رویداد های اخیر
متقی خواستار همکاری کشورهای اسلامی به افغانستان شد

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه در هفدهمین نشست فوق العاده سازمان همکاریهای اسلامی که امروز در اسلام آباد برگزار شد، خواستار همکاری «سیاسی» و «اقتصادی» کشورهای اسلامی به افغانستان شد.
در این نشست درباره اوضاع افغانستان، به ویژه وضعیت اقتصادی و بشری گفتگو شد.
متقی گفت که انزوای سیاسی افغانستان به سود هیچ کسی نیست.
وی افزود:”ما به عنوان اعضای یک خانواده آماده شنیدن و پذیرفتن تمام خواستهها، نگرانیها و پیشنهادات کشورهای اسلامی در مورد افغانستان هستیم که حکایت از راه عادلانه و برون رفت از بحران کنونی دارد. ما از همدلی کشورهای اسلامی در این زمینه تشکر میکنیم و به عنوان یک دولت نماینده و مسئول مردم افغانستان، تامین حقوق بشر، حقوق زنان و مشارکت شخصیتهای شایسته از اقشار مختلف ملت در دولت را وظیفه خود میدانیم و در این زمینه کارهای زیادی انجام داده ایم.”
مقتی گفت:”ما از اعضای سازمان همکاریهای اسلامی که بازگشایی سفارتخانههای شان را به تاخیر انداخته اند، میخواهیم که دفاتر شان را در کابل بازگشایی کنند و ما از آنان همچون کشورهای دوست استقبال خواهیم کرد.”
متقی در ادامه افزود:”اخیرا رهبری امارت اسلامی فرمان بسیار مؤثری در مورد حقوق زنان صادر کرده است که در استیفای حقوق آنها بسیار مؤثر خواهد بود. متأسفانه باید بگوییم که ما هنوز آماج جنگ تبلیغاتی یک طرفه برخی رسانهها هستیم، آنها تصویر کنونی افغانستان را به شکل بسیار بدی به جهانیان ارائه میدهند. با این حال، از زمان دگرگونی در ۱۵ آگست، صلح عمومی در افغانستان برقرار است و جان کسی به دلایل سیاسی یا دیگر مسائل تهدید نشده است.”
وی همچنان گفته است که تمامی ارگانهای دولتی در مدت زمان کوتاهی فعال شده و به ارائه خدمات خواهند پرداخته اند.
وزیر امور خارجه امارت اسلامی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه “پنج صد هزار نفر از کارمندان دولت سابق مانند گذشته به وظایف خود در مناطق مختلف ادامه میدهند و هیچ کس مورد تبعیض و یا تلافی قرار نگرفته است، مدعی شد:”از هر قومیت، آیین و مذاهب در دولت کنونی حضور دارند. ما متعهد هستیم که فرصتهای شغلی بهتری را برای متخصصان از همه اقوام و مذاهب فراهم کنیم.”
آقای متقی از ریشه کن شدن فساد، استبداد، غصب، سوءاستفاده از ثروت ملی افغانستان نیز سخن زد و تشریح کرد: “برای اولین بار در چند دهه گذشته، افغانستان دارای یک کشور مستقل است. دولت جدید که بر کل کشور حاکمیت کامل دارد، تمام تمامیت جغرافیایی و ارضی کشور و امنیت را تامین کرده و تهدیدی برای هیچ کشوری در جهان نیست. ما به تمام جهان و بهویژه جهان اسلام اطمینان می دهیم که خاک افغانستان علیه کسی استفاده نخواهد شد و برای مبارزه با کشت و قاچاق مواد مخدر با یکدیگر همکاری خواهیم کرد.”
در مورد فرصتهای سرمایه گذاری در کشور گفت فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری خارجی فراهم شده است.”
وی ابراز امیدواری کرد که کار روی پروژههای منطقهای به زودی آغاز شود و نیمی از پروژههای آغاز شده با کمک جامعه جهانی تکمیل شود.
وی دراین باره گفت:” فرصتهای زیادی برای سرمایهگذاری خارجی فراهم شده است، ما از جامعه جهانی و بهویژه کشورهای اسلامی میخواهیم که در افغانستان سرمایهگذاری کنند و ما اطمینان خواهیم داد که تسهیلات لازم فراهم شود.در نتیجه امنیت تضمین شده، افغانستان اکنون میتواند به مرکزی برای یکپارچگی اقتصادی در منطقه تبدیل شود.در زمانی که ملت ما گرفتار جنگ، خشکسالی، بیماری و فقر است، میلیاردها دلار از ذخایر مردم ما مسدود شده است، پروژههای عمرانی صندوق بینالمللی پول، بانک جهانی، بانک آسیایی و سایر آژانسها و کمکها در حالت توقف بوده، سیستمهای صحت، آموزش و خدمات عمومی را در معرض خطر قرار میدهد و به مردم آسیب میرساند.”
آقای متقی همچنان گفت: “ما در کوتاه مدت به کمکهای فوری نیاز داریم.”
امیرخان متقی با اشاره به راه حل بحران کنونی در افغانستان با کمک کشورهای اسلامی و سازمانهای بینالمللی کمک کننده، افزود:”ما در کوتاه مدت به کمکهای فوری نیاز داریم و هموطنان ما برای حفظ ارزش پول (افغانی) و رفع نیازهای اولیه خود به پول نقد بیشتر از کالا نیاز دارند. خوشبختانه افغانستان اکنون دارای یک دولت مسئول و بدون فساد بوده و متعهد است که افغانها را از مشکلات در آینده رها خواهد کرد. از آنجا که تحول جدید است و ما با تحریمهای ناعادلانه مواجه هستیم، مردم ما به کمک شما نیاز دارند.”
وی تاکید کرد:”امریکا که افغانستان را تحریم کرده و داراییهای افغانستان را مسدود کرده است، به مردم افغانستان آسیب میرساند و نقض آشکار حقوق بشر مردم افغانستان است. ما از شرکت کنندگان در این مجمع عمومی میخواهیم که از مقامات ایالات متحده بخواهند که از آزار و اذیت مردم افغانستان و تضعیف دولت دست بردارند. این کمکی به بهبود روابط ما نمیکند. چنین اقداماتی وجهه آامریکا را تضعیف میکند و موج مهاجرتها را افزایش داده پیامدهای منفی در سراسر جهان به همراه دارد.”
رویداد های اخیر
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد

بر اساس یک تحقیق اعضای مجلس نمایندگان بریتانیا که نتایج آن روزگذشته (دوشنبه دوم جوزا) نشر شد، خروج توام با هرج و مرج قوای این کشور از افغانستان در سال گذشته ناشی از ”ناکامی سیستماتیک رهبری، برنامه ریزی و آمادگی” بود.
تحقیقات کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا نشان می دهد که حکومت این کشور قبل از مسلط شدن امارت اسلامی بر افغانستان و در جریان روند تخلیه “در زمان حالت اضطراری ملی، فاقد برنامه اساسی، درک و رهبری” بود.
این کمیته پارلمان بریتانیا گفته است: “نحوهٔ خروج ما از افغانستان یک فاجعه و خیانت به متحدین ما بود که در سال های آینده به منافع بریتانیا آسیب خواهد رساند.”
قبل بر این نیز حکومت بریتانیا به خاطر تصمیم شتابزده ایالات متحده برای پایان دادن به حضور ۲۰ سالهٔ نظامیان بریتانیایی در افغانستان با انتقادهای شدید مواجه شد.
بر اساس این گزارش، بسیاری از افغانهای واجد شرایط تخلیه، تنها گذاشته شدند و احتمالاَ زندگی بسیاری آنان با خطر مواجه است، زیرا جزییات درخواست همکاران افغان در محوطهٔ سفارت بریتانیا در کابل باقی مانده است.
در این گزارش آمده است که حکومت بریتانیا نه پاسخ مناسب به تصمیم واشنگتن ارایه توانست و نه سرعت مسلط شدن امارت اسلامی را پیش بینی توانست. در نتیجه، بر اساس این گزارش، این عوامل به نوبهٔ خود موجب شد تا حکومت بریتانیا نتواند پلان تخلیهٔ همکاران و شرکای افغان را آماده کند، باوجودیکه ۱۸ ماه قبل از فروپاشی حکومت قبلی افغانستان می دانست که پلان تخلیه احتمالاَ ضروری باشد.
بر اساس این گزارش، در زمان تخلیه از افغانستان، بوریس جانسن، صدراعظم بریتانیا، گفت که کشورش بیش از ۱۵ هزار نفر را در ظرف دو هفته از افغانستان بیرون کرد و از انجام این ماموریت ستایش کرد.
اعضای کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا برای انجام این تحقیق با مقامهای بریتانیا و افغان هایی که در جریان روند تخلیه از افغانستان بیرون شدند، صحبت کرده اند و شواهدی را از طیف وسیعی افراد به دست آورده اند.
در این گزارش آمده است که بدترین چیزی که وزارت خارجهٔ بریتانیا در زمان روند تخلیه از افغانستان انجام داد این بود که هیچ پلانی برای تخلیه همکاران افغان نداشت، افغان هایی که از ماموریت بریتانیا حمایت کرده بودند، به خصوص آنعده از همکارانی که به صورت مستقیم از سوی حکومت بریتانیا استخدام نشده بودند.
کمیتهٔ روابط خارجی پارلمان بریتانیا از حکومت آن کشور خواسته است تا به خاطر تعامل با افغانستان در آینده، استراتیژی جدیدی را روی دست بگیرد و هشدار داده است که هر گونه قصد برای انزوای کامل رژیم جدید در افغانستان نه تنها مردم آن کشور را آسیب خواهد رساند، بلکه چین خلای به وجود آمده را پر خواهد کرد.
رویداد های اخیر
امسال تنها ۱۳هزار افغان در مراسم حج شرکت خواهند نمود

وزارت حج اوقاف میگوید که طبق سهمیه تعیین شده از سوی عربستان برای افغانستان، تعداد حجاج افغان ۱۳هزار تن خواهد بود.
سخنگوی این وزارت میگوید که سفارت و قنسلگریهای افغانستان در عربستان سعودی خدمات قنسلی را برای حجاج افغان ارایه میکند. با این حال امارت اسلامی برای رسیدگی فوری به متقاضیان حج امسال کمیتهای را به رهبری عبدالسلام حنفی ایجاد کرده است.
وزارت حج اوقاف میگوید که تا یک ماه دیگر روند انتقال حجاج افغان به عربستان سعودی مانند سایر کشورها تکمیل خواهد شد.
امسال عربستان سعودی ۱۳هزار سهمیه برای افغانستان در نظر گرفته است که به گفته ای وزارت حج اوقاف کسانی شامل فهرست هستند که از سالهای گذشته ثبت نام کرده بودند.
هرچند تا کنون دولت جدید افغانستان، ازسوی عربستان سعودی به رسمیت شناخته نشده، اما این کشور خدمات قنسلی را برای حجاج انجام میدهد همزمان سفارت وقنسلگریهای افغانستان در این کشور نیز خدمات قنسلی را به حجاج افغان ارایه خواهد کرد.
فضل محمد حسینی، سخنگوی وزارت حج و اوقاف میگوید که:” سهمیه افغانستان به وزارت هرچند با تاخیر رسید اما وزارت قادر به اجرای خدمات به تمام حجاج است و کمیته که تشکیل گردیده برای رفع مشکلات حجاج است “.
از سوی امارت اسلامی یک کمیته را به رهبری عبدالسلام حنفی، معاون دوم رییس الوزرا ایجاد کرده است این کمیته موظف شده است که چگونگی توزیع فوری پاسپورت، انتقال، و واکسین حجاج و برخی مسایل دیگر را به دوش دارد.
سهمیه افغانستان امسایل نسبت به سالهای گذشته بسیاری اندک است از این رو امارت اسلامی میگوید که خدمات بهتری برای حجاج ارایه خواهد شد.
این در حالیست که علاوه بر کمبود بودن سهمیه افغنستان در حج امسال، کمبود معلم ،ادویه و ممنوعیت پروازها از مشکلات فراراه حجاج در سال جاری به شمار میرود .
در سالهای گذشته بیش از ۳۰هزار تن از افغانستان در مراسم حج شرکت میکردند اما در سه سال گذشته به دلیل شیوع ویروس کرونا محدودیتهای جدی را دولت عربستان سعودی وضع کرد و سهم کشورها را کاهش داد.
رویداد های اخیر
تاکید چین و پاکستان بر ایجاد ساختار سیاسی گسترده در افغانستان

وزیر خارجه پاکستان در سفرش به چین با همتای چیناییاش در مورد آخرین تحولات افغانستان بحث و گفتگو کرده اند.
وزارت خارجه چین با نشر یک اعلامیه مشترک در مورد دیدار بلال بوتو زرداری و وانگ یی گفته که دو طرف بر ایجاد ساختار سیاسی گسترده و فراگیر و محافظت حقوق زنان و کودکان در افغانستان تاکید کرده اند.
در اعلامیه همچنان از امارت اسلامی خواسته شده سیاست داخلی و خارجی متعادل را اتخاذ نمایند و اجازه ندهد که از خاک افغانستان در برابر کشورهای همسایه تهدید خلق شود.
در همین حال امارت اسلامی میگوید بر تمام جغرافیایی کشور حاکمیت دارد و حالا زمان آن رسیده است که کشورهای همسایه و منطقه تعاملات و همکاری شان را با دولت جدید افغانستان گسترش بدهند.
وزیر خارجه تازه کار پاکستان پس از نخستین سفرش در سمت وزارت خارجه، اینبار به چین رفته و با همتایی چینایی خود در مورد وضعیت افغانستان بحث و گفتگو کرده است.
در اعلامیه مشترکی که از سوی وزارت خارجه چین پخش شده آمده است که بلال بوتو زرداری و وانگ یی در این دیدار بر ایجاد ساختاری سیاسی گسترده و فراگیر و محافظت از حقوق و زنان و کودکان در افغانستان تاکید کرده اند.
در بخشی از این اعلامیه همچنان بر تقویت همکاریهای اقتصادی و بشری تاکید شده و از امارت اسلامی همچنان خواسته شده که با اتخاذ سیاست داخلی و خارجی متعادل اجازه ندهد که از خاک افغانستان در برابر کشورهای همسایه تهدید خلق شود.
در بخشی از اعلامیه مشترک وزارت خارجه چین و پاکستان آمده است که:” صلح و ثبات در افغانستان برای توسعه و شکوفایی منطقه حیاتی است چیز دیگری که مهم است باید ساختار سیاسی گسترده و فراگیرایجاد شود و از حقوق زنان و کودکان در افغانستان محافظت صورت بگیرد ما همچنان از طالبان (امارت اسلامی) میخواهیم که اجازه ندهند خاک افغانستان علیه کشورهای همسایه مورد استفاده قرار گیرد.”
وزیران خارجه چین و پاکستان همچنان از جامعه جهانی خواسته اند که برای جلوگیری از گسترش بحران بشری در افغانستان کمک کند و تعهداتاش را در مورد بازسازی اقتصادی و توسعه آینده این کشور با جدیت رعایت نماید.
سید اسحاق گیلانی، رهبری حزب نهضت همبستگی ملی افغانستان میگوید که:”ما باید حکومت خود را قسمی بسازیم که دیگر همین فشار آوردن و تعزیرات آوردن سر ملت افغانستان و حمله کردن بر ملت افغانستان و خاک افغانستان م منتفی شود و ملت افغانستان با شرافت با دیگر کشورهای جهان همگام زندگی خود را به پیش ببرد.”
در همین حال امارت اسلامی در کنار آنکه میگوید تمامی شرایط مشروعیت جهانی را دارد و بر تمامی جغرافیایی افغانستان حاکم است از کشورهای همسایه، منطقه و جهان میخواهد که بجای نگرانی از اوضاع افغانستان باید تعاملات و همکاریهای شان را با دولت جدید افغانستان گسترش بدهند.
بلال کریمی، معاون سخنگوی امارت اسلامی میگوید که:” در کشور ما فعلن یک نظام بوجود آمده که از تمام مردم کشور حمایت دارد و امنیت را هم تامین کرده و معیاری های بین المللی که برای مشروعیت لازم است تکمیل کرده پس از وقتش از که همه کشورها منطقه و جهان پیش بیایند و کنار بیایند و تعاملات رسمی را آغاز نمایند و در مسایل، سیاسی، اقتصادی و بشری پیشرفت های داشته باشیم.”
وزیران خارجه چین و پاکستان در این دیدارشان همچنان توافق کرده اند که دهلیز اقتصادی چین – پاکستان را در مشورت با امارت اسلامی به افغانستان گسترش بدهند.
این دهلیز اقتصادی که سی پک نام دارد پیشتر گزارشهای نشر شد که افغانستان وارد این پروژه دههای ملیارد دالری خواهد شد.
-
جهان1 روز پیش
ولودیمیر زلنسکی: میخواهم برای پایان دادن به جنگ با پوتین دیدار کنم
-
تجارت23 ساعت پیش
قرارداد خدمات زمینی میدان های هوایی کابل، کندهار وهرات با امارات متحده امضا شد
-
تجارت2 روز پیش
منع صادرات گندم به دلیل خودکفا نبودن در زمینه غلهجات
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
شماری چهرههای شناخته شده حکومت قبلی به طرح کمیسیون تماس امارت اسلامی چراغ سبز نشان دادند
-
رویداد های اخیر4 روز پیش
سرپرست وزارت دفاع به ولایت پنجشیر رفت؛ از مردم خواست شکار تبلیغات دشمن نشوند
-
رویداد های اخیر1 روز پیش
اعضای پارلمان بریتانیا نحوهٔ خروج قوا از افغانستان را خیانت با متحدین عنوان کرد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
سهیل شاهین: هند نباید با مقامهای دولت پیشین روابط خود را استوار نگهدارد
-
رویداد های اخیر2 روز پیش
تاکید چین و پاکستان بر ایجاد ساختار سیاسی گسترده در افغانستان