رویداد های اخیر
متقی خواستار همکاری کشورهای اسلامی به افغانستان شد
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در هفدهمین نشست فوق العاده سازمان همکاریهای اسلامی که امروز در اسلام آباد برگزار شد، خواستار همکاری «سیاسی» و «اقتصادی» کشورهای اسلامی به افغانستان شد.
در این نشست درباره اوضاع افغانستان، به ویژه وضعیت اقتصادی و بشری گفتگو شد.
متقی گفت که انزوای سیاسی افغانستان به سود هیچ کسی نیست.
وی افزود:"ما به عنوان اعضای یک خانواده آماده شنیدن و پذیرفتن تمام خواستهها، نگرانیها و پیشنهادات کشورهای اسلامی در مورد افغانستان هستیم که حکایت از راه عادلانه و برون رفت از بحران کنونی دارد. ما از همدلی کشورهای اسلامی در این زمینه تشکر میکنیم و به عنوان یک دولت نماینده و مسئول مردم افغانستان، تامین حقوق بشر، حقوق زنان و مشارکت شخصیتهای شایسته از اقشار مختلف ملت در دولت را وظیفه خود میدانیم و در این زمینه کارهای زیادی انجام داده ایم."
مقتی گفت:"ما از اعضای سازمان همکاریهای اسلامی که بازگشایی سفارتخانههای شان را به تاخیر انداخته اند، میخواهیم که دفاتر شان را در کابل بازگشایی کنند و ما از آنان همچون کشورهای دوست استقبال خواهیم کرد."
متقی در ادامه افزود:"اخیرا رهبری امارت اسلامی فرمان بسیار مؤثری در مورد حقوق زنان صادر کرده است که در استیفای حقوق آنها بسیار مؤثر خواهد بود. متأسفانه باید بگوییم که ما هنوز آماج جنگ تبلیغاتی یک طرفه برخی رسانهها هستیم، آنها تصویر کنونی افغانستان را به شکل بسیار بدی به جهانیان ارائه میدهند. با این حال، از زمان دگرگونی در ۱۵ آگست، صلح عمومی در افغانستان برقرار است و جان کسی به دلایل سیاسی یا دیگر مسائل تهدید نشده است."
وی همچنان گفته است که تمامی ارگانهای دولتی در مدت زمان کوتاهی فعال شده و به ارائه خدمات خواهند پرداخته اند.
وزیر امور خارجه امارت اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه "پنج صد هزار نفر از کارمندان دولت سابق مانند گذشته به وظایف خود در مناطق مختلف ادامه میدهند و هیچ کس مورد تبعیض و یا تلافی قرار نگرفته است، مدعی شد:"از هر قومیت، آیین و مذاهب در دولت کنونی حضور دارند. ما متعهد هستیم که فرصتهای شغلی بهتری را برای متخصصان از همه اقوام و مذاهب فراهم کنیم."
آقای متقی از ریشه کن شدن فساد، استبداد، غصب، سوءاستفاده از ثروت ملی افغانستان نیز سخن زد و تشریح کرد: "برای اولین بار در چند دهه گذشته، افغانستان دارای یک کشور مستقل است. دولت جدید که بر کل کشور حاکمیت کامل دارد، تمام تمامیت جغرافیایی و ارضی کشور و امنیت را تامین کرده و تهدیدی برای هیچ کشوری در جهان نیست. ما به تمام جهان و بهویژه جهان اسلام اطمینان می دهیم که خاک افغانستان علیه کسی استفاده نخواهد شد و برای مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر با یکدیگر همکاری خواهیم کرد."
در مورد فرصتهای سرمایه گذاری در کشور گفت فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری خارجی فراهم شده است."
وی ابراز امیدواری کرد که کار روی پروژههای منطقهای به زودی آغاز شود و نیمی از پروژههای آغاز شده با کمک جامعه جهانی تکمیل شود.
وی دراین باره گفت:" فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری خارجی فراهم شده است، ما از جامعه جهانی و بهویژه کشورهای اسلامی میخواهیم که در افغانستان سرمایهگذاری کنند و ما اطمینان خواهیم داد که تسهیلات لازم فراهم شود.در نتیجه امنیت تضمین شده، افغانستان اکنون میتواند به مرکزی برای یکپارچگی اقتصادی در منطقه تبدیل شود.در زمانی که ملت ما گرفتار جنگ، خشکسالی، بیماری و فقر است، میلیاردها دلار از ذخایر مردم ما مسدود شده است، پروژههای عمرانی صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، بانک آسیایی و سایر آژانسها و کمکها در حالت توقف بوده، سیستمهای صحت، آموزش و خدمات عمومی را در معرض خطر قرار میدهد و به مردم آسیب میرساند."
آقای متقی همچنان گفت: "ما در کوتاه مدت به کمکهای فوری نیاز داریم."
امیرخان متقی با اشاره به راه حل بحران کنونی در افغانستان با کمک کشورهای اسلامی و سازمانهای بینالمللی کمک کننده، افزود:"ما در کوتاه مدت به کمکهای فوری نیاز داریم و هموطنان ما برای حفظ ارزش پول (افغانی) و رفع نیازهای اولیه خود به پول نقد بیشتر از کالا نیاز دارند. خوشبختانه افغانستان اکنون دارای یک دولت مسئول و بدون فساد بوده و متعهد است که افغانها را از مشکلات در آینده رها خواهد کرد. از آنجا که تحول جدید است و ما با تحریمهای ناعادلانه مواجه هستیم، مردم ما به کمک شما نیاز دارند."
وی تاکید کرد:"امریکا که افغانستان را تحریم کرده و داراییهای افغانستان را مسدود کرده است، به مردم افغانستان آسیب میرساند و نقض آشکار حقوق بشر مردم افغانستان است. ما از شرکت کنندگان در این مجمع عمومی میخواهیم که از مقامات ایالات متحده بخواهند که از آزار و اذیت مردم افغانستان و تضعیف دولت دست بردارند. این کمکی به بهبود روابط ما نمیکند. چنین اقداماتی وجهه آامریکا را تضعیف میکند و موج مهاجرتها را افزایش داده پیامدهای منفی در سراسر جهان به همراه دارد."
رویداد های اخیر
ایران میگوید که سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را هزینه مهاجران افغان میکند
امیر سعید ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل متحد اعلام کرده که کشورش سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر را برای تامین نیازهای مهاجران افغان هزینه میکند، در حالی که با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی همراه نبوده است.
ایروانی روز پنجشنبه در نشست شورای امنیت ملل متحد درباره افغانستان گفت: «ایران بهعنوان یک همسایه، بهویژه پس از خروج بیپروای ایالات متحده در سال ۲۰۲۱، بخش نامتناسبی از بار ناشی از بحران افغانستان را متحمل شده است. بیش از شش میلیون افغان در ایران پناه گرفتهاند که فشار زیادی بر منابع محدود ما وارد کرده است. ایران سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دالر برای تأمین نیازهای آنان هزینه میکند، اما این بار با حمایت کافی از سوی جامعه بینالمللی مواجه نشده است.»
این دیپلومات ارشد ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: «کشورهایی مانند ایران و پاکستان نیازمند کمکهای مستمر هستند، در حالی که تلاشها باید بر تقویت ظرفیت افغانستان برای ارائه مسکن، شغل و خدمات اساسی متمرکز شود تا بازگشت پناهندگان امکانپذیر گردد.»
ایروانی افزود که ایجاد حکومتی که وضع قوانین آن با نمایندگان ملت باشد و حکومتی همه شمول برای صلح و ثبات بلندمدت در افغانستان ضروری است.
وی افزود که چنین حکومتی میتواند به چالشهای کلیدی پرداخته، از بازگشت درگیری جلوگیری کرده و جریان پناهندگان به کشورهای همسایه را مهار کند.
رویداد های اخیر
قصر سفید: تهدید داعش در افغانستان وجود دارد
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی امریکا در پاسخ به سوالی در مورد حمله بر خلیل الرحمن حقانی، سرپرست وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان گفته است که هنوز تهدید داعش در افغانستان وجود دارد و این گروه امارت اسلامی را هدف قرار میدهد.
آقای کربی در یک نشست خبری روز پنجشنبه گفت که امریکا پس از خروج از افغانستان، توانایی انجام عملیات ضد تروریزم از بیرون از کشور را بهبود بخشیده است.
او در مورد روند انتقال همکاران سابق نیروهای امریکایی در افغانستان گفت که تا کنون برای ۷۶ هزار ویزه خاص مهاجرتی برای آنان و خانوادههای شان صادر شده است و از کانگرس درخواست شده که صدور تعداد بیشتری ویزه را اجازه دهد.
رویداد های اخیر
نماینده ملل متحد: انزوای افغانستان راه حل نیست، ما باید صبور و عملگرا باشیم
روزا اوتونبایوا، نماینده سازمان ملل متحد برای افغانستان روز پنجشنبه در شورای امنیت گفت که منزوی ساختن این کشور راه حل نیست و جامعه بین المللی باید به تعامل خود برای ایجاد اعتماد به نفع مردم افغانستان ادامه دهد.
اوتونبایوا گفت: «برخی میگویند که تعامل مؤثر نبوده است، زیرا تصمیمها (محدودیتها) علیرغم محکومیت بین المللی همچنان ادامه دارد. اما به نظر می رسد فشار و محکومیت کارساز نیست و اگر بدون تعامل اصولی و رو به جلو دنبال شود، به انزوای افغانستان می انجامد. انزوا راه حل نیست و ما باید به تعامل برای ایجاد اعتماد به نفع مردم افغانستان ادامه دهیم. ما باید هم صبور و هم عملگرا باشیم و هم در اصول خود قوی و مصمم باشیم.»
نماینده ملل متحد گفت که امارت اسلامی دیدگاه خود از یک نظام اسلامی و تفسیر خود از فرهنگ افغانستان را دنبال میکند که در محدودیتها علیه زنان و دختران مشاهده میشود.
او خاطرنشان کرد که تقریباْ دوازده صد روز میشود که دختران به آموزش رسمی فراتر از صنف ششم دسترسی ندارند، و زنان و دختران تقریباً از همه عرصههای زندگی با حذف تدریجی مواجه هستند.
در همین حال، لیندا توماس-گرینفیلد، نماینده ایالات متحده در ملل متحد گفت که محدودیتهای جدید امارت اسلامی که آموزش طبی زنان را هدف قرار میدهد، منطقی نیست و میتواند به عنوان حکم مرگ برای زنان و دخترانی که نیاز مبرم به تداوی دارند، تلقی شود.
او گفت: «این بر هر مادر، هر طفل متولد نشده پسر و دختر، و آینده افغانستان تاثیر خواهد داشت.»
این دیپلومات امریکایی گفت که کارشناسان افغان، به ویژه زنان، باید به طور معناداری در روند دوحه و گروه های کاری آن مشارکت داشته باشند.
وی خطاب به زنان افغان گفت: «ما تلاش خواهیم کرد تا با ایجاد راه حل های خلاقانه و ابتکارات مشخص که فرصت هایی را برای تحصیل و اشتغال فراهم کند، با عزم شما همگام شویم، و در عین حال از همه ابزارهای موجود در اختیار شورا برای فشار وارد کردن بر طالبان (امارت اسلامی) استفاده میکنیم تا فرامین تبعیض آمیز خود را لغو کند.»
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه نسبت به خطرات امنیتی ناشی از فعالیتهای گروه داعش در افغانستان ابراز نگرانی کرد.
وی گفت که امارت اسلامی تلاشهایی علیه این گروه انجام میدهد، اما برای ریشه کن کردن تروریزم کافی نیست.
او گفت: «ما می بینیم که جنگجویان حضور خود را در کشور تقویت میکنند و عمداً با جذب جنگجویان جدید از جمله جنگجویان تروریست خارجی و انجام حملات تروریستی جدید که نمایندگان اقلیتهای مذهبی و قومی از جمله زنان و کودکان را هدف قرار می دهد، اوضاع را در آنجا تشدید میکنند.»
این دیپلومات روسی هشدار داد که با توجه به میزان تسلیحات باقیمانده در کشور توسط نظامیان غربی، خطر افتادن این سلاحها به دست داعش وجود دارد.
فو کونگ، نماینده چین نیز گفت که جامعه بین المللی از امارت اسلامی انتظار دارد تا حکومت میانه رو داشته باشد، حکومتی همه شمول ایجاد نماید و از حقوق و منافع اساسی همه مردم محافظت کند.
او گفت: «ما امیدواریم که افغانستان به نگرانی های منطقی جامعه بین المللی توجه کند و از حقوق زنان برای تحصیل، اشتغال و زندگی عمومی محافظت کند. در عین حال، ما باید بدانیم که موضوع حقوق زنان نه تمام مشکل افغانستان است و نه منشأ اصلی چالشهای کنونی. حمایت از توسعه و بازسازی افغانستان، از بین بردن ریشه های بی ثباتی و ایجاد شرایط مساعد برای حمایت از حقوق و منافع همه مردم از جمله زنان ضروری است.»
امارت اسلامی پیش از برگزاری نشست شوری امنیت ملل متحد در باره افغانستان گفته بود که برگزاری چنین نشستها بدون حضور نماینده امارت اسلامی نتایج مثبتی درقبال نخواهد داشت.
سخنگوی امارت اسلامی تأکید کرد که عدم واگذاری کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد به نماینده نظام حاکم در افغانستان سبب شده تا تصامیم و موقف گیریها در نشستهای این سازمان عقده مندانه صورت گیرد.
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قطر و امریکا ۵۰ میلیون دالر به تعلیم و تربیه در افغانستان کمک میکنند
-
رویداد های اخیر5 روز ago
بیستودومین نشست «مجمع دوحه» در قطر برگزار شد
-
International Sports4 روز ago
تلویزیون آریانا فصل افتتاحیه سوپرلیگ ۱۰ آوره سریلانکا را نشر میکند
-
رویداد های اخیر1 روز ago
بلینکن از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد
-
رویداد های اخیر5 روز ago
امارت اسلامی سرنگونی رژیم بشار اسد را به سوریها تبریک گفت
-
رویداد های اخیر4 روز ago
قرارداد جاناتان ترات، سرمربی تیم ملی کریکت افغانستان تمدید شد
-
رویداد های اخیر2 روز ago
سرپرست وزارت مهاجرین در انفجاری در کابل به شهادت رسید
-
رویداد های اخیر4 روز ago
حقانی: دین نباید انحصار شود، حاکم نباید هر سخن خود را تحمیل کند