رویداد های اخیر
متقی به پاکستان: برف خودرا به بام دیگران نیاندازید

وزیر امور خارجه امارت اسلامی با اشاره به نگرانی پاکستان درمورد تهدید تروریزم در افغانستان از اسلام آباد میخواهد برف بام اش را به بام دیگران نیاندازد.
امیرخان متقی در مراسم افتتاح یک مرکز تداوی معتادان در کابل روز چهارشنبه (۱۲ دلو) گفت که ریشه مشکلات امنیتی پاکستان در خود پاکستان است و نباید آنرا به افغانستان نسبت داد.
او به حکومت پاکستان پیشنهاد کرد که در باره این حمله تحقیقات بیشتر کند زیرا حملهای با این میزان تلفات و تخریبات، حملهای عادی نیست که توسط یک فرد انتحاری یا هم با یک بشکه بمب صورت گرفته باشد.
آقای متقی گفت: «از وزرای محترم پاکستان میخواهیم که برف بام خود را به بام دیگران نیاندازند. مشکلات تانرا در خانه خود ببینید. ما مشوره میدهیم انفجار پشاور را بررسی دقیق کنید. امکان ندارد که یک انتحاری یا یک بشکه این قدر تخریبات داشته باشد. انگشت انتقاد به سوی افغانستان دراز نشود.»
وزیر امور خارجه افزود که هرگاه افغانستان مرکز تروریزم باشد، کشورهای دیگر نیز نا امن خواهند شد.
او گفت: «اگر کسی میگوید که افغانستان مرکز تروریزم است، این را نیز میگوید که تروریزم مرز نمیشناسد. اگر تروریزم در افغانستان میبود، به چین، تاجیکستان، ازبیکستان، ترکمنستان و ایران نیز گسترش مییافت. امروز تمام این کشورها امن اند. افغانستان نیز امن است.»
با این حال وزیر امور داخله نیز از جهانیان انتقاد کرد که با موضوع حقوق بشر رفتار دوگانه میکنند.
سراج الدین حقانی خطاب به جامعه جهانی گفت: «شما شب و روز داد میزنید که حامیان حقوق بشر هستید. اگر به این افراد معذور (معتادان) سه میلیارد کمک کرده نمیتوانید حد اقل یک میلیارد کمک کنید.»
معاون اداری ریس الوزرا همچنان از کشورهای منطقه واسلامی انتقاد کرد که با افغاسنتان در ارائه کشت بدیل کوکنار تا کنون همکاری نکرده اند.
عبدالسلام حنفی گفت: «بخاطر ارائه کشت بدیل برای دهاقین، نه از طرف کشورهای همسایه، نه از طرف کشورهای اسلامی و نه هم از طرف کشورهای جهان هیچ نوع کمکی با ملت افغانستان و با حکومت افغانستان تا به امروز صورت نگرفته است.»
هزاران تن از معتادان قرار است در مرکز حمایوی «آغوش» در قدم نخست تداوی و سپس برای شان زمینه آموزش فراهم شود.
عبدالحق همکار، معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله گفت که ایجاد این مرکز در حدود ۷۵ میلیون افغانی هزینه برداشته است.
امارت اسلامی از نظام جهموریت بیش از سه میلیون معتاد به میراث گرفته است. حالا انتظارها از جامعه جهانی و تاجران ملی هم این است که با حکومت در امر تداوی معتادان همکاری کنند.
رویداد های اخیر
بازار میوههای خشک در هرات در آستانه عید رونق یافته است

در آستانه عید فطر رمضان، بازار میوههای خشک در ولایت هرات پُررنگ شده و مردم مصروف خرید شیرینی عید هستند. خانوادهها نسبت به توان اقتصادی خود در تلاش اند تا با شیرینی به استقبال عید بروند.
با این حال، امسال توان اقتصادی مردم پایین آمده و همانند سالهای گذشته نمیتوانند خرید کنند اما رسم و رواجهای عید، بیشتر خانوادهها را مجبور میسازد تا آمادگی بگیرند.
آیت الله حبیبی، دکاندار در هرات گفت: «خدا را شکر. بیروبار مردم زیاد است. خرید زیاد است. تا ساعتهای ۱:۰۰ شب مردم در بازار اند، خرید میکنند. امسال فضل خدا قیمت جنسها پایین است، همه مردم میتوانند خریداری بکنند.»
هرچند امسال قیمت میوههای خشک نسبت به سال گذشته ارزانتر شده، اما مردم توان خرید را ندارند.
غلام سرور، یکی از کارگران در هرات گفت: «ما تقریباً از زندگی خود نا امید هستیم، کاروبار نیست، وضعیت خراب است.»
در همین حال، شاروالی هرات گفته است که از چند روز به این سو کمیسیون کنترول قیمتها ایجاد شده است. بنابراین، بازار میوههای خشک و مواد خوراکه همه روزه از سوی اعضای این کمیسیون نظارت میشود.
اتحادیه فروشندگان میوه خشک در بازار قدیم هرات نیز تاکید میکنند که قیمتها نسبت به سال گذشته بهتر شده است.
عبدالغنی قادری، رییس اتحادیه فروشندگان میوههای خشک هرات گفت: «داخل بازار نظارت جریان دارد تا جنس خوب داده شود و قیمت داده نشود. هر دکانداری که جنس خراب بفروشد، دکان او را بسته میکنیم.»
با آنکه این روزها خیلیها برای آمدن عید فطر لحظه شماری میکنند اما خانوادههای زیادی هم هستند که تنها دغدغه شان سیرکردن شکمهای فرزندان شان میباشد.
رویداد های اخیر
وزارت معادن میگوید طی یک سال گذشته ۳۶ قرارداد معدن را امضا کرده است

وزارت معادن و پترولیم میگوید که در سال گذشته ۳۶ قرارداد معدنی بزرگ و کوچک را امضا کرده است که ارزش مالی آن به ۱.۳ میلیارد دالر امریکایی میرسد.
مسوولان این وزارت گفتهاند که این قراردادها ۱۰ معدن بزرگ، ۲۵ معدن کوچک مشمول پروژههای سمنت، نمک، مرمر و قرارداد بزرگ استخراج گاز با ازبکستان بوده که با شرکتهای داخلی و خارجی به امضا رسیده است.
در همین حال، کارشناسان امور اقتصادی افزایش سرمایهگذاریها در بخش استخراج معادن را برای رشد اقتصادی کشور مهم دانسته و تأکید کردهاند که در قراردادهای معدنی باید اولویت با شرکتهای داخلی داده شود.
کمال الدین کاکر، تحلیلگر امور اقتصادی، گفت: «بهتر این است که به سرمایهگذار داخلی اولویت داده شود نه خارجی»
اعضای بخش خصوصی نیز گفتهاند که اگر شرکتهای خارجی و سرمایهگذاران افغان بتوانند در بخش معادن در کشور شریک شوند، این امر علاوه بر توسعه سرمایهگذاری در کشور، تغییرات مثبتی را در زمینه ظرفیت سازی در بخش استخراج معادن به همراه خواهد داشت.
رویداد های اخیر
ترمپ: تجهیزات نظامی ما در افغانستان را شاید پس بخواهیم، هرچند که کهنه شده است

دونالد ترمپ، رئیس جمهور امریکا گفته است که تجهیزات نظامی بر جامانده در افغانستان شاید پس خواسته شود، هرچند که کهنه شده است.
ترمپ روز پنجشنبه در نشستی به مناسبت «ماه تاریخچه زنان» گفت که حکومت بایدن مقدار زیادی از تجهیزات نظامی امریکا را به افغانستان واگذار کرد که ارزش آن به میلیاردها دالر میرسید.
او گفت: «شاید آن را پس بخواهیم، هرچند که حالا یک کمی کهنه شده است. ما در حال ساخت تجهیزات جدیدی هستیم.»
ترمپ پیش از این گفته بود که اگر افغانستان به کمک امریکا ضرورت دارد، تجهیزات نظامی باید بازگردانده شود.
امارت اسلامی اما گفته است که این تجهیزات غنیمت جنگی بوده و بازگردانده نمیشود.
-
رویداد های اخیر5 روز ago
مولانا فضل الرحمان: رشد تروریزم نتیجه اشتباهات دولت پاکستان است
-
رویداد های اخیر3 روز ago
پایان سفر نماینده پاکستان به افغانستان؛ برنامه جلسات دوجانبه تنظیم شد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
عراقچی: حاکمیت و امنیت در افغانستان برقرار است
-
رویداد های اخیر4 روز ago
اتحادیه اروپا: آموزش دختران برای پایداری و شکوفایی بلندمدت افغانستان بسیار مهم است
-
رویداد های اخیر1 روز ago
اتحادیه اروپا از شهروندانش خواست مواد غذایی ذخیره کنند
-
جهان3 روز ago
تحقیقات: شبکه مخفی چینی در حال تلاش برای جذب کارگران اخراج شده فدرال ایالات متحده
-
اخبار ساحوی3 روز ago
مصر پیشنهاد جدیدی برای احیای آتشبس در غزه ارائه کرد
-
رویداد های اخیر4 روز ago
کشته شدن ۱۶ شورشی در مرز افغانستان