جهان
ماکرون: تصمیمگیری برای اعطای امتیاز ارضی به روسیه، بر عهده اوکراین است

رئیسجمهوری فرانسه طی مصاحبهای در جریان سفر به کییف گفت، اوکراین باید به تنهایی درباره اعطا یا عدم اعطای امتیازاتی به روسیه برای پایان جنگ تصمیمگیری کند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهوری فرانسه در مصاحبه با شبکه ”TF۱” در پاسخ به سوالی درباره امتیازات احتمالی اوکراین به روسیه از جمله امتیازات ارضی گفت:” این به خود اوکراین بستگی دارد. فکر میکنم وظیفه ما این است که از ارزشهای خود، قوانین بینالمللی و در نتیجه از اوکراین حمایت کنیم.”
رهبران آلمان فرانسه و ایتالیا که پیش از این همگی به اتهام محتاط بودن در حمایت از اوکراین مورد انتقاد قرار گرفته بودند، روز پنجشنبه (۲۶جوزا) به کییف سفر کردند. آنها در این سفر، به این کشور که خواستار دریافت تسلیحات برای دفع حمله روسیه است امید عضویت در اتحادیه اروپا را دادند.
اظهارات ماکرون در حالی مطرح شد که پیش از این، رئیسجمهوری اوکراین مکرراً اعطای امتیاز ارضی به روسیه را رد کرده بود.
جهان
ترمپ فرمان بستن وزارت معارف امریکا را امضا کرد

دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده، فرمان اجرایی بستن وزارت معارف را امضا کرد و گفت که با وجود مصارف هنگفت، سطح علمی شاگردان در حد مطلوب نیست.
ترمپ در مراسم امضای این فرمان در قصر سفید گفت: «ما هر چه زودتر وزارت معارف را میبندیم.»
او تصریح کرد که ۷۰ درصد شاگردان صنوف هشتم مکاتب در خواندن یا ریاضی مهارت ندارند و ۴۰ درصد شاگردان صنوف چهارم حتی نمیتوانند بخوانند.
ترمپ گفت که ایالتها خود شان به امور مکاتب رسیدگی کنند.
گفتنی است که بستن وزارت معارف به گونه کامل نیاز به منظوری کانگرس دارد.
جهان
ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند
قصر سفید افزود که رهبران دو کشور توافق کردهاند که برای پایان واقعی جنگ همکاری کنند و زلنسکی بار دیگر آمادگی خود را برای یک آتشبس کامل اعلام کرده است.

دونالد ترمپ و ولودیمیر زلنسکی، روسای جمهوری امریکا و اوکراین، در تماسی تیلیفونی توافق کردند برای پایان دادن به مناقشه اوکراین با یکدیگر همکاری کنند. قصر سفید این گفتگوی یکساعته را «فوقالعاده» خواند و ترمپ آن را «بسیار خوب» ارزیابی کرد.
در این تماس تیلیفونی که چهارشنبه ۲۹ حوت انجام شد، زلنسکی از حمایتهای واشینگتن از کییف در جریان جنگ اوکراین قدردانی کرد.
ترمپ و زلنسکی همچنین توافق کردند هیاتهایی از دو کشور در روزهای آینده در عربستان سعودی گرد هم آیند تا راههای برقراری صلح را مورد بررسی قرار دهند.
طبق اعلام قصر سفید، دو طرف در این تماس بر سر برقراری یک آتشبس محدود در بخش انرژی توافق کردهاند.
ترمپ پس از این گفتگو در تروث سوشال، شبکه اجتماعی خود، نوشت: «ما کاملا در مسیر درست قرار داریم.»
ولودیمیر زلنسکی نیز اعلام کرد که گفتگوی تیلیفونی او با دونالد ترمپ «مثبت و مفصل» بوده است.
این نخستین مکالمه رهبران دو کشور پس از دیدار جنجالی و جدال لفظی آنها در قصر سفید بود.
واشینگتن پس از این درگیری لفظی، تمامی کمکهای نظامی خود به کییف را متوقف و اعلام کرد تا زمانی که رهبران اوکراین تعهدی «صادقانه» به صلح نشان ندهند، این کمکها از سر گرفته نخواهد شد.
روسیه عملیات نظامی خود را علیه اوکراین در سال ۱۴۰۰ آغاز کرد و از آن زمان تاکنون، درگیریهای مرگبار میان دو کشور ادامه داشته است.از زمان آغاز جنگ کنونی، روسیه حدود یک پنجم از خاک اوکراین را به تصرف خود درآورده است.
درخواست زلنسکی برای استقرار سامانه پاتریوت در اوکراین
قصر سفید ۲۹ حوت اعلام کرد زلنسکی در گفتگوی تیلیفونی با ترمپ، خواستار تقویت سامانههای دفاع هوایی اوکراین برای مقابله با حملات روسیه شد و رییسجمهور ایالات متحده نیز وعده داد برای تامین تجهیزات نظامی مورد نیاز در اروپا همکاری کند.
قصر سفید افزود که رهبران دو کشور توافق کردهاند که برای پایان واقعی جنگ همکاری کنند و زلنسکی بار دیگر آمادگی خود را برای یک آتشبس کامل اعلام کرده است.
ترمپ همچنین در این تماس زلنسکی را در جریان گفتگوی روز گذشته خود با ولادیمیر پوتین قرار داد.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه امریکا و مایک والتز، مشاور امنیت ملی قصر سفید تایید کردند زلنسکی خواهان استقرار سامانه دفاع هوایی پاتریوت در اوکراین شده و ترمپ نیز در این زمینه قول همکاری داده است.
تحولات اخیر در منطقه کورسک روسیه از دیگر محورهای گفتگوی تلفنی روسای جمهور امریکا و اوکراین بود.
جهان
پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربناهای اوکراین موافقت کرد
پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمکهای نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کییف» است.

کرملین اعلام کرد که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در تماس روز سهشنبه (۲۸حوت) با همتای امریکاییاش، با پیشنهاد دونالد ترمپ درباره توقف حملات به زیربناها و تاسیسات انرژی اوکراین به مدت ۳۰ روز موافقت کرده است.
طبق گزارش قصر سفید، دو کشور قصد دارند مذاکرات برای آتشبس در دریای سیاه را بلافاصله در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز کنند.
کرملین تاکید کرد که پوتین در چارچوب ابتکار آتشبس خواستار توقف ارسال تسلیحات به اوکراین شده و توقف کامل کمکهای نظامی و اطلاعاتی خارجی را شرط اساسی دستیابی به توافق دانسته است.
قصر سفید پس از صحبت دو ساعته ترمپ و پوتین، در بیانیهای اعلام کرد که روسای جمهور امریکا و روسیه درباره لزوم صلح و آتشبس با اوکراین صحبت کردند.
آنها همچنین بر لزوم بهبود روابط دوجانبه میان ایالات متحده و روسیه نیز تاکید کرده و توافق کردند که مذاکرات فنی برای اجرای آتشبس در دریای سیاه و آتشبس دایمی به زودی در یکی از کشورهای خاورمیانه آغاز خواهد شد.
بر بنیاد بیانیه قصر سفید، رهبران دو کشور به طور کلی درباره خاورمیانه به عنوان منطقهای برای همکاری به منظور جلوگیری از درگیریها در آینده صحبت کردند.
ترمپ و پوتین خواستار بهبود روابط میان روسیه و امریکا شدند که شامل معاملات اقتصادی عظیم و ثبات ژئوپولیتیکی است که در صورت دستیابی به صلح، تحقق خواهد یافت.
روسیه در طول جنگ، بهشدت تاسیسات انرژی و شبکه برق اوکراین را هدف حملات خود قرار داده است، و کییف نیز متقابلا به پالایشگاهها و انبارهای سوخت روسیه حمله کرده است که البته از نظر میزان تخریب و اثرگذاری با حملات ویرانگر روسیه قابل مقایسه نبوده است.
در صورت اجراییشدن، توافق روز سهشنبه ترمپ و پوتین میتواند به معنای کاهش واقعی تنشها در جنگ سهساله دو کشور باشد. کرملین به موضع مشخص اوکراین در مورد توقف موقت حملات به زیربناهای انرژی اشارهای نکرد، اما گفت که پیشنهاد ترمپ بر «خودداری متقابل» تاکید داشته است.
با این حال، توافق حاصلشده، شامل توافق گستردهتر آتش بس ۳۰ روزه نمیشود که ایالات متحده به دنبال آن بود و از سوی اوکراین نیز پذیرفته شده بود. پیش از این روسیه گفته بود که آتش بس موقت نباید فرصتی برای تجدید قوا برای اوکراین باشد و باید خواستههای روسیه در نظر گرفته شود.
طبق بیانیه کرملین، پوتین در گفتگو با ترمپ درباره پیشنهاد آتشبس گستردهتر، نگرانیهایی را تکرار کرد که هفته گذشته نیز در میان گذاشته بود.
پوتین همچنین تاکید کرد که شرط کلیدی برای حل دیپلوماتیک درگیری «توقف کامل کمکهای نظامی خارجی و ارایه اطلاعات استخباراتی به کییف» است.
طبق اعلام کرملین، پوتین همچنین در مورد تمایل اوکراین به مذاکره با حسننیت ابراز تردید کرد. اوکراین متقابلاً درباره صداقت روسیه و پایبندی احتمالی مسکو به هر توافقی ابراز تردید دارد.
کرملین گفت که گفتگو میان پوتین و ترمپ «صریح و با جزئیات» بوده است.
همچنین افزود که پوتین تاکید کرده است هرگونه حلوفصل مناقشه باید «جامع، پایدار و بلندمدت» بوده و منافع امنیتی روسیه و دلایل اصلی جنگ را مد نظر قرار دهد.
طبق بیانیه کرملین، پوتین به ابتکار ترمپ در زمینه حفاظت از کشتیرانی در دریای سیاه نیز «واکنشی سازنده» نشان داده و دو طرف توافق کردهاند که مذاکراتی را در این خصوص آغاز کنند.
پوتین اعلام کرد که خواهان آن است که اوکراین از پیوستن به ناتو دست بردارد، روسیه بهطور کامل کنترول چهار منطقه اشغالی در اوکراین را به دست آورد و ارتش اوکراین کوچکتر شود.
پوتین همچنین بهطور واضح خواستار کاهش تحریمهای غرب و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری در اوکراین شده است؛ خواستهای که کییف آن را به دلیل وجود حکومت نظامی در کشور، زودهنگام میداند.
این درحالیست که استیو ویتکاف فرستاده خاص آقای ترمپ برای شرق میانه پس از تماس تیلیفونی آقای پوتین و آقای ترمپ، به فاکس نیوز گفت که مذاکرات جدید درباره آتش بس و صلح در اوکراین یکشنبه آینده (۲۳ مارچ) در عربستان سعودی آغاز خواهد شد.
-
ورزش3 روز ago
جشن ۱۸ سال موفقیت چشمگیر لیگ برتر کریکت هند ۲۰۲۵
-
جهان5 روز ago
روسای جمهور امریکا و روسیه این هفته برای پایان دادن به جنگ اوکراین گفتگو میکنند
-
رویداد های اخیر4 روز ago
وزارت دفاع امریکا: تمامی افراد دخیل در تصمیمگیری و اجرای خروج امریکا از افغانستان باید پاسخگو باشند
-
جهان2 روز ago
ترمپ و زلنسکی در تماس تیلیفونی بر همکاری به هدف خاتمه جنگ توافق کردند
-
جهان3 روز ago
پوتین با توقف ۳۰ روزه حملات به تاسیسات انرژی و زیربناهای اوکراین موافقت کرد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
کمکهای رمضانی بنیاد بیات؛ دهها خانوادههای نیازمند در کابل مساعدت شدند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی: کشورهای همسایه اخراج اجباری مهاجران افغان را متوقف کنند
-
اخبار ساحوی2 روز ago
مکرون و محمد بن سلمان درباره غزه و روند صلح اوکراین گفتگو کردند