رویداد های اخیر
متقی: بعضی از کشورها به دلیل ۲۰ سال جنگ با ما اقدام به رسمیت شناختن امارت اسلامی را نمیکنند

وزیر خارجه امارت اسلامی افغانستان میگوید که در حال حاضر سفارتخانههای کشورهای همسایه و بسیاری از کشورهای منطقه در کابل حضور و فعالیت دارند.
مولوی امیرخان متقی، در گفتگو تازه باDorar TV گفته است که امارت اسلامی با کشورهای همسایه داد و ستد تجارتی دارد و سفرای امارت اسلامی در کشورهای همسایه حضور دارند و همچنان سفرای کشورهای همسایه نیز در افغانستان حضور دارند، و همین خودش به رسمیت شناختن است ولی به گونه رسمی اعلام به رسمیت شناختن امارت اسلامی را نمیکنند.
وی دراین باره گفت:«تاهنوز اعلان رسمی صورت نه گرفته است و این خود عوامل خود را دارد. شماری از کشورها زیر تاثیر بعضی از کشورها قرار دارند و یا بنا بر بعضی از نزاکتها و مسایل دیگر اعلان رسمی نه کرده اند.»
آقای متقی همچنان در باره دلیلی دیگری به رسمیت نه شناختن امارت اسلامی میگوید که در ۲۰سال گذشته ۵۰ کشور در افغانستان با امارت اسلامی جنگیدند و خسارات مالی و جانی را متحمل شدند، «به همین خاطر طبیعی است که مسله به رسمیت شاختن افغانستان برای شان کمی زمانگیر خواهد بود.»
به گفته آقای متقی همچنان شماری دیگری از کشورها هم است که شاید بعضی از ملاحظات داشته باشند ولی خوشبختانه تعامل شان با امارت اسلامی به گونه رسمی میباشد.
وزیرخارجه میگوید که امارت اسلامی افغانستان امیدوار است که در این قسمت پیشرفتهای صورت گیرد.
متقی گفت:«شما شاهد هستین که دراین اواخر ما شماری از سفارتخانهها را فعال نمودیم و این مسله به رسمیت شناختن رفته رفته بلاخره حل خواهد شد.»
رویداد های اخیر
یک رادیوی محلی در پکتیکا نشراتش را از سرگرفت

مسوولان رادیوی محلی میلمه در پکتیکا میگویند که پس از دوسال تأخیر، نشرات این رادیو را از سر گرفتند.
به گفته آنان، پس از درخواست شنوندگان و علاقهمندان دست به این اقدام زدهاند و افزودهاند که ساحه پخش خود را به جز پکتیکا به سایر ولایات نیز گسترش خواهند داد.
گفتنی است که رادیوی میلمه در حکومت قبلی برای ولایات جنوبشرقی نشرات داشت.
این در حالی است که پس از سقوط نظام پیشین، بیشتر رسانههای داخلی به دلیل مشکلات اقتصادی فعالیت خود را متوقف کردهاند.
رویداد های اخیر
پولیس پاکستان ۸۰۰ پناهجوی افغان را در شهر اسلامآباد بازداشت کرد

پولیس پاکستان در پی عملیات جستجو در حومه شهر اسلامآباد ۸۰۰ پناهجوی افغان را بازداشت کرد.
رسانههای پاکستانی به نقل از اداره مبارزه با تروریسم نگاشته اند که ۴۰۰ تن که کارت اقامت داشتند، آزاد شدند و ۳۷۵ تن دیگر به دلیل نداشتن مدرک اخراج خواهند شد.
خبرگزاری پاکستانی سب نیوز گزارش داده است که این عملیات در شهرهای بیهارا کاهو، ترنول، مهرآبادیان، گلرا و کلنی شمس اجرا شد.
پیش از این رسانههای پاکستانی گزارش داده بودند که کابینه این کشور طرح اخراج یکونیم میلیون پناهجوی افغان بدون مجوز اقامت را تصویب کرده است.
تصویب این طرح نگرانیهای گستردهای را در میان جمعیت پناهجویان افغان در پاکستان برانگیخته است.
بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR)، تعداد اتباع افغان مقیم پاکستان تا جون سال جاری به ۳.۷ میلیون نفر افزایش یافته است که تنها ۱.۳ میلیون نفر از آنها به طور رسمی ثبت شده اند. در حال حاضر حدود ۷۷۵۰۰۰ افغان ثبت نام نشده در این کشور اقامت دارند.
بر اساس گزارش رسانههای پاکستان، ۶۸.۸ درصد عمده شهروندان افغان در پاکستان در مناطق شهری یا نیمه شهری مسکن گزین شده اند، در حالی که ۳۱.۲ درصد باقی مانده در ۵۴ منطقه مختلف بشمول روستاها زندگی دارند.
درهمین حال، امارت اسلامی بازداشت و شکنجه مهاجرین افغان در پاکستان را خلاف موازین بینالمللی میداند و میگوید از طریق سفارت افغانستان در پاکستان بارها با مقامهای پاکستان در این مورد گفتگو شده است و جدا تاکید شده است که با مهاجران افغان در این کشور مطابق قوانین بین المللی مهاجرت برخورد صورت گیرد.
همزمان با این وزارت مهاجرین وعودت کنندگان میگوید که برای حل این معضل آنان با مقامهای پاکستانی در ارتباط هستند تا روند بازداشت مهاجران متوقف و افغانهای زندانی آزاد و به کشور برگردند.
آگاهان میگویند که در حال حاضر مهاجرین در پاکستان در وضعیت بدی بسر میبرند و آنان با مشکلات و چالشهای فراوانی روبه رو هستند و برای حل این چالشها نیاز است تا گفتگوهای دیپلماتیک بر اساس قوانین بینالمللی مهاجرت میان کابل و اسلام آباد صورت گیرد.
رویداد های اخیر
متقی در مورد آموزش دختران: گامی را برنمی داریم که سبب اختلاف شود

سرپرست وزارت خارجه گفته است که امارت اسلامی در پیوند به موضوع آموزش دختران گامی را بر نمیدارد که سبب بروز اختلاف شود.
امیر خان متقی در مصاحبه با «بی بی سی پشتو» که روز یکشنبه منتشر شد، گفت موضوع آموزش دختران یک مسئله داخلی افغانستان است.
او گفت: «ما میکوشیم گامهایی را برداریم که خدا ناخواسته سبب بروز اختلاف نشود. برای هر کار یک راه حل معقول جستجو میکنیم. راه حلی را مییابیم که اگر تاخیر هم به همراه داشته باشد، عاری از خطر و جنجال باشد.»
آقای متقی در رابطه به خواست جامعه جهانی مبنی بر ایجاد حکومت همه شمول تاکید کرد که امارت اسلامی یک حکومت همه شمول است.
او گفت: «اگر همه شمول به این معنا باشد که نمایندگان تمام اقوام در حکومت باشد، در حکومت ما همه اقوام، هم در سطح پایین و هم در سطح کابینه، وجود دارند. اگر همه شمول این باشد که از ولایات مختلف وجود داشته باشد، ما از کابل وزیر داریم، از پنجشیر داریم، از بدخشان داریم، از فاریاب داریم، از کندهار و ننگرهار داریم.»
او گفت که هیچ کسی نمونه مشخصی از حکومت همه شمول ارایه نکرده است.
-
رویداد های اخیر3 روز ago
مراسم عروسی دستهجمعی ۱۲۵ زوج در بلخ برگزار شد
-
رویداد های اخیر3 روز ago
سفارت افغانستان در هند فعالیتهای خودرا به حالت تعلیق درآورد؛ دیپلوماتها به اروپا و امریکا رفتند
-
رویداد های اخیر3 روز ago
دشمنی ۱۷ ساله میان دو خانواده در ننگرهار به دوستی مبدل شد
-
ورزش4 روز ago
نوینالحق از بازیهای ۵۰ آوره کریکت استعفا میدهد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
کار روی پروژه «کابل جدید» ادامه دارد
-
ورزش2 روز ago
نگاهی به رتبه بازیکنان برتر هر تیم قبل از جام جهانی کریکت
-
علم و تکنالوژی3 روز ago
سه فضانورد پس از یک سال اقامت در فضا دوباره به زمین برگشتند
-
اخبار ساحوی3 روز ago
حمله انتحاری در جنوبغربی پاکستان دستکم ۵۲ کشته برجای گذاشت