Connect with us

رویداد های اخیر

متقی: امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

منتشر شده

در

سرپرست وزارت خارجه کشور می‌گوید که امارت اسلامی تلاش دارد تا افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند. امیرخان متقی، طی سخنران‌ای در مجمع گفتگوهای تهران همچنان تأکید کرد که افغانستان پس از حدود نیم قرن به مرحله جدید حیات سیاسی خود رسیده و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا کند.

آقای متقی در این سخنرانی همچنان با اشاره به چالش‌ها و فرصت‌های موجود در روابط افغانستان با ایران تأکید نمود که امارت اسلامی نیت بدی به جانب ایران ندارد و به تأمین حقابه آن کشور از دریای هلمند نیز متعهد است.

متقی می‌افزاید که در کمتر از چهار سال گذشته تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر در افغانستان نیز از بین رفته و امنیت سرتاسری به وجود آمده است.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه می‌گوید که: «افغانستان پس از ۴۷ سال بی‌نظمی به خصوص ۲۰سال اشغال خارجی آخر امروز وارد مرحله جدید حیات سیاسی خود گردیده است و می‌تواند به عنوان چهار راه اتصال همگرایی، ترانزیت کالا و انرژی در تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی نقش مثبت ایفا نماید. ما درجریان حدود چهارسال موفقانه توانستیم که امنیت سرتاسری تأمین و تهدیدات داعش و عناصر فتنه‌گر دیگر پایان دهیم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان تصریح می کند که امارت اسلامی سیاست متوازن و اقتصاد محور دارد و در این چارچوب می‌خواهد که افغانستان را از نقطه تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل کند.

آقای متقی گفت که: «امارت اسلامی با احتیاط و دقت گام برمیدارد و با بسته کردن یک سیاست خارجی متوازن و اقتصاد محور تعامل و گفتگوی فعال با همه جهت‌ها و همکاری با کشورهای منطقه و فرا منطقه بر اساس اصول احترام متقابل و منافع مشترک نقش ایفا می‌نماید و درپی حفظ امنیت و ثبات موجود و شکل دادن رفاه اقتصادی از طریق همکاری نزدیک با منطقه و فرا منطقه تلاش می‌کند تا افغانستان بجای تقابل قدرت‌ها به مرکز تفاهم و همکاری کشورها مبدل گردد.»

امیرخان متقی همچنان در پاسخ به سوالی در مورد حقابه ایران در این نشست تأکید کرد که امارت اسلامی تأمین حقابه ایران را مسؤولیت شرعی خود می‌داند و به پرداخت آن مطابق معاهده هلمند متعهد است.

آقای متقی تصریح نمود که: «در این باره یک مسؤولیت شرعی ما است یک مسلمانی که از تشنگی رنج میبرد ما اگر بتوانیم که به او کمک بکنیم هم ثواب میدانیم و هم یک سیاست خوب میدانیم در این باره باید مردم جمهوری اسلامی ایران که صدای ما را میشنود باید هیچ تشویشی نداشته باشد که ما کدام نیت بد نداریم.»

سرپرست وزارت خارجه همچنان با اشاره به موضوع مهاجرین افغان در ایران تأکید کرد که افغانستان میزبانی ایران از این مهاجرین را طی چهار دهه گذشته فراموش نخواهد کرد.

در همین حال احمد رضا رادان، قومندان کل نیروی انتظامی ایران طی نشستی با مقام‌های امنیتی آن کشور گفته که شناسایی و اخراج مهاجران افغان باید ادامه یابد.

رویداد های اخیر

در پی جنگ ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی اقلام غذایی به روسیه روی آورده است

Published

on

در پی آغاز درگیری میان ایران و اسرائیل، افغانستان برای تأمین برخی از اقلام غذایی مورد نیاز خود، مذاکراتی را با روسیه آغاز کرده است. عطاء الله عمری، سرپرست وزارت زراعت، آبیاری و مالداری با اعلام این موضوع در حاشیه کنفرانس اقتصادی سن‌پترزبورگ گفت که هرگونه اختلال در واردات از ایران می‌تواند امنیت غذایی کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

ایران یکی از تأمین‌کنندگان اصلی برخی محصولات غذایی از جمله لبنیات به افغانستان است، اما ادامه جنگ میان این کشور و اسرائیل، نگرانی‌هایی را در مورد توقف جریان واردات ایجاد کرده است.

عمری به خبرگزاری رویترز گفت: «افغانستان به دنبال خودکفایی در تولیدات زراعتی است، اما همچنان در تأمین برخی اقلام اساسی به واردات وابسته‌ایم. در صورت بروز مشکل در مبادلات با ایران، این موضوع بدون شک بر وضعیت تأمین غذا در کشور اثر خواهد گذاشت.»

روسیه که بزرگ‌ترین صادرکننده گندم در جهان است، به همراه قزاقستان، تأمین‌کنندگان اصلی گندم و آرد برای افغانستان به شمار می‌رود. روسیه همچنان به افغانستان بوره و روغن نباتی صادر می‌کند. به گفته سرپرست وزارت زراعت، کابل اکنون درخواست واردات گندم به‌جای آرد از روسیه را مطرح کرده است.

افغانستان در سال ۲۰۲۴ بزرگ‌ترین واردکننده آرد از روسیه بود و تولید داخلی گندم را در سال گذشته ۱۰ درصد افزایش داده و به ۴.۸۳ میلیون تُن رسانده است. با این حال، مصرف سالانه گندم در کشور به حدود ۶.۸ میلیون تُن می‌رسد.

سرپرست وزارت زراعت در گفتگو با رویترز همچنین نسبت به وضعیت نزدیک به ۴.۵ میلیون مهاجر افغان ساکن ایران ابراز نگرانی کرد و گفت: «هر آسیبی که به ایران وارد شود، برای ملت ما نیز نگران‌کننده است، به‌ویژه برای مهاجرین افغان که در آنجا زندگی می‌کنند و برادران ما هستند.»

گفتنی است که روسیه در ماه اپریل سال جاری، امارت اسلامی را از فهرست گروه‌ه های ممنوعه حذف کرد و زمینه عادی‌سازی روابط با آن را فراهم نمود.

Continue Reading

رویداد های اخیر

بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه در امور افغانستان تعیین کرد

Published

on

حکومت بریتانیا ریچارد لیندسی را به عنوان نماینده ویژه خود در امور افغانستان منصوب کرده است؛ اقدامی که نشان‌دهنده تغییری استراتیژیک در دیپلوماسی این کشور می‌باشد.

قرار است لیندسی در ماه جون ۲۰۲۵ رسماً این مسوولیت را بر عهده بگیرد.

او از سال ۲۰۲۲ تاکنون به عنوان معاون ریاست امور افغانستان و پاکستان در وزارت خارجه بریتانیا کار کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

پاکستان برای رانندگان افغان ویزه یک‌ساله صادر می‌کند

Published

on

سفارت پاکستان در کابل اعلام کرده که دولت این کشور تصمیم گرفته است برای رانندگان افغانستان که در حمل‌ونقل کالاها کار می‌کنند، ویزه مولتیپل (چندبار ورود) با اعتبار یک‌ساله صادر کند.

این سفارت امروز (جمعه) در صفحه ایکس خود افزوده که قیمت این ویزه صد دالر امریکایی تعیین شده است.

براساس خبرنامه این سفارت، متقاضیان این ویزه باید عکس، کاپی پاسپورت، تذکره، سند مؤقت پذیرش، تصدیق‌نامه شرکت ترانسپورتی که به آن تعلق دارند و جواز رانندگی را با خود بیاورند.

پیش از این رانندگان لاری‌ها با سند ورود موقت یا «تاد» اجازه ورود به پاکستان را داشتند.

Continue Reading
Advertisement

Trending

Copyright © 2025 Ariana News. All rights reserved!