Connect with us

رویداد های اخیر

متهم شدن طالبان به جنایات جنگی در قندهار

Published

 on

(Last Updated On: اسد ۱۱, ۱۴۰۰)

سفارت های امریکا و بریتانیا در افغانستان گفته اند که طالبان احتمالا با کشتار انتقام جویانه غیرنظامیان مرتکب جنایات جنگی شده است.

طالبان این ادعا را رد کرده است. سهیل شاهین عضو هیات مذاکره کننده طالبان به رویترز گفته است که توییت های سفارت امریکا و بریتانیا حاوی ادعا های «بی اساس» است.

سفارت امریکا در کابل در توییتی طالبان متهم کرده است که ده ها غیرنظامی را در ولسوالی سپین بولدک ولایت قندهار کشته اند. این بیا از سوی سفارت بریتانیا در کابل نیز توییت شده است.

این سفارت ها گفته اند: “این قتل ها میتواند جنایت جنگی محسوب شود. آنها باید مورد تحقیق قرار گیرند و جنگجویان و یا فرماندهان طالبان مسوول، باید پاسخگو باشند.”

این نهادها در توییت دیگر گفته اند: “رهبری طالبان باید مسوول جنایات جنگجویان خود باشد. اگر اکنون نمی توانید جنگجویان خود را اداره کنید، بعدا هیچ کاری در زمینه حکومتداری نمی‌توانید.”

این در حالی است که کمیسیون حقوق بشر افغانستان با نشر گزارشی به گونه تایید کرده است که طالبان در ولایت قندهار دست به کشتار انتقام‌جویانه غیر نظامیان زده و خانه های آنان را نیز تخریب کرده است.

کمیسیون حقوق بشر این کار طالبان را نقض قواعد بشردوستانه بین المللی می داند.

این کمیسیون گفته است که پس از نشر خبرها در این مورد تلفات افراد ملکی در قندهار، این کمیسیون به تحقیق و مستند سازی رویداد های یاد شده اقدام کرده و برای دست‌یابی به اطلاعات موثق و دقیق در این باره در کنار مراجعه با منابع آگاه و معتبر محلی با شماری از خانواده های قربانیان و گواه هان رویداد نیز گفتگو کرده است.

کمیسیون حقوق بشر گفته است که طالبان پس از تصرف سپین بولدک عملیات پاکسازی آغاز کردند و به تعقیب کارمندان پیشین و کنونی دولت و شناسایی حامیان حکومت پرداختند.

این نهاد می افزاید که طالبان به هدف انتقام گیری، افراد را از خانه های شان بیرون کرده و به کشتار آنها اقدام کرده و اموال و خانه های مردم را نیز غارت کرده اند.

بر اساس معلوماتی که به دست کمیسیون حقوق بشر آمده است، انگیزه های شخصی و خصومت های پیشین نیز در کشتار های سپین بولدک دخیل بوده است، چنانچه در زمان مسوولیت جنرال عبدالرازق به عنوان فرمانده پولیس قندهار، یک متنفذ قومی با جمعی دیگر کشته شدند که بعدا‌ خانواده‌های این افراد به پاکستان کوچ کردند و در آنجا به طالبان پیوستند و پس از سقوط ولسوالی اسپین‌بولدک به‌دست طالبان، برادر این متنفذ قومی، با هدف انتقام‌گیری، افرادی را به طالبان معرفی کردند که به ‌نحوی از حامیان جنرال رازق و دولت بوده ‌اند.

کمیسیون حقوق بشر تا کنون به هویت ۴۰ تن دست یافته است که توسط طالبان، در سپین بولدک کشته شده اند.

این کمیسیون می افزاید، با توجه به آنچه مطرح شد، نقض صریح حقوق بشردوستانه بین‌المللی و می‌تواند جنایت جنگی باشد.

هرچند گروه طالبان پیش از این گفته اند که کسی را در سپین بولدک قندهار اینگونه نکشته اند و از رسانه ها نیز دعوت کرده بودند که برای مستند سازی به این ولسوالی بروند.

 

رویداد های اخیر

رئیس الوزرا امارت اسلامی افغانستان پیروزی اردوغان را تبریک گفت

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۸, ۱۴۰۲)

ملا محمد حسن آخند٬ رئیس الوزرا امارت اسلامی افغانستان پیروزی رجب طیب اردوغان را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه تبریک گفت.

در پیام ملا محمد حسن آخند عنوانی آقای اردوغان آمده است: «پیروزی شما را در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه به شما و ملت برادر و دوست ترکیه تبریک گفته، از خداوند متعال یک ترکیه قوی، با ثبات و در خدمت دين مبين اسلام که اين کشور در منطقه و جهان از اهمیت ویژه یی برخوردار است خواهانم. دوستی دو ملت افغان و ترک مستدام باد!»

هرچند ترکیه مانند سایر کشورها امارت اسلامی افغانستان را به رسمیت نشناخته اما روابط نزدیک دیپلوماتیک و نیز همکاری‌های تجاری و اقتصادی با افغانستان دارد و نیز در دو سال گذشته میلیون‌ها دالر به افغانستان کمک کرده است.

این درحالی است که دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه دیروز (یک شنبه ۷جوزا) برگزار شد٬ رجب طیب اردوغان با کسب بیشترین آرا به حیث رییس جمهوری ترکیه انتخاب شد.

اردوغان پس ازاعلام نتایج در جمع انبوه از هوادارانش حضوریافت و وعده داد برای ترکیه سخت کار خواهد کرد.

کمال قلیچداراوغلو رقیب اردوغان در انتخابات از روند انتخابات اعتراض و ادعا کرد اردوغان با استفاده ازامکانات دولتی انتخابات را برنده شده است.

جوبایدن رییس جمهورامریکا پیروزی اردوغان درانتخابات را به او تبریک گفته است، ولادیمیرپوتین رییس جمهور روسیه نیز از برنده شدن اردوغان درانتخابات ابراز خرسندی کرده است.

Continue Reading

رویداد های اخیر

وزیر مهاجرین: جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش کند

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزیر امور مهاجرین و عودت‌ کنندگان امارت اسلامی افغانستان گفته است که جامعه جهانی نباید افغان‌ها را فراموش و با موضوعات بشری برخورد سیاسی کند.

خلیل الرحمن حقانی روز یکشنبه (۷ جوزا) در مراسم توزیع کمک به نیازمندان در کابل گفت: «از تمام کشورهای جهان می‌خواهیم که سیاست و رسمیات ومسایل نظامی را یک طرف بگذارند. مهاجرت قوانین خاص خودرا دارد. وزارت مهاجرین برای حل مشکلات مهاجرین ایجاد شده است.»

وی افزود که اکنون در سرتاسر افغانستان صلح برقرار شده است و جامعه جهانی به جای مجبور ساختن افغان‌ها به مهاجرت، با آنان در بازگشتاندن پناهجویان افغان همکاری کند.

آقای حقانی گفت: «جامعه جهانی سهولت‌های معیشتی و رفت و آمد را فراهم کند. جامعه جهانی نباید مردم افغانستان را فراموش کند.»

در افغانستان خانواده های زیادی با فقر و تنگ دستی دست وپنجه نرم می‌کنند از این رو زنان و مردان زیادی در برنامه های کمکی صف‌های طولانی می‌کشند.

در میان این زنان نیازمند، کسانی هستند که حتی مجبور شده اند تا فرزندان شان را به فرزندی دیگری بدهند تا از بهر گرسنگی جان نبازند.

گلنار، یکی از زنان بی بضاعت گفت: «از مجبوری دخترم را به خواهر خود دادم. توانایی نان و لباس او را نداشتم.»

شکیبا، زن دیگر بی بضاعت گفت: «شوهرم بیکار است. چهار نفر در خانه فامیل هستیم.»

هرچند این کمک‌ها می‌تواند برای مدت کوتاه مشکل این خانواده ها را حل کند ولی خواست‌ها این است که برای از بین بردن فقر برنامه های بزرگتر و دایمی روی دست گرفته شود.

فریدالدین نوری، مسئول موسسه زنان برای زنان گفت: «ده قلم مواد توزیع می‌شود. این مواد سه ماه برای یک خانواده پنج الی هفت نفری کفایت می‌کند. توازن تغذیه را هم درنظر گرفته ایم. بطول مثال این کمک‌ها شامل آرد، برنج، دال، بوره، چای و نمک می‌شود.»

نهاد های بین المللی بارها از وخامت اوضاع بشری در افغانستان هشدار داده اند اما جامعه جهانی هنوز امکانات مالی اندکی در اختیار سازمان های بشری قرار داده اند تا به نیازمندان در افغانستان رسیدگی کنند.

Continue Reading

رویداد های اخیر

ایجاد کمیته مشترک برای تسهیل تردد اتباع افغانستان و پاکستان

Published

on

(Last Updated On: جوزا ۷, ۱۴۰۲)

وزارت امور خارجه‌ی امارت اسلامی افغانستان اعلام کرده است که یک کمیته‌ی مشترک میان بخش قنسولی این وزارت و سفارت پاکستان در کابل برای تسهیل تردد اتباع دو کشور ایجاد می‌شود.

بر اساس اعلامیه‌ی این وزارت، روی تشکیل این کمیته در دیدار روز گذشته (شنبه، ۶جوزا) امیرخان متقی، وزیر خارجه و عبدالرحمان نظامانی، سفیر پاکستان در کابل، توافق صورت گرفته است.

در این اعلامیه که در صفحه‌ی تویتر حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجه‌ منتشر شده، آمده است که در مورد ایجاد این کمیته به درخواست و تاکید آقای متقی توافق صورت گرفته است.

او افزوده که سفیر پاکستان در این دیدار خواستار افزایش مدت ویزای محصلین پاکستانی که برای تحصیل به افغانستان می‌آیند، شده است.

به گفته‌ی معاون سخنگوی وزارت امور خارجه‌، در رابطه به این موضوع متقی به سفیر پاکستان اطمینان داده است.

همچنان حافظ ضیا احمد در ادامه نوشته است که در این دیدار سفر وزیر امور خارجه‌ به پاکستان در رأس یک هیأت سیاسی و تجارتی مثبت ارزیابی شده و دو طرف بر تداوم همکاری مؤثر دو جانبه تأکید کرده‌اند.

Continue Reading

Trending

Copyright © 2022 Ariana News. All rights reserved!