار بزرگی بوده است.»
این در حالی است که دوره ماموریت خانم امیری به عنوان نماینده خاص ایالات متحده در امور حقوق بشر و زنان افغانستان با انتقادهای جدی مواجه است.
رویداد های اخیر
حقانی: اقدام اخیر مسکو گام مهم برای پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان است

سراجالدین حقانی، سرپرست وزارت امور داخله در دیدار با ضمیر کابلوف، نماینده ویژه رئیس جمهور روسیه برای افغانستان و دیمیتری ژیرنوف، سفیر آن کشور در کابل از اقدامات اخیر مسکو در مورد افغانستان قدردانی کرده و آن را «گام مهم در جهت پذیرش واقعیتهای سیاسی افغانستان» دانسته است.
عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله از این دیدار امروز (چهارشنبه) خبر داده و گفته است که دو طرف بر ارتقای روابط دیپلوماتیک تا سطح سفارتخانهها و تعهد به همکاریهای متقابل در زمینههای امنیتی و تجاری تأکید کردهاند.
به گفته قانع، در این دیدار دو طرف نیز درباره همکاریهای امنیتی، اقتصادی و تجاری میان افغانستان و منطقه و تقویت روابط میان دو کشور تحث نمودند.
رویداد های اخیر
کابلوف از برگزاری نشست ویژه آغاز کار کمیسیون دوجانبه میان روسیه و افغانستان خبر داد

ضمیر کابلوف، نماینده خاص روسیه در امور افغانستان در دیدار با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در کابل گفته است که در حاشیه مجمع کازان، یک نشست ویژه برای آغاز کار کمیسیون دوجانبه دائمی میان روسیه و افغانستان برگزار خواهد شد.
وزارت خارجه در خبرنامهای امروز (چهارشنبه) به نقل از آقای کابلوف نوشته که گسترش روابط با افغانستان برای روسیه مهم است و به همین منظور، مسکو اقداماتی انجام داده تا موانع موجود در مسیر توسعه روابط برطرف شود.
در این نشست، آقای متقی همچنان از اقدام اخیر روسیه برای حذف نام امارت اسلامی از فهرست گروههای ممنوعه ابراز امتنان کرد و گفت که امارت اسلامی به زودی دیپلوماسی به سطح سفیر به مسکو معرفی خواهد کرد.
دو طرف نیز در مورد ارتقای سطح روابط دوجانبه میان افغانستان و روسیه، گسترش همکاریهای اقتصادی و تجاری و برخی مسائل منطقهای گفتگو کردهاند.
گفتنی است که شانزدهمین مجمع بینالمللی اقتصادی «روسیه – جهان اسلام: مجمع کازان» به تاریخ ۱۳ تا ۱۸ می در شهر کازان روسیه برگزار میشود و در این مجمع، محصولات و کالاهای افغانستان به نمایش گذاشته خواهند شد.
رویداد های اخیر
اتاق تجارت و صنایع کویته: برای افغانهای ماهر جواز کار صادر شود
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.

اتاق تجارت و صنایع کویته، از دولت پاکستان خواسته است که مجوزهای کاری برای پناهندهگان افغان ماهر که در بخشهای معدن، زراعت و سایر بخشها در این منطقه فعالیت میکنند، صادر کند.
روزنامه داون، صبح چهارشنبه (۳ ثور)، به نقل از اتاق تجارت و صنایع کویته گزارش داده است که کمبود نیروی کار ماهر در حال حاضر میتواند بدتر شود.
اختر کاکر، معاون اتاق و تجارت، گفته است که بهدلیل شرایط امنیتی، نیروی کار ماهر از سایر مناطق به بلوچستان نمیآید و به همین دلیل، به کارگران افغان وابسته هستند.
وی افزود که تصمیم به اخراج پناهندهگان افغان تاثیرات شدیدی بر بخشهای زراعت، معدن و صنعت در بلوچستان گذاشته است، زیرا بخش قابل توجهی از نیروی کار از افغانستان آمده بود.
با این حال، از سپتامبر ۲۰۲۳ تا کنون، بیش از ۸۴۴ هزار شهروند افغانستان از پاکستان اخراج شدند. دولت پاکستان اعلام کرده است که تمامی مهاجران بدون مدرک باید تا ۳۱ مارچ ۲۰۲۵ پاکستان را ترک کنند.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
نشست علمی، تحقیقی روی فرصت های تازه در روابط افغانستان و قزاقستان برگزار شد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
پاکستان طی کمتر از سه هفته گذشته بیش از ۸۰ هزار افغان را اخراج کرده است
-
رویداد های اخیر2 روز ago
پاکستان مرکز رسیدگی به شکایات مهاجرین افغان ایجاد کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
آغاز کمپاین تطبیق واکسین پولیو در افغانستان
-
رویداد های اخیر2 روز ago
شرکت هوایی آریانا از افزایش پروازهای هفتهوار خود به چین خبر داد
-
اخبار ساحوی4 روز ago
سلطان عمان با پوتین دیدار میکند
-
رویداد های اخیر2 روز ago
قزاقستان ۵۰۰ میلیون دالر برای ساخت خط آهن تورغندی-هرات سرمایهگذاری میکند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
فراغت ده پیلوت از پوهنتون هوایی افغانستان